![]() |
pit si liviu,
ok, retin sfatul. :) |
Uite, vezi? De-asta mi-i mie drag Keepy! :)
E el räu, >:) da-i bäiat bun! O:-) |
da, dar acest uret de sarbatori, gasit pe net, cred ca pot sa-l redau mai jos:)
A-ho,A-ho copii si frati E timpul sa v-adunati Pe Geoana sa nu-l votati Mogulii nu-i ascultati! Crinii sa nu-i mirositi Ca s-ar putea sa muriti Alianta-nfaptuita e facuta sa va minta Sa fure ce n-au furat atunci cand au guvernat Dar nu-i va lasa Basescu Sa le cante Iliescu! ------------- biet popor roman.....:-S |
Stângaci, dar adevärat! :)
|
Au dat acum la Realitatea ca intr-un catun din Vaslui au renumarat voturile, si 41 de voturi anulate erau de fapt valabile. Din astea 41, 40 erau pentru Geoana. Ce sa mai crezi? Alora de la BEC le iese cu virgula la numaratoare, astia anuleaza voturi cum li se scoala...
Pana la urma cred ca are castig de cauza ala de fura mai mult si mai bine. Desi, spre nesurprinderea mea, am vazut basescieni mandri de asta. |
Originally Posted by marius_em:
au zis şi unde au renumărat voturile? |
Marius,
sunt convins ca sunt multe astfel de cazuri. e suficient sa ma gandesc ca, la cele vreo 23.000 de sectii, daca furi 3-4 voturi, ai rasturnat scorul. dar deja cam totul e pierdut si nu cred intr-un rezultat pozitiv la contestatia depusa. ce remarc eu e ca in Romania nu se simte nici un impuls, nici o veselie, nici o unda de speranta. Romania avea nevoie de o schimbare, indiferent cum se numea ea, geoana sau antonescu. Ramanerea lui basescu inca 5 ani (enorm!) este sinonima cu o baltire. O sa-i vedem iarasi mutra la tv zi de zi, iarasi boc, iarasi udrea, berceanu....pentru ca, odata cu basescu, si-au asigurat si astia o hibernare indelungata. |
na, apropo de diaspora, am gasit si un articol foarte profund pe voxpublica.ro, binecunoscut loc al editorialistilor probasescu.
eu cred ca nici la gazeta de perete a filaturii de bumbac din reghin nu gaseai articol mai mobilizator :) Aşteptăm diaspora vezi toate articolele de Doina Doru 07 Dec la 19:58 180 comentarii 4220 vizualizari. Acum, după ce votul a tranşat cine e preşedintele României pentru următorii 5 ani, cred că toţi cei plecaţi să îşi caute norocul şi prosperitatea în alte ţări ar trebui să vină acasă. Îi aşteaptă locuri de muncă, o legislaţie coerentă, o fiscalitate stabilă, îşi pot construi sau cumpăra o casă, pot deschide o afacere, pot angaja conaţionali şi face din România o ţară mai prosperă. Îi aşteptăm să muncească lângă viitorul guvern ca România să fie mai frumoasă şi recunoscută ca o ţară cu oameni harnici, care fac să le sară norocul din piatră. Îi aşteptăm să ocupe locuri în administraţie, să deschidă firme de construcţii, de servici, mă rog ce au învăţat pe unde sunt în lume. Îi înţeleg că au fugit de prigoana PSD-istă şi de lipsa de perspectivă. Îi înţeleg că, decât să îl vadă pe Iliescu, au preferat să îşi vadă recunoscute meritele în Italia, Spania, Franţa, Canada, SUA. Dar acum situaţia e certă – preşedinte este Traian Băsescu, aşa că lucrurile nu vor mai fi niciodată la fel. Îi aşteptăm să vină lângă noi, să îl sprijine pe cel pe care l-au votat, poate tocmai ca să se poată întoarce ŞI ei acasă. Eu aşa aş face. Români din diapora, vă aşteptăm să fiţi alături de noi, să nu lăsaţi să treacă alţi 5 ani în zadar. |
Fata asta-i tâmpitä, sau se preface...? :">
|
tâmpită nu, doar că articolul în cauză e anti-băsescu şi nu pro-băsescu
|
Tocmai TU spui asta...?
