![]() |
sau o mama are o fiica nascuta , deci 2 portocale, si cealalta mama are fiica in burta , deci 1 portocala , 2+1=3 bingo!
|
asa da :)) ma gandeam eu ca era cam tras de par sa spui "doua mame" si sa te gandesti la una
|
sau mai am o varianta :D
o mama are o fiica = 2 portocale o mama are fiica moarta = 1 portocala = 3 |
Parcă trebuia desenată o piramidă nu un patrulater şi diagonalele şi să ne imaginăm că avem o piramidă acolo.
Legat de portocale: bunica, mama şi fiica sunt 2 mame şi 2 fiice. |
Sergiu a dat raspunsul corect. Si asta chiar era intr-un manual de matematica de clasa a II-a acum vreun an.
|
Originally Posted by sergiuseling:
Nu e vorba de imaginatie, e vorba de cum desenezi o piramida in spatiu. Pentru ca liniile pe care in mod normal le reprezentam intr-un desen cu linii punctate sa nu se vada, trebuie sa realizezi desenul privind de sus. Ce mare scofala... Ti-e ciuda ca nu te-ai prins tu?:) |
Originally Posted by MariaMona:
|
Ideea care rămâne e că acea figură de care spuneţi nu reprezintă o piramidă decât speculând despre ea.
E la fel cu a desena o linie şi a spune că de fapt s-a desenat un patrulater. |
Originally Posted by MariaMona:
greşit. chiar dacă e vorba de o piramidă, desenată aşa nu e în spaţiu, ci în proiecţie pe un plan. chestie elementară de desen tehnic, clasa a IX-a. |
bla, bla, bla că mi-a scăpat răspunsul lui sergiu.
|
Na, bine, desen tehnic de baza... Oricum, era o chestie poate si de imaginatie si de perspicacitate, iar o linie sa fie patrulater vazut de sus - e o comparatie un pic trasa de par. Nu mai stiu exact ce faceam la desen tehnic, dar mi se pare corect raspunsul meu. Ca doar n-am desenat o palarie si am zis ca e un sarpe ce a inghitit un elefant. ;) Haideti cu o alta problema de logica in care nu trebuie sa desenam ca vad ca se isca discutii. Si nu mai suport cearta asta!:D
|
ba exact asta ai desenat: o pălărie care de fapt reprezintă un şarpe ce a înghiţit un elefant. da' dacă zici că un elev de clasa a II-a înţelege ce înseamnă a desena "în spaţiu"...
fără această menţiune răspunsul tău era corect. |
Originally Posted by paul_aramis:
:-O ce legatura are asta cu revelionul? Problema cu portocale era intr-un manual de clasa a II-a, parol! Si am scris-o cand am zis ca sergiu a dat raspunsul corect la problema pusa de mine. Duh! |
my bad.:(
|
Andrei fumeaza o tigara in 2 minute, Florin in 3 minute, Adi in 4 minute, iar Cristi in 6 minute. De cat timp au nevoie cei 4 pentru a fuma o tigara impreuna?
|
Dar daca ziceai de o cafea impreuna, tot aia era? ;)
|
Da.
|
E calcul matematic, nu e nici o smecherie:)
|
3 minute si 45 secunde
|
Mai putin, e prea mult.
|
All times are GMT +2. The time now is 09:44. |