Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Sergiu Nicolaescu - Tunarul no. 1 al filmului romanesc! (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=85321)

Led-Ze-Pencil 29 Nov 2008 18:13

Quote:

Acum sunt cu Dana, o fata cu 46 de ani mai tanara

Acum inteleg numele topicului "Tunarul nr 1 al filmului romanesc".

Pashpix 29 Nov 2008 18:30

Nicolaescu, talpã la Depardieu

Celebrul actor francez va juca în „Condamnat la viaþã”, un remake al peliculei „Atunci i-am condamnat pe toþi la moarte” de Sergiu Nicolaescu. Românul afirmã cã nu va permite ca sã se facã noul lungmetraj.

„O sã fiu împotriva acestui remake, ideea eu i-am dat-o lui Titus Popovici pentru nuvela «Moartea lui Ipu», ceea ce mi-a confirmat în scris dupã ce a apãrut nuvela. Nu mi-a pãrut rãu cã i-am dat-o. Eu scot documentul ºi gata, nu se mai face filmul”, susþine regizorul Sergiu Nicolaescu. „Nu se poate sã vinã cineva, sã îmi facã cineva praf ideea. Eram la Paris pe malul Senei într-un bar când i-am povestit lui Titus Popovici subiectul. El m-a întrebat dacã îi dau voie sã scrie o carte pe aceastã temã, spunându-mi: «Am sã scriu cã e dupã ideea ta». Eu i-am replicat cã nu e nevoie, cã e suficient sã scrie «Dedic aceastã carte lui Sergiu Nicolaescu»“, îºi aminteºte cineastul. „Adaptarea cinematograficã a nuvelei (scenariul filmului «Atunci i-am condamnat pe toþi la moarte» - n.r.) eu am fãcut-o, am încã manuscrisul, dar a semnat-o Titus Popovici. Eu nu puteam sã ridic banii potrivit legii care stipula cã regizorul nu poate fi ºi scenarist, aºa cã l-am trecut pe el. Mi se pare culmea (remake-ul filmului «Atunci i-am condamnat pe toþi la moarte» - n.r.) mai ales cã Salamanian ºtia cã e ideea mea”, subliniazã Sergiu Nicolaescu.

„Este, probabil, primul remake al unui film românesc”, a declarat Giuliano Doman, producãtor la Tandem Films, despre pelicula „Condamnat la viaþã”. ªi aceasta, ca ºi iniþiala „Atunci i-am condamnat pe toþi la moarte”, regizatã de Sergiu Nicolaescu în 1972, se bazeazã pe proza lui Titus Popovici, „Moartea lui Ipu”.
Schimbarea de titlu a fost decisã de regizorul Bogdan Dumitrescu (regizorul „Thalassa, Thalassa”, premiat la Valladolid ºi Rotterdam în 1995) ºi de cel care va adapta scenariul iniþial, semnat tot de Titus Popovici, Anuºavan Salamanian, cunoscutul inginer de sunet, autor de coloane sonore ºi compozitor. El a semnat ºi scenariile de la „Ciuleandra”, „Ultima noapte de dragoste“ ºi „Osânda”.
„Aproape sigur, rolul iniþial jucat de Amza Pellea va fi interpretat de Gérard Depardieu”, explicã Doman, care susþine ºi cã Harvey Keitel sau Michele Placido va mai avea un personaj de interpretat în „Condamnat la viaþã”. „Copilul, personajul principal, din cauza lui Depardieu (cu care are destule scene ºi dialoguri - n.r.), va fi probabil francez”, detaliazã Doman; producãtorul a mai declarat cã încã nu a început castingul pentru actorii români, dorind sã aibã întâi numele mari asigurate. Filmãrile vor avea loc în perioada iulie-septembrie 2009. În cazul în care se va folosi peliculã, directorul de imagine al lungmetrajului va fi Florin Mihãilescu („Orient Express”, „A 11-a poruncã”), însã producãtorul nu s-a decis încã. „Fiind vorba de multe filmãri care implicã un copil, ar fi poate mai sigur sã tragem cu mai multe camere, caz în care digitalul ar fi de preferat”, spune Doman. Tot potrivit lui, 35% din buget provine de la Centrul Naþional al Cinematografiei, iar restul, din fonduri proprii.

