Mercutio |
17 Jun 2011 02:22 |
Originally Posted by omudindulap:
O impresie despre film? Il aveam si eu in vedere.
|
la inceput pare un film american de razboi. in realitate e unul european in care se pune accent pe caracter si mai putin pe poveste. daca apreciezi filmele europene iti va placea. imaginea mi s-a parut excelenta, de asemenea si jocul actoricesc al lui vincent gallo. vazusem buffalo 66 dar cu ocazia asta mi-am propus sa-l revad si sa caut si altele cu el. in filmul de fata joaca un prizonier afgan, mahomed, care, in timpul unui transport de prizonieri efectuat de americani intr-o tara din europa de est (polonia cred), reuseste sa evadeze ca urmare a unui accident. din momentul acesta restul filmului consta intr-o cursa pe care acesta o face in incercarea de a supravietui, urmarit de trupele americane si uneori de nesansa, intr-un tinut strain si ostil.
skolimowski, regizorul, e din generatie cu polanski (a fost co-scenarist la cutitul in apa). a avut o cariera cu intreruperi: a fost exilat din cauza unui film deranjant dpv politic in franta unde a activat prin anii 70, a lipsit apoi timp de 17 ani din cinema, pentru ca in urma cu cativa ani sa revina in forta. nr. pe aprilie al cahiers de cinema contine o cronica apreciativa despre film si un interviu cu skolimowski. la sfarsit in le conseil des dix, din 10 critici 3 ii dau ****, 6 - *** si 1-**.
cotatiile reprezinta:
**** - chef d'oeuvre
*** - a voir absolument
** - a voir
* - a voir a la rigueur
● - inutile de se deranger
|