Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Arta gătitului (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96837)

MariaMona 26 Mar 2012 00:43

Originally Posted by anaemona:

MariaMona, arata excelent ciocolata =P~ Azi merg si eu pe blogul tau sa vad cum sa fac galustile :)) daca tot nu-mi ies, ma las de meserie. Kale sint din familia brassica, adica aceeasi familie cu varza, broccoli si conopida. Ce e extrem de interesant e ca toate plantele astea se trag din planta de mustar.

Azi va dau idei de mic dejun :)

Mersi, anaemona! Ei, ti-au iesit galustele? Mie mi se par interesante ambele idei de mic dejun. Am momente cand mananc consistent si altele cand mi-e pofta de o salata de cruditati - fara carne, doar cu branza si crutoane si un dressing usor. Rosiile uscate sunt foarte scumpe si nu prea stiu cum sa le asociez ?! am cautat odata pentru ceva si sigur am si mancat la cumnata-mea in Germania, dar nu mai stiu in ce combinatie. Sparanghelul mi se pare ok, dar nu stiu sa il aleg, sa il curat si nici sa il gatesc. Cea mai buna mancare cu sparanghel am mancat-o in Germania in maternitate - sparanghelul era moale si avea un sos delicios - parca ceva intre bechamel si sosul olandez. Mie nu mi-a iesit bun cand am facut dar nici nu am prea stiut cum... asa cum spuneam nici sa il curat bine nu m-am priceput.

rvn, eu pricep ce spui tu, dar atunci am fi mancat orice fiindca nu aveam de unde alege si eram cam flamanzi dupa multe chestii, mai ales carnoase... Acum, parerea mea este ca daca stii sa echilibrezi ceea ce mananci si nu exagerezi nici cu marimea portiilor, poti manca orice. Eu nu mai mananc paine cu mancarea calda de cand am locuit in Germania si acolo nu ti se dadea paine la masa de pranz. Mi se pare ca am dobandit un obicei sanatos. Dar mananc paine alba la micul dejun si/sau la cina, mananc si oua cu costita in weekend la micul dejun, dar nu uit legumele proaspete si ciorbele si supele si mancarurile de legume. Cred ca asta e ideea - sa nu exagerezi mancand doar fast food sau friptura si cartofi.

anaemona 26 Mar 2012 00:46

MariaMona, nu mi-au iesit :( sint tocmai bune de folosit drept pietre de aruncat dupa pisici. Eu zic ca grisul trebuie sa fie de vina ;)

MariaMona 26 Mar 2012 00:50

:D adica :( Imi pare rau... Mie imi ieseau de obicei prea moi pana m-am prins de consistenta. Eu zic sa perseverezi! Sa nu faci ca mine cu clatitele sau cu laptele de pasare. Ani de zile nu am facut fiindca primele 5-10 dati mi-au iesit ambele ca dracu (pardon my French). Si dupa ani si ani cand am prins din nou curaj, am gresit de cateva ori, dar apoi am reusit si de-atunci nu mai 'mi-e teama' de clatite sau lapte de pasare. De fapt, mi-am invins-o datorita copiilor - ele doreau, initial doar prima, clatite sau ceva bun dulce si pentru ele m-am ambitionat. Te provoaca intr-adevar proprii copii, si nu numai in privinta gatitului.

Namaste 26 Mar 2012 09:44

Azi va dau idei de mic dejun :)

In prima poza e asparagus cu rosii uscate la soare si ginger (ghimbir) razuit proaspat pe deasupra. In castron oua fierte moi cu seminte de in macinate si ulei de in ;)

Anaemona, ești preferata mea de pe thread-ul ăsta. Preparatele tale arată grozav. :)

@MariaMona: Ciocolata de casă mi-a amintit de copilărie, era desertul meu preferat. Fetițele tale sunt norocoase.

anaemona 26 Mar 2012 19:07

Namaste, mersi.

MariaMona, am uitat sa-ti spun de rosiile uscate. Eu folosesc putine, 3-4 bucati la o salata, taiate marunt. Nu orice salata. Daca as avea macris as pune la o salata din aia sau la salata de spanac. Acum, primavara, cred ca la orice combinatie de ierburi din astea gen loboda, stevie as pune. Stiu ca se fac ciorbe sau mincaruri in general, dar daca sint destul de fragede, categoril poti sa faci salate. Am auzit ca poti face si mamaliga cu rosii din astea si e excelenta, ca un aperitiv.

