Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Articolul zilei - viata bate filmul (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=85009)

herbert 09 Jun 2005 16:39

Originally Posted by amoma:

User-ul nume e un tampit. User-ul Pitbull scrie mult si degeaba. User-ul Alex... pare simpatic. Cand apare si user-ul cartarescu?

bine, domnilor, am intrebat - inocent - daca avem pe forum vreun isterizat. mi s-a raspuns ca avem tampiti... (stiam); profesori care lucreaza gratis si, mai trist, nu sunt nici ascultati... (e o observatie inteligenta); si ca avem lume simpatica - da, stiam.
cel mai mult m-am temut sa nu arunce cineva "calificativul" suprem: "jeguri idioate".

si pentru ca citesc cu interes Jurnalul II de Cartarescu, va spun ca Mircea e un cinefil de calitate, are mai multe referinte cinematografice de foarte bun gust...

nume 09 Jun 2005 16:59

@anofela
Iar tu esti o clona penibila. Ma intreb de unde apareti, stiind dinainte raspunsul.

Pitbull 09 Jun 2005 17:09

Originally Posted by herbert:

mi s-a raspuns ca avem tampiti... (stiam);

Ostilitatea trist de ireductibilä dintre tine si Nume, ca si prietenia mea cu el, mä fac sä mä abtin de la alt räspuns decât: BA NU.

profesori care lucreaza gratis si, mai trist, nu sunt nici ascultati... (e o observatie inteligenta);

Dom'le, drept e cä "lucrätorul e vrednic de plata lui", da' cine-a spus cä plata asta trebuie sä fie numai materialä?

si ca avem lume simpatica - da, stiam.

Stii ceva? Cam asa e - mä conving din ce în ce mai mult. Dar când simpäticuta noasträ lume se repede iar cu burzuluiri puerile, ca reactie la câte-o mânä întinsä prieteneste, tinde sä-mi devinä extrem de antipaticä. Totusi, mä abtin. Nu cä m-as fi "fript", cum presupuneai tu cândva - mai degrabä m-am mai luminat nitel.

cel mai mult m-am temut sa nu arunce cineva "calificativul" suprem: "jeguri idioate".

O, nici o grijä! N-au intrat zilele-n sac! ;)

Pitbull 09 Jun 2005 17:15

Originally Posted by nume:

@anofela
Iar tu esti o clona penibila. Ma intreb de unde apareti, stiind dinainte raspunsul.

E-te, de unde! Din "Atacul clonelor", de unde credeai? Astia-s rämasi în urmä cu un an.
Apropo, bäi populatie clonatä: asa, amiceste vä spui, mai existä si moderatori pe lumea asta, si IP-uri, si ban-uri. Chiar azi, o clonutä speriatä a luat-o-n bärbitä. Asa cä, ia vedeti.

europe_east 09 Jun 2005 18:19

als, ai zis-o tare bine. pitbulle, daca-mi permiti: ce esti frate asa sfatos si dascalos si pici in duiosii dubioase? it's no fun to read, for sure. kitsch curat, salamalecuri, als a zis-o bine. erai mai simpatic cand scriai strict despre filme.

nume 10 Jun 2005 07:57

Originally Posted by europe_east:

kitsch curat, salamalecuri

Noua ne place bazarul, ne plac turcii, contrabanda, marfurile veritabile intrate fara taxe si ritmurile orientale. Suntem balcanici pana-n maduva oaselor, ce dracu' !!! Dar tu nu ai de unde sa stii, in aMERICA (Austin Texas mai exact) zboara cainii cu covrigi in coada.

europe_east 10 Jun 2005 09:04

dedicatie speciala pentru toti orientalii lu' tata: melodioara "moustahil" de la egipteanca Natacha Atlas impreuna cu dansul din buric de rigoare. daca si "salamalecurile" lui pitbull ar fi la fel de apetisante...

Airlight 10 Jun 2005 09:54

Originally Posted by Pitbull:

Originally Posted by Alex Leo Serban:

yuk-k, ce de duioshii dubioase, ce de salamalecuri kitsch...
unul vorbeste singur, crezindu-se 'dascal', iar allalt se pisha-n gitul oricui, dindu-se mare jmeker :hmm:

Asta putea sä lipseascä.

O observatie pertinenta.

Other than that, 'viata' din cinemagia ii cam bate filmele..

Pitbull 10 Jun 2005 11:28

als, ai zis-o tare bine. pitbulle, daca-mi permiti: ce esti frate asa sfatos si dascalos si pici in duiosii dubioase? it's no fun to read, for sure. kitsch curat, salamalecuri, als a zis-o bine. erai mai simpatic cand scriai strict despre filme.

Of of of, Europe, of!
Dreptu-i cä vii pe-aici mai rar decât ne-ar pläcea sä te vedem, si asta explicä oarecum. Dacä ai fi reusit sä urmäresti mai complet evolutiile, eventual sä mai afli si câteva detalii off-forum, îti promit c-ai fi avut o cu totul altä perspectivä.
Da' nu-i bai - noi sä fim sänätosi!

nume 10 Jun 2005 14:17

dedicatie speciala pentru toti orientalii lu' tata: melodioara "moustahil" de la egipteanca Natacha Atlas impreuna cu dansul din buric de rigoare. daca si "salamalecurile" lui pitbull ar fi la fel de apetisante...

