![]() |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
Zii ce e cu Trafic a lui Mitulescu! The Ladykillers,e ceva de capul lui? Daca ai scris pe altundeva pe net da un link! |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
am citit pe imdb ca ar fi fost aplaudat 20 de minute la Cannes (record! - probabil ca multi care il urasc pe Bush au venit la festival). Cat de adevarata e faza ca criticii il vad ca favorit la Palme D'Or? |
Quote:
eu stiam k din contra... |
vazut filmul lui Michael Moore, "Fahrenheit 9/11". un rahat propagandistic, manipulator, insailat cu o nesimtire de porc. nici pe mine nu ma incanta “iradierea intelectuala” care vine dinspre cowboy-ul Bush, dar “lucrarea cinematografica” semnata de Moore mi l-a facut simpatic pe presedinte…
deziluzia si scarba provocata de acest film “selectat” (ce rusine!!!) mi-a fost intarita de o emisiune despre Cannes 2004 de pe TV5, unde invitat a fost Michael Moore. Moore, ca Moore – nici o pretentie: un dulap cu ochelari, care tot multumea poporului francez pentru curajul de a spune si a apara adevarul. dar ce grimase de multumire si incantare ale intelectualilor francezi prezenti in studio!!! de mai mare greata... astia nu se mai lecuiesc de stangismul si de antiamericanismul lor de grota! se pare ca unicul intelectual responsabil, care gandeste in Franta de astazi este Andre Glucksmann… Si cativa critici de film romani prezenti la festival :) PS Alex Leo Serban, din profil, rama ochelarilor tai (urechiusele) arata prea groase. incearca o alta rama :) |
aha...deci, eshti exact cine credem noi k eshti...
amm, mda, de acord cu parerea defavorabila fatza de film. |
Originally Posted by herbert:
apropos de filmu' aista... intrebat de reportari daca i-ar recomanda lu' bush sa vada acest film, moore a zis (citat aproximativ): De ce nu? Filmu' e in engleza, in culori si are sub 2 ore... |
Originally Posted by zizi:
adica, Herr Herbert! |
da, l-au aplaudat 20 de minute, dar din ratiuni para-cinematografice; aici, publicul & critica - antiamericane, sau ma rog: anti-bush - aplauda orice ataca respectiva administratie & tembelul sau shef :sleep:
ca film e putin peste zero; ca informatie, e copy & paste; ca piece of propaganda fares the best ;) pina si lui godard - de ac. parte a baricadei cu mmoore - i-a displacut filmul... o sa-i dea palma - nu a slap in the face, ci the real thing? vom sti in curind. deocamdata, cele mai mari sanse le are - la bursa pariurilor - diarios de motocicleta al lui salles (dar ma-ndoiesc ca i-a placut intr-adevar lui qt!! :hmm: ) filmul lui jaoui (comme une image) e ok, old boy isi pastreaza mari sanse la un premiu (ceva in zona regiei probabil), nobody knows (japonez) m-as bucura sa ia ceva, la nina santa - poate, iar din ult. vazut - clean al lui assayas - singurul care ar merita este nick nolte; maggie cheung e cam plata :? dar toata lumea (me included :love: ) asteapta cu mare nerabdare 2046 al lui wong kar-wai, aminat & ras-aminat, si care se vede diseara... din afara competiei, cel mai mult - in afara lui kb2 - mi-a placut bad santa al lui terry zwigoff, cu un billy bob thornton darimator :P PS the ladykillers e so-so; hanks e f. bun, filmul e amuzant, dar e sub marile filme ale coenilor - fargo, etc. |
romani la Cannes
Premiul pentru Romania la festivalul de film de la Cannes. La reuniunea din cadrul sectiunii Cinema Fondation, a fost prezentata 16 productii din tot atatea tari. Premiul al doilea a revenit tanarului regizor roman Corneliu Porumboiu pentru filmul documentar "Calatorie la oras". Felicitari........
|
ce documentar dom'le? e artistic...oricum, felicitari lui cornel pt. premiul 2.
|
Nu l-am vazut si nici nu stiam ca exista(documentarul "Calatorie la oras") pana nu a castigat premiul asta. Felicitari inca o data. 8)
|
Bravo lui. Acu' asteptam reactiile de genu' "cine vine la Cannes pentru scurt-metraje" :lol: , ca Puiu si-a luat portia de d'astea odata cu ursuletul lui berlinez ;)
|
Originally Posted by Mala Portugal:
nu se compara. |
presupunind ca sageata malei mi-era adresata, raspund: cei care fac scurt-metraje vin la cannes pt scurt-metraje! nimeni altcineva :D
PS eu am ratat 'calatoria...', dar trebuie facuta o precizare: a luat premiul 2 ex aequo |
Un film ce-ar merita un premiu: EXILS de Tony Gatlif.
|
marx, te-ai vorbit cu tarantino? exils a luat premiul de regie ;)
in rest, un palmares varza... probabil cel mai consternant de cind 'fac' cannes-ul, culminind cu un 'premiu al juriului', ex aequo unei actrite (irma p hall din the ladykillers) si... unui film (tropical malady, thailandez; nu ma puneti sa scriu numele regizorului, e imposibil de retinut :huh: ; stiu, in schimb, prenumele lui: apichatpong!!! :D palme d'or - la scurt-metraje - pt 'trafic' al lui mitulescu, meritats e pare (n-am vazut competitia de scurte, ci doar pe al lui, care e ok) |
"Fahrenheit 911" al lui Michael Moore --- Palme D'Or. deci, in ciuda impresiei proaste lasate, este marele castigator.
"Trafic" al lui mitulescu, fericire mare, la 2 zile dupa premiul lui porumboiu.... |
Originally Posted by Jay:
vazut anul trecut la cinemaiubit. parca luat premiul pt. scenariu. de unde atata documentar? e k lumea. p.s. porumboiu asta...e fiul marelui nostru arbetru? parca asa am auzit. |
Originally Posted by Danny:
da... |
Cannes 2004 - o rusine! Si acum o intrebare disperata: mai ALS, Chirilov, Eugenia Voda & K. pentru cand si un roman rezonabil si inteligent in Juriul de la Cannes? Ce trebuie sa se intample? Cineasti notorii nu prea avem, asa ca toata speranta e in critici. Voi aveti o cota la bursa valorilor? Insinuati-va, fratilor, cum puteti, pentru ca e mare rusinea.
Gata, nu mai privesc film vreo doua saptamani. La Bookarest 2004, cinefililor! Cartea buna e singura care ne ramane fidela :) Sucks, Tarantino! |
All times are GMT +2. The time now is 16:00. |