Scenariul iniþial se concentra asupra relaþiei dintre Ipu (Pellea), nebunul satului, ºi un bãiat (Cristian ªofron), care, afectat de pierderea fratelui sãu, se refugiazã într-o lume imaginarã. Acþiunea se petrece într-un sat transilvãnean în ultimele zile ale ocupaþiei germane. Un militar neamþ e ucis, iar localnicii sunt ameninþaþi cu decimarea dacã nu dau în vileag vinovatul. Ipu acceptã sã ia vina asupra lui în schimbul unei parcele de pãmânt ºi al unei înmormântãri luxoase, la ale cãrei repetiþii þine sã asiste. Însã nu el, ci finalul ocupaþiei va avea ultimul cuvânt.

Led-Ze-Pencil 29 Nov 2008 18:37

Da, subiectul e tare si, daca nu ma insel, e dinainte de Magicianul lui Fowles cu repetitia inmormantarii.
In rest, tunarul trage in porumb, ca de obicei.

Pitbull 29 Nov 2008 20:34

Originally Posted by Led-Ze-Pencil:

Quote:

Acum sunt cu Dana, o fata cu 46 de ani mai tanara

Acum inteleg numele topicului "Tunarul nr 1 al filmului romanesc".

Nu, cä Dana e mai tanara ("tânãrã"), nu mai "tunarã".

Originally Posted by Cineva, citat de Pashpix,:

Acþiunea se petrece într-un sat transilvãnean în ultimele zile ale ocupatieii germane.

Ce-au cãpiat? :w00t: "Ocupaþie" germanã la noi???

În rest, apropo de copirait, documentele vorbeºte. Si cum crez cãci ele nu se ezistã, prevãz cã filmule se poate face liºtinit.

Pashpix 30 Nov 2008 13:18

Sergiu Nicolaescu doreºte un Parlament care sã munceascã

Regizorul Sergiu Nicolaescu a votat duminicã, la Liceul Ion Neculce din Bucureºti, pentru un Parlament care sã munceascã mai mult pentru viitorul românilor. ‘Doresc munca. Am votat pentru o viaþã mai bunã’, a declarat, pentru AGERPRES, Nicolaescu, care candideazã în colegiul 1 Senat. Pentru îndrãgitul cineast, sistemul de vot uninominal reprezintã un progres pentru democraþie. ‘În ceea ce priveºte rezultatele (n.r. - votului uninominal), nu spun nimic’, a adãugat el.
Apariþia ‘Comisarului Moldovan’ i-a fãcut iniþial pe cei din comisia de votare aproape sã uite cã acesta trebuie înscris pe o listã suplimentarã. Atât cei care votau, cât ºi membri ai staff-ului secþiei de votare l-au rugat pe cunoscutul regizor sã le ofere autografe.

civica65 30 Nov 2008 17:16

Decat cu Iliescu sau Constantinescu, cred ca mult mai bine era cu Nicolaescu presedinte!

Pitbull 30 Nov 2008 17:19

Ei, lasä, cä si Geo Saizescu ar fi mers! :D

Led-Ze-Pencil 30 Nov 2008 17:46

Originally Posted by civica65:

Decat cu Iliescu sau Constantinescu, cred ca mult mai bine era cu Nicolaescu presedinte!

Dar si americanii astia! Decat cu Bush sau Obama, de ce nu ni l-or fi cerut pe dom' Miclovan? Rezolvau cu razboaiele imediat, cu coruptia, cu regimul armelor.

Sau Sfantul Andrei, ocrotitorul Romaniei? Hm! De unde? N-ar merge mai mult un Supravietuitor?

Pitbull 30 Nov 2008 17:58

Da, si sä le punä imn national "Zaraza", în loc de "Stars Spangled Banner"!

Mai bine-l luau pe Selim Pasa, c-atunci se linisteau si Al-Qaeda si-i läsau în pace. In plus, se-nfuriau evreii, Lustig îi reträgea scenariul, si scäpam si noi färä nenorocirea de "Poker".

Pashpix 01 Dec 2008 16:04

Deocamdatã, Sergiu Nicolaescu n-a reuºit sã intre în Senat, aºteaptã redistribuirea mandatelor la nivel naþional.
REZULTATE Colegiul 1, Senat, Bucureºti: Cornelia Cazacu (PD-L) - 39,30%, Sergiu Nicolaescu (PSD+PC) - 30,79%, Arin Avramescu (PNL) - 21,04%.

