![]() |
si azi aveam pofta de niste spaghete...=P~
|
Flavio, nu inteleg de ce nu tii un regim in loc sa te pregatesti de cutit.
|
Flavio ursul carpatin:))
|
Originally Posted by anaemona:
acelasi lucru ma intrebat si rvn si am sa-ti raspund si tie. nu cred ca am taria necesara sa incep un regim. stiu ca toata treba sta in subconstientul meu insa astept sa se produca acel " declic" cum ii spun eu si sa incep regimul. si sa incepi un regim si sa iesi cu prietenii in oras , si aia sa se indoape cu kfc si alte porcarii si eu sa beau apa plata si sa mananc ierburi parca nu suna bine :D. da stiu ca suna ca o mare prostie ce am zis ultima data insa ete ca am zis :P |
Eu zic sa nu mai astepti declicul, mai degraba cauti un grup de vegetarieni cu care sa iesi in oras, macar o perioada :) In fine, apuca-te sa citesti pe tema asta, carti preferabil, nu neaparat despre ce sa maninci, cit carti care sa te motiveze sa-ti schimbi modul de viata.
|
iti multumesc pentru indrumare :) |
Prima prajitura pe care o fac: NY Cheesecake:)
![]() ![]() |
cezarescule, esti un pericol public,stiai? omori oamenii facandu-le pofta.
|
Originally Posted by rvn:
same here |
3 Attachment(s)
era cazul sa iau masuri urgente de redresare a regimului meu alimentar,caci altfel, mai aveam putin si dadeam coltu' si nu de alta, dar nu voiam sa credeti ca v-am parasit fara sa ne luam macar "la revedere",asa cum se cuvine si este frumos. astazi,am mancat imparateste. sarmale bune,buuuune rau, la pranz,iar pentru cina,am gatit asta:rulada de pui cu cascaval gouda si garniturica aferenta.
Attachment 1799 Attachment 1800 Attachment 1801 p.s.pana la urma,cred ca o sa-mi cumpar si eu un wok adevarat.inainte de asta, imi voi face asigurare. contra incendiilor, in primul rand... |
la revedere :-h
|
Originally Posted by Flavio:
|
|
imi place cum arata, o reteta ceva?;) |
Originally Posted by Flavio:
|
ce treaba are ce am zis eu cu felul in care gatesti tu? ai nevoie de psiholog! si nimeni de pe acest forum nu isi poate spune adevarata parere despre felul in care gatesti tu, pentru ca nu au gustat din mancare. aici ne spunem parerea in fuctie de cum arata preparatul nicidecum de cum are gustul. si nu te mai ofusca asa la orice zic....si app. nu stiu cum gatesti.se poate sa nu-mi placa;) :-* |
Peace! :)
Am nimerit din greseala acum doua seri pe romantica un episod din Heston's Feasts - o serie incredibila despre cum se mai poate face mancarea. Pe mine m-a castigat iremediabil - luati de-aici o mostra: Willy Wonka's Chocolate Waterfall |
Originally Posted by MariaMona:
o emisiune despre mancaruri era si pe euforia, sau il puteti urmari pe jaime oliver |
@Flavio, de cand ai inceput sa devii activ pe threatul asta, ai atacat in stanga si-n dreapta, cum ai avut chef. dupa cum ai observat, nici Mona, nici Anaemona, n-au tinut suparare la jignirile tale care sunt si-acuma postate, desi, daca eu eram in locul lor, nu ti-as mai fi raspuns mesajelor...
aici, nimeni nu are pretentii de vedeta. si nici macar nu pretinde ca s-ar pricepe la gatit ca un profesionist. tot ce facem, este sa ne mai destindem putin, glumind, cu mult bun simt, despre tentativele noastre culinare. spre sa pricepi si tu, in sfarsit, ca despre lucrul acesta este vorba si te-as ruga sa mai lasi mitocania verbala la o parte, ca ne-am cam saturat de agresori. |
Aici e topicul de gătit. Să revenim la rețete și lăsați discuțiile off-topic. Mersi!
Orice discuție off-topic care nu face altceva decât să lungească micile certuri va fi ștearsă. |
2 Attachment(s)
deci, topicul asta moare incet, incet,daca nu revin eu de fiecare data cand este in metastaza.
hmmm, anaemona e prinsa cu turneele de filme, pilotul are mana sub protectie speciala, iar ceilalti, ocazionalii...ce sa mai spun, chiar sunt fara vlaga.rusinica! eu am avut pofta de peste in seara asta. mi-am cumparat un salauas si l-am gatit rapid in folie de aluminiu, cat s-au perpelit legumele pe gratar: Attachment 1818 Attachment 1819 |
wb revene...
chiar eram curios cu ce ma incanti asa light... de primavara.... |
si eu sunt tot "light". de cand n-am mai gatit, am ramas fara slana pe mine. vreau sa ma ingras la looooooc!