Eu iti dedic un Amr Diab cu Tamall Maak si Wala ala Baluh. Dupa ce o asculti iti mai dau ...
p.s.
Nu cred ca le gasesti pe amazon, trebuie sa piratezi, da vezi sa nu te ia fbi-ul.

yuk-k, ce de duioshii dubioase, ce de salamalecuri kitsch...
unul vorbeste singur, crezindu-se 'dascal'

Nu stiu cine vorbeste singur, dar in urma ta raman numai topicuri inchise (vezi astea 2 noi) si mesaje sterse de moderatori chiar aici pe cafenea. ;)

iar allalt se pisha-n gitul oricui

Nu in gatul oricui, aici esti in eroare.

Asta putea sä lipseascä.

Uite ca s-a dus.
Originally Posted by Airlight:

Other than that, 'viata' din cinemagia ii cam bate filmele..

Meaning ?

europe_east 10 Jun 2005 16:28

Amr Diab cu Tamall Maak il am, e misto. prefer "We heya amla aeh delwat" de la acelasi.

Airlight 10 Jun 2005 19:27

meaning ca suntem cu totii offtopic de vreo 2 pagini, nu c-ar fi ceva neobisnuit..

europe_east 10 Jun 2005 20:44

sorry airlight, inca un offtopic:

Of of of, Europe, of!....
Da' nu-i bai - noi sä fim sänätosi!

pitbull, scuze ca ma stropsii la tine. poate ar trebui sa judec dupa filmele ce le-ai facut in loc de duiosiile de pe forum :P so: unde si cum se pot vedea? mi-ar face mare placere.

Pitbull 10 Jun 2005 21:01

Nu face nimic, pe tine nu mä supär eu cu una, cu douä (PrieteMii stiu de ce ;)).
Din päcate, filmele mele sunt greu de väzut. Douä la numär, färä räsunet, cäzute în uitare... Totusi, mä bate gândul sä le cer de la arhivä, pe video si digital. Asa cä, dupä aia, se vor putea transfera fisiere pe net, CD-uri prin postä... Oricum, când le obtin, am sä anunt. Pânä una-alta, ceva informatii despre ele sunt pe pagina mea CineMagicä - uite-acilea:
http://www.cinemagia.ro/actor.php?actor_id=22762&hist=0

herbert 12 Jul 2005 02:12

a inceput comedia anticipatelor. Mircea Cartarescu puncteaza din nou la rubrica sa din Jurnalul... lui Tuca si al "profesorului" - imoral - Voiculescu. dupa alegeri poate scapam de hidra comunisto-securisto-baronista...

