![]() |
Din filmele beton pe care le aminteºti, doar Se7en mi-a plãcut (era destul de evident.. ;)), restul m-au amuzat (Saw 2 nu l-am vãzut, mi-a fost destul primul :happy: , deci e posibil sã fie o capodoperã ºi sã nu ºtiu eu..).
|
Re: "1408"
Originally Posted by Andy69:
As mai avea de fäcut niste observatii, dar sunt foarte severe, asa cä astept pentru când ne vedem (poate mâine sau poimâine, la Mall). Dacä ti le spun între patru ochi, vei sti cä-s bine intentionate, si n-ai sä te superi; dar în public, ar da nasol. |
hopa..ce e maine sau poimaine la Mall? :D u made me curious
|
Nu mai stiu... Ala coreeanu' mi se pare, zi-i pe nume... N-am retinut precis, tre' sä-ntreb iar.
|
Originally Posted by Pitbull:
e poimaine. |
Atentie unde va cazati
Dupa Green Mile, mi-a placut una peste alta filmul asta ca ecranizare dupa King. Sincer,am trecut prin ceva asemanator ca Enslin - m-am asezat pe scaun convins "iaca din nou un horror plicticos, un cap de drac si putina magie neagra". Numai ca dupa ce in fata lui Cussack dispar ferestrele si se trezeste intr-o gaura in spatiu,ma trezesc ca o tin de mana pe prietena mea ( iar ea se tine strans de sticla de icetea). Chestia cu falsa evadare e reusita, se leaga de scena inecului de la inceputul filmului - imi place si partea cu realitatea alternativa - sotia interpelata pe messenger spune ca a verificat deja hotelul si camera,deci Enslin ar fi proiectat intr-un univers paralel. O treaba ar mai fi mers - si nu e - un flashback cu inceputul povestii,ceva de genul unui manager zidit intre peretii camerei 1408 care sa se ranjeasca macabru dintre flacarile de la sfarsit... In fine, ca poveste de groaza gives shiver...Una peste alta,un 9.50
|
Toti ceilalti, fiind obligati de camera sa faca asta, au ales calea cea mai usoara: moartea. Ori Enslin asta avea cojones cat casa, altfel claca. Cam asta e morala.
Ei ce zici? :D[/quote] Pe mine tocmai asta m-a deranjat la film : ca e moralizator; mi-a dat frisoane in schimb imaginea in oglinda, proiectata la fereastra de vizavi de 1408; mi s-a parut pe cat de ilar-ludica oarecum, pe atat de creeepy |
Cele mai bune ecranizari dupa King le consider a fi cele care o au in distributie pe Kathy Bates (Misery si Dolores Clairborne) - o actrita careia i se potriveste ca o manusa universul lui King.
Trebuie amintit desigur si THE SHINNING, cel mai bun film facut dupa un roman de King in opinia mea. Paradoxal, avem de-a face cu o capodopera a genului horror tocmai datorita faptului ca regizorul si-a impus propria viziune si nu prea a tinut cont de roman decit in linii generale. Mai recent, o ecranizare fidela a romanului intr-o miniserie TV, sub stricta supraveghere a lui King se prezinta mult sub valoarea artistica a capodoperei lui Kubrick. Poate si datorita regizorului, Mick Garris, a carui unica contributie cu adevarat importanta la revigorarea genului horror a reprezentat-o producerea seriei Masters of Horror. Ma intreb, ce film ar iesi daca un regizor priceput ar realiza o ecranizare dupa Gerald's Game? Mi s-a parut un roman foarte reusit si, in timp ce-l citeam, mi-o tot imaginam pe Laura Dern in rol principal. :D L-a mai citit cineva? |
Eu n-as fi väzut o actritä de tip Laura Dern sau Cate Blanchett acolo, ci mai degrabä o Annette Benning (!!!), eventual Demi Moore sau Julia Roberts... Desi, dacä stau bine sä mä gândesc... ACTORICESTE, Cate ar merge bine pe rol; dar e prea frumoasä. Eroina din "Gerald's Game" ar trebui sä fie mai banalä, mai o femeie ca oricare alta.
Romanul te zguduie, te ia si te duce cu el, în toatä partea care se petrece în cabanä - mai ales momentul äla incredibil când cutu bagabont începe sä pape din räposatu'. Din päcate, partea cu nebunul e complet redundantä; si cum spre final regäsirea äluia, "ca sä-l priveascä în ochi" (si astfel sä se "vindece de angoasä") confiscä atât de aiuristic firul epic, dac-as face filmul as construi cu totul altfel ultima parte (ducând pânä la capät povestea deja începutä - cu imobilizarea). Pe urmä, King s-ar supära pe mine, ar iesi iar cu scandal, si mi-ar face publicitate. |
Am citit undeva ca se pregateste o ecranizare a romanului A BAG OF BONES. Nu l-am citit, din pacate, dar se zice ca ar fi unul dintre cele mai bune romane pe care le-a scris King dupa accident. Apropo de accident, din cite stiu eu, prima carte pe care a scris-o King dupa respectivul eveniment a fost Dreamcatcher, care, sa spun sincer, mi s-a parut un roman foarte slab. Am detectat o schimbare in stilul sau de a scrie, dupa accident, parca nu mai are verva pe care o avea odata. Poate ma insel...
Urmeaza sa citesc acum THE DARK HALF, cu o stringere de inima, deoarece filmul nu prea m-a impresionat. Mi-a placut intotdeauna legaturile pe care le face King intre romanele sale. De ex. eclipsa, care apare atit in Gerald's Game cit si in Dolores. Imi amintesc de vremurile cind citeam The Shinning, Christine, Misery si nu le puteam lasa din mina. Din pacate, in ultima vreme nu prea am mai avut parte de asemenea experiente. |
Originally Posted by Gloria:
Oh do explain. |
foarte bun filmu..cu toate ca actiunea se desfasoara intrun spatiu restrans reuseste sa mentina suspansul..
|
Dragutz filmul..J.C unul dintre preferatii mei...Stephen King la fel:D...insa,sincer, ma asteptam la mai mult dupa ce am vazut trailerul! 8) :?
|
indeed
reusit film.nu ma asteptam sa ma tina in asa suspans avand in vedere k toata aktiunea se petrece intr o kamera d hotel. e interesant momentul in kre se intoarce el in mare unde aproape k se ineaka si krede k tot haosul din kamera d hotel a luat sfarsit si d fapt se intoarce tot akolo :D
|
hmmm... nu o fost cine stie film dar ma rog a fost ok :)
|
eu una am vazut filmul de 2 ori si mia placut cat de cat...
|
Este tare sa-l vezi pe John Cusack jucand in horror-uri.Apropo reusit film. :w00t:
|
nashpa :o
|
Da :) e super filmul . :P
|
Imi aduce aminte si de " Number 23 " cu Jim Carrey .
|
All times are GMT +2. The time now is 21:20. |