![]() |
Originally Posted by Serghei:
|
Originally Posted by Lady_Skar:
Nene hai ca aici mai ghicit. Si eu pun pe primul loc Nimic nou pe frontul de vest. Mai am vreo 80 de pagini (dhe, d'abia am terminat sesiunea) dar m-a cucerit inca de la primele pagini. As mai adauga Cavalerii Teutoni, de Sienkiewicz, + toate cartile care au legatura directa sau indirecta cu "al doilea razboi mondial", in general, si "Hitler", in special. Varianta de bacanie: imi place o carte a unui prof d'al meu, nu dau nume, pe care am dat vreo 200.000 de lei, si care acum imi sustine computerul pentru ca acesta (computerul) se clatina un pic. Atat de importanta este cartea. Si, surprinzator, am avut placerea sa gasesc in cartea respectiva greseli gramaticale mai multe si mai grave decat pot face chiar si eu, surprinzator ! |
Originally Posted by herbert:
Nu-ti ridica inca statuie! Vad ca faptul ca nu ai facut parte din juriu cinemagia te-a demoralizat intr-atata incat simti nevoia sa-ti expui CV!Pacat ca nu ai cunostinte de limbaj cinematografic! Cum preconizam ai dat-o in diverse si ai uitat intrebarea,are dreptate sau nu Bunuel? P.S.Atunci cand un personaj nu poate sta in picioare(cum e Faulkner in ochii mei,si in contextul citatului) are nevoie de sustinatori(de obicei oameni care ii pot apara cauza-adica Tu).Capisci? |
dar tu esti vulnerabil, Serghei :lol: v ciom delo? lucrezi pentru galerie? fii atent, lingusitorii sunt dispretuiti de ambele parti. ce juriu, ce CV? ce limbaj cinematografic? spunea Plesu: e nevoie de valoare si bun-simt si te descurci in toate! Bunuel nu are dreptate, cum poate sa aiba dreptate Bunuel? dreptate are Kadare si altii de talia lui... |
Incepi sa te balbai si devii incoerent.Lasa-i pe Proust,Borges si Faulkner si pune mana pe Cicero,garantez ca o sa-ti cada forumul la picioare dupa asta. In ce privinta are dreptate Kadare? |
fara suparare, Serghei, nu pot sa cobor la palierul tau. imi erai mai simpatic cand nu o faceai pe desteptu'
eu chiar nu ma balbai niciodata, iar luciditatea mea imi prilejueste destule confruntari. hai sa evoluam paralel, pentru ca nu vreau sa fiu rau cu tine. ai avut si mesaje rezonabile, pe care le-am citit cu interes. |
.. toti facem greseli
|
Hai ca fac riduri incercand sa ma dau destept! Daca totusi crezi ca poti formula un raspuns cu subiect si predicat mutam discutia pe private(ca sa ne scutim de "iesiri destepte"). |
"De Veghe In Lanul De Secara" de J.D. Salinger pot sa spun ca e cartea vietii mele pana acum... De asemenea mi-au placut si "Don Quijote De La Mancha", "Jane Eyre", "Patul lui Procust", "Elevul Dima Dintr-a Saptea" si cam tot ce a scris Agatha Christie.
|
Originally Posted by Pinky:
|
Cine a scris-o? :)
|
|
Mpai sa o cauti la biblioteca mai bine :)
|
|
|
llila, you said it :)
Jay, chiar mai devreme. Eu am citit-o in a opta :) si evident ca a trebuit sa o recitesc... iar si iar :D Chiar am facut un fel de ecranizare cu niste prieteni...obsessed nu? :lol: |
Si cum a iesit?? Tu pe cine ai jucat?? S-au doar ati scris-o??
|
A iesit chiar bine! Eu am fost regizorul si am fost si Sunny, tipa de la hotel :lol: ! Nu prea am bagat multe personaje... logic ca am pus cel mai mult accent pe pers principal, Holden Caulfield si pe sora lui, Phoebe. Asta a fost demult... dar mi-ar placea sa se mai repete :D
|
Pai daca te apuci.... crezi ca se poate sa joc si eu.. I'm very talented... :D
|
:D Daca mai fac ceva de genul asta te anunt... vii sa dai niste probe ceva :lol:
|
mai fetelor, Pinky & Ilila, ati diluat foarte mult acest topic cu exclamatiile voastre puerilo-neprihanite. pusesem de-o cearta principiala cu Serghei si ati venit voi cu "floricele pe campii". treceti pe privat pentru exclamatiile voastre. nu va suparati, e o recomandare cam nervoasa de "veteran".