Presedintele a avut dreptate
• de Mircea Cartarescu

Traian Basescu a avut din nou dreptate impotriva tuturor. Recunosc, si impotriva mea de data asta. Am fost contra alegerilor anticipate, mai ales dupa caderea lui Ion Iliescu. Scriam atunci ca nu mai are sens sa incercam decapitarea PSD-ului, de vreme ce el s-a decapitat singur. Mi se parea ca Guvernul Tariceanu merge bine si trebuie lasat sa lucreze. Parea ca lucrurile au intrat pe un fagas bun si ca ar fi fost daunator sa le tulburam printr-un gest politic extrem.
Iata insa ca PSD-ul s-a dovedit nu un gigant cu picioare de lut, ci o hidra cu multe capete, cam tot atatea cate institutii a avut statul PSD-ist. Au fost decapitate pana acum Institutul Cultural, televiziunea, radioul, adica locurile unde acest lucru s-a putut face mai usor. Au ramas insa structurile esentiale, parghiile statului, sclerozate intr-un comunism de fond. A cazut Iliescu, doborat de ai sai intr-un ritual paricid, dar au ramas in nenumarate functii-cheie nenumarati Iliesti, care, proptiti in calcaie, tin pe loc cu orice pret (cu pretul distrugerii Romaniei, in cele din urma) vehiculul ce-ar trebui sa ne poarte spre lumea civilizata. Aceste structuri, care odata l-au biruit pe Constantinescu, nu pot fi invinse printr-o politica "normala". Pentru ca, asa cum s-a vazut de curand, viata noastra politica se desfasoara in cadrul Constitutiei LOR, al legilor LOR, al institutiilor LOR, totul facut de ei, in cadrul fostei lor guvernari, in unicul scop de a-i perpetua la putere. A respecta jocul politic in aceste conditii ar fi echivalentul incercarii de a-l da jos pe Ceausescu pe cale constitutionala. Ca sa terminam o data cu hidra pesedista e nevoie de continuarea revolutiei, iata ce nu inteleg cei mai multi dintre comentatori, care gasesc mereu vicii de procedura in deciziile presedintelui. Or fi vicii de procedura, dar nici PSD-ul nu e culmea cavalerismului. Lupta e pe viata si pe moarte. Nu ne-a placut un presedinte care a respectat litera legii si care-a fost dat peste cap in 2000, o data cu sperantele noastre. Trebuie sa ne placa acum unul care trage covorul, brutal, de sub picioarele adversarilor.
Constitutia actuala nu e buna. Ea trebuie modificata. Daca n-o vom face, vom avea la nesfarsit incidente de felul celui de acum, cu Curtea Costitutionala. Pentru ca fosta Constitutie n-a fost facuta ca sa apere proprietatea si independenta justitiei, ba chiar dimpotriva. Atunci, cum sa cantaresti drept cu o balanta stramba? Respectand litera Constitutiei, te vei trezi candva ca e neconstitutional sa te integrezi in Uniunea Europeana sau cine stie ce alta bazaconie, pe care batranii intelepti ai Curtii, toti crocodili pesedisti, o vor proclama de la inaltimea tribunei lor olimpiene. Orice echipa va veni la putere in urma alegerilor din toamna aceasta va trebui sa aiba ca prioritate revizuirea Constitutiei.
Daca alegerile anticipate ar fi avut loc din momentul in care au fost cerute de presedinte – de acum cateva luni –, in acest moment am fi avut un esichier politic capabil sa faca fata tuturor provocarilor politice. Asa, ne-am iluzionat cu gandul normalitatii si ne-a trebuit un dus rece ca sa ne dam seama de situatia reala, care e departe de a fi normala. Am subestimat forta pe care partidul lui Ion Iliescu (am zis bine: n-aveti grija, Iliescu va reveni) si-a pastrat-o chiar si in agonie. Am uitat ca lupta impotriva coruptiei, in Romania, este, la ora asta, lupta lui Traian Basescu impotriva PSD-ului. Nu exista alte forte politice majore, la ora asta, la noi. E vechea si eterna lupta a lui David contra lui Goliat. Nu am sprijinit ideea presedintelui acum cateva luni. Azi suntem siliti s-o sprijinim.
Din fericire, nu cred ca e prea tarziu nici acum. Alianta – ca sa nu mai vorbim de Basescu insusi – sta bine in sondaje. PSD-ul e surprins in procesul de naparlire si e mai vulnerabil ca oricand. In stupiditatea lor, creierele pesediste luminate vor recurge la vechea solutie: readucerea bunicutei izgonite. Ii vor cadea-n genunchi ca sa se-ntoarca. Va fi ca-n bancul cu bunicul lui Bula, care murise de cateva zile, dar pe care familia l-a scos la geam in ziua pensiei. Pe deasupra, vor recurge la chitibusarii avocatesti ca sa-ntarzie cat mai mult data alegerilor. Mai mult, vor cauta sa provoace intamplari dramatice, conflicte sociale, din care sa capete un avantaj politic. Slava Domnului insa cu Geoana presedinte, cu Nastase si insu-ala de la manivela (mereu ii uit numele) gata sa-i vare sisu-n in coaste, PSD-ul va iesi scuturat din anticipate cum n-a mai fost vreodata. Va pierde presedintia celor doua Camere, va pierde locuri din greu si acesta va fi sfarsitul.
Spuneam undeva ca Revolutia romana s-a desfasurat in doi timpi: revolutia rosie din 1989 si cea portocalie din 1995, care-a dus-o mai departe. Atata vreme insa cat PSD-ul, urmasul FSN-ului, urmasul PCR-ului, inca mai poate face rau amaratei noastre natiuni, nu putem socoti Revolutia incheiata. Mai avem de facut un pas pentru castigarea normalitatii.

Pitbull 12 Jul 2005 02:50

Chapeau!
Ce pot sä mai zic? E clar ca bunä ziua!
Incä mai sper sä-i väd în geacä gri-închis (cä zeghea e off fashion) pe Bonbonel, Hrebe, Cozmâ, Mu�*ca Stänoiu, Hilde Pulak... cu toatä liota lor de Emilgherguti cu tot!

herbert 12 Jul 2005 03:02

cine e... Pulak? vreun personaj nou care mi-a scapat sau e vorba de "europenista" Puwak, cea care seamana cu madame Kolontay...

Pitbull 12 Jul 2005 03:08

Da' cine? Nu si-a bägat ambele copite pân-la coate-n fondurile europene, drept pentru care Bonbo i-a dat un nana pupicios la fundulet si-a remaniat-o-n alt locsor molcut si cäldut?

herbert 12 Jul 2005 03:25

vai, rusine madame Puwak. se poate una ca asta. am observat ca purta mereu o poseta cam mare, probabil avea bani peshin pentru invaluiri de moment...

am dat acu' vreo doi ani, la Strasburg, intr-un hotel bun, peste Stanoiu Rodica (cu un catzel in lesa) si peste Hildegar Puwak, care avea, evident, o poseta mai "dezvoltata" si era parfumata mai cu gust. peisaj de toata dulceata, ca nici n-am vorbit romaneste cu ele. Stanoiu mi s-a parut usor posedata - o privire din care pierise claritatea, iar Puwak avea un facies hotarat, lovit de pragmatism. Cum munceau ele pentru Romania!...