MariaMona 26 Mar 2012 19:52

Mersi, sa stii ca o sa incerc. Din cate imi amintesc mi-au placut, asa ca n-are ce sa fie rau.

rvn 26 Mar 2012 23:39

exact asta am spus si eu! ATUNCI am fi mancat orice, comestibil sa fie! te asezai la o coada si habar n-aveai ce se vindea, daca mai apucai pana iti ajungea randul, sau daca puteai cumpara nelimitat. astazi, ne putem permite orice fel de combinatii culinare. cu orice fel de produse, mai sofisticate sau nu. nu cred ca mancarea era neaparat mai sanatoasa atunci, doar ca, preferintele noastre s-au diversificat si ne-am "autoeducat", odata cu reclamele de la tv si cu privitul la posturile tv speciale pentru gatit. de fapt, nu s-a schimbat calitatea produselor, ci noi avem alta maniera in a privi hrana cu alti ochi si de a cumpara cat, ce anume si de unde ne permite buzunarul.ii invidiez pe cei care au reusit sa-si schimbe total obiceiurile culinare care le influentau nefast viata si cred acum ca, vor intineri sau se vor mentine tineri,mancand ca vrabiutele si masurand caloriile pentru orice lingurita de ceai.

anaemona 01 Apr 2012 02:31

Voi va dati seama ca topicul asta a ajuns pe pagina a doua? X_X

Ce-am mai gatit eu zilele trecute

Si azi

Daca vreti reteta mea de humus, facut dupa ureche, tot ce aveti de facut e s-o cereti.

klaudya_e 01 Apr 2012 02:40

eu o vreau ca nu am incercat pana acum. eu azi facui bulz. voi cum il faceti? eu il facui cu bacon+pastrama, ou, branza.

anaemona 01 Apr 2012 02:56

klaudya, eu nu stiu sa fac bulz, adica pentru mine bulzul e doar mamaliga cu brinza, dar nici asa nu am facut niciodata.

Humus

- naut pus la inmuiat/incoltit apoi fiert - se tripleaza cantitatea fata de boabele initiale. Am facut in trecut si cu naut doar incoltit. Trebuie asteptat cam 4 zile sa fie boabele destul de moi, dar trebuie sa va si obisnuiti cu gustul ala mai fainos.
- citiva catei de usturoi
- un praf de cayenne pepper
- jumate de avocado (extrem de optional)
- sucul de la o jumatate de lamiie
- 3 rosii uscate (eu le am in ulei si au un gust duleag, care se transmite si humusului)
- ulei cit cuprinde ca sa iasa o pasta cit de moale vreti si in acelasi timp sa se poata invirti in blender. Asta e partea cea mai enervanta, ca blenderul nu vrea sa se miste daca nu are destul lichid. Sau il faceti mai rough, nu iese la fel de fin ca ce se cumpara din magazin.

Mie mi-a placut cum a iesit; dulceag, iute si usturoiat.

klaudya, spor si mai vino si cu poze :) doar n-o sa pun doar eu :(

klaudya_e 01 Apr 2012 03:09

voiam sa fac poza, dar nu arata spectaculos fiindca totul e acoperit de branza data prin razatoare. am facut si papanasi, dar de teama ca n-o sa mi se prajeasca i-am lasat mai mult si au iesit cam bronzati:) au fost deliciosi. i-am facut dupa reteta asta

anaemona 01 Apr 2012 03:20

Vai mie, ce pofta mi-ai facut de papanasi :)) zici ca e profiterol, asa misto arata in poza.

klaudya, data viitoare fa poza inainte sa acoperi totul cu mamaliga, sa se vada ce pui in bulz.

klaudya_e 01 Apr 2012 03:27

cam asa arata in mijloc

si asa arata produsul final, numai ca eu am acoperit cu branza din belsug. si oul l-am facut crocant
http://www.locuridinromania.ro/wp-co...braila.ro_.jpg

anaemona 01 Apr 2012 03:35

Arata f. bine klaudya. Nu se pune si brinza la mijloc? Se pune la cuptor sau doar modelezi mamaliga si gata?

