Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Cel mai recent film vizionat. (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=84967)

Cinemania 18 Jan 2005 23:05

Originally Posted by europe_east:

Originally Posted by Cinemania:

...si oricum politia franceza nu are jurisdictie la Monaco, asa ca politistii din Nisa nu aveau cum sa apere cazinoul si nici vila

i

Oameni buni, voi de PARODIE ati auzit? ... In fine, nu vreau sa va conving, doar sa zic din nou ca partea de actiune a filmului The Good Thief este o gluma intentionata. Am sa vad si originalul Bob le Flambeur, de curiozitate, sa vad daca se confirma chestia asta.

parodie la ce? la filmul lui Melville? la politia franceza? sau la viata de gangster?
normal ca filmul e o gluma intentionata, e o copie facuta dupa Bob le flambeur
io m-am legat de un detaliu amarat, nu trebuia sa sari asa in sus...elementul parodiat de Jordan nu este politia franceza si nici Monaco, asa ca ironizarea s.a. anumitor trasaturi sau moduri de viata (ca in cazul acestui film) poate fi facuta prin exagerarea sau modificarea intentionata a trasaturilor si modului de viata respective, deci fara sa incurci "jurisdictiile, de ex :D ...oricum, importanta fazei cu politia, pe care am amintit-o, e invers proportionala cu influenta lui Melville asupra cinematografiei care i-a urmat :D ...hai ca am lungit-o prea mult cu The Good Thief

nume 19 Jan 2005 16:48

Ingrediente : iei un pic din Kaurismaki (Omul fara trecut), un pic din Tornatore (Cinema Paradiso), adaugi ceva sirop roz, ceva intriga politica (vanatoarea de vrajitoare din Holywoodul anilor '50),niste patriotism infect american, si rezulta The Majestic, r. Frank Darabont. In plus il regizezi a la Hallmark si ai compotul perfect.

Cuminte, neinteresant, pocnitoare. Individul ramas fara mana in razboi, care saluta maretul steag american, pe muzica imnului national m-a facut sa vomit. Astia sunt tampitii cu steagul lor de c****. E al patrulea film in ultimile doua saptamani, in care vad secventa asta copiata la indigo. Maretului steag i se falfaie in razele soarelui. :sick: Finalul scarbeste, un final demn de happy end-urile anilor '50.

A, era sa uit ... e cu jim carrey. Evitati-l !

Cinemania 19 Jan 2005 18:35

aham...e unul din filmele cele mai slabe cu Jim...de fapt asta m-a enervat cel mai tare din toate filmele cu Jim

Serghei 19 Jan 2005 23:40

Diarios de Motocicleta-2004

Tagline: Let the world change you... and you can change the world

This is not the tale of impressive deeds.Is a piece of two lives taken in a moment when they were cruising together along a given path with identity of aspirations and a conjunction of dreams.Was our vision too narrow, too partial, too rushed?Were our conclusions too rigid?...but that aimless roaming through our enormous America has changed me more than i thought.I...am not myself anymore,at least, I’m not the same inside.

Film neasteptat de bun,o privire pasionala asupra Americii Latine,un areal de imensa cultura,rupta intre frumusetea picturala si saracia insolita.O incursiune in formarea unuia din simbolurile sec 20.

Gaandalf 20 Jan 2005 02:26

Matchstick Men - 4/10 - m-am luptat cu el sa-l vad. Final tampit.

Spanglish - 7.5/10 - Paz Vega = :love: kam toate fetele se indragostesc de Adam dar mi-a placut de el. Povestea frumoasa. Personajele ok.

BD In Actiune - 10/10 - Film romanesc superb. Nu te fortzeaza sa razi ... pur shi simplu razi!

Nightwane 20 Jan 2005 10:29

Zombi 3 - 8/10 e mishtocutz, are cateva faze tari de tot dar per total nu e un film "genial" but hey..it's lucio fulci si chit ca as vrea nu as putea sa-i dau o nota mai mica :)

Frankenhooker - 5/10 eh...it could have been better

Invasion of the saucer men 0/10 sau 10/10 depinde de cum il privesti :) Adevaru' e ca e mortal filmu'. Best goddamn comedy since Plan 9 from outer space :P

Evil ED - 9/10 HA HA HA! GE-NI-AL!

Eaten Alive - 8/10 - Tobe Hooper...

