![]() |
Originally Posted by teoctist:
|
E o mare diferenta intre scoala veche de actorie(sincer acum mi se par de un mimetism si manierism groaznic) si expresivitatea contemporana.
Asa ca Teo,don't worry cumva ai dreptate.Ce ziceti de tanara Ana-Maria Marinca sau Alexandra Maria Lara? |
Originally Posted by Pauline Kael:
|
Originally Posted by teoctist:
Iar dacä un profesionist te contrazice, în cunostintä de cauzä, nu ai nici un motiv de a te inhiba. Si un neprofesionist pasionat de domeniu ("autodidact", sau "naiv" sä-i zicem - cu largä aproximatie) poate opune contraargumente riguroase si convingätoare, intrând într-un dialog activ si fecund cu oamenii de meserie. ...Si abia dupä asta, dacä-si dä seama cä de fapt afirmatiile lui au la bazä nu argumente solide, ci impresii de simplu spectator, se impune sä si le reformuleze, din "prost, execrabil, netalentat", în "mie nu-mi place" - eventual, si dacä nu-i cerem prea mult, motivat: "nu-mi place pentru cä..." (mi se pare fortat / mi se pare teatral / mi se pare isteric / îmi aminteste de profa de mate / seamänä cu betivul de taicä-miu vitreg / etc.) |
Pe Lara am vazut-o (din pacate) doar in Untergang si nu pot sa-mi dau cu parerea. Ana-Maria Marinca imi place. |
eu zic ca cel mai slab e Gheorghe Visu. Ati vazut cum arata? e pielea si osu in "faleze de nisip" si "sfarsitul noptii". Altfel imi place cum joaca. :)
|
Eu zic sa n-o bagam pe Alexandra Maria Lara in scoala romaneasca de actorie. Din cate stiu eu, fata s-a scolit in Germania. E plecata din tara de cand era la gradinita. Este o actrita germana de origine romana. |
Originally Posted by klein:
Hahah ... good point. |
Anatol Spânu juca la National - printre altele ca dublurä a lui Mimi Petrut, în "Cäruta cu paiate", în studentia mea, când îmi fäceam veacul pe-acolo. Nu mi s-a pärut prea räu.
|
Andrei Duban ;
Sergiu Nicolaescu ; Saizescu cu aparitiile lui episodice de cacat care se vroiau a la Alfred Hitchcock (domnul cu catelul) si o tarla de alte nulitati care nu-mi vin acum in cap. |
Originally Posted by mafalda:
De fapt de la "nu ati auzit de ei niciodata" titlul nu isi are sensul, pentru simplul motiv ca cei care sunt cu adevarat slabi sunt undeva in state plata, si nu stie de ei nici draq. Oricum artistul nu este dat de o diploma, iar faptul ca oamenii considera actori doar pe cei care au o diploma care sa ateste ca si-au pierdut timpul (unii inutil) 4 ani (mai nou doar 3) in facultatea de profil este marea greseala. Personal consider ca sunt actori oameni care sunt capabili sa joace teatru (sa nu supar pe cineva sau film), adica sa fie capabili sa stea in scena si sa faca din 2-3 roluri personaje credibile, dar asta tine de foarte multe aspecte. Un actor poate fi distrus de un regizor incapabil, iar in momentul in care un regizor incepe sa considere ca el este cel care taie si spanzura si "actorii" (ghilimelele sunt justificate de faptul ca devin marionete) sunt cei care trebuie sa ecsecute ceea ce zice el ne-am dat darcu'. Un regizor (chiar si genial) poate strica un actor bun, si nu e vina actorului, dar daca un actor slab strica un spectacol e numai vina regizorului. Un alt punct de vedere personal: consider o alta aberatie conceptul conform careia exista actori de film si actori de teatru, va spun sincer ca de fapt realitatea este alta "exista actori, si oameni care joaca" (nu sunt sigur daca e 100% citatul, dar sensul asta este). Cati actori de teatru ati vazut sa faca praf rolurile de film (exclusiv din cauza lor), si cati dintre "marii actori" de film sa faca fata si pe scena. Tocmai de aia in romania se face scoala de actor de teatru, pentru ca acolo se vede actorul din tine, si nu in film. Un alt aspect ar fi antitalentele care isi spun actori in diverse filmulete, dar se joaca pe ei (si asta reusesc sa o faca prost), doar din ratiuni de imagine. |
Originally Posted by nume:
inseamna ca te-ai uitat cu placere! ca s-a raspund si eu "MIHAI PETRE":) :) :) :) |
Inseamnä cä s-a uitat. Atât.
|
Un actor cunoscut si slab in acelasi timp ... pai sa ma gandesc ... Constantin Diplan . Interpretare lamentabila la toate filmele in care a aparut .
|
Hmm, mie nu mi s-a pärut... Färä a face niciodatä niste roluri extraordinare, era totusi natural si avea haz. Tin minte cä l-am descoperit pentru prima oarä, cu multä pläcere, în "Instanta amânä pronuntarea", de Dinu Cocea, si imediat mi l-a confirmat "Cursa" lui Daneliuc (ambele în 1976). Nici rolul tatälui din "Declaratie de dragoste" (1985, Nicolae Corjos) nu era räu (la vremea asta, eram deja amici, am lucrat împreunä la vreo trei filme), si-mi pläcea si-n teatru. Prin 1980-82, nepotul lui, Pompiliu, mi-era foarte bun prieten, mergeam împreunä la mare, ne împärteam gagicile, ne confesam amarurile... Il meditam pentru regie, da' n-a intrat - slavä Domnului, cä acuma-i în Seattle, la Microsoft!
|
All times are GMT +2. The time now is 01:36. |