Pitbull 12 Jul 2005 03:35

Puwak m-a läsat întotdeauna rece, o infractoare de drept comun, la nivelul sutilor de buzunare. Putinä pârnaie, acolo, proportional cu gravitatea faptei - 10 ani la zdup, si-o iertäm!
în schimb, Stänoiu îmi repugnä de-a dreptul visceral! Cu aerele ei de "cool lady", mieroasä si glumeatä - când în fond e o criminalä de tip mafiot, cu un grad de periculozitate socialä extrem de ridicat. Discutam si cu Floydman, care-i avocat, pe tema asta. Tipa a cultivat cu deliberare o asemenea coruptie si pervertire a sistemului judiciar, încât dac-ar fi dupä mine, i-as da puscärie pe viatä pentru înaltä trädare si subminarea intereselor nationale - färä glumä!
ASTA astept dupä anticipate - printre altele.

nume 12 Jul 2005 06:09

Originally Posted by moshu:

Presedintele a avut dreptate
• de Mircea Cartarescu

Pe viitor incearca sa ne scutesti de citate din poponari infecti, care mai scriu si execrabil pe deasupra. :sick:

herbert 12 Jul 2005 13:59

Pe viitor incearca sa ne scutesti de citate din poponari infecti, care mai scriu si execrabil pe deasupra. :sick:

intre Cartarescu si tot neamul tau lombrozian-patibular exista o distanta de ani lumina.

nume 12 Jul 2005 17:22

lombrozian

Trimiterile astea psihologico / judiciare & criminalistice de an I ma lasa rece. Dar ce sa faci, nu poti mai mult.

Si uite si un bonus de presa despre alt infect :
"Sinceri sa fim, noi n-am fi crezut în ruptul capului ca acest lombrozian de Patapievici, la cît e de urît, ar putea avea vreo amanta, dar gurile rele din Timisoara, care stiu ele ce stiu, ne-au asigurat ca asa stau lucrurile. Si atunci, cum sa-l plîngi pe un individ care si înjura Poporul Român, si paraziteaza Bugetul de Stat, dar se si expune ocarii publice, cu un adulter jenant?…"

Pitbull 13 Jul 2005 00:01

"Sinceri sa fim, noi n-am fi crezut în ruptul capului ca acest lombrozian de Patapievici, la cît e de urît, ar putea avea vreo amanta, dar gurile rele din Timisoara, care stiu ele ce stiu, ne-au asigurat ca asa stau lucrurile. Si atunci, cum sa-l plîngi pe un individ care si înjura Poporul Român, si paraziteaza Bugetul de Stat, dar se si expune ocarii publice, cu un adulter jenant?…"

Partial adevärat, mult exagerat.
Cine-a semnat textul?

Cinemania 13 Jul 2005 00:54

Partial adevärat, mult exagerat.
Cine-a semnat textul?

http://www.ziarultricolorul.ro/?modu... &format=html

Pitbull 13 Jul 2005 01:38

Auleooo... Bänuiam eu ("lombrozian" e unul dintre automatismele lui Vadim), da' acum, când am citit articolul, m-am luat cu mâinile de cap!
Bäi, am si eu rezervele mele fatä de Patapievici, dar... Dacä-ncerci sä-ti înarmezi un atac anti-Patapievici cu torpile de-astea de cäcat, în clipa când vrei sä le-arunci, îti fac fleoshc în mâini si tot pe tine te împroascä. Putin discernämânt, ce naiba!
Originally Posted by VC Tudor:

Limbricul cu palma la falca (sa-l creada lumea ginditor) [...] a scapat teafar, dar masina (un Renault Megane argintiu) a fost grav avariata. Al cui este acest autoturism de lux? Daca e proprietate personala, cu ce bani l-a cumparat? Daca e al institutiei pe care o conduce, cine va plati pagubele? Sinceri sa fim, noi n-am fi crezut în ruptul capului ca acest lombrozian de Patapievici, la cît e de urît, ar putea avea vreo amanta, dar gurile rele din Timisoara, care stiu ele ce stiu, ne-au asigurat ca asa stau lucrurile.

Cicä asta-i "presä"! Fuuuuutu-le muma-n cur de securisti cäcänari!

Cinemania 13 Jul 2005 02:10

nu e presa...e atac in presa...ca altceva nu stie VC sa faca

Pitbull 13 Jul 2005 02:14

Originally Posted by Cinemania:

nu e presa...e atac in presa...

Aiurea! Il ONOREZI cu sintagma asta! E una bucatä LABA, din mii si mii.

Cinemania 13 Jul 2005 02:20

...sau LABA, da :D ...oricum, ma pasioneaza la fel de mult ca nea Jiji :sick:

nume 13 Jul 2005 21:53

Bäi, am si eu rezervele mele fatä de Patapievici, dar... Dacä-ncerci sä-ti înarmezi un atac anti-Patapievici cu torpile de-astea de cäcat, în clipa când vrei sä le-arunci, îti fac fleoshc în mâini si tot pe tine te împroascä. Putin discernämânt, ce naiba!!

Mai da-l in gatu' ma-sii de infect si p-ala !