Adicä atâtea sute de mii de oameni, care si-au fäcut un rost acolo, o viatä, una-alta, hai acum toti buluc înapoi, cu cätel cu purcel, doar în ideea cä s-a produs o schimbare în bine (sau, mäcar, nu s-a produs o si mai mare alunecare spre räu)? Pânä si la REVOLUTIE (care, da, schimbare! Mai ales prin perceptia de moment), doar o micä parte din diaspora s-a întors. Asta-i gândire de clasa a IV-a. (Sau, dimpotrivä, o chestie tendentios-demonstrativä.) |
Originally Posted by Pitbull:
acuma cu cine vorbeşti? |
Originally Posted by Pitbull:
on-topic: se vede clar ca articolul este ironic, cum ar putea cineva sa ia in serios ce scrie acolo, mai ales ca sunt vizibil ingrosate toate? :-/ |
OK. Am castigat. Ne-am bucurat (sau am rasuflat usurati mai degraba). Acum dom' Basescu si dom' Antonescu lasati prostiile si figurile si puneti mana si faceti o alianta de dreapta ASAP. Si scoateti guvernul ala odata.
|
iar noi sa ne intoarcem la treburile noastre.
|
O SA NE MEARGA INCA 5 ANI LA FEL DE "BINE"
ati alungat comunismu si au ramas securistii care asculta pe la colturi.. |
Ce-mi place cand se mai trezeste cate unu...:))
|
Liberalii ar putea să intre la guvernare alături de pedelişti dacă primul-ministru va fi numit din rândul PNL. Declaraţia a fost făcută în această dimineaţă de preşedintele PNL Crin Antonescu la Radio Guerrilla. "Singura formulă în care cu cineva ca Traian Băsescu sau cu cineva ca PD-L se poate discuta o guvernare este situaţia în care PNL deţine poziţia de premier. Asta ca să putem discuta. Nu spun că e suficient, sigur că ar însemna şi alte discuţii. După părerea mea cu PD-L aşa cum s-a dovedit şi în cazul nostru şi în cazul PSD este practic imposibil de guvernat. Dar ar fi singurul context în care s-ar putea deschide discuţia", a spus Crin Antonescu la Radio Guerrilla.
haha, cine spunea ca antonescu e cavalerul bunului simt? e doar inca un mincinos in plus. |
Ok, alegerile s-au incheiat, ne convine sau nu Basescu va fi pt. inca 5 ani presedintele Romaniei, eu cred ca am discutat destul pe tema asta, fiind cel mai populat thread de vreo 10 zile, nu credeti ca ar fi cazul sa fie inchis si sa ne concentram si pe alte subiecte ale forumului?
just a point :) |
Pe la-nceputul anilor '90, Vasile Muraru si Nae Lazarescu lansau o sceneta in care povesteau ce-au facut la Revolutie. Spilul era simplu: inlocuiau bautul cu cititul si gata gagurile. Cam asa si eu - dupa o cearta cu o anume fiinta inca draga, am zburat intr-o deplasare. E drept, eu nu prea am baut decat vreo 3 radlere, adica suc cum ii spunea cineva. Insa am reusit sa adorm cu spatele dezvelit si m-a cam tras curentul, ceea ce inseamna ca acum ma dor o multime de oase, incheieturi si muschi. Insa a fost haios: convins ca va iesi Geoana, dupa ce am asistat la bucuria ambilor candidati prezentata in paralel, m-am retras sa-mi inec amarul intr-o duduie. Cand m-am trezit, anchilozat, dupa cum aminteam, m-am cracanat de ras. Atunci mi-am adus aminte de prezenta lui Chirtoaca in spatele lui Base, iar cine cunoaste cat de cat situatia din Basarabia si ce reprezinta primarul Chisinaului in viata politica de acolo, cum imi place sa cred ca e si cazul meu, va intelege cum a reusit Basescu sa atraga acele voturi. Desi aproape 95% poate parea exagerat, nu e tocmai exclus ca in cazul asta rezultatele sa fie pe bune. Pe de alta parte, insa, ma incearca un sentiment de rusine pentru ca stiu un caz concret de fraudare: asociatul meu nu a putut vota - si ar fi votat cu Geoana! - pentru ca s-a oprit curentul in sectia de care apartinea in sectorul 4. A fost de 3 ori intre 7 si 9 seara, iar pana la urma n-a mai votat. Nu in ultimul rand, sunt foarte curios cum a reusit sa ii fure sunca din fasole Base lui Geoana - cat s-o fi milogit la americani?
|
Oare cat de greu se obtine cetatenia in Republica Moldova, daca esti din Romania?