Brain Damage - 7/10 HA HA HA! Are cateva faze la care m-am cacat pe mine de ras (literally :) ) Good popcorn flick.

Toolbox Murders - 9/10 Nu e remake-ul regizat de Tobe Hooper, e originalul si e tare rau :P

Phenomena 10/10 ... deh..Dario Argento...

A Nymphoid Barbarian In Dinosaur Hell - -5/10 sau 8/10 depinde cum il privesti :) TROMA!!! TROMA!!!

Gaandalf 20 Jan 2005 12:36

Originally Posted by Nightwane:

Invasion of the saucer men 0/10 sau 10/10 depinde de cum il privesti :) Adevaru' e ca e mortal filmu'. Best goddamn comedy since Plan 9 from outer space :P

A Nymphoid Barbarian In Dinosaur Hell - -5/10 sau 8/10 depinde cum il privesti :) TROMA!!! TROMA!!!

sa-tzi explic ceva ... astea 2 sunt super tari numai dupa titlu ... sper k nu le-ai shters ... k vreau ... :lol:
vb serios...

nume 20 Jan 2005 14:28

2046 wkw

notorious 20 Jan 2005 22:54

'frida' - 9.5/10 - absolut incantator. stralucitor jucat (salma hayek face rolul carierei, molina este mereu in forma, rush portretizeaza un trotki parca prea simpatic), dar, mai ales, extraordinar regizat ! aceasta doamna julie taymor se dovedeste un estet incredibil: cu o voluptate a simturilor a la sam peckinpah, zugraveste, in niste imagini calde, picturale (felicitari, deci, operatorului rodrigo prieto) cel mai frumos mexic vazut pe ecran in ultimii 35 de ani (mergem pana la 'hoarda salbatica a lui peckinpah). nu mai pomenesc de artificiile vizuale geniale, de la genericul ce 'ingheata' ca intr-un tablou, pana la imaginile pictate care prind viata si se misca liber.

pasionant !

MinRep 21 Jan 2005 06:25

The Private Life of Henry VIII - 7/10: butonam si m-am trezit brusc cu filmul asta pe Cultural... Poate abordarea este un pic cam moderna, dar intrerpretarea lui Charles Laughton este magistrala ("Six wives... And the best of them... is the worst" - brrr!)

The Last Tycoon - 7/10: Filmul asta sta mai mult in interpretarea lui DeNiro, in rolulile lui Jeanne Moreau si Tony Curtis si in aparitia lui Jack Nicholson... In rest... astia de la TVR1 i-au facut o reclama exceptionala.

ogto 21 Jan 2005 14:11

Alien Hunter 6,5/10 Interesant...

School or Rock 8,5/10 Foarte misto. Una din comediile superioare... Un fel de Blues Brothers meets High Fidelity, muzica foarte buna. Incantator :happy:

Gross Point Blank 8,5/10 Face parte din aceeasi categorie ca School of Rock. SI filmul asta are muzica foarte buna. Love Cusak (both of them). Ma uitam la asta si SoR in paralel :happy:

Lady_Skar 21 Jan 2005 15:33

The Forgotten 6/10

Awwwww, the widdle aiwiens wanted theiw mommy!!!
So cute. 8)

BeNnY 21 Jan 2005 17:53

Originally Posted by ogto:

Gross Point Blank 8,5/10

Grosse Pointe Blank (weird name)

M_olecula 22 Jan 2005 01:53

After The Sunset 6/10 - acelasi rol care a facut din Brosnan actorul filmelor de actiune de mana a doua . Salma Hayek... :love: . Damn , conducea masina cu "mobilul" :?

The Recruit 7.5/10 - un pic previzibil , pacino de nota 9

ogto 22 Jan 2005 11:47

Ransom 8,2/10 Mel Gibson is THE MAN. Interesant film, bazat pe ideea "I won't do exactly what you tell me". Cateva faze geniale: "aparitia la tv ruled...

Valentin 8/10 Cute. Ma asteptam la ceva bullshity cu un copil minune, dar it's not that bad

Stupidity 8/10 Ma mir ca au dat documetarul asta la TVR. Foarte dur, dar misto.

Beverly Hills Cop 3 7/10 Yeah, sure, why not...

Gaandalf 22 Jan 2005 13:00

Bridget Jones - The Edge of Reason - 7.5/10 - funny, catchy, muzica frumoasa shi peisaje la fel ...