|
Domnule herbert,
|
Vorbesti prostii. Daca tu spui ca diluarea acestui subiect de catre Lilla si Pinky, are legatura cu faptul ca nu au inceput sa dea citate din Plesu, Patapievici sau mai marii clasici... atunci, scuza-ma ca ma repet, vorbesti prostii. Sa-ti dau un sfat totusi: Daca te deranjeaza vreun personaj de pe acest forum sau ceva ce scrie, da-le tu un mesaj privat(cum presupun ca o sa-mi dai mie) si varsati nemultumirile. |
Originally Posted by Jay:
|
eleganta..." rimeaza" cu aroganta... uneori
|
Crede-ma ca nici nu vreau sa ma ridic.... sau sa cobor |
intotdeauna rimeaza, dar la nivelu' tau sunt sigur ca vei gasi o rima mai potrivita pentru aroganta ta :P toti suntem aroganti, viata e o aroganta :P
|
Acum cine a venit cu "floricele pe campii"? :lol: Noi macar vorbeam despre carti :D .
|
|
Limbajul lui Cohen - in traducerea de anul trecut/ curenta de la Polirom - nu este nici pe departe atit de plastic sau bold/ audacious incit sa merite rasfoit cu gindul asta in minte: acum Cohen va zice mascari. Joaca preferata este sub nivelul Frumosilor invinsi iar ambele miros de la o posta a carti scrise de un poet (lipsite de fir narativ consistent, de exemplu, insa strabatute de un puternic si, pe alocuri, emotionant filon/ fior poetic), cam cum miros a poezie cartile lui Mircea Cartarescu (ma refer la ciclul Orbitor, si nu la Vesnic tinar...); legat tot de Mircea Cartarescu, ar fi fost mult mai bine ca el sa traduca lucrarile lui Cohen (cum, de altfel, se si intentiona cindva; din pacate, proiectul a insumat doar citeva pasaje traduse si publicate intr-o revista literara).
In concluzie, cei care vor sa recupereze cuvinte din literatura secreta din subsoluri, wc-uri sau pereti (din Dictionarul secret, cum i-ar zice Cela) ar trebui sa se orienteze catre altceva: a. pentru inventiile lingvistice si atmosfera de fronda punk - William Burroughs, cu Naked Lunch b. pentru suburbiile scotiene si limbajul subteran - Irvine Welsh c. pentru mascari scrise in romaneste de o doamna - Bagau, la editura EST d. pentru slang de proasta calitate, injuraturi gratuite si alte mizerii - grupula constituit in jurul lui Ianus (gen Ioana Bateica). |
Eu nu am ramas cine stie ce impresionat de Frumosii Invinsi...
|
Sa privesti in fata Raul
As vrea sa citesc....
Din Romania Libera: Prestigiosul Festival international de film de la Pesaro, ajuns la cea de a 40-a editie, l-a omagiat pe regizorul de teatru si film Lucian Pintilie prin editarea unui excelent volum colectiv dedicat operei sale teatrale si cinematografice. "Sa privesti in fata Raul" este un volum de studii despre opera lui Lucian Pintilie (a carui opera filmica a fost integral proiectata la Pesaro) ingrijit de Silvana Silvestri si Giovanni Spagnoletti, din al carui cuprins nu lipsesc contributiile pertinente ale unor eminenti istorici si critici de film sau de teatru ca S. Silvestri, Marie France Ionesco, Frank Gabarz, M. Mihailescu, Dominique Nasta, Anton Giulio Mancino, Georges Banu si Francesca Leonardi (dar si autorul "Reconstituirii", care ofera cititorului propriile interpretari la opera filmica, precum si marturia despre scandalul "Revizorul", consumat cu mai bine de trei decenii in urma). Daca sensibilitatea receptarii operei lui Pintilie din randurile semnate de Marie France Ionesco se alatura unei analitice viziuni semnate de Dominique Nasta ce nu refuza comparatii spectaculoase pentru cinematograful estic al anilor '60, nu mai putin, celelalte eseuri arunca lumini inedite asupra operei filmice ale unuia dintre cei mai originali autori europeni, martor al apocalipsului balcanic in variile lui fatete surprinse cu complicitatea unor interpreti unici si oferite publicului cu credinta perenitatii unei opere inegalabile in peisajul european al celei de-a saptea arte. De aceea, credem ca Centrul National al Cinematografiei sau Uniunea Cineastilor ar putea edita si in limba romana acest volum, in absenta unei monografii serioase despre unul dintre cei mai mari regizori romani. Mai ales in conditiile in care s-au editat o suma de monografii despre o sumedenie de cineasti romani, cei importanti fiind fara eleganta ocoliti. Si nu este doar cazul lui Lucian Pintilie. |
Dintre cartile pe care le-am citit in ultima vreme si care mi-au placut mult sunt cele ale Aglajei Veteranyi, "De ce fierbe copilul in mamaliga" si "Raftul cu ultimele suflari", doua carti de o sensibilitate rara...