Ne facem cu dubla cetatenie, romani/basarabeni si votam si pentru ei impotriva comunismului. <):) |
![]() =)). |
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-...er-liberal.htm
Incredibil...la 20 de ani de la Revolutie, romania NU are dreapta politica!!! partidele istorice au alunecat intr-un faliment revoltator (mai impinse de la spate, mai tragandu-si propriile shuturi in fund) PNTCD a sucombat dupa lamentabila guvernare a conventiei democractice PNL a ajuns curva securistilor din FSN (cand cu unii - PD, cand cu altii - PSD) |
Apropo de fraude, m-am intalnit azi cu un primar dintr-o localitate cu oarescare populatie (nu prea multa, dar nici prea putina), primar PSD, si mi s-a plans in cea mai amuzanta maniera.
A acceptat erorile facute de Geoana in ultima perioada, ca atacurile la Basescu au trezit sentimentul persecutiei in poporul roman, dar s-a declarat oripilat de cum au cumparat cei de la PDL voturi. Stie clar de o familie care a primit niste bani ca sa voteze cu PDL, ca a mai auzit de unii si altii care primeau cativa eurici, si ca e o nerusinare. Apoi, ca si cum ar fi simtit nevoia sa se scuze, caci privirea mea intreba "dar cum se poate intampla ca PDL sa castige intr-o localitate condusa de PSD", m-a asigurat ca si ei au impartit un numar de pachete - dar ca sa cumperi asa voturi cum a facut PDL-ul e chiar inacceptabil. Doamne ajuta ca s-a terminat campania. |
Originally Posted by keepwalking:
Unde exact e filatura aia de bumbac? Ca vreau sa dau azi o raita pe acolo sa vad ce mai scrie gazeta...:-? |
Culmea Somnului:
Sa te culci presedinte si sa te trezesti prostanac! :)) |
Originally Posted by Windom:
iaca aici e: http://voxpublica.realitatea.net/ |
S-a fraudat!
Quote:
|
Originally Posted by keepwalking:
Dragul meu Keep, Eu te-as sfatui sa te gandesti mai mult inainte sa preiei o idee, in special cand vine de la Mircea Badea. Nu de alta, dar exista o categorie de oameni (din care fac parte) pentru care acest personaj reprezinta jurnalistul de ultima speta, respectiv cel care trancane din auzite si din amintiri. Diaspora a incetat de cativa ani (din fericire) sa reprezinte doar romanii emigrati. Ai idee cati studenti romani sunt in strainatate plectati pentru o perioada delimitata de timp? Ai idee cati oameni sunt plecati din tara cu proiecte temporare? As presupune ca nu, desi numarul lor este surprinzator de mare. Ai putea insa sa te gandesti macar la "capsunari" care lucreaza in Italia, Spania, Belgia etc. Multi dintre ei urmeaza sa se intoarca in tara sau au inca o familie de care le pasa. Mi se pare normal ca si ei sa aibe dreptul sa voteze. Si multi voteaza Basescu pentru ca se pare ca presa din afara judeca ceva mai obiectiv decat presa din Romania, nu vad un dictator in Basescu, dar vad inca influenta lui Iliescu in PSD. |
Ce e haios e faptul ca multi din Diaspora au o perceptie usor eronata in ceea ce priveste votul de acum. Un exemplu: o tipa din Belgia spunea aseara ca a votat schimbarea, adica pe Basescu. Hm... :D
|
Originally Posted by Judex:
hai sa nu generalizam in functie de un caz. |
Da, poate ca e o exagerare sa facem referire la un singur caz, dar nu cred ca e singular si, oricum, el demonstreaza ca a fost mai degraba un vot din instinct impotriva PSD.
|
Draga Ricutza,
nu voi discuta structura profesionala a romanilor aflati in strainatate. tot ce pot spune in acest sens e ca, prin ministerul de externe, s-au pompat bani multi pentru a se cumpara voturile capsunarilor. si nu ma va convinge nimeni ca studentii romani, intelectualii aflati in occident sunt numeric superiori faiantarilor, zidarilor si capsunarilor. trec insa de acest detaliu. as vrea sa ii intreb insa pe romanii aflati in strainatate daca lor le place romania lui basescu, daca le place perceptia strainilor vizavi de romani, de romania acestor ani. desigur, sunt romani plecati la studii, la diverse proiecte. dar e meritul lor, nu al lui basescu. ce ii datoreaza acestui om? hai, ii inteleg pe basarabeni, ca basescu i-a facut cetateni romani si, implicit, aia pot zburda in voie prin UE. votandu-l, si-au platit datoria. eu tot incerc sa inchid capitolul cu alegerile astea, dar mereu apare cate ceva care nu-mi da pace:) ultima tampenie pe care am auzit-o e de la o femeie din autobuz care spunea ca nu l-a votat pe geoana pentru ca vindea tara nemtilor, via johannis. |
Da, sunt oameni care l-au votat pe basescu ca sa nu iasa un psd-ist presedinte. Sunt insa si o multime de oameni care l-au votat pe Geoana ca sa nu iasa Basescu din nou. Deci eu zic ca se anuleaza.... |
Rickie baby, cu siguranta sunt si d-ailalti. Eu as fi facut parte din categoria asta daca nu iesea filmuletul ala si daca Geoana ii facea cat de cat fata lui Base la confruntarea finala.