Finding Neverland 10/10

Sm�agol-Gollum 22 Jan 2005 18:34

proiectul Huxley - 5/10.....yeah right! laim!

notorious 22 Jan 2005 18:38

'edward scissorhands' - 9/10 - o film fantastic pt ochi (ca tot veni vorba pe 'blowup') si pt suflet. de o eleganta vizuala desavarsita, imagini de basm si culori ametitoare. dar si o parodiaca referire la 'frankenstein'.

Longshot 22 Jan 2005 19:26

sjunde inseglet - bergman.nu-l mai vazusem pana acum.
nu stau sa insir adjective laudandu-l si descriind experienta.o sa spun doar ca partile de "parodie/comedie" din prima jumatate m-au cam dezumflat.si da, le-am inteles rostul.fascinant insa dupa jumatate, cu o imagine finala a mortii carand dupa el sufletele, de vorbesti singur.8/10.

nume 22 Jan 2005 19:49

'edward scissorhands' n-am depistat eleganta vizuala. Cuvinte mari pentru nimicuri, pomposenii gratuite.

Cat despre parodie ... cred ca a fost un mic accesoriu. Vorbe-n vant ca sa ne aflam in treaba. Exact asa cum spuneam.

On topic :
In the mood for love, wkw
Nu tin neaparat sa ma pronunt, asa cum observ la altii.
2046 mi s-a parut necesar si mult mai bun decat ITMFL. Imi pare rau ca nu le-am vazut in ordine inversa, dar am tot timpul din lume sa le revad. La 2046 vizionarea a fost un chin, pt. ca la cd-ul 2 subtitrarea nu era sincronizata cu actiunea, era decalata cu plus.
Oricum superbe. 2046 ma urmareste inca, tipul asta chiar e DJ.
O posibila notare e inutila ...

obvious 22 Jan 2005 22:03

the last temptaion of christ - 9.8/10
pentru:
-lectie de actorie la modul " ia uite cum le-a stralucit becul divin fix in crestet unor oameni".
-demitizarea si remitizarea superba
-monologuri la harvey keitel care si-a aratat o masura a craftsmanshipului actoricesc mult mai departe de diversi mister wolffi.
-fata lui willem dafoe care este o institutie in sine, fara sa mai punem la socoteala restul
-scenografie, scenografie, scenografie- nu inovatie, ci pastrare in tema perfect.
-scorsese. grrrr....

cat despre frida, vad ca a scris notoriuosu mai devreme..intr-adevar, se pare ca europe-east si eu am mai castigat un aliat in tabara julie taymor rules. intr-adevar, avem de-a face cu un estet in adevaratul sens al cuvantului, si nu cu un estetist ca in majoritatea cazurilor, un om care controleaza aproape draconic dar cu farmec tot procesul pana la produsul cinematografic finit. "frida" e un film superb. salma hayek arata ca e actrita, si doamne, cum mai arata, parca se razbuna pe toti ani de bobonica hispanica.goldenthal si chavela vargas rup sufletul cu muzica lor. vedeti "titus". acolo e adevarata julie taymor, la capacitate maxima..
sper sa aiba ocazia cat de curand sa iasa din biopic si din ecranizari psiheldelice. as fi curioasa...

europe_east 22 Jan 2005 22:52

Din cat am vazut Taymor nu a mai facut alte filme decat Frida si Titus. Stie cineva, face teatru in restul timpului? Si daca da, unde?

PS: Eu tin sa-l felicit pe Notorius pentru faptul ca si-a atras atati polemizatori... A tabarat toata lumea pe el. Nu-i nimic, asa se cizeleaza omul. Da-i inainte Notorius, dupa vorba aia: If it doesn't kill you, it will make you stronger!!! :)

notorious 22 Jan 2005 23:12

Originally Posted by nume:

'edward scissorhands' n-am depistat eleganta vizuala

pare-mi-se ca nume este pregatit sa debiteze orice aberatie numai ca sa ma contrazica. :) tipul asta, de dragul meu, ajunge sa-si denudeze personalitatea (nu ca ar fi avut asa ceva de la bun inceput, decat poate cea a unui arici pogonici).

daca n-ai remarcat eleganta vizuala la 'edward...', inseamna ca l-ai vazut legat la ochi. sau cu nasul in borcanul cu gem, maestre.