|
ti-au ramas hainele largi. nasol nasol.
hai sa ma laud si eu, pacat ca nu mai am poze. intr-o zi mi-am facut sanvisuri! |
iiii,
esti sigur ca nu erau cumparate si pozate dupa aia, ca sa faci diversiune pe-aici? |
erau sanvisuri facute de mine cu produse de la mega image! :D
next time o sa fac poze si o sa va arat si voua maiestria mea senvishala!:D |
Spaghetti cu sunca, praz si ciuperci
![]() Ingrediente (4 portii): 2 linguri ulei masline Un praz lung feliat subtire 200g ciuperci feliate 2 catei de usturoi zdrobiti 300g spaghetti 150g branza 100g sunca afumata bucatele 2 oua 4 linguri double cream/smantana lichida/smantana dulce 25g parmezan Mod de pregatire: Incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati prazul, amestecati, apoi turnati 2 linguri de apa, asezonati, acoperiti si lasati 5 minute la foc mediu. Adaugati ciupercile, usturoiul si sunca si mai lasati inca 3 minute. Intre timp preparati spaghetele conform instructiunilor de pe pachet. Intr-un bol bateti bine ouale cu smantana. Adaugati branza in compozitia de ciuperci si praz si amestecati bine, un minut pe foc mediu. Adaugati spaghetele bine scurse. Luati de pe foc si turnati ouale, amestecand bine. Asezonati cu busuioc, oregano si piper. Pofta buna !!! ;) |
|
Am cautat mult timp o reteta de paine de secara.Am gasit reteta ideala si-i fac reclama intrucat de atunci numai piane de acest fel servesc de fiecare data; Este a doua retea luata de pe acest site unde poti intra sa vizualizezi si alte retete.
http://prodieta.ro/painea-de-secara-...sina-de-paine/ |
Originally Posted by omudindulap:
Ha! Asadar, catasmile17 e eileen cuisine ;) Chiar vroiam sa remarc ce frumos e cosuletul ala impletit. Si frunzele de busuioc :) |
Catasmile, imi place cum e impletit cosuletul ala. Si frunzele de busuioc is foarte ok. Nu-i baga in seama pe toti invidiosii.
|
cosuletul e returnabil, sau poti pleca cu el acasa dupa ce mananci?
@iiii, abia astept ziua cand voi vedea operele tale sanvisiste! sper sa nu mor pana atunci... |
:) nu sunt eu :P oricum urmaresc retetele ei !!! |
Originally Posted by White1:
si mie imi place foarte mult ;) |
|
catasmile17, vrem sa vedem si ce gatesti tu, bloguri de gateala sint sute daca nu mii sau zeci de mii.
|
ok :) o sa incerc sa pun si ceva gatit de mine ;;)
|
5 Attachment(s)
pana se va tine de cuvant catasmile, va poluez eu vizual cu opera mea culinara preparata in seara asta. imi pare rau ca n-am putut tine cont de sugestia pilotului, anume aceea de a ineca puiul in tot felul de sosuri iuti, datorita faptului ca eu nu locuiesc ca el intr-o metropola, ca sa le gasesc la supermarketul din colt, asa ca, m-am rezumat la ceva simplu, arhicunoscut de gospodine si gospodini.
Attachment 1826 Attachment 1827 Attachment 1828 Attachment 1829 Attachment 1830 @iiii, imi pare rau, a cam trebuit sa renunt la varianta light. ma costa prea mult noua garderoba. mai bine mananc,decat sa las banii la mall. |
Din partea mea verde, verde, verde si maro - culorile pamintului :)
![]() |
anaemona.... ma bag in fan clubu tau, evident daca ai 1
|
ana stii ca mie imi plac salatele:) nu stiu ce-s alea maro. si pozele tale imi plac. ce camera ai?
|
iiii si klaudya, mersi :) Fan club n-am, nici macar cont pe FB, dar promit ca daca imi fac intr-o buna zi o pagina de web, nu neaparat de mincare, va dau de stire.
klaudya, am un Canon 40D, saracul a ajuns sa faca doar poze la mincare, prin alte parti n-am mai apucat sa-l plimb. Ingredientele: kale - steamed (practic se poate inlocui cu orice alte frunze in dotare) Kale se steameaza (sa folosesc si eu un termen nou, daca o exista asa ceva) pentru ca altfel e prea tare frunza. In plus se faciliteaza absorbtia. avocado seminte de bostan ciuperci inabusite citeva minute masline usturoi ulei de masline suc de lamiie |
Arata bine totul, chiar si pozele lui eileen :)
rvn, n-am facut niciodata cordon bleu cu rosii, cum e? Merge? Nu se flecesc prea tare rosiile? Oricum arata beton!!! Aveti mila de o femeie gravida care e la lucru pana diseara si are doar un sandwich =P~ Anaemona, de kale n-am auzit numai de flori (sic!) si de Kalle Blomkvist (adica Mikael din Millennium) :) . Ce este? O salata creata? Arata bine bine salata! Si eu sunt fana salate - chiar amu vreo 2 zile mi-am facut peste si am facut o salata de usturoi verde si marar cu dressing din smantana si o molecula de maioneza + zeama de lamaie. |
Originally Posted by MariaMona:
optional: le poti inlocui cu ciuperci, dar, nu stiu...mie mi s-a parut mai bine asa si n-am dat gres, chiar le-am mancat cu placere. |
Voi incerca si eu cu siguranta. Pana acum eu puneam (daca puneam legume) fasii de castraveciori murati, dar o sa fac si asa ca tine ca suna si arata tare fain!