Pitbull 14 Jul 2005 01:12

Degeaba, päpusel... Rahatu-i mai flescäit decât äla din reteta de eliminare a lui Becali (vezi topicul cu "Copy-paste-uri... si alte aberatii"). Si stii de ce? Tot mai multä lume te-a bunghit cum esti, si stie cä te joci doar, si-n realitate nu esti asa. :) Se pare cä numai Herbert si A.L.S. te mai detestä - da' dreptu-i cä si tu ti-ai dat toatä silinta ca sä-i ajuti! ;)

Alex Leo Serban 14 Jul 2005 12:50

de-a dreptul induiosator...
carevasazica nume = baiat bun, dar pe forum nu e asha, desi - citez -'tot mai multa lume te-a bunghit asha cum esti'... :?
e o inconsecventa logica aici, astept (daca nu e prea mult!) sa o explice pitbull (care poate explica orice ;) ).

asta, fireste, in cazul in care subiectul 'nume' mai intereseaza pe cineva... (evident, in afara lui pitbull)

Pitbull 14 Jul 2005 14:24

Eheee, Leo dragä, stii foarte bine ce-am vrut sä spun. De fapt, fiecare dintre noi cunoaste pärerile si motivatiile celuilalt în privinta asta. Subiectul ne-a adus la un loc, pe acelasi teren (de caftealä) într-un mod prea strâns (si incomod, la vremea respectivä), ca sä ne facem cä plouä.
Asa cä nu voi da curs asteptärii tale (retorice, în fond ;) ) de a mai continua cu explicatiile. Nu pentru cä as considera cä subiectul nominalizat nu mai intereseazä pe nimeni, ci pentru cä:
Superior people discuss ideas.
Average people discuss facts.
Inferior people discuss other people.

Am cäzut si eu de multe ori în päcatul ultim, si dacä de-aici nu mi s-a tras moartea, îndräznesc sä cred cä rezultatul a fost îndreptarea.

nume 14 Jul 2005 16:54

http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...start=0&hist=0

Sau : http://www.this.is.my.home.ro/ (nu credeam ca Parazitii au si comis-o, cu toate ca era de asteptat).

herbert 14 Jul 2005 21:53

Degeaba, päpusel... Rahatu-i mai flescäit decât äla din reteta de eliminare a lui Becali (vezi topicul cu "Copy-paste-uri... si alte aberatii"). Si stii de ce? Tot mai multä lume te-a bunghit cum esti, si stie cä te joci doar, si-n realitate nu esti asa. :) Se pare cä numai Herbert si A.L.S. te mai detestä - da' dreptu-i cä si tu ti-ai dat toatä silinta ca sä-i ajuti! ;)

Pitbull,
tu nu ai inteles ca raman "inamicul" lui nume doar pentru a-l obliga sa "straluceasca" in continuare pentru galerie, din care - spre surprinderea mea - cu onor faci parte? ce ar fi el fara "ura" noastra? ar ramane nevalorificat... si galeria ar ramane fara spectacol...
imi pare rau ca te lasi dominat uneori de "partea ta de umbra" (ma rog, fiecare avem un... "nume" in noi) si pari emotionat de "muzica" rigolei...

nume nu mai poate fi gasit si cautat pe terenul normalitatii dupa ce ataca repetat, nedrept, mincinos si in termeni incalificabili intelectuali straluciti - cum putini are Romania - ca Patapievici, Cartarescu, Alex. Leo Serban... inteleg sa arunci o vorba mai deocheata, un epitet mai dur la suparare sau deranj intelectual (am facut-o uneori, din pacate, si eu...), dar nu-ti faci un program din aceasta... mi se pare o patologie.
o bere servita intr-o atmosfera mai potolita, mai "cumsecade", nu poate sterge imaginea de mai sus...

nume 14 Jul 2005 22:31

Eu zic sa mai asculti o data melodia aia, poate iti pica fisa.

Tu nu esti "inamic", cu tine ma distrez la un piscot si o tigara. Si ca tot stii cum se zice in germana ginere, incearca sa-i gasesti echivalentul care a dat in romana. ;)

In ceea ce priveste "finii intelectuali" enumerati mai sus (mai putin nea leo - asta ca sa nu se interpreteze) ei sunt pentru mine egali cu un gigantic zero. Cand zici numele uratului ala de elogiaza nasoalele imi vine in nari un miros gros de tocana cu ceapa.

Pitbull 15 Jul 2005 00:37

imi pare rau ca te lasi dominat uneori de "partea ta de umbra" (ma rog, fiecare avem un... "nume" in noi) si pari emotionat de "muzica" rigolei...

O interpretare posibilä (da, toti suntem complecsi si contradictorii), dar, în spetä, inexactä.
Adevärul e cä "muzica rigolei" îmi repugnä (si, în cazul de fatä, e ceea ce-mi displace cel mai mult).
DAR:
- Pentru mine, loialitatea a fost si va fi întotdeauna sfântä.
- Cunosc si acele acorduri care nu apartin rigolei.
- Rämân un pozitivist.