Cinemania 22 Jan 2005 23:20

de obicei regizeaza musical-uri, mai ales pe Broadway, unde a debutat in 1996 cu Juan Darién (a primit 5 nominalizari la premiul Tony). A realizat urmatoarele piese de teatru: The Green Bird , Titus Andronicus, The Tempest and The Taming of the Shrew. A regizat The Transposed Heads si Liberty’s Taken, si a facut coregrafia pentru The King Stag. A regizat musical-urile The Lion King (2 premii Tony pentru regie si costume), The Magic Flute , Oedipus Rex(premiul Emmy), Salome si The Flying Dutchman.

momentan este ocupata cu piesaGrendel, pe care o va prezenta in curand la Opera din Los Angeles.

Cinemania 22 Jan 2005 23:21

mesajul anterior era pt europe_east :D

notorious 22 Jan 2005 23:22

PS: Eu tin sa-l felicit pe Notorius pentru faptul ca si-a atras atati polemizatori... A tabarat toata lumea pe el. Nu-i nimic, asa se cizeleaza omul. Da-i inainte Notorius, dupa vorba aia: If it doesn't kill you, it will make you stronger!!!

cdespre ce polemizatori vorbesti ? daca te referi la MinRep (caz 'bowup'), sunt oricand dispus sa polemizez cu el: baiatul asta are cel mai mare potential de pe cinemagia. si suntem extrem de polite unul cu altul.

daca te referi la ambra blu, este normal - tipul atat de destept, incat aproape ca o face dintr-un automatism.

daca te referi la trepadusul de nume, gresesti. individul nu stie sa vorbeasca despre film. postarile lui se reduc la injurarea postarilor mele intr-un mod scandalos & vulgar (ma amuza) si la mistocareala fata de alti utilizatori (remarc ca nu ma injura doar pe mine, ci si pe... multi altii).

dar despre film, nema, este flescait ca o carpa de sters vase baiatul. si cand te gandesti ca-i abslovent de facultate... uita-te la ce-a 'scris' despre 'edward scissorhands'... adica ce-a 'scris', ca mie tot injuratura la adresa mea mi se pare ?

nu-l lua in seama, europe_east ! din cate-am vazut, tu esti cinefil avizat, cu bun-gust, cu condei propriu, in timp ce NUME (ca-l scrii cu majuscule, ca-l scrii cu litere mici, tot sters ramane) poate sa se certe sau sa injure gasca lui de prieteni, boschetarii de la marginea strazii, sa intre pe o linie telefonica pe care sa-si verse nervii, dar pe cinemagia este un baietas de zahar.

europe_east 22 Jan 2005 23:32

Cinemania, sa traiesti... Asa raspuns nici ca speram.

Notorius, cuvantul "polemizatori" era ironic... ;) Asa polemici... mai rar! Si ca sa schimbam subiectul, cel mai recente filme vazute de mine au fost:

Paris, Texas -- Wenders, o frumusete... Robby Muller cred ca trebuie sa fie pe prima pagina a manualului de Cinematography, daca o fi existand asa ceva.

All President's Men -- neinteresant

Ma pregatesc si eu sa vad 8 si 1/2... poate ma luminati voi cum e cu filmul asta.

nume 22 Jan 2005 23:34

Nu-mi ramane decat sa-ti dedic si eu doi banuti de arama , pe ca sa tii pui pe ochi.

Ce limbi poti sa tragi, ma uimesti ! :shock: Mai opreste-te, devii un glaspapir ambulant....

nume 23 Jan 2005 00:03

Notorius, cuvantul "polemizatori" era ironic... ;) Asa polemici... mai rar!

Houston, probleme ? Sa se transforme oare stahanovismul in securism?
Ce face america asta din om. :hmm:

europe_east 23 Jan 2005 00:33

Sa se transforme oare stahanovismul in securism?

Ce sa fie oare? Am cautat in DEX si n-am gasit. 'Securism'. Da' ma gandesc ca tre' sa fie ceva ascuns aici, ca tot e scris in italics. Voi vedeti-va de polemica in continuare, ca vad ca respecta toate regulile alea cu atacul la persoana ca principiu de baza.

