Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Exercitiu de logica! (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=97905)

indiferrent 30 May 2011 09:36

Cititi comentariile inainte sa va apucati sa calculati. Eu am stat vreo 20 de minute si am lasat-o balta. N-am reusit.

White1 30 May 2011 09:41

Asta e simpla, iei in considerare doar zarurile cu un punct in centru si numeri punctele din jurul acestuia.

indiferrent 30 May 2011 09:45

Da, nu ma asteptam sa fie atat de idiot la cat de excitati erau cei care comentau pe acolo.

White1 30 May 2011 09:47

Nici n-am vazut comentariile, ma uit acuma. Din titlu e destul de clar: petalele din jurul trandafirului:))

dragonfly_drk 30 May 2011 09:59

he, he... e interesant jocul. dar acuma ma intreb:
"Repeta pasii 1, 2 si 3 pana ghicesti raspunsul de mai multe ori la rand." (ok... de mai MULTE ori, de cate ori?:-/ )
in fine, nu am avut rabdare sa tot ghicesc si sa ghicesc... mai ales ca aveam o gramada de raspunsuri corecte si la un moment dat mi-a venit un 3, un 6, un 2, un 4 si un 2. si eu zapacita de mine in loc sa scriu 2, am scris 0.... is oarba, ce sa-i faci.>:)

indiferrent 30 May 2011 10:11

Oricum e idiot jocul:)) . Imi pare rau ca mi-am pierdut vremea cu el. Cu cat esti mai inteligent, cu atat il rezolvi mai greu, zicea autorul. Am tot insistat cu el bazandu-ma pe prostia mea care ar fi trebuit sa ma ajute sa-l rezolv rapid:)), dar acum, cand vad ce rezolvare are, imi pare rau.

dragonfly_drk 30 May 2011 10:14

dar nu ar trebui sa iti para rau. Macar asa, ti-ai dat seama ca esti chiar inteligent.

P.S. eu am furat rezolvarea de la White...:))

indiferrent 30 May 2011 10:15

Noroc cu el ca incepusem sa ma enervez.

Cristina_ 30 May 2011 10:21

Ar trebui sa puneti si voi exercitii de logica mai simple.

dragonfly_drk 30 May 2011 10:24

toate exercitiile de logica sunt simple, Cristina. problema e ca ne complicam noi in rezolvare intotdeauna. avem impresia ca e ceva chichita la mijloc, cand defapt, raspunsul e foarte simplu.:)

Cristina_ 30 May 2011 10:25

Asta asa este dragonfly_drk;)

indiferrent 30 May 2011 11:35

Una usurica: cate oua se pot manca dimineata, pe stomacul gol?

paul_aramis 30 May 2011 11:58

unul.

deşi răspunsul corect e niciunul. decât dacă eşti aşa ca mine.

indiferrent 30 May 2011 12:00

Adica tu bagi un ou intreg in gura?:))

indiferrent 30 May 2011 12:04

Originally Posted by paul_aramis:

unul.

deşi răspunsul corect e niciunuecâl.

Daca o luam asa, poate fi si doua un raspuns. Poate sunt oameni( cu gura mare :)) ) care baga doua oua odata in gura :)

paul_aramis 30 May 2011 12:05

moncher, la mine e mezel... ăsta, mizilic. io muşc numa' din ou' de gâscă

paul_aramis 30 May 2011 12:07

Originally Posted by indiferrent:

Daca o luam asa, poate fi si doua un raspuns. Poate sunt oameni( cu gura mare :)) ) care baga doua oua odata in gura :)

se ezigstă! le-am văzut io!

indiferrent 30 May 2011 13:17

Alin, Andrei, Mihai si George au numele de familie Ionescu, Popescu, Dinescu si Multescu( dar nu neaparat in ordinea asta). Toti au numere diferite de nepoti si nepoate, numarul de nepoti fiind cuprins intre 5 si 8 si cel de nepoate intre 6 si 9(daca unul dintre ei are 7 nepoti, oricare altul nu poate avea tot 7 nepoti, dar poate avea 7 nepoate). Cati nepoti, cate nepoate si ce nume de familie are fiecare daca:
-Andrei are cu o nepoata mai mult decat nepoti
-Dl Multescu are mai multi nepoti decat nepoate
-Dl Popescu are acelasi numar de nepoate cat are si prietenul sau, Mihai, de nepoti
-Numele lui Mihai nu este Dinescu
-Alin are cu doua nepoate mai mult decat nepoti
-Omul cu 9 nepoate si 6 nepoti nu este Dl Ionescu

paul_aramis 30 May 2011 13:31

Originally Posted by indiferrent:

Alin, Andrei, Mihai si George au numele de familie Ionescu, Popescu, Dinescu si Multescu( dar nu neaparat in ordinea asta). Toti au numere diferite de nepoti si nepoate, numarul de nepoti fiind cuprins intre 5 si 8 si cel de nepoate intre 6 si 9(daca unul dintre ei are 7 nepoti, oricare altul poate avea tot 7 nepoti, dar nu poate avea 7 nepoate). Cati nepoti, cate nepoate si ce nume de familie are fiecare daca:
-Andrei are cu o nepoata mai mult decat nepoti
-Dl Multescu are mai multi nepoti decat nepoate
-Dl Popescu are acelasi numar de nepoate cat are si prietenul sau, Mihai, de nepoti
-Numele lui Mihai nu este Dinescu
-Alin are cu doua nepoate mai mult decat nepoti
-Omul cu 9 nepoate si 6 nepoti nu este Dl Ionescu

mai citeşte odată enunţul. după ce îl reformulezi, poate o rezolvăm şi pe asta.

indiferrent 30 May 2011 13:36

Am editat. Scuze:)

All times are GMT +2. The time now is 09:44.