|
Boris Vian - Spuma Zilelor :love: :love: :love: :love:
|
inca un vonnegut
abatorul5 colosal si skizoid |
nu cred k exista ceva cum ar fi caretea preferata, intotdeauna is mai multe, la fel si cu filmele si cu melodiile, am incercat de cateva ori sa fac topuri de filme sau de carti si nu am reusit deci...Pot spune insa ca acea carte, care mi-a marcat intr-o oarecare masura existenta este "pendulul lui foucault" de Umberto Eco
|
Originally Posted by KORBEN:
criticii spun ca "Abatorul 5" este cartea cea mai reusita a lui Vonnegut... poate pentru ca a fost scrisa dupa propria lui experienta ca prizonier de razboi, la Dresda... saracul Billy... |
recomand 'realk' al lui dragos bucurenci - debut la polirom. marfa! despre un junkie!! shock!!! :P cult? hope so... ;)
|
sokul e dsp faza cu redactia dilemei care contine ocazional si un junkie?
sau este politikalu corect al publicatiei dus pana la ultimele consecinte? sau e sokul uni junkie care nu gaseste marfa? whatever se gaseste pe liternet? ca n u dau banii si i don`t stand in line 4 this |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
Nu il recomand nimanui. Prost scris, prost gindit. |
ma gindeam k am citit shy eu vacanssa asta dracia aia de portocala mecanica,si a mi-a placut.filmul e sub.
*parerea mea* |
Originally Posted by Nightwane:
mai adaug Chuck Palahniuk - Fight Club (aparuta de curand in lb romana, dar tradusa cam prost). Geniala! |
pentru cei care se plictisesc la serviciu, va recomand "Scrisorile Getei", de Geta Pop, le puteti downloada de pe liternet.ro... umor spumos, limbaj colorat, placinte cu branza unse cu smantana facute de bunica, povesti cu colegul de iglu (sotzul)... misto!
|
Originally Posted by Leonard:
|
Originally Posted by MinRep:
am ajuns la concluzia ca as dori sa vad mai multe ecranizari ale cartii. orice regizor care se respecta ar trebui sa faca un film cu viziunea proprie a acestei carti. |
|
Originally Posted by MinRep:
p.s. agreez mai mult ideea de 'remake' decat cea de 'sequel' la un film, mai ales cand la baza filmului sta o carte. |
P.S.: Si eu agreez mai mult remake-ul. O continuare la un film bazat pe o carte (sa luam varianta asta) e de multe ori dezastruoasa (doar daca continuare nu e bazata pe o carte a aceluasi autor). Si cele mai multe carti pot fi ecranizate si re-ecranizate... |
1in curs de citire american psycho (brett easton ellis)
minunata si dementa un autor care ar trebui tradus in ro am in biblioteca si caseta cu ecranizarea (mary harron, cu cristian bale ) dar nu vreau sa o vad pana nu termin lectura 2primit spre citire T.O.Bobe "cum mi-am petrecut vacanta de vara" dupa o rasfoire pare promitatoare 3 citit si recomamdare lu als "realk" inteleg ca are ceva cu mine, dar cred ca s-a scurcircuitat daca numeste scrierea lu protejatu de bucurenci "posibila carte cult" tot ce e remarcabil sunt cateva fraze, cel mult paragrafe in rest chestii relativ tangente literaturii, total lipsite de stil si de multe ori duhnind a auto-suficienta demonstrativa, ceva gen "copii, citi cu atentie, ca sa trageti si voi kertamina in vena si sa fiti cool, asa ca mine" deplorabil |
inteleg k korben are ceva cu mine, dar kestia cu 'cartea cult' ('realk') n-o spun eu, o afirma florin iaru in prefata; eu nu fac decit s-o citez ;)
kestia cea mai savuroasa ramine, totusi, pretentia lui korben k ar sti ce e aia 'stil' si de a da note :D : 'stilul' korben e precum pantalonii pe care-i poarta: laliu, 'jeg'-os, cazut pe buci & in iminent pericol de a-i/l pierde :lol: |
All times are GMT +2. The time now is 21:47. |