![]() |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
sa fiu jignit cu o parafraza la un pseudo-filizof care o arde cu papion si degetell pe moaca mai ceva ca madam aia grasa, soprana cu mult par negru ma simt profund jignit. totusi nu-ti confunda abilitatea de a recunoaste ceva aristocratic cu apartenenta la clasa respeciva :D |
ANERICAN BEAUTY (1999)-nota 8/10-un film pe care l-am tot amanat.
O drama foarte interesanta care chiar mi-a placut.Nu mai scriu numic de el pt ca sunt convins ca l-a vazut toata lumea. |
broken blossoms - sa ma ierte dumnezeu, dar nu mai inghit filme de griffith nici cu pistolul la tampla ! adica, fir-ar sa fie, recunosc ca individu' are o importanta majora in istoria filmului, ca inventat montajul paralel etc., dar pur si simplu NU POT sa rezist mai mult de 1/3 la oricare din filmele dansului. adica, la 'intolerance' am rezistat fix o ora, la 'broken blossoms' fix jumatate de ora, ceea ce dovedeste ca, la griffith, marimea chiar nu conteaza ! :D conteza ca nu pot, orice-ai face, sa trec peste story-telling-ul ala primitiv, cu interventiile naratorului care sa ne explice 'ce se-ntampla' pe scena (in caz ca esti prea distrus ca sa-ti dai seama singur), jocul actoricesc comic, naivitatile regizorale etc. sunt gata sa fiu omorat in bataie (de ALS, eventual de nae caranfil, de gorzo la the next appointment)...
le notti bianche - un visconti nu chiar extraordinar, dar eficient si emotionant. foarte bine jucat (de apreciat aparitia lui jean marais !), cu o imagine fina si incantatoare, cu un iz de melodrama dozat exact atat cat trebuie. kind hearts and coronets - ajungand la preferatul meu, deci... nu cred ca as exagera daca as zice ca robert hamer a reusit comedia neagra perfecta. rasata, educata, ba chiar manierata as spune :) in care sursele umorului sunt inepuizabile. in primul rand, este turul de forta desfasurat de alec guinness, distribuit in rolurile tuturor celor 8 mostenitori care stau in calea lui dennis price (si el impecabil), evident, toti 8 omorati in chipuri negre si sinistre, desi nu mai putin ingenioase. intr-adevar, este o comedie neagra in care umorul negru atinge cote paroxiste ! la fel de comica mai este, de exemplu, si atitudinea personajului principal, care isi continua crudul plan (de a-i pe ucide toti potentialii mostenitori ai ducelui d'ascoyne) cu un calm 100% britanic si cu o precizie elvetiana, fara sa-si puna nici un fel de probleme morale sau de alta natura. si o face cu atata umor si inventivitate, incat nu iti starneste mai mult dezgust decat daca l-ai vedea servindu-si ceaiul de la ora 5. si inca un punct forte - finalul negru... da, cine s-ar fi asteptat ? :D impecabil. |
Originally Posted by qwerty:
da, l-am vazut cu totii, numai ca nu vrem sa ne lipsesti de impresiile vizionarii! impartaseste-ne, te rog, cum de drama chiar ti-a placut si nota e totusi 8... care e reperul dupa care calculezi (sper ca e tot un film!! poate chiar filmul vazut prima si prima data)... si de ce l-ai tot amanat? |
Originally Posted by KORBEN:
nu sint un mare fan Vama Veche, prefer mai repede phoenixul din '70 (sau chiar parazitii din deceniul asta).. iar TUdor o fo cam pe de laturi in Milioanri de Weekend.. nu mai ca toata lumea o cam fost, mai ales dra Dinulescu... dar... 'Am sa ma intorc barbat' este unul dintre cele mai bun e produse muzicale romanesti! din pacate este iesit cam tarziu pentru ca in atitudine sa provoace o miscare emotionala puternica - in sensul ca iaca, s-a cam gatat si cu armata pentru cine nu are chef de ea. e un album echilibrat, cu sunete pe care le-ai mai auzit parca si la metallica si la pink floyd, dar cu siguranta nu sint de acolo luate. o opera rock cum pe la noi ies foarte foarte rar si nu asta ii da calitatea! asa ca nu pot decat sa intreb: care-i instanta care iti da tie dreptul sa (des)califici fara nici un argument o trupa, [un film, un album] sau .. un om?? inaltimea ta? situarea intr-o redactie? mama ta ce parere are despre toate astea? :P |
Orz stricat pe gâste, Gionloace! :P
Originally Posted by gionloc:
Apropo: Cel ce nu stie si nu stie cä nu stie e prost. Ocoleste-l. Cel ce nu stie si stie cä nu stie e nestiutor. Invatä-l. Cel ce stie si nu stie cä stie e modest. Incurajeazä-l. Cel ce stie si stie cä stie e întelept. Ascultä-l. Oricum, ceea ce-ai spus despre "A.S.M.I.B." e perfect adevärat si foarte läudabil. Dacä-ti face pläcere, aruncä o privire si pe www.vamaveche.ro > Forum, sunt acolo diverse comentarii de specialitate muzicalä în acelasi spirit cu ale tale. Pentru predecesorul preopinent, voi abuza de drepturile si non-drepturile mele de fan VAMA VECHE reiterând: S-i-k-t-i-r-!!! |
Ok, gata, Korben vs Vama Veche la Cafenea sau la Horror, nu aici. O sa sterg orice altceva pe subiectul asta.
|
Originally Posted by notorious:
asta mi-a placut :D deci mai sunt sanse. |
wow, andrei bangu 'notorious' vs d.w. griffith = 1-0 !!
sa-nteleg k sint sanse de-un meci retur? :lol: |
sunt sanse ca tanarul nostru sa se sature pana la urma de imbacselile prafuite (stiu, e pleonastic, da' vreau sa fiu expresiv) si sa adere la un cinema de anii astia.
la urma urmei depinde de fiecare sa aleaga in ce epoca traieste; eu unul, multumesc Domnului ca nu m-am intoxicat "scolastic" cu dementele alea castratoare, ca formatoare n-au cum sa fie, am vorbit aici de balastul numit "scoala de film" din ultimii 50-60 ani. |
diferenta dintre matale, draga dle airlight, si 'imbicsitul' domn d. w. griffith - si, probabil, altii la fel de minori precum: s.m. eisenstein, c.t. dreyer, f.w. murnau a.s.o.... - este k dspr ei ink se vorbeste (pro sau contra, whatever) si dupa 80 de ani, in timp ce dspr matale nu cred k se va mai sti peste 8 ani... ;)
& don't try to force yr way into film history, k nu tine :lol: |
Originally Posted by BeNnY:
Sterge, sau splitrimite. |
SEE YOU IN EIGHT YEARS, BUD. START COUNTING. |
don't hold yr breath: i got better things to do 8)
but dream on, sure... |
EIGHT YEARS, OKAY.
BUT DON'T GO FOR THE WHOLE NINE YARDS. |
apropo de criticul de film :D |
FAKERS (2004) nota 6,5/10 -rapiditatea cu care au reusit sa vanda 5 exemplare din schita falsificata e cam deplasata.Toata lumea arunca cu bani desi nici nu stiau despre ce e vorba.Fata pleaca cu bani :( dar filmul are happy-end :lol: .
|
Twin Peaks fan cumva?
:D |
ICE AGE 2-THE MELTDOWN (2006)nota 10/10-genial mult mai bun ca primul,aventura celor trei prieteni continua.Un film care te linisteste si te face sa uiti de tot si de toate.Am ramas placut impresionat dupa vizionare.
|
era airlight ?? shit, era sa nu-l recunosc... :D nu, serios, eu nu l-as pune pe griffith alaturi de dreyer, murnau sau alti promotori ai filmului mut nici in calitate de 'servant'... nu, cu riscul de a rata o serie de filme 'istorice' (mai vezi si 'birth of a nation', pe care nu l-am vazut pt ca cd-ul al doilea era bushit - i took it as a sign), il voi lasa pe griffith deoparte. dar apropo, ce-l face pana la urma atat de special ? astept argumente... |
All times are GMT +2. The time now is 20:03. |