Acelaºi lucru ºi pentru actorul Tudorel Filimon.

REZULTATE Colegiul 6, Camera Deputaþilor, Bucureºti : Rodica Nassar (PSD+PC) 39,81 %, Tudorel Filimon (PD-L) 32,02%, Florin Melciu (PNL) 10,83% .

Pitbull 01 Dec 2008 16:13

Ca sä nu mai zicem de bietul meu Dichi...
Adio, pensie de senator! :(( :(( :((

Pashpix 02 Dec 2008 14:50

Originally Posted by Pitbull:

Ca sä nu mai zicem de bietul meu Dichi...
Adio, pensie de senator! :(( :(( :((

Adevãrat. Dichiseanu a adunat...numai 670 de voturi, trecând peste faptul cã a candidat pentru PNG-CD. Nici actorul Tudorel Filimon n-a avut mai mult noroc, deºi a fost votat de 7.070 alegãtori.
UPDATE Deºi dimineaþã era anunþat în afara legislativului, Sergiu Nicolaescu a intrat în Parlament în urma redistribuirii, graþie celor 12.728 de voturi adunate!

Daniela Popa ºi Sergiu Nicolaescu devin oficial parlamentari de Bucureºti dupã redistribuire

Alianþa PSD+PC a primit, la a doua etapã a redistriburii, mandatul de senator ºi pe cel de deputat, rãmase nealocate dupã prima etapã, în Parlament intrând Daniela Popa -deputat- ºi Sergiu Nicolaescu -senator. Preºedintele BEM Alin Viºan a declarat cã cele douã mandate revin Alianþei PSD+PC ºi astfel au primit mandate de parlamentari Sergiu Nicolaescu în Colegiul 1 Senat ºi Daniela Popa, Colegiul 19 la Camera Deputaþilor. În prima etapã de redistribuire, PD-L a obþinut cele mai multe mandate în Municipiul Bucureºti, adicã 5 la Senat ºi 12 la Camera Deputaþilor, fiind urmat de Alianþa PSD+PC cu 4 mandate la Senat ºi 10 la Camera Deputaþilor ºi de PNL cu 2 mandate la Senat ºi 5 la Camera deputaþior, iar UDMR nu a obþinut niciun mandat, a anunþat BEM.
Dupã ultima redistribuire PD-L are 12 mandate de deputat ºi 5 de senator, PSD+PC are 11 deputaþi ºi 5 senatori, iar PNL rãmâne cu 2 senatori ºi 5 deputaþi, în Bucureºti.

civica65 03 Dec 2008 19:36

Sa speram ca domnul Sergiu Nicolaescu va reusi, ca unic reprezentant al cinematografiei in noul legislativ, sa rezolve problema cinematografelor transformate in cluburi sau baruri. Poate va reusi sa obtina mai multe finantari de la stat pentru filmul romanesc.

http://www.jurnalul.ro/articole/1215...aescu-raspunde

Led-Ze-Pencil 03 Dec 2008 21:54

zice si lucruri interesante domnul Micloldovan acolo, nu inteleg de ce nu citezi:

"Sã aruncãm o privire asupra producþiilor de filme româneºti din 1960 ºi pânã astãzi:

Filme româneºti cu peste 10 milioane de spectatori (7): Sergiu Nicolaescu (3); Mircea Drãgan (2); Lucian Bratu (1); Geo Saizescu (1) ...

Filme româneºti cu peste 5 milioane de spectatori (31): Sergiu Nicolaescu (5); Dinu Cocea (4); Mircea Drãgan (3); Doru Nãstase (3) ...

Filme româneºti cu peste 4 milioane de spectatori (12): Doru Nãstase (2); Victor Iliu; Dinu Cocea; Sergiu Nicolaescu; Mircea Mureºan; Mircea Moldovan; Liviu Ciulei; Gheorghe Vitanidis; Geo Saizescu (câte 1 film) ...

Filme româneºti cu peste 1 milion de spectatori - din 1990 ºi pânã în 2006 inclusiv (3): Mircea Mureºan (2); Nicolae Corjos (1) ...

Filme româneºti cu peste 500.000 de spectatori - din 1990 ºi pânã în 2006 inclusiv (4): Florin Codre; Sergiu Nicolaescu; Lucian Pintilie ...