Keep, aia cau vandutul tarii nemtilor e cacatoare. =)) |
@Keep
Imaginea Romaniei lui Basescu in strainatate nu este atat de proasta cum a lasat media romana sa se inteleaga. Cel putin nu in Europa. Asa cum am mai spus, ei sunt incatati ca Basescu are o problema cu coruptia. Si de ce sunt incatati de chestia asta? Pentru ca o parte din banii pe care ei ii platesc prin impozite, se duc la fondurile uniunii europene. Evident, intrucat sunt bani munciti, ei si-ar dori ca aceste fonduri (din care o mica parte ajung si in Romania) sa ajute tara sa se dezvolte si nu sa ajunga in buzunarele unor diversi. Basescu cat de cat pare sa alimenteze iluzia ca se face ceva in directia anti-coruptie. Eviudent, noi stim mai bine ca toti sunt corupti, toti au buzunare si toti au interese. Evident, criza politica este o problema. Asta n-are cum sa se cosmetizeze, si intr-adevar e o bila neagra. Eu cred insa ca si in cazul in care ar fi iesit Geoana si l-ar fi numit temporar pe Johaniss premier (chestie de care ma indoiesc) tot ar fi gasit mai devreme sau mai tarziu un motiv sa-l dea jos si sa-l schimbe cu Nastase. Sa fim seriosi. N-a rezistat alianta PD-PNL. Chiar credeti ca ar fi rezistat o alianta facuta cu o saptmana inainte de turul doi? Parca nu ne-am cunoaste parlamentarii. Acum, in plan personal, nu sunt fan Basescu. Dupa alegerile europarlmentare nici nu mai vroiam sa-l mai vad. Dar am crezut mai mult in Basescu decat in Geoana si in PSD. Daca ma intrebi, presedintele ideal pentru mine ar fi Mugur Isarescu. Eu l-as vota cu cea mai mare convingere. Din pacate insa e prea bun la ceea ce face si nu cred ca am putea gasi o persoana mai competenta pentru functia de guvernator al BCR. |
Circul continua. PSD a depus la Curtea Constituţională cererea de anulare a turului doi al prezidenţialelor:
http://www.mediafax.ro/politic/psd-a...alelor-5163662 |
O, sancta simplicitas! :))
* * * "Chestionat asupra faptului că, potrivit unor decizii anterioare ale Curţii Constituţionale, contestatorul alegerilor trebuie să demonstreze că fraudarea a influenţat câştigarea mandatului, în cazul de faţă fiind vorba despre aproximativ 70.000 de voturi, Dragnea a răspuns că există suficiente dovezi care să demonstreze că există «un mare dubiu asupra corectitudinii alegerilor» şi că «dimensiunea fraudei a fost colosală»". "Ceea ce mă face să cred că avem şanse foarte mari sunt reacţiile pe care le avem din afara ţării. Am primit telefoane şi din America, de la oameni care erau pur şi simplu revoltaţi de câte voturi a obţinut Traian Băsescu în America, ei ştiind, într-o comunitate relativ mică, cum au votat", a arătat Dragnea. * * * ...Mäcar dac-ar sti sä mintä frumos! :"> |
Geoana: Alegerile au fost castigate de mine, democratia e in cumpana! :
http://www.ziare.com/basescu/basescu...0Ro-2009-12-08 [mi se face rau. Cine are o lamaie, de fapt, dati-mi doua!] |
«Liderul PSD a susţinut că în noaptea în care exit-pollurile îl dădeau preşedinte, PD-L a pus în mişcare "o maşină de fraudare şi de cumpărare a voturilor". »
* * * Deci, cumpärare a voturilor în noaptea de dupä alegeri! Bine cä nu-n 2010 - sau în 2012, cä tot se poartä. ...Si când te gândesti cä pe retardatul ästa (sau "retard", cum zic decâtii) îl voiau unii la cârma tärii! :| Ne-a salvat Dumnezeu, |
Un articol interesant pe marginea controverselor iscate de voturile romanilor din strainatate.
