![]() |
Am baut bere si acum imi vine sa ragai. Tocmai mi-ai dat imboldul necesar.
|
Tripleta Divinä s-a completat la Cvadrupletä:
H.A.N. => H.A.N.A. Dar acum, revenind la topic: Leo, mä inciti. Färä pic de pärtinire, si cu sincer interes literar, întrucât sunt si unul dintre cei multi pe care Dostoievski i-a dat pe spate si încä-i mai tine acolo, te întreb: Ce anume detesti la el? (Eventual, cu exceptia stilului, despre care recunosc si eu cä e mizerabil de confuz si rudimentar.) |
precisely.
in ce ma priveste, daca stil nu e, nimic nu e. (plus tot demonismul/mesianismul ala slav, care-mi repugna... :sick: ) not my cup of tea. dintre rusi: puskin, gogol, goncearov, turgheniev, tolstoi, cehov, nabokov. artistocratii, quoi! 8) |
Din Proust, volumul preferat - "La umbra fetelor in floare" (ultimele doua nu le-am citit inca).
Dostoievski - Demonii...poate cea mai intunecata carte citita...si pt ca tot veni vorba, Van din Ada lui Nabokov are ceva din Stavroghin in el: forta fizica extraordinara, stapanirea de sine, temperament glacial, dispret fata de oameni etc. |
Originally Posted by Bogie:
(Si cred cä ordinea spontanä în care le-am însirat aici propune si un relativ top personal.) Dar un lucru e indubitabil: Baronul Charlus - SUPERB! :) :love: (Si ce frectie a fäcut din el Alain Delon, în filmul lui Schlöndorff! :(( )
Originally Posted by Bogie:
Apropo, mi-aduc aminte ce naiv eram... La 14 ani, ca orice prunc 'telectual pe cai mari, citisem si eu "Crimä si pedeapsä", si mai credeam si c-o întelesesem... ;) Si-ntr-un weekend boem cu scriitori, mä pune dracu' si zic: "Mie, la Dostoievski, îmi place stilul!" :happy: Inträ Banu Rädulescu (Dumnezeu sä-l ierte) tare-n mine: "Päi esti tâmpit. Toatä lumea stie cä Dostoievski e un a-stilist!" Eu - mucles: :( :oops: Omul, cât träieste, învatä. |
Si era sa uit de "Domnii Golovliov", a lui Mihail Saltikov-Scedrin...o alta carte intunecata, fara o raza de speranta...Iuduska,demonul prostiei, plictiselii, vulgaritatii, vorbelor goale, banalitatii...dar mai inspaimantator decat criminalii lui Dostoievski (un corespondent al sau ar fi "mascariciul" de Piotr Verhovenski)
|
daniel pennac - aux fruits de la passion/fructele pasiunii. francezii astia :D
|
s. rushdie... cu tot ce a scris.
|
Originally Posted by herbert:
herbert sa-si sugapula |
@keyzer
daaa, interesaaanta idee, dar greu de aplicat. ca sa fim on topic, cred ca merge si ca titlu de carte - ar cumpara-o fetele si baietii ca painea calda... doar o curiozitate mai am: tu de ce renunti atat de brusc? nu-ti mai place? |
Originally Posted by keyzer soze:
|
Din cind in cind, mai intru in cite-o librarie, mai ales cind trebuie sa ma intilnesc cu cineva si trebuie sa treaca timpul. Nu mi-am mai cumparat o carte de vreo citiva ani (dar mi-au luat, in schimb, cei apropiati), si cam tot de-atunci n-am mai citit cap-coada niciuna.
Azi mi-a fost suficient sa rasfoiesc aparitiile de la Polirom Colectia Ego si sa imi reamintesc de ce nu voi publica niciodata nimic din literat ura scrisa de mine: pe de o parte ca as muri prea repede, pe de alta ca am sentimentul ca m-as hrani, margaritar, la porci. M-am lasat de scris o data la virsta de 18 ani (pentru ca eram periculos de bun si imi consumam norocul) si m-am mai lasat o data acum vreo 3-4 ani, definitiv. Totusi, a fost placut sa vad ca tinerii astia furiosi de astazi nu sint nici pe departe la fel de fucked up in the head cum eram tinarul furios acum citiva ani si ca, cu doua exceptii notabile - J Lo Sterian (ca mi-e tovaras si ca scrie pe gustul meu, desi si el mai are mult de munca) si fata care a scris 'Bagau', restul sint niste autorasi minori. Asa ca de ce n-as citi in continuare din cartea mea preferata, Google? |
ce aiureala de cadavru... tenace.
recomand: "La umbra invidiei in floare", de Ambrosie Bleomarin. |
Intr-un gest de fair play fata de ce am scris acum citiva ani, am facut un blog pe un site. Nu e jurnal, nu am tinut in viata mea vreunul, doar literat ura.
http://nargotic.blogspot.com/ |
Originally Posted by Ambra Blu:
la adresa asta nu e nimic, am intrat eu si nu e decit o pagina goala cu titlul 'explicit contempt' |
Originally Posted by cherryblossom:
Lol, tocmai. Explicit contempt. |
bravo Ambra Blu, ai facut o gluma buna .. mai ai?
|
Nah.
Doar dipret pentru to(n)ti. |
Originally Posted by Ambra Blu:
ce sa-ti spun.. |
pt ambra
(sint convins ca nu te intereseaza parerea mea, dar asta nu e un motiv sa nu mi-o spun :P !) 'fata care a scris bagau' se keama ioana bradea; nu ca ar conta - cartea ei incepe dinamita ('sint o doamna ce pula mea'), continua binishor, se tine ok pina pe la mijloc, apoi devine moale, monotona & repetitiva. nu stiu de ce au cazut atitia in fund la ea. cred ca s-au simtit bine ca-i injura o gagica - masochisti, deh :w00t: j.lo n-am citit. decit in b-24. da sa stii, mai exista si scriitori straini. pe aia nu-i citesti? sau si aia sint 'autorashi minori'? ;) |
All times are GMT +2. The time now is 15:33. |