Alex Leo Serban 15 Jul 2005 10:20

pt pitbull

iti mai pleci urechea, frivol, la 'muzica rigolei'? dar nu ar fi asta echivalentul lui 'inferior people discuss other people'? ;) intreb, nu dau cu parul... mai ales ca - recunosc fara modestie! - am si eu 'placerea' asta :P
let's face it: ce-ar fi viata fara birfa?
o plictiseala monu-mentala...

in privinta protejatului lui pitbull, problema este insolubila (ma scot din ecuatie pt a nu exista nici un comentariu malitios...): omu in cauza nu are gust - sau are gust prost. si este mult prea orgolios & incapatinat ca sa si-l mai slefuiasca. si kestia cu 'loialitatea' ma lasa rece - nu voi pune niciodata o calitate morala deasupra uneia estetice! si, in general, who gives a s.h.i.t. ce zice respectivu? :sleep:

Pitbull 15 Jul 2005 10:26

iti mai pleci urechea, frivol, la 'muzica rigolei'?

Nu. (Cu exceptia bârfei ;) )

dar nu ar fi asta echivalentul lui 'inferior people discuss other people'? ;) intreb, nu dau cu parul... mai ales ca - recunosc fara modestie! - am si eu 'placerea' asta :P

Da. Cum mä si spovedeam mai sus, în acelasi context. O, neuitatele ore 3-6 a.m. (aprox.) când la orice petrecere un grup select se retireazä la bucätärie, pentru cafele non-standard, bancuri si bârfä! :P

si kestia cu 'loialitatea' ma lasa rece - nu voi pune niciodata o calitate morala deasupra uneia estetice!

Aici suntem fix pe dos. (Nici eu nu dau cu paru', da'... asta e.)

Bogie 15 Jul 2005 10:37

:D :D :D

Corect...mi-am adus aminte de o teorie care aseamana romanul cu o barfa...si cum barfele despre oamenii simpli sunt total neinteresante, autorul trebuie sa prezinte personajele intr-o maniera atragatoare, pt a ne trezi interesul fata de intamplarile lor.

Alex Leo Serban 15 Jul 2005 11:42

pt bogie

din cite stiu, cel care compara romanul cu birfa este auden (w.h.)... posibil totusi ca si el s-o fi luat de undeva. :)

pt pitbull

nu putem fi - amin2! - 'pe dos'; oi fi tu, eu sint pe invers :lol:

silver_boy 15 Jul 2005 11:58

Patapievici are chiar In "Cerul vazut prin lentila " un intreg capitol dedicat barfei vazuta ca terapie nationala.Viata(mioritica) nu e numai "complexa si cu multe aspecte"ci are si un efect coroziv prin surplusul de timp pe care nu sti cum sa-l acoperi fara a cadea in introspectii profunde si insolubile care te duc sigur catre nevroza.(de...germanii risca nevroza, de-aia au cultura) Plus de asta, uneori, daca nu sunt valorificate altfel, tacerile in doi pot deveni stanjenitoare.Una peste alta ...nu stiu daca vesnicia s-a nascut la sat, dar de barfa sunt aproape sigur.
Copilaria, adolescenta, tineretea si senectutea si-o traieste insa la oras.

Alex Leo Serban 15 Jul 2005 12:17

ce kestie! (asta cu vesnicia & continuarea...)
mi-a(m) adus aminte de o vorba de-a mea (!) care - fara legatura cu 'vesnicia' - suna cam asa: rufele murdare se spala in familie - dar se atirna, totusi, afara! ;)

silver_boy 15 Jul 2005 13:05

:lol:

Peter Slotedijk in Critica Ratiunii Cinice (cu care o sa va terorizez a while- pentru ca nu trebe' sa lipseasca din biblioteca)

din capitolul CINISMUL IN LUME
care are subcapitole de genul:
Limba scoasa
Sanii
Cururile
Pirtzul
C.acat, deseuri
Organe genitale

din cap Curu :

" Curul pare a fi condamnat la existenta in intuneric.El este un clochard printre partile corpului, autenticul idiot al familiei...Ca si in pilduitorul film " Ce este aici Dragoste "curul le-ar spune sferelor mai inalte :considerati ca relatia noastra este una de rahat"
Curul este plebeu , democrat funciar si cosmopolitul partilor corpului omenesc...
El se simte acasa in toate WC-urile acestei lumi.Internationala cururilor reprezinta singura organizatie mondiala care nu tine cont de statute,ideologii si cotizatii..
...Cand celebrei Arletty i s-a reprosat ca a intretinut relatii sexuale cu ocupantii germani raspunsul ei pare sa fi fost:"Mon Coeur est francais, mais mon cul est international"
Batut, ciupit,lovit cu piciorul,curul si-a creat o imagine a lumii care porneste de jos, una plebee,populara, realista.Mileniile de neglijenta nu au trecut peste el fara sa-l atinga.Acestea l-au transformat intr-un materialist,unul de orientare dialectica, ce are ca punct de plecare ideea ca lucrurile sunt oricum pline de rahat dar nu si fara speranta..."

Si tot el apropos de barfe, polemici, flecareala :

"Ceea ce ma deranjeaza la altii sunt eu "

zici ca e Woody Allen pe fatza lol

nume 15 Jul 2005 17:26

Quote:

in privinta protejatului lui pitbull

Pe mine nu ma proteajeaza nimeni, e vorba de niste opinii. Cu alte cuvinte ce n-ar dushmanii mei sa ma cert cu fratii mei. ;)

Quote:

(ma scot din ecuatie pt a nu exista nici un comentariu malitios...)