klaudya_e 01 Apr 2012 03:44

eu nu am mai pus bulzul la incalzit dupa ce am pus umplutura pt. ca mamaliga inca era fierbinte.
de ex aici am vazut ca se face doar cu branza si apoi se pune pe plita, dar nu mi se pare ok pt. ca plita aia nu arata f bine. probabil de asta sunt f. sanatosi oamenii de la tara:) ca nu-si fac atatea probleme ca noi in privinta sanatatii. glumesc:)

anaemona 01 Apr 2012 03:49

Doamne klaudya, cum arata zona aia, cheile Dimbovicioarei, zici ca esti in paradis. Asa avea si bunica mea plita :)

klaudya_e 01 Apr 2012 04:05

am vazut si eu si stiu ca se tot desprinde de pe ea. de asta zic ca nu e tocmai ok ca ar intra in mamaliga. bunica mea facea paine in soba. doamne cat era de buna.=P~

rvn 01 Apr 2012 22:01

4 Attachment(s)
metode putin diferite, cam acelasi rezultat. acuma depinde de cat de sarata e mamaliga fiecaruia...
Attachment 1835
Attachment 1836
Attachment 1837
Attachment 1838

anaemona 01 Apr 2012 22:04

M-ati convins, ma duc sa-mi fac o mamaliga :)) arata excelent rvn.

rvn 01 Apr 2012 22:07

care dintre ele?

anaemona 01 Apr 2012 22:36

Amindoua imi plac, fara sa am habar ce e in ele. Prima e mai pe gustul meu, pentru ca e mai putin apoasa, dar oricum n-am idee cum e facut sosul. De fapt imi place cum arata combinatia de mamaliga cu tocanita, eu nu fac asta niciodata.

rvn 01 Apr 2012 22:41

ha! ha! ha!
deci, se verifica inca o data, regula ca, barbatii sunt cei mai priceputi bucatari?
nu prea-mi convine sa fiu depasita si aici, dar, asta e.suport si infrangeri de-astea!
pilotul va fi foarte mandru ca i-ai apreciat gulasul intrerupt pe alocuri de unele solicitari telefonice pisalogistice.
imi pare bine insa, ca a avut ideea de a gati asa ceva si mi-a facut si mie pofta si foame in acelasi timp. altfel, as fi aruncat cu siguranta la gunoi, carnita care-mi zacea prin frigider.

klaudya_e 01 Apr 2012 22:44

:) nici eu nu am fost atenta ca in primele poze lipseste data si mamaliga e mai groasa. eu vreau sa fac o combinatie: tocanita lui zeno cu mamaliguta lui rvn:)

rvn 01 Apr 2012 22:51

eu vreau sa combin salatele tale cu chestiile alea italienesti gatite de cezarescu.

klaudya_e 01 Apr 2012 22:55

eu as vrea sa gasesc niste retete bune din bucataria frantuzeasca. deocamdata am gatit doar preparate italienesti si mexicane

MariaMona 03 Apr 2012 10:06

Foarte bine arata mamaligile - mie mai imi place sa fac tochitura moldoveneasca langa.

Retete frantuzesti:
A. Incercate Beef Bourguignon

Ratatouille

Rabbit Fricassee

B. In plan Coq au vin

rvn 04 Apr 2012 12:13

5 Attachment(s)
Attachment 1842
Attachment 1843
Attachment 1844
Attachment 1845
Attachment 1846

rvn 06 Apr 2012 21:56

4 Attachment(s)
in seara aceasta am incercat in premiera, o reteta gasita intamplator pe net. v-o recomand cu caldura. este simpla, usor de gatit, nu necesita timp mult de preparare si este ideala pentru o cina la care se nimeresc , amici veniti accidental (sau anuntati) in vizita sau chiar vecinii de palier, care, bat la usa, ca sa vada daca mai" traiti".
asadar, compozitia mea a fost asa:
-3 rosii
-1 ardei rosu mare.pentru variatie coloristica,puteti pune unul rosu si unul verde, dar mici.
-3 cartofi nu prea mari, fierti in prealabil si raciti.
-200-300 g sunculita afumata, dar fara boia pe ea, doar afumata....
-200g de branza brie, ingredientul secret al acestei retete.
si sa nu uit: un fir de usturoi verde, pe care il gasiti cu siguanta in perioada asta, la oricare taraba de pietar.
totul se taie rondele si se alterneaza asezarea lor in vasul de Jena, pe care trebuie sa-l ungeti obligatoriu inainte, cu unt sau cu putin ulei, asa cum se vede in poza 1.
initial, voiam sa incerc combinatia: cartofi, brie,ardei,vanata si dovlecel prajite inainte, dar n-am avut timp de data asta ca sa le cumpar. in reteta de pe net, era prezent si dovlecelul, in plus fata de ce am pus eu acum, iar pe deasupra era gratinata smantana amestecata cu ou, lucru la care iar am renuntat.
oricum, se mai pot varia legumele intre ele. ideea este ca, se creeaza iluzia unei mese deosebite, desi, in esenta, este cam tot ce mancam in mod normal, in fiecare zi.
Attachment 1850
Attachment 1851
Attachment 1852
Attachment 1853
ah, inca ceva: NU puneti sare inainte. branza si sunca contin destula sare pentru intregul preparat.daca mai e necesar, puteti adauga cand serviti.

