![]() |
Originally Posted by rvn:
Asta e clar adevarat. Problema pe care o aduceam eu in discutie era alta: ca in cazul ecranizarilor dupa romane celebre se mai respecta cat de cat materialul original iar rezultatul se poate numi, cum observai si tu, un act de cultura. In cazul filmelor istorice cu scenariu original (inspirate din evenimente mai mult sau mai putin importante, nu asta e neaparat relevant) - in ultima vreme se petrece un adevarat dezastru. Istoria e rescrisa cu nonsalanta pentru a satisface agenda politica a autorului sau preferintele publicului-tinta si asistam la monstruozitati cinematografice gen Robin Hood. Sigur ca un film nu e o carte de istorie dar de aici si pana la masacrul la care asistam in cinematografia actuala (si mai ales in cea americana) ar trebui sa fie cale lunga... |
Originally Posted by icb1:
Inca nu. O sa fie destul de vizibil cand se va intampla. |
hm. povestea lui victor hugo e atemporala. sunt...e ura, dragoste, invidie, lacomie, sacrificiu, sunt vorbele de pe poster. sunt adevarate. si e fixata pe evenimente astrale ale istoriei frantei si a lumii. adica vorbim (si) despre carte, nu? care ne da o descriere precisa a bataliei de la waterloo, a revolutiei din vara lui 1832 etc bun, filmul e strivitor. le-am vazut si pe celelalte, este...aici e emotie. nu ma intereseaza cu cata cheltuiala de inteligenta si de intelegere ajunge un produs de arta la consumator. ideea e ca si thomas pynchon sau schoenberg propun lucruri care pot ajunge mai tarziu la oameni, dar aici, in cazul asta, ajung la consumatorul normal cu viteza curentului prin sarma de cupru. cam peste tot pe unde a ajuns filmul, se plange la ce urla acolo anne hathaway, se tremura cand se vede silueta lui javert, se aplauda la miracolele lui jean valjean. si e complet imun la ironie; asa cum ne invata profesoara de limba romana: "romantismul e un curent artistic in care personaje exceptionale sunt puse in situatii exceptionale". poate doar lincoln sa aiba sanse sa-l bata. nu cred. |
Originally Posted by Liviu-:
sincer, Lincoln este primul film la care am reusit sa adorm. BUSTEAN! nu de la inceput, dar pe la jumate. caldura din casa, asociata cu dialogul stufos, obositor, plus fetele actorilor (pensionari, majoritatea), au avut efectul unui somnifer eficient. nu mi-a placut filmul. este un film facut special pentru a gadila orgoliul patriotic si ma infurie ca americanii astia sunt cei mai mari comunisti erijati in democrati. dupa discutiile aprinse de pe Home Page, despre celalalt film controversat (propagandistic), imi dau seama ca asistam la o lupta (inexistenta), intre doua filme cu substrat politico-ideologic menite sa stoarca lacrimi de emotie oricarui american de rand si restul...lumii, adica umanitate pura si simpla, romantism si drame personale care...nu sunt marca Spielberg. sincer, m-am cam saturat de vesnicele lui nominalizari si statuete adunate. oare nu exista si pe-acolo un "val nou"? |
ahh, am uitat de ce ma legasem: DDL are o prestatie buna. dar, doar atat. tehnic, merita Oscarul. in rest, a fost fals.
|
Daca n-ai vazut Zero Dark Thirty nu baga in seama ce se zice despre el si judeca singura. Filmul e foarte detasat emotional. Oricum n-o sa castige... din pacate. Eu as prefera sa fie asta, Amour sau, daca nu se poate unul din astea doua, poate Django. Dar n-o sa fie niciunul.
|
chiar n-am facut-o. si mie imi pare rau de ce iti pare tie. |
De ce sunteti asa siguri?
De ce sunteti asa siguri de DDL (pentru Lincoln)? De ce sunteti siguri ZDT la film?
Ce ati zice daca se va castiga asa: Denzel sau Bradley - rol principal fetita din Beasts of the ... sau Jennifer Lawrence - rol principal Anne Hathaway - rol secundar Cristoph Waltz - rol secundar O'Russell sau Zeitlin - regizor (asa mi-as dori, dar din pacate Spielberg da intotdeauna spaga sefilor de la Oscar, deci in final va iesi castigator Spielberg) Cel mai bun film: mi-as dori in ordinea asta Silver..., Beasts... sau Django..., dar din pacate va fi Lincoln pe aceleasi considerente de la regizor ! Spre deosebire de anii anteriori trebuie sa recunosc ca au nominalizat mai multe filme bune. In anii anteriori au nominalizat in asa fel incat sa iasa in final mizerii gen Hurt Locker. Asa ca anul asta chiar daca toata lumea vede super castigator Lincoln (exclusiv din motive politice) eu zic ca totusi nu poate lua mai mult de 2 oscaruri intrucat are concurenta puternica la toate capitolele ! Just an opinion, we will see ! |
Eu n-am vazut filmele cu Bradley si Denzel dar mi se pare foaaarteee improbabil sa fi jucat unul dintre ei mai bine decat Lewis. Incredibil ce transformare a suferit in filmul asta, si nu ma refer neaparat la machiaj ci la felul in care s-a scufundat in personalitatea lui Lincoln.
