![]() |
Originally Posted by Dragomara:
|
Originally Posted by Windom:
|
Originally Posted by Dragomara:
Drago, dupa ce ti-am consultat blogul si am vazut acolo atitea poze de pe la manastiri si biserici, credeam ca lucrurile stau chiar pe dos...:P What the heck?:-/ :-? |
deci cum revin la o postare anterioară pe care am modificat-o total aiurea, pentru că iar pap (pe banii şi pe Netul meu)?! şi n-am timp! EVIDENT!!
:(( :(( :(( |
Prin... Edit...? :-?
(Nu "Piaf"!) 1) Am citit de trei, si tot nu gäsesc nici o contradictie de termeni. 2) De ce ai sters continuarea mesajului? Era foarte relevantä. |
Originally Posted by Pitbull:
|
A, doar atât...?
OK atunci. L.E. Na, gata, uite-ti-o: Ba io cred că e tocmai pe dos, personal, cei cu adevărat credincioşi, mi s-au părut a fi tocmai "cei loviţi greu de soartă". Nu mai târziu de azi dimineaţă discutam cu o colegă, despre o altă colegă, mai nouă, pe care io nu o cunosc încă, care a fost unul dintre puţinele cazuri care a reuşit să supravieţuiască unui cancer mamar foarte avansat, (descoperit într-o doară de-o prietenă de-a ei, într-o cabină de probă, încerând un costum de baie ). Ei bine, primul lucru pe care l-a făcut tipa după ce a aflat şocantul diagnostic, a fost să intre şi să se roage pentru mai bine de 5 ore, într-o biserică; era prima dată când încerca această imperioasă nevoie. Am întrebat-o pe colega mea cum de a reuşit să supravieţuiască tipa, mi-a răspuns "prin marea ei credinţă în Dumnezeu şi prin terapiile naturiste pe care le-a adoptat, după ce medicii au constatat că, chimioterapia nu dăduse rezultate. De-atunci au trecut mai bine de 5 ani. Eu nu cred în Dumnezeu, şi obişnuiesc să afirm mai în glumă, mai în serios, că încă nu am nevoie. Sunt conştientă că vremea aceea va veni, drept care-mi plâng de milă, anticipat. ...Noroc cu Mozilla mea, c-o mai tinea minte! ;) Ce te-ai face tu färä mine, Drago? |
Si ca sa fie si mai clar, efectul asta are o denumire, deja foarte cunoscuta, adica efectul Placebo. Si intr-adevar credinta pare sa aiba un efect asemanator lui. Medical vorbind: Placebo: dai pacientului un medicament inactiv, il faci sa creada ca e activ, iar el se simte mai bine. Credinta: dai "pacientului" un "medicament" inactiv (pentru ca nu te vindeca Dumnezeu ca sa fie activ, ci credinta, adica increderea in capacitatile medicamentului din cazul Placebo), crede ca e activ, iar el se simte mai bine. Formularea inactiv sa nu se confunde cu inexistenta lui Dumnezeu, e inactiv pentru ca nu Dumnezeu il vindeca. |
Panteismul lui Spinoza e anulat cand se pune problematica RAULUI.
|
Originally Posted by hellsteed:
Bine punctat :D |
Originally Posted by Liviu-:
Tamaduirile asa-zis miraculoase ale unor copii cu varste foarte, foarte fragede, tot la Placebo intra? |
Originally Posted by Federico:
Si mortile lor tot in bunatatea lui Dumnezeu intra, cum spunea cineva mai sus? Miile de avorturi spontane, copii morti inca nenascuti carora Dumnezeu nu le-a dat o sansa? De ce trebuie sa pui necunoscutul pe seama lui Dumnezeu? Faptul ca nu stii ce s-a intamplat nu echivaleaza cu mana lui Dumnezeu. Sunt abia la inceput in profesia asta de "tamaduire", dar din cate stiam corpul nostru e inca foarte putin cunoscut. |
Bagati la tartacutza:
http://www.youtube.com/watch?v=rO83Z43LQfM |
Cartea lui Iov e unul din punctele discutabile si auto-contradictorii ale bibliei. D-zeu ii ucide lui Iov familia, il nenoroceste, il imbolnaveste cu lepra, toate astea pentru un pariu... cu diavolul. Cumva, treaba asta contrazice ideea dumnezeului intelept, bun, iertator, si promoveaza un d-zeu teribilist, arogant, si, in mod curios, un d-zeu ne-omniscient (daca ar fi omniscient, pariul in sine ar fi fost inutil). Aduce aminte mai mult de capriciile atribuite zeilor antichitatii. |
A gambler God?:-O :-?
|
Hmm, asta ar explica problema mea de mai sus legata de copii tamaduiti si copii care mor. |
De asta mi-a placut A Serios Man, desi ii urasc pe fratii Coen. |
Tu cine crezi ca i-a dat lui Pascal ideea cu pariul ? :-? |
Yeah la faza cu IOV insusi D-zeu se indoieste. Se indoieste de omul pe care el il vede ca cel mai bun servitor pe care il are. Sigur din nou ii atribuim acestei divinitati un caracter uman.
P.S : Nu conteaza daca crezi sau nu conteaza ce vrei sa faci in viata asta. Si daca stii ce vrei ai sa-ti afli si raspunsurile la intrebarile astea. Exista o parabola interesanta spusa de Buddha legata de "cel ranit de o sageata" care inainte de a fi ranit vrea sa afle ce sageata e, cine a facut-o , ce metal s-a folosit, ce tip de arc , cine l-a ranit, din ce familie face parte, motivul pentru care a facut ....etc. O.K povestea asta sub ideea buddhista denota o oarecare ignoranta spre lucrurile mici. Dupa mine , zic ca "viata" e o sinteza si nu o analiza. Sa fi verb si sa actionezi iar pe masura experientelor o sa si sintetizez si apoi te intrebi de ce ? Cu siguranta invaluit de experiente ai sa-l afli si pe Dumnezo. L.E : Unde-i Bremen sa va zica cateva din Istoria ideilor si credintelor religioase . |
Oare omul de Neanderthal o fi fost fara de "pacat" intr-o oarecare masura ? Lui cine i-o fi spus sa dea in cap "aproapelui" ? Sa fi fost el primul inhabitant al Raiului facandu-si intrarea prin usa din spate ? |
All times are GMT +2. The time now is 04:23. |