http://subiectiv.ro/subiectiv/sa-int...tul-somerilor/ |
şi nu au dreptate? nu s-a furat la alegerile astea? eu zic că au. ştiu ei mai bine. păi cine credeţi că i-a trecut pe liste pe ăia de erau plecaţi din ţară? păi vedeţi? cum să nu ştie?
|
|
nu neaparat, basescu a vorbit despre schimbarea parlamentului, schimbarea constitutiei.... o campanie buna pe asta se bazeaza, pe cateva vorbe prinse din aer. |
păi uite dom'le dovada că pedelei au furat: lipseşte un buletin dom'le! culmea nesimţirii la portocalii ăştia dom'le: să furi şi să te mai şi afişezi cu asta!
|
Originally Posted by victor:
|
Stiu ca unii fac alergie la Badea, eu nu-i sunt nici fan, nici anti-fan, il gasesc uneori enervant, alteori inspirat. Insa e constant in sentimentele sale anti-basesciene.
In fine, cu scuzele de rigoare, am auzit ieri la Badea o idee buna. Nu mai conteaza daca s-a furat, daca alegerile au fost fraudate, probabil ambele tabere au apelat la asemenea practici. Frauda ar putea inseamna cat? o suta de mii, doua, trei? O componenta impotranta a electoratului lui Geoana din acest tur a votat anti-Basescu, pentru proiectul Johannis, pentru Crin Antonescu, altii pentru PSD, prea putini pentru Geoana. Insa ce ramane e ca 5 milioane de romani au votat pentru Basescu. Adica chiar pentru el, nu impotriva lui Geoana, nu impotriva comunistilor, ci pentru Basescu, ca e cel mai tare, ca le-o trage, etc. Asta desi Basescu e la fel de corupt, desi e inconjurat de oameni la fel de dubiosi, desi are si el niste bube cu case si flote. Trebuie sa recunoasteti ca grosul nu a avut nici o treaba cu anti-comunismul, cu anti-Iliescu, anti-moguli, anti-coruptie. Astea au fost voturi marginale. Grosul e cu Basescu pana la moarte, grosul e fan "le-am tras-o". Pe mine asta ma inspaimanta. |
îi spuneam unui puşti cu care am avut o discuţie legată de religie să ne oprim că îmi serveşte argumente pe tavă. nici nu mai era nevoie să caut eu în biblie, că el îmi punea la dispoziţie următoarea salvă împotriva lui. aşa şi acum. marius, opreşte-te! pentru că în loc să serveşti argumente antibăse, nu faci decât să dai argumente contra-geoană, care să valideze actualul rezultat (că mâine, nu se ştie!)
poţi să faci o estimare procentuală câţi (la turul 2) au votat de fapt cu proiectul Johannis, câţi cu PNL, câţi cu PSD, câţi cu Crin, câţi antibăse? că sunt curios după aia să vedem câţi au votat cu Geoană comparativ cu ăia 5 milioane care au votat cu băse. nu crezi că ar fi fost mai înspăimântător să avem un preşedinte votat (el direct) de atât de puţini în contra celor 5 milioane? |
Eu nu am contestat ca a castigat Basescu, si nu Geoana, sau care din ei e mai inspaimantator.
Eu am observat ca sunt oameni, si multi, si-i vezi peste tot, pe strada, cum se manifestau in ziua alegerilor, si dupa, cu vorbe de genul "Basescu e cel mai bun", "Traiasca Basescu", Base e lumina, Dumnezeu il vrea pe Base, Base pana la moarte, practic. Mie, fanatismul asta, pentru oricine, mi se pare groaznic. |
eu nu stiu cat a avut badea la matematica (banuiesc ca putin, ca el e mai mult cu muschii, karatele, nunchakurile etc) dar situatia sta asa:
In turul I: total votanti 9.718.840, din care 3.153.640 au votat cu base in turul II: total votanti 10.478.165, din care 5.274.063 au votat cu base de unde scoate el 5 milioane de convinsi? cel mult ai putea conta pe alea 3 milioane din primul tur - dar nici aia nu or fi fost toti convinsi, doar ca n-au avut ce alege (oferta de candidati nu a fost atat de valoroasa pe cat a fost de diversa). Asa a facut si restul pana la 5 milioane in turul 2. Ce calcule fantasmagorice a facut el? Dar stai, vorbim de mircea badea? A. |
All times are GMT +2. The time now is 07:13. |