|
Originally Posted by metalhead72:
Nu stiu daca a zis vreo cineva ca o sa castige ZDT, dar cu siguranta s-a spus ca cel mai probabil nu o sa castige. Majoritatea cred ca merg pe Lincoln. PS: Hurt Locker mi se pare unul din cei mai ok castigatori din 2000 incoace, cu siguranta cel mai ok de la No country for old men. PS2: Cooper n-are nicio sansa, e in cel mai bun caz un rol bunicel, decent. Imi pare ca tipului ii lipseste talentul. Denzel n-a castigat nimic anul asta, e imposibil sa sara direct la Oscar. In plus, nu-l ajuta filmul deloc, e practic de unul singur. |
In plus, Silver Linings e un film cat se poate de conform cu estetica hollywoodiana deci n-as vedea de ce n-ar castiga. Cred ca din cauza faptului ca e Spielberg acolo. Si cum Lincoln banuiesc ca e mai bun ca War Horse, nu vad un motiv pentru care n-ar lua filmul asta tot. In contextul in care vorbim, bineinteles.
Lawrence si Cooper nu mi se pare ca au facut nu stiu ce mari roluri. Cel mult inghitibile. Nu vad de ce le-ar fi greu americanilor sa joace roluri de psihotici. E exact pe stilul lor. Chiar ma uitam la expresiile fetelor lor in timpul filmului...atata de artificial tot... N-a fost nici macar o grimasa autentica acolo. Anyway, fara sa vad Lincoln tot cred ca DDL va lua premiul ala. Cred cu tarie ca Phoenix il merita dar...n-o sa se intample. De data asta. |
Originally Posted by White1:
in schimb, Bradley Cooper s-a descurcat excelent intr-o ciudatenie de rol. este dificil sa intri in pielea unui personaj care are impresia ca este nebun, dar, de fapt, se plictiseste de moarte. romantismul asta din noua generatie este mult mai cool decat pe vremea cand bunica isi uda batista si mult mai vivace in exteriorizarea sentimentelor, dar intr-un fel razvratit, lipsit de melodrama. cei doi chiar au demostrat ca au talent. DDL a avut, mai mult ca sigur, un rol special conceput pentru el. si-a facut temele si cam atat. e ca si cum a recitat o poezie. |
|
De acord cu tot - rvn, dezacord total cu Liviu !!!
Cum poate spune un cinefil ca Hurt Locker a fost cel mai bun castigator de Oscar din 2000 incoace? Esti cumva milita(u)r? Numai un milita(u)r poate fi asa impartial si sa considere astfel un jeg de film, castigator de Oscar, exclusiv pe pile !!! Doamna/domnisoara Bigelow care a regizat Hurt Locker sunt convins ca a prestat multe servicii private pentru statueta din mana ei ! In rest, rvn se dovedeste a fi un adevarat cinefil complet impartial, asa cum ar trebui sa fim cu totii, pentru ca in fond nu castigam nimic (bani) daca va castiga x sau y Oscarul ! Cu siguranta gusturile nu se discuta si putem avea favoriti/favorite pentru castigarea trofeului mult ravnit de toti actorii/regizorii. Dar de aici si pana la a ridica in slavi incompetenta mi se pare foarte mult ! Bigelow este si va ramane in opinia mea o panarama ajunsa si ramasa la Hollywood pentru multe felatii ! In rest, tot respectul pentru DDL pentru Lincoln, dar cum spunea si rvn, a recitat o poezie americana de prost gust, in rest nu m-a impresionat deloc filmul, din punct de vedere artistic. Asta nu inseamna ca Abraham Lincoln nu a fost unul dintre putinii americani destepti din istoria lor ! Ba as putea spune ca a fost cel mai destept american din istorie, la bataie cu Washington ! Dar strict artistic, Lincoln a fost doar o poezie, recitata chiar fara foarte mare talent de catre DDL. Singurul aspect pozitiv despre Lincoln este ca personal mi-as dori sa castige Oscarul la machiaj - care a fost unul intr-adevar exceptional. IN rest le urez tot succesul din lume favoritilor mei: Silver.../Beasts.../Django; O'Russell/Zeitlin; Cooper/Denzel; Lawrence/Walis; Waltz/Tommy Lee; Hathaway.
|
Completare reply
Sorry, I forgot to tell you ca si eu sunt constient ca Spielberg are mari sanse sa castige pentru ca are numeroase relatii la Hollywood si se pare ca si da spaga la fiecare Oscar la care e nominalizat. Implicit, DDL sunt si eu constient ca e marele favorit, strict pe motive altele decat cele cinematografice ! Dar asta nu inseamna ca cei doi sunt un regizor/un actor care sa merite aceste premii. NU anul acesta ! Totusi nu sunt un naiv sa cred ca toate premiile Oscar se dau pe profesionalism. Tot ce vreau sa spun este sa repet ca spre deosebire de anii anteriori cand nominalizarile erau facute special pentru un castigator incontestabil, anul 2013 ne aduce o "bataie generala" la aproape toate categoriile premiilor Oscar.
|
Hai sa fim seriosi, n-o fi Bigelow cine stie ce regizor iar Hurt Locker sigur nu era Oscar material, dar femeia a facut si filme reusite. