![]() |
Pai de ce sa tragi pe imagine o carte proasta? Alchimistul e o carte mediocra, ca si autorul ei Coelho.
|
pai nu cred ca este o carte chiar asa de mediocra....:) mai ales ca acum a fost introdusa in programa scolara obligatorie...
|
Originally Posted by mioara1704:
|
ba e de-a dreptul kitsch. (e chiar unul dintre cele mai bune exemple, in sensul asta). o adunatura de mituri, legende, simboluri religioase, etc., de prin tot felul de zone ale globului, tratate la modul facil shi ieftin-comercial pt nivelul de inteligentza al florareselor telenoveliste, amestecate shi scoase sub ambalaj exotic...bleah! |
Originally Posted by zizi:
|
Originally Posted by marx:
|
Dragul meu nu oricine e in stare sa scrie si nu oricine e in stare sa perceapa ceea ce e scri...E ca si cum ai crede ca te poti imbogati dupa ce-ai citit un manual de afaceri. Evident, exista o serie de chestii elementare pe care trebuie sa le deprinzi, dar e mai simplu sa o faci din lectura marilor scriitori decit din teoria literaturii. In special americanii au o chestie numita \"creative writing\", care, chipurile, te invata sa scrii. Dupa curs iti dau si certificat de scriitor. Dupa mine, un asemenea act are aceeasi valoare ca un certificat de crestin sau de musulman. Adica, degeaba ai \"docoment\", daca nu ai credinta.
|
PS: Daca nu stii sa te exprimi, e f greu sa reusesti sa percepi. Dar tot n-am inteles care e definitia "perceptiei" in opinia ta? |
Draga Mioara..., ce sa ne afundam in teorie, cand adevarul e la suprafata. Esti din Iasi? Foarte bine. A publicat Polirom un prozator destul de bun, Dan Lungu. Ia vezi ce e cu el. Mai sunt si altii. Si ce superba e seria de literatura straina coordonata de Denisa Comanescu! Nu pierde timpul cu Paolo Coelho.
Evita formularea arborescenta (=impiedicata) ca nici eu nu te inteleg. |
Intreba mioara "pai, cum ar fi filmul Alchimistul". Ai rabdare inca un an, doi, si vei afla. Il are in distributie pe Jeremy Irons (care nu e de aici de-acolo!).
Cat despre Coelho ... scrie frumos si inovator, nu stiu ce aveti cu el. Am citit si eu "Alchimistul" si "Al Cincilea Munte". Mi se par f reusite, doar ca au o aura biblica pe care unii nu o suporta (in special "Al Cincilea Munte"). Cat despre "... mai citeste dragutza!" al mioarei, in legatura cu "Pe aripile vantului", nu pot sa-i transmit decat atat: am specificat destul de clar in mesajul de deschidere ca asa am auzit (din mai multe guri!) si am recunoscut ca nu l-am citit ci doar am preluat opinia lor. Vreo problema? |
Originally Posted by marx:
....si fotbalisti. |
teatrul odeon a facut o dramatizare dupa "alchimistul" care e patetica dat fiind textul lui Paulo Coelho... sa zicem ca merita ptr scenografie, dar altfel textul si actorii mi s.au parut slabi si patrunsi de un misticism de prost gust. iar Coelho ar putea fi distribuit gratuit cu unica sau cosmo... :shock: .
|
one more thing... in italia am vazut reclame la cartile lui Paulo Coelho pe autobuze... ariel, dero, aparate de aer conditionat, coehlo, lenjerie... :(( ...jenant
|
Originally Posted by dream_arizona:
banii n-au miros...... ;) |
cum adica nu e un film expresiv sau educativ!?!?!? si ALCHIMISTUL NU POATE FI REGIZAT?!?! de unde si pana unde?!?!?! ai mai fost macar la teatru in ultima vreme? sau macar ai rasfoit B 24 FUN? ( ok, nu chiar in ultima vreme, dar oricum) stiu ca discutia e despre ecranizari, insa daca acea carte poate fi pusa in scena, atunci poate fi facuta si film! :w00t: |
Oameni buni...am dat doar un exemplu...ce atata filozofie pe tema Coehlio?Nu am spus ca e cel mai bun si nici ca e scriitorul meu preferat... :P
|
Originally Posted by blitz43:
what do you mean by that? |
draga mioara, chiar nu intelegi ca e o "hartuiala" din placere :) ai o burtica - pardon, avatar - atat de apetisant. nu conteaza coelho, nici lecturile tale sistematice sau accidentale, conteaza burtica si... trandafirul cela imbietor :) puteai sa ne spui ca cuitesti Proust sau Borges, tot te-am fi "hartuit". urarea mea: sa te pui cu burta pe carte :D |
'Urasc tot ce e zbucium tulburator de linii si nu rad niciodata si nu plang niciodata...'
|
Si apropo poezia 'hoitul' e una din preferatele mel...
|
All times are GMT +2. The time now is 05:33. |