obvious 23 Jan 2005 01:31

otto e mezzo..alt subiect. mie personal mi-a placut la nebunie filmul asta, cu toate impedimentele cinematecii-frigul sinistru si probleme la sunet si faptul ca abia se stransesera 4 oameni in sala-apropo, cam asta e problema majora la noi la cinemateca..nu se pot difuza filmele pentru ca nu renteaza sa proiecteze pentru un om jumate.mare, mare problem.
deci otto e mezzo..sehr gut, totusi mai nimic nu prea loveste pe sistemul "E LA NAVE VA". acolo numai pentru vocea si privirea pinei bausch merita.
cat despre julie..hmmm..genial faptul ca un regizor de teatru, obisnuit sa comprime cat sa incapa intr-o scena, obisnuit sa se exprime prin vizual by default (teatrul admite mult mai mult conventia asta si o transpune) a reusit sa faca filme, in numar de doua, in felul in care le-a facut. totusi, cultura teatrala-iacata, ea a ecranizat teatru...si daca stai sa te gandesti un pic, mai ales scenografic, ii si place genul asta un pic trompe l'oeil, un pic butaforie, un pic conventie.

presimt ca propun un subiect.
mwahaha...

KORBEN 23 Jan 2005 02:22

fara sonor sau subtitluri gangs of newyork 6/10
marseaza pe cinematografie si e misto filmat....
dar nici macar fara dialoguri nu mi-a plakut
si fata lu jegosel al caprei...
si modul in care vechiulyork devine noulyork, iar ei doi privesk de la marginea ciminitrului.... cam jenant

Cinemania 23 Jan 2005 02:30

...dar un rol de zile pentru Daniel Day-Lewis (10/10)

BeNnY 23 Jan 2005 13:27

Sa se transforme oare stahanovismul in securism?

Ce sa fie oare? Am cautat in DEX si n-am gasit. 'Securism'. Da' ma gandesc ca tre' sa fie ceva ascuns aici, ca tot e scris in italics. Voi vedeti-va de polemica in continuare, ca vad ca respecta toate regulile alea cu atacul la persoana ca principiu de baza.

Securism probabil de la Securitatea romaneasca de dinainte de '89 sau ceva de genul

notorious 23 Jan 2005 18:46

'spartacus' (ce-am apucat sa vad azi la protv) - 8.5/10 - invechit, din pacate.

'the hudsucker proxy' - 7.5/10 - desi este o reala placere sa imi completez lista cu coen bros' films, nu prea m-a incantat. da, imaginea lui roger deakins este superba. da, robbins si leigh sunt incredibili (leigh fusese instruita sa vorbeasca la fel ca eroina din 'my girl friday'). da, filmul are touch-ul coen-ilor, inlocuind umorul naiv al lui capra cu cinica lor satira: modul in care se sinucide hudsucker, scena in care newman atarna din varful zgarie-norului, salvarea in extremis a eroului principal etc

dar nu m-am prins ce vroiau pana urma fratii ? sa pastiseze unul dintre cei mai originali regizori ai anilor '30-'40 ? sa il omagieze ? sa il parodieze ? inutil sa mai spun ca personajul lor nu se compara cu personajele LUI (longfellow deeds, mr smith), care nu s-ar fi lasat niciodata dezumanizate de succes. si ca acestea din urma nu erau niste caricaturi aflate in jocul soartei.

obvious 24 Jan 2005 00:03

MAR ADENTRO - 8/10
culmea filmului. in sensul ca uite cum cinematografia europeana reuseste sa rezolve fara probleme un subiect care este atat de controversat incat are toate sansele ca din orice scriitura, fie de dragul moralei, fie de dragul poeziei are sansele sa devina o peltea scabroasa de invataminte cu iz religios sau si mai rau, politically correct uman.
faptul ca actorii sunt frumosi fara sa fie frumosi si felul in care se face abuz de accentul gallego in furia oamenilor, felul in care imaginile au cat se poate de putina relevanta dand prim-planul jocului unor oameni ca bardem si tot asa.
si apropo de bardem...ai un rol care in general e reteta de oscar pentru ca te planteaza intr-o situatie in care apeleaza la tine ceva visceralo-temator din oameni, iar tu, mai actorule mai, reusesti sa fii genial prin cu totul altceva, te negi de la un capat la altul ca prin asta cu atat mai mult sa iesi in fata, zambetul ironic si frazarea sacadata...right on, brother.
si pe urma ca maxima ironie, ca sa faca si mai amar ce era deja, "quien es ramon?"
dirigida por amenabar. frumos.