Baton de ciocolata am facut saptamana trecuta. E o reteta care mie mi se pare super simpla si si iese grozav. Pentru iubitorii de ciocolata de casa am pus reteta aici: http://maria-mona.blogspot.com/ ![]() |
MariaMona, arata excelent ciocolata =P~ Azi merg si eu pe blogul tau sa vad cum sa fac galustile :)) daca tot nu-mi ies, ma las de meserie. Kale sint din familia brassica, adica aceeasi familie cu varza, broccoli si conopida. Ce e extrem de interesant e ca toate plantele astea se trag din planta de mustar.
Azi va dau idei de mic dejun :) Asa da ![]() Asa nu prea ![]() In prima poza e asparagus cu rosii uscate la soare si ginger (ghimbir) razuit proaspat pe deasupra. In castron oua fierte moi cu seminte de in macinate si ulei de in ;) In a doua poza se intelege cred. |
nu zic ca n-arata bine, dar cam meschin de mica portia. cred ca pana si pârnăiașii din gulag aveau rații mai consistente. aici se vede intr-adevar ascutimea controversei forma vs fond :D.
|
charles, care din ele e mica? Te asigur ca prima e f. consistenta :) sint 2 oua acolo + 7 bucati de sparanghel :))
|
in iarna anului 1983 era o foamete cumplita. eleva fiind, eram obligata sa ma prezint la orele de practica in autoservirea unde fusesem repartizata de instructorul de la respectivele ore. rafturile alimentarei erau aproape goale. pe ici colo zaceau cateva conserve de peste, ceva paste fainoase, biscuiti, vodcuta si coniecel ieftine si....cam atat! la intrarea din spate era scandal si coada: lumea isi rupea hainele pentru ratia lunara de ulei de soia (varsat) si zaharul preambalat chiar de noi. inauntrul alimentarei, chiar la intrare, era raionul de mezeluri. n-am sa uit cat oi trai gustul de atunci al salamului Victoria si nici afisul pe care il punea vanzatoare in fiecare vineri, desi salamurile erau dosite in lada frigorifica: azi e zi de peste!
cred ca daca cineva mi-ar fi dat aceasta sugestie de mic dejun acum 30 de ani, as fi considerat-o ca o bataie de joc. azi, cei care am trait acele vremuri, tindem sa-i consideram pe cei care mananca asa ceva la primele ore ale diminetii, snobi. ei bine, lumea a evoluat incredibil de mult si de ce nu, peste alti 20 de ani, poate vom primi ca sugestie pentru masa de prinz, salata cultivata pe planeta Marte, ca aia n-o fi poluata, zic si eu. cred ca psihoza asta, nu face altceva decat sa aduca profituri frumusele celor care promoveaza produsele. restul, e chestie de gust. pana la urma, de ce sa fim contra naturii? omul e cel mai rafinat pradator! ahhhhh! deasemenea, n-am sa uit niciodata cum arata cartela de paine. era vitala pentru a supravietui.si cand te gandesti ca azi, majoritatea dieteticienilor spun ca painea e cea mai nociva iar in stanga si-n dreapta, daca privesti, toti o evita... |
"I guess you guys aren't ready for that, yet. But your kids are gonna love it."
rvn, e o mare diferenta intre faina de acum 50-100 de ani (n-am idee de perioada ceausista, cit de prelucrata sau neprelucrata era faina), pe care o risnea morarul in fata taranului si asta de-acum, de-asta evita multi piinea. Si cred ca tot din perioada aia, nu prea se cunosteau statistici de boli de stomac, colon. Nu prea vorbesc de oamenii de la tara, acolo stiu ca se minca sanatos si piinea pe vatra de acolo era cu totul altceva decit piinea primita la alimentara din colt. Oricum, chiar in perioada respectiva erau destule alte produse in piata care ar fi putut compensa un efect negativ al piinii, sa zicem. Fructe, legume fara ingrasaminte chimice, ca sa nu mai zic ca mai tot omul avea rude la tara si stia exact ce maninca de acolo. |
| All times are GMT +2. The time now is 05:07. |