klaudya_e 06 Apr 2012 23:11

@mona: multumesc pt retete. o sa vin cu rezultatul cand o sa incerc:)

eu va indulcesc in seara asta cu papanasi

anaemona 07 Apr 2012 03:39

Wow klaudya! Sa-i maninci nu alta :)) Excelent arata. Bravo!

Windom 07 Apr 2012 10:38

Al cui e autograful ala de pe blid?

klaudya_e 07 Apr 2012 12:54

:) asa e farfuria, cu tot cu semnatura. mi-a mai pus cineva intrebarea asta. credea ca ala e ornamentul.
@ ana: daca vrei sa faci sa citesti comentariile de la reteta. de ex ce mi s-a parut ciudat a fost faptul ca zice ca tre mult ulei pt. prajit, dar in poza e putin ulei in tigaie. unele ziceau ca e prea putina faina. mie mi s-a parut ca ar fi prea multa.

MariaMona 09 Apr 2012 17:52

klaudya, super fain arata papanasii!! Sa stii ca si eu am crezut ca tu ai scris Beautiful cu ciocolata :) . Unde e reteta ca eu nu stiu sa fac din-astia prajiti? Ai pus undeva linkul si eu nu am vazut??

Eu am sarbatorit Pastele Catolic pentru fete si sot, eu fiind singura ortodoxa in familie... Am facut drob, friptura de miel, oua vopsite si ciorba de burta (sic!) - am zis ca nu fac doua weekenduri la rand ciorba de miel si fac de Pastele Ortodox - doua prajituri si un tort ou si aperitiv cu somon. Am fotografiat doar ultimele doua:

Canapele cu somon

Tort Ou Surpriza

klaudya_e 09 Apr 2012 18:24

Papanaşi cu smântână şi dulceaţă

sa pui si retetele cand ai timp. ce simpatice sunt canapelele:)

zeno.marin 09 Apr 2012 21:49

The Chinese Cook is Back (again and for good)!

In primul rand felicitari pentru frumoasele prajituri! Arata superb! In ultima vreme m-am tot zgait la postul Paprika, o binefacere cereasca pentru cine dispretuieste timpul liber.

Pana una alta, iata o reteta incercata recent: General Tao's Chicken (pui a-la General Tao aka Gen. Tso's Chicken):

Partea 1 puiu':
- piept pui taiat cubulete cat o bucatura
- dat bucatelele prin sare piper
- spart un ou in vasul in care-i puiul
- adaugat 1 lingura sos de soia
- si 2 linguri de amidon (faina de orez sau... faina ordinara de care-o fi)
- amestecat continut

Partea 2 sosu:
- 1 lingura de sos soia
- 1 lingura de ulei
- 3 linguri sos dulce acrisor
- 1 lungurita sos chili
- putin praf usturoi
- (foarte) putin ghimbir ras
- 1/2 cana de supa de pui (eu am folosit vegeta)
- 3 linguri de amidon

Partea 3 - prajit puiu:
- se prajeste puiul in ulei, punand bucatelele pe rand in uleiul incins, lasand un pic distanta intre bucatele
- se intoarce pana se prajeste uniform (va fi brun)
- se pune puiul intr-un vas
- se arunca uleiul ars
- se curata wok-ul