Bravo.
Quote:

omu in cauza nu are gust - sau are gust prost.

Da ce esti mah tu, barometru gustului, lucrezi la metrologie, ai o rigla si compas pentru asta ? Du-te bah d-aici ... fugi.
Quote:

rufele murdare se spala in familie - dar se atirna, totusi, afara.

Si eu care credeam ca se atarna in baie.

silver_boy 18 Jul 2005 02:41

Eleganta si stil:

Magda Mihailescu-Gandul 18 iulie 2005

Noroc cã Lars von Trier nu este unul de-ai noºtri. Doamne-fereºte sã se înscrie la un concurs CNC. Conform zicerilor din noua Lege a Cinematografiei, nu ar beneficia de bonusul prevãzut a fi acordat cineaºtilor cu ceea ce se cheamã „succes de public”. Dacã viaþa l-ar arunca într-o astfel de concurenþã, ar ieºi umilit de recordul, sã zicem, al unei pelicule precum Garcea ºi oltenii. Sau al Orient-Expressului. Nici Lucian Pintilie nu ar avea o altã soartã. Conform statisticilor de anul trecut, Dogville, film care a dãrâmat prejudecãþi despre „specificul cinematografic”, se gãseºte pe locul 94 în preferinþele publicului nostru, dupã el, la douã boabe distanþã, fiind Niki Ardelean, colonel în rezervã. Sergiu Nicolaescu se aflã cu 80 de puncte deasupra lor. Este acest clasament un indice al valorii în sine? Sau, interpretând din alt unghi, sã dispreþuiascã marii cineaºti audienþa? Sã nu le pese dacã intrã lumea în salã sau nu? Nici una, nici alta. Numai cã, introducând în ecuaþia succesului, ca revelator al valorii, factorul „public” vãzut ca o apã ºi un pãmânt, se distorsioneazã, de la bun început, ºansele unui proiect. Nu se pot transla criteriile televiziunilor comerciale, cu obsesia paranoicã a ratingului (asigurat de subprodusele Ciao, Darwin, Vacanþa mare etc.) în universul unei arte, fie ea ºi cea mai popularã. ªi nici unitãþile de mãsurã ale industriei americane, care de un secol îºi flateazã spectatorii cu lozinca „Public is never wrong”, („publicul nu greºeºte niciodatã”), în numele cãreia se pot justifica producþii minore, se poate mistifica scara valorilor. Nimeni nu este infailibil, nici spectatorii, nici critica. Publicul nu mai este demult o apã ºi un pãmânt. A trecut epoca de început, a înduioºãtoarelor candori, când lumea nãvãlea în sãli „într-o beþie spiritualã generalizatã”, despre care scria un teoretician al anilor ’20. Existã un public al cinematografului comercial, popular, altul al filmelor care îndeamnã la reflexivitate, un altul al îndrãznelii inovatoare ºi, tocmai datoritã acestor stratificãri, cinematograful - care nu este o moºtenire secularã, precum biblioteca sau muzeul - a putut fi plasat, cu timpul, în normalitate, integrat în circuitul curent al culturii sau al divertismentului. Regatul celui numit „Mãria Sa, publicul” a fost divizat. A continua sã-l transformãm în fetiº (sau sperietoare) înseamnã sã ne prefacem cã nu vedem realitatea: existã un public ºi pentru Sergiu Nicolaescu, ºi pentru Lucian Pintilie ºi aºa trebuie. Anormalitatea începe din momentul în care nu se înlesneºte ºi drumul celor din a doua categorie cãtre întâlnirea cu spectatorii lor. Nu proiectele care intrã în concurs având în scutece zestrea trecutului box-office (obþinut, de unii, în condiþii de programare ºi publicitate privilegiate) ar trebui sã le aibã în vedere, în primul rând, distribuitorii de bonificaþii susþinuþi de noua Lege, ci instituþiile, societãþile, sãlile care încurajeazã pãtrunderea unui cinematograf diferit de cel comercial. Se pot observa, deja, semnificative aºezãri ale categoriilor de spectatori. Datoritã continuitãþii eforturilor unor distribuitori ca Independenþa Film sau mai nou- apãrutului Transilvania, ale cãror prioritãþi sunt filmul european de calitate, cinematograful tinerilor lansaþi la TIFF, datoritã consecvenþei în programarea acestora, o salã cum este Studio a devenit un loc privilegiat al tinerilor cinefili. Ei ocolesc titlurile glorioase. S-ar putea sã uimeascã pe mulþi, dar Rãzboiul lumilor a avut, aici, mai puþini spectatori, într-o sãptãmânã (1.649) decât Marea dinlãuntru (1.768) A tot ridica osanale performerilor la încasãri înseamnã a lovi cu copitele unui cal troian al demagogiei populiste într-un organism viu, cum este publicul.

Airlight 18 Jul 2005 05:45

e o bombã de hârtie articolul tau.