Filme româneºti cu peste 100.000 de spectatori - din 1990 ºi pânã în 2006 inclusiv (17):
Mircea Daneliuc (3); Sergiu Nicolaescu (2); Nae Caranfil, Dan Piþa, Andrei Blaier, Lucian Pintilie, Cristina Nichituº, Radu Muntean (câte 1 film) ...

În anul 2000 nu a avut loc premiera niciunui film, doar o relansare a filmului „Mihai Viteazul” (40.000 spectatori).

Anul 2001: relansãri ale filmelor „Moromeþii” ºi „Baltagul” cu peste 40.000 de spectatori.

În 2002 se remarcã regizorii Nae Caranfil, Cristian Mungiu ºi Radu Muntean, cu filme ce au înregistrat peste 50.000 de spectatori.

Filme româneºti cu peste 50.000 de spectatori - din 2003 inclusiv ºi pânã în 2007 (9): Cristian Mungiu (premiat la Cannes cu Palme d’Or) ºi Sergiu Nicolaescu („Orient Express”).

Din 2003, anul cu cele mai scãzut numãr de spectatori (5 filme cu 22.000 de spectatori), intrãm în cea mai neagrã groapã, de unde în anii urmãtori cifra maximã de spectatori este 50.000. Este o crizã maximã pe care nu reuºim s-o depãºim nici mãcar cu un film ce a câºtigat Palme d’Or la Cannes (2007).

În ce priveºte participarea la festivaluri, situaþia se prezintã astfel:

12 regizori au participat la 382 de festivaluri; e drept cã festivalurile sunt fãcute pentru a fi onorate cu filme, dar parcã totuºi e prea mult; un singur regizor a fost la 107 festivaluri cu 3 filme; altul, cu un singur film, participã timp de 6 ani la 36 de festivaluri; filmul „Marele jaf comunist” participã la 22 de festivaluri pentru 3 premii, iar „Legãturi bolnãvicioase” la 31 de festivaluri pentru 2 premii.

S-a luat ºi marele premiu Palme d’Or (Cannes), ceea ce reprezintã o mare realizare. Felicitãri d-lui Cristian Mungiu ºi cinematografiei româneºti.

Nu putem înþelege de ce un film al lui Hanno Hofer colindã pe la 23 de festivaluri, în 5 ani consecutivi, pentru 2 premii. Este o situaþie care trebuie studiatã ºi îndreptatã.

E drept cã existã o explicaþie: selecþiile la festivaluri conteazã la punctajul ce se obþine la concursul de scenarii. O fi numai asta explicaþia sau criteriul e greºit pus de cãtre C.N.C.? "

pai de, in vremea comunista la ce sa se uite oamenii? La vitrinele cu pesti de sticla? Normal ca mergeau cu milioanele la cinema.

Pashpix 05 Dec 2008 15:37

Keo: „Aºtept o provocare de la Sergiu Nicolaescu”

Ioana Nechifor, Ring
Sãrbãtorile se apropie, iar vedetele deja s-au apucat sã-i scrie lui Moº Crãciun. Cântãreþul Cosmin Mustaþã, cunoscut publicului sub numele de scenã Keo, are o mare rugãminte la Moºu’: îºi doreºte sã joace într-un film regizat de maestrul Sergiu Nicolaescu. Deºi telenovelele sunt încã pe „val”, vedetele înghesuindu-se în distribuþia unor astfel de producþii, Keo nu se regãseºte printre acestea. Solistul ar vrea sã-ºi încerce aptitudinile actoriceºti, dar nu în orice gen de film. El ar accepta cu plãcere un rol într-o producþie semnatã de Sergiu Nicolaescu. „N-am nimic cu actorii care joacã în telenovele, dar pe mine nu mã caracterizeazã”, a declarat artistul. „Ar fi o mare provocare pentru mine sã joc într-un film al lui Sergiu Nicolaescu, recunosc cã asta m-ar încânta”, a mãrturisit Keo.

Pashpix 15 Dec 2008 14:17

Sergiu Nicolaescu: "Lumea vedetelor este oribila"

Regizorul Sergiu Nicolaescu sustine ca lumea vedetelor din Romania nu ii poate oferi subiecte pentru un eventual film. Motivul? "Aceasta lume este una oribila si nu vreau sa vorbesc despre asta", a spus Sergiu Nicolaescu in timpul emisiunii Agentul VIP de la Antena 2.