KORBEN 24 Jan 2005 00:14

1juma de serie futurama 10/10
mai ales ca am ajuns, cu un grup de prieteni fani southpark ca, pe alocuri futurama e MULT mai tare decat o sa fie vreodata southpark
2Varsityblues (partial) 9/10 si o tona de simpatie
3farenheit 451 9/10
capodopera "dated" din cauza cinematografiei si designului
impecabila societatea disfunctionala in care tv-ul tine loc de familie si toti spectatorii sunt "veri"
colosal momentul in care o vecina explica pompierului ca familia care a fost arestata era bizara si ii arata ca erau singurii fara antena tv pe casa (si aici e legat de genericul demn de toata lauda) din cartier
cum se filmeaza, in stiluri de la horror la filmulete frantuzesti ieftine din epoca (seria Fanthomas) si de la mari drame hollywoodiene ale anilor 40 la un minimalism elocvent si cam electric...
julie cristie, mai mult interesanta si statuara decat frumoasa
banzile desenate fara "bule" cu cuvinte"
pastilele pe care orice sotie le poate lua, cu avertismentul ca odata ce incepe tratamentul prietenii vor roi in jurul lor ca mustele
amnezia totala (iti mai amintesti cand ne-am intalnit? sau unde? sau ce s0-a intamplat ieri seara? nu, dar am o pofta de mancare teribila)
femeile care incep sa planga cand pompierul citeste din david copperfield, neobisnuite cu sentimente atat de puternice
ideea ca filozofia e un mare vax
personajul care isi vede moarte in direct la tv, doar pt ca "verii" nu puteau sa mai astepte ca el sa fie prins
televiziunea interactiva "ce parere ai Linda?" intreaba un personaj de pe ecran si sotia, total tuflita ede emotie spune "eu...eu..' la care pe ecran "linda e de acord. asa vom face"
ce m-a deranjat insa mai mult decat designu deficitar este finalul, in care oamenii care fug de o societate debila si automatizata devin carti, adica memoreaza o carte
nu e nimic optimist in asta, se robotizeaza in padure in loc sa se indobitoceasca in oras si truffaut nu accentueza deloc aspectul asta...
cartea trebuie citita
4 hellraiser3 7/10
nimic remarcabil, un clasic, se putea mult mai bine
5 6feet under
10/10
nu cred ca un alt serial tv a fost mai bine filmat si ca personajele au fost vreodata mai reale

nume 24 Jan 2005 00:27

@korben
L-am vazut si eu acum multi ani....
Cum se termina ? Personajul principal da foc la o carte nu ? Era ceva cu o cutie postala in care trimitea o scrisoare .... finalul nu-l mai tin minte deloc, in rest filmul mi l-am reamintit perfect din descrierea ta .

MinRep 24 Jan 2005 13:42

Fahrenheit 451 - 8/10: Nu atat de fresh ca la prima vizionare, dar ramane un film mare, in ciuda trecerii timpului. Ce as avea de reprosat este usoara naivitate a finalului si, poate, chiar in ceea ce priveste ilustrarea unui stat fascist evoluat. De asemenea, omagiul la "Vertigo"... hmm... uitasem de asta...

Originally Posted by KORBEN:

ce m-a deranjat insa mai mult decat designu deficitar este finalul, in care oamenii care fug de o societate debila si automatizata devin carti, adica memoreaza o carte
nu e nimic optimist in asta, se robotizeaza in padure in loc sa se indobitoceasca in oras si truffaut nu accentueza deloc aspectul asta...
cartea trebuie citita

In all fairness, cred ca ideea din spatele finalului este deja anuntata in film: "Cartile sunt vii". Si pana si personajele spun ca ele doar asigura perpetuarea in timp a cartilor, urmand probabil sa le rescrie cand vor putea.

Si, oricum, cel mai bun moment al filmului (desi exagerat) este cand batranul il invata pe copil cartea...

nume 24 Jan 2005 13:47

Despre film s-a mai vorbit la iconoclast? Ambra il descrie foarte bine, mi-am adus aminte si finalul cu ocazia asta.

ogto 24 Jan 2005 14:09

Originally Posted by KORBEN:

1juma de serie futurama 10/10

stai sa vezi si celalta jumatate ;)

Pinky 24 Jan 2005 14:58

Dodgeball: A True Underdog Story (2004) - 7/10
The School of Rock (2003) - 8/10

notorious 24 Jan 2005 15:16

Cum se termina ? Personajul principal da foc la o carte nu ? Era ceva cu o cutie postala in care trimitea o scrisoare .... finalul nu-l mai tin minte deloc, in rest filmul mi l-am reamintit perfect din descrierea ta .