Partea 4 - combinatia:
- se pun inca un pic de ulei, chiar un pic, o lingura
- se adauga 3 ardei iuti taiat in doua din care s-au scos semintele si se calesc cam 30 secunde. Eu am folosit ardei proaspta, dar mai bine cica uscat...
- se adauga un pic de ghimbir ras sau taiat marunt (optional)
- se reintroduce puiul in wok si se amesteca un pic
- se da puiul pe margini si in mijloc turnam sosul
- lasam sa se fiarba un pic sosul
- se amesteca totul

Partea 5:
- se serveste cald pe un pat de orez.

rvn 09 Apr 2012 21:53

opa!
am iesit deja pe usa. cred ca pana maine dimineata ajung la Brasov!

anaemona 09 Apr 2012 21:57

Destrabalare majora pe topicul asta. MariaMona, colete la posta pui? :)) zeno - wb, sper ca ti-e ok mina si te pui serios pe gatit :)

zeno.marin 09 Apr 2012 22:00

Si acum...

Si acum putina bucatarie traditionala elvetiana...
Foarte simplu si foarte eficient, iata celebrul Rösti

Cartofi rasi si storsi de excesul de apa + ceva condimente la alegere + un pic de orice inauntru (eu am pus cateva bucatele de sunca), o tigaie, un pic de ulei si gata.
Aproape gata... De fapt se puncartofii rasi in tigaia cu ulei si se rumenesc un pic, intorcandu-i din cand in cand. La un moment dat, te opresti din intors si lasi sa se prajeasca pe o fata.
Apoi se ia un capac mai mic deact diametrul tigaii sau o farfurie, se aseaza peste tigaie si se rastoarna continutul tigaii (care contitnut acum este deja legat). Manevra asta are darul de a intoarce pe partea cealalta cartofii rasi pentru urmatoarea runda de prajit. Optional, ceva verdeata deasupra si cascaval ras si/sau salsa...

Bon apetit! :)

anaemona 09 Apr 2012 22:06

zeno, un fel de chiftea uriasa :) o sa fac si eu intr-o buna zi chestia asta total nesanatoasa :)) asa cum m-a invatat fratele meu. De fapt eu o sa incerc s-o adaptez sa fie putin mai sanatoasa :)

rvn 09 Apr 2012 22:06

pilotule, de data asta, cu manusa de protectie sau fara, te-ai intrecut pe tine. si pe noi!
ce sa mai zic? esti bun rau la casa...femeii! pe mine, m-ai convins demult.
@ hai, mai, ana...
mai scapam si la mancaruri...nesanatoase. oricum si aerul pe care-l respiram in fiecare zi e poluat. ce mai conteaza niste cartofiori deliciosi rasfatati in ulei dupa
care ne lasa gura apa?

zeno.marin 09 Apr 2012 22:15

More...

Si inca ceva, de data asta... de peste tot:

Ceva cu pretentii libaneze (adica pe punga scria ca lipiile sunt libaneze):

si o bufnita simpatica (rulada de carne cu ou):

rvn 09 Apr 2012 22:19

cu lipiile alea ai vrut sa verifici daca-ti functioneaza cuptorul?
sunt curioasa cum procedeaza libanezii in cazuri de-astea.
in schimb, bufnitele, devin diurne. sau erau deja???

zeno.marin 09 Apr 2012 22:19

:)

zeno, un fel de chiftea uriasa :) o sa fac si eu intr-o buna zi chestia asta total nesanatoasa :)) asa cum m-a invatat fratele meu. De fapt eu o sa incerc s-o adaptez sa fie putin mai sanatoasa :)

Anemona! Ma bucur sa am vesti de la tine! Sa stii ca nu e foarte foarte nesanatoasa! Nici macar ou nu necesita si putin ulei. Vreo trei linguri asa. La ochi, ma rog... Eu am pus 3 cartofi, dar se pot pune si doi... Se face mai repeed cred. In general ma feresc de cartofi, dar din cand in cand se mai poate pacatui cate putin. Important ci-ca e sa nu amesteci carnea cu cartofii... Mie sincer mi-e indiferent... Cine are gene proaste si metabolism tot asa se ingrasa si daca respira... Asta e viata. Ma rog, se mai poate face si sport, dar e un chin :))

klaudya_e 09 Apr 2012 22:20

Originally Posted by zeno.marin:

General Tao's Chicken (pui a-la General Tao aka Gen. Tso's Chicken):

eu o sa trisez si-o sa pun mai putin ardei iute:) app..cat de iute e? de fapt cat de iute mananci de obicei?