"OBIECTIV: UN FILM PE AN"

Intrat din nou in peisajul politic, Sergiu Nicolaescu nu renunta la cariera de film. "Sigur voi avea timp sa fac un film pe an. Acum se fac filme cu 13-20 de miliarde. De groaza! Nu se mai pot face filme cum faceam eu pe vremuri", a adaugat Sergiu Nicolaescu. Celebrul regizor, care are la activ 60 de filme romanesti si 27 straine, pregateste in acest moment lansarea docu-dramei "Carol I", ce prezinta ultimele zile din viata monarhului.
In acest film, pe langa scenele turnate in acest an, Sergiu Nicolaescu va folosi si scene filmate in 1977 pentru productia "Pentru patrie". "Am si secvente din 1977, cu filmari realizate in alte conditii. In 1977, am avut niste filmari si lupte fantastice. Si acum ma minunez cum le-am facut", a mai spus celebrul regizor la emisiunea lui Cristi Brancu .

Pitbull 15 Dec 2008 14:24

Originally Posted by Serj:

In 1977, am avut niste filmari si lupte fantastice. Si acum ma minunez cum le-am facut

Eu mä oripilam numai atunci cum le fäcuse - între timp m-am lämurit
Luptele cu adevärat fantastice au fost în "Dacii" (1967) si "Mihai Viteazul" (1971) :) :love:
La "Pentru patrie" (1977 - ästa mentionat mai sus), mä uitam si nu întelegeam de ce mä plictiseau asa de räu. Läläite, lungite, molesite, filmate groaznic de prost... :((
La "Noi, cei din linia întâi" (1985) idem. Cu atât mai surprinzätor, cu cât îi fusesem asistent, si pe platou totul päruse interesant, diamic, generos... (Incepeam sä înteleg cum poti filma prost o mizanscenä bunä... Lectie clarä de "asa nu!"). :hmm:
In "Mircea" (1989), erau deja ridicole. :oops:
Iar în "Triunghiul mortii" (1999), de neprivit! :sick:

Floydman 15 Dec 2008 14:51

in triunghiu' era incredibil frate...

garduri de sarma ghimpata DECUPATE ca sa poa sa treaca enfanteristu' amator pren ele domle' spre mitralera dushmanului, si dire de motorina varsata drept (paralel cu pe culoarul de sarma ghimpata decupat) carora li se daduse foc sa sa se vada obuzu incendiar ce efect are domle.(Semanau mai mult cu balizaje de aterizare in Tanganika in linie dreapta decat cu focuri de obuz)

Pacat, Marasestiul merita o ecranizare tip D-Day din "Private Ryan" adica filmata/trucata in stil Spielberg . Nici "Necrutatorul" :w00t: nu s-a descurcat rau in Flags si Iwo Jima. Foarte tari filmarile alea.

Totusi, memorabil rolul lui Mircea Rusu...

nume 17 Dec 2008 02:45

IOANEEEEEEEEEE, GHEORGHEEEEEEEEEEEEE, VASILEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!

Pashpix 19 Dec 2008 17:02

Sergiu Nicolaescu i-a injurat pe senatorii care au intarziat la depunerea juramantului

Desi trebuia sa fie o sedinta festiva in care senatorii nou alesi trebuiau sa depuna juramantul, senatorii prezenti au inceput sa cedeze nervos, deoarece cea mai mare parte a colegilor au intarziat, neexistand cvorumul necesar pentru inceperea sedintei. Cel care s-a enervat cel mai tare a fost decanul de varsta al Senatului, Sergiu Nicolaescu. Dupa ce si-a rugat insistent colegii sa semneze prezenta, Nicolaescu si-a pierdut rabdarea si a scapat o injuratura printre dinti, relateaza Realitatea TV."Va rog foarte mult sa veniti si iscaliti prezenta. Ati intarziat 20 de minute, sa stiti. Va rog, grupul liberal sa iscaleasca prezenta. Domnul Melescanu, va rog luati loc in...ma-sii", a spus indignat Sergiu Nicolaescu.

http://www.ziua.ro/news.php?id=18317&data=2008-12-19 (VIDEO)

All times are GMT +2. The time now is 01:50.