pus in situatia sa isi incendieze propriile carti, montag nu poate decat sa se supuna, dar, nesuportand teoria expusa de seful sau, da foc intregii case. urmarit de 'incendiatori', se refugiaza in padure, unde descopera comunitatea aceea de oameni care memoreaza fiecare cate o carte, pt a permite literaturii sa supravietuiasca. (eu l-am vazut chiar anul trecut pe vremea asta.)

analiza lui KORBEN este incitanta, ce-i drept, dar eu as mai fi adaugat si episodul cutremurator in care batrana posesoare a unei biblioteci, care prefera sa arda impreuna cu cartile ei, probabil cea mai intensa scena a filmului.

notorious 24 Jan 2005 15:20

Originally Posted by MinRep:

De asemenea, omagiul la "Vertigo"... hmm... uitasem de asta...

i guess i missed it. care to remind me? :)

on topic

'viridiana' - 10/10 - hidoasa fresca a naturii umane. fascinanta meditatie asupra binelui si raului. socant atac asupra simbolurilor crestine (v coroana de spini), din nou. bunuel iarasi mi-a inselat asteptarile.

Nae 24 Jan 2005 17:46

Originally Posted by notorious:

'viridiana' - 10/10 - hidoasa fresca a naturii umane. fascinanta meditatie asupra binelui si raului. socant atac asupra simbolurilor crestine (v coroana de spini), din nou. bunuel iarasi mi-a inselat asteptarile.

da, viridiana este impressionant.

ciudat nu, cum te astepti la ceva de la un film despre care ai citit/auzit multe, si cum atunci cand il vezi, nici nu-ti vine sa crezi ca este filmul pe care ai sperat sa-l vezi.
eu os a ma duc sa vad 'e la nave va' a lu' fellini, si am ciutit mult, si stiu multe despre el, am auzit comentarii interesante de la oameni destepti, si acuma deja ma bucur sa-l vad.... sa vad cum o sa-mi placa mie, daca o sa-mi placa. va scriu.

MinRep 24 Jan 2005 21:11

Originally Posted by notorious:

De asemenea, omagiul la "Vertigo"... hmm... uitasem de asta...

i guess i missed it. care to remind me? :)

E o scena in care Montag viseaza si il vedem zvarcolindu-se in pat (muzica asemanatoare), dupa care ni se arata - in visul sau - coridorul scolii si se reproduce efectul de imagine din "Vertigo". Nu am verificat din nici o sursa daca este un omagiu sau nu, dar totusi... vorbim de Truffaut! :D

Sm�agol-Gollum 24 Jan 2005 21:35

piratii - 6/10

crissis 25 Jan 2005 13:12

@ fahrenheit 451
nu am citit povestirea lui bradbury, dar ideea interzicerii din principiu a tuturor textelor scrise, sorry, imi pare neverosimila. nimeni nu s-ar obosi sa faca asa ceva, nu are rost. sigur, dictaturile au gasit de cuviinta sa treaca pe lista neagra unele carti, picturi, etc. care din motive ideologice erau incomode, dar le-au inlocuit cu 'opere' de propaganda.
iar masina de pompieri arhaica a lui Montag imi aminteste de o jucarie chinezeasca, e de-a dreptul amuzanta.

notorious 25 Jan 2005 15:52

Nu am verificat din nici o sursa daca este un omagiu sau nu, dar totusi... vorbim de Truffaut!

right. ;) despre acel truffaut care i-a luat lui hitchcock cel mai lung interviu din istoria cinematografiei, intocmind biblia criticii de film. parca 'vertigo' nici nu aparuse cand truffaut demarase proiectul. dar stiu ca in ulterior devenise hitch-ul lui preferat. :)

cherryblossom 25 Jan 2005 16:12

Of Freaks and Men (Aleksei Balabanov, 1998) - comedie neagra extrem de originala despre pornografie si laturile ascunse ale celor care au trait in epoca victoriana a Rusiei... imaginea este super, totul este filmat in sepia, fatadele cladirilor arata impecabil, dar in spatele usilor e numai depravare si oameni chinuiti de libodou si tot felul de alti freaks... seamana cu ceva intre Lynch si Greenaway (nu credeati ca exista asa ceva la rusi, nu?, eu ma obisnuisem cu chestiile grele)... excelent, tare as vrea sa vad si celalalt film al lui Balabanov, Brother...

All times are GMT +2. The time now is 23:07.