întâi cã lucreazã cu unitãþi de masurã diferite (nu iei ca referinþã de succes de film ciao darwin ºi vacanþa mare), si p-ormã cã nu m-aºtept ca în viitorul apropiat sã devenim un neam de cronenbergi ºi von trieri, de unde trista majoritate a realizatorilor de pân-acum abia au reuºit sã-ngaime coerent un scenariu, ca sã avem ce specie apãra, vezi Doamne pe cale de dispariþie cu astfel de lege. Dimpotrivã, aºtept cu interes sã vãd urmele de viaþã ale acestei specii la noi - ºi nu vorbesc de exemplarele solitare, ramase în viaþã prin propriul orgoliu ci de grosul turmei, cel obiºnuit sã pascã blând de la fondurile cnc.

consider cã e foarte binevenitã specificaþia din noua lege, de altfel genul ãsta de bonus e prevãzut ºi-n alte þãri, cã poate cu ocazia asta vedem ºi noi în cinematografe pe altcineva decât femeia de la intrare ºi proiecþionistul de serviciu.

la urma urmelor filmele sunt întâi pentru public, abia pe urmã pentru extazurile critice ale cunoscatorilor.

herbert 21 Jul 2005 01:43

il citesc intotdeauna cu placere pe Radu Paraschivescu, cronicarul TV de la "Evenimentul zilei", care le zice inspirat, cu umor, scurt. un autor care merita urmarit, pentru ca se "razbuna" pe televiziune - inamicul cinematografiei, aka dusmanul nostru comun...

Cu opincile-n Mertan

Radu Paraschivescu
cronicar TV
Joi, 21 Iulie 2005

Exista la Etno TV calupuri zilnice de muzica populara noua. Ce inseamna asta? In primul rand, renuntarea la o intreaga tipologie a genului. Nelipsitul bade si omniprezenta mandra au fost retrasi din repertoriu si inlocuiti de personaje conforme inceputului de mileniu. In al doilea rand, avem de-a face cu o recalibrare a discursului folcloric. Muzica populara de azi nu se mai hraneste din desuetele izvoare ale deceniilor trecute, ci din palpitul semet al clipei. Cei care au semnat certificatul de nastere al acestui hibrid si-au dorit o impacare de rasunet: aceea dintre capra traditiei si varza ratingului cert. Previzibil, rezultatul nu seamana catusi de putin cu muzica populara, ci mai degraba cu o strutocamila confuza, careia nu-i ies pasii.
Un bun exemplu in materie este DJ Sebi, ale carui productii recente - „Leul greu” si Padurarii” - ating perfectiunea in ridicol. Cantaretul se prezinta la intalnirea cu publicul echipat in costum national, dar pilotand un jeep Opel Frontera, pe care il parcheaza undeva in inima padurii si din care descinde seniorial. Imediat dupa aceea vine si melodia - una cu profil silvic, care debuteaza printr-o somatie fara echivoc: „Doamne, fii cu padurarii/ Fiindca ei aduc dolarii”. Mobilizarea divinitatii pentru cauza forestiera pare chezasia succesului. Prin aportul lui Dumnezeu, entuziasmul tapinarilor nu va cunoaste margini, iar productia de cherestea va creste, fara indoiala, permitand raportari mandre la nivel de ocol. Concluzia cantecului se furiseaza iute ca un strengar care fura mere de la vecin, dar suna vag nedumeritor: „Cu Mertanu’ si dolaru’/Am innebunit Ardealu’”.
De ce nedumeritor? Fiindca printul padurilor a aparut pe ecran intr-un Opel, pentru ca la final sa laude Mercedesul. Nu cumva avem aici un conflict de interese sau macar un dealer mascat, cu o agenda dubla? DJ Sebi nu ne spune, lasandu-ne prada ambiguitatii. El face in schimb elogiul dolarului ca unic criteriu de evaluare a randamentului de prin codri, cu precadere din cei transilvani. Un singur lucru mira in tot acest efort de actualizare a domeniului: faptul ca in cantecele lor DJ Sebi si ceilalti nu au facut trecerea de la dolar la moneda europeana unica. Daca motivul este, asa cum banuiesc, putinatatea rimelor folosibile pentru euro, le recomand una extrem de potrivita: neuro.

Pitbull 21 Jul 2005 02:49

O singurä observatie am de fäcut fatä de comentariile lui Paraschivescu.
Tipul rämâne prea generos, continuând sä imagineze vreo posibilä relatie, cât de firavä, între muzica popularä româneascä si productiile astea. Sistemul lui de argumentatie s-ar aplica perfect la zona Dolänescu - Irina Loghin, unde ani de zile a functionat, efectiv, fenomenul de "folclor pervertit". In schimb, cele de care se ia el aici nu mai au nimic în comun cu "izvoarele" - nu sunt decât niste biete kitsch-uri de cea mai joasä spetä, surori de-ale manelelor, împänate pe ici, pe colo, prin pärtile neesentiale, cu maimutäreli ale muzicii populare autentice si oarece elemente de recuzitä. Atât.

nume 21 Jul 2005 07:49

Tipul rämâne prea generos, continuând sä imagineze vreo posibilä relatie, cât de firavä, între muzica popularä româneascä si productiile astea.

Exact. Cum dracu' se face ca lumea admira numai cretini ?

All times are GMT +2. The time now is 21:26.