zeno.marin 09 Apr 2012 22:21

Originally Posted by rvn:

cu lipiile alea ai vrut sa verifici daca-ti functioneaza cuptorul?
sunt curioasa cum procedeaza libanezii in cazuri de-astea.
in schimb, bufnitele, devin diurne. sau erau deja???

procedeaza alfrel rvn, dar culmea, a functionat. A iesit "interesant". Aduce un pic a atentat terorist, dar gustul a fost bun ;)

rvn 09 Apr 2012 22:21

normal ca e chin! sahul, adica!
cu alte cuvinte, incearca nitica adrenalina fugind prin padure dupa mure, alergat de urs si atunci, chinul, va deveni placere sadica. si sport 100%. original!

zeno.marin 09 Apr 2012 22:24

Not so hot actually

Originally Posted by klaudya_e:

General Tao's Chicken (pui a-la General Tao aka Gen. Tso's Chicken):

eu o sa trisez si-o sa pun mai putin ardei iute:) app..cat de iute e? de fapt cat de iute mananci de obicei?

Buna seara Klaudia! Pai nu e chiar... deloc iute! Culmea. Prin calire, ardeiul iute isi pierde iuteala.
Ce e iute la un ardei este partea din mijloc, formata din nervurile alea albe si seminte evident.
Dar alea se scot cu o lingurita oricum. Deci nu e foarte iute, culmea. Doar ac e aromat.
Si ghimbirul e iute, dar de asemenea, prin calire, isi pierde iuteala. Totul e USOR iute. Depinde cat piper si cat chilli uscat pui. Ala cam ramane...

rvn 09 Apr 2012 22:35

Deci nu e foarte iute, culmea. Doar ac e aromat.
Si ghimbirul e iute, dar de asemenea, prin calire, isi pierde iuteala. Totul e USOR iute. Depinde cat piper si cat chilli uscat pui. Ala cam ramane...

ardeiul iute, mai ales cel rosu, are o savoare deosebita la mancarurile facute in tigaie (wok).
mie imi place sa combin iutele cu dulcele si acru. adica, in combinatia de ardei cu sos, de orice fel, dar, de regula, cel de rosii, neaparat, pun putin zahar si o lingurita sau doua de otet balsamic.

MariaMona 09 Apr 2012 23:02

klaudya, mersi de link! reteta de canapele e simpla si maleabila. Aluat de foietaj taiat in diverse forme, uns cu ou/galbenus si copt. Atunci cand e racit se acopera (se mai indeasa si intre straturile foietajului) cu un sos facut din smantana si hrean sau crema de branza cu verdeata. Deasupra se pune somon afumat si arpagic (chives).

Reteta la tort nu e complicata, dar e in germana si trebuie sa o traduc, dar acum nu prea pot de oboseala... Pun un link pentru cine stie limba lui Goethe: http://www.chefkoch.de/rezepte/56473...-surprise.html

Zeno, noroc ca am luat cina!! Totul arata mouth-watering. Chiar nu e iute chestia aia chinezeasca? Fiindca arata super si nici eu nu prea mananc iute... (salvata!) Apropo, ghimbirul mie nu mi se pare iute deloc :-/ Iar reteta asta de Rösti este exact ce am mancat eu la cineva in Constanta acum 10 ani si mi-a placut foarte mult - intrebare - la faza cu capacul intorci placinta, nu? Oricum: jos palaria!! =D> Ai grija la accidente ca ne lipsesti pe-aici!

anaemona 09 Apr 2012 23:44

Originally Posted by rvn:

pilotule, de data asta, cu manusa de protectie sau fara, te-ai intrecut pe tine. si pe noi!
ce sa mai zic? esti bun rau la casa...femeii! pe mine, m-ai convins demult.
@ hai, mai, ana...
mai scapam si la mancaruri...nesanatoase. oricum si aerul pe care-l respiram in fiecare zi e poluat. ce mai conteaza niste cartofiori deliciosi rasfatati in ulei dupa
care ne lasa gura apa?

rvn, o sa incerc sa fac la cuptor cartofii aia dati pe razatoare. Mie chiar nu-mi place prajeala. Daca s-ar putea face in putin ulei si fara sa se arda in tigaie ar fi perfect.

Eu asta am gatit, ieri parca :)

All times are GMT +2. The time now is 02:27.