![]() |
pai eu cred ca sunt cam doua tipuri de reclame: cele care aduc premii si cele care aduc cumparatori....in genereal reclamele care fac parte din a doua categorie, se adreseaza unui segement foarte larg de populatie motiv pentru care nu pot avea prea multe subtilitati...
|
Ricutza...nici o reclama nu se poate adresa unui segment foarte larg de populatie. Fiecare are un public tinta care ce-i drept poate fi mai mult sau mai putin numeros...educat...
|
O spot difuzat la televiziunea nationala se presupune ca se adreseaza populatiei generale, 18+.
|
de ce 18+ ? Ce, nu exista reclame la bombonele si ci-co?
|
Originally Posted by giulkiuz:
Nu zau...in cazul asta...inseamna ca reclamele la tampoane ti se adreseaza si tie...asta chiar daca ma indoiesc ca indeplinesti ultima conditie data de tine (care apropo...e falsa). |
Televiziunea nationala se adreseaza populatiei generale. De aceea, e logic ca sa difuzezi la tvr reclame pentru acest target, gen detergentzi sau vopsele, produse pe care le cumpara cam toata lumea. Daca difuzezi reclame care ating un segment restrans, copii care nu cumpara in mod direct, ci ii bat la cap pe parintzi, nu reuseshti decat sa arunci bani pe geam, locul acestor spoturi fiind pe cartoon network, fox kids, etc. Nici tampoanele nu merita promovate pe televiziunea nationala pentru ca tanticile de la tzara folosesc inca vata. Deci e mai potrivit un alt post care merge bine pe urban si prost pe rural, ceva gen Prima. Daca vrei sa-i vinzi tampoane lui Giulkiuz, cel mai cost-eficient e sa-i trimitzi un emailing. Cum Ghiulkiuz nu shie prea multe despre tampoane, trebuie sa-i dai multa informatzie. Daca partea informativa si cea emotional-creativa vor fi suficient de bine balansate, poate ca Giulkiuz o sa ia pentru femeia lui, in loc de un buchet de flori, nishe tampoane.
|
Televiziunea nationala nu ar trebui sa difuzeze de loc publicitate, ca doar ne ia bani pe abonamente, (fie ca suntem sau nu de acord) spre deosebire de posturile TV private, care traiesc din publicitate. Cat despre target, nu s-a inventat inca produsul care sa se adreseze "populatiei generale". Detergentii, de ex., nu-l intereseaza pe Fane de la scularie si nici vopselele pe baietzashul de cartier. Din acest motiv se fac studiile de audienta.
|
Originally Posted by giulkiuz:
Nici macar detergentii nu se adreseaza "populatiei generale". De fapt...un exemplu mai prost nici ca puteai alege. Target-ul pentru acest produs este...sa zicem...femeile intre 30-50 ani. De asta nu prea ai sa vezi fotomodele spaland rufe..ci un star de telenovela...sau un "spargator de inimi" precum Stefan Banica Jr...sau eventual o vecina buna la toate care iti recomanda produsul. Cum n-ai sa vezi deasemenea reclame de acest gen inaintea meciurilor de fotbal. Ca sa fiu mai clar...nu exista target=populatie generala..pt. simplul fapt ca publicul tinta reprezinta un grup de persoane mult mai omogen, mai bine determinat, cu aprox. aceleasi nevoi, aspiratii... Exemplul meu cu tampoanele era tocmai pentru ati demonstra ca nu exista un asemenea target de care spuneai tu. Se pare ca am fost prea subtil. |
Originally Posted by theo:
Mdahh...asta cam asa e. Si mie mi se pare a fi o concurenta neloiala din acest punct de vedere...dar... Ca sa revin la reclame reusite...mi-a placut mult reclama la ZF care de altfel a si castigat premiul Ad'Or la sectiunea mass-media. Nu inteleg insa de ce nu a fost difuzata mai des. Am vazut-o doar de cateva ori la TV. |
Prea violenta? :lol: instiga? :o
|
total inconfortabila...
gestul barbatului este urat chiar urat...asta e cuvantul |
Mie mi se pare amuzanta...chiar f. amuzanta :lol:
Unde va e simtul umorului? ;) :P |
Crydead,
te rog sa imi spui si mie care ste parerea ta despre acele spoturi gen Public Service, legate de reducerea vitezei legael, accidente de masini, etc. Tot legat de PS announcements & ads, o mai tii minte pe aia nemteasca anti-drog? 'Brought by assholes, consumed by idiots'? |
Ai vazut shtirea aia recenta cum ca pe majoritatea bancnotelor euro se gasesc urme de coca? Inseamna ca si pe cartile de credit ca doar nu fac liniutze cu lama de ras! :P
|
Auzi, da' daca scoti bilutze din nas poti sa ti le bagi in vena?
|
Ma indoiesc. O sa se lipeasca de aculetz din cauza ca, de cele mai multe ori, nu le potzi extrage decat cu perishori (vezi avatarul lui piron)!
----------------------- Viitorul suna ocupat |
Auzi, vad ca esti doct when it comes to metaphisiology , io am citit in Playboy ca daca te masturbezi, orbesti. Asa sa fie? Si, legat tot de cap (fara sa te doara), 'a fi singur la cap' e sinonim cu 'a nu avea un IQ intreg, si a avea doar I-ul din el'?
|
[quote="Ambra Blu"]
Quote:
Si daca faci sex normal ai sanse sa orbesti!In timpul "descarcarii" se produc microhemoragii retiniene.Asa ca daca vrei sa mai vezi filme la parametrii normali fii mai pasiv! |
Hehehehe! Deci tre' sa stau pe spate? Pai asa adorm mai repede, ca am inteles ca in timpul in care il duc pe Matrix ala micu' la descarcat, se elibereaza niste endorfina in creer.
|
[quote="Ambra Blu"]
Quote:
Nu inteleg de ce esti asa de fericit?Endorfina aia e un surogat de hormon! |
All times are GMT +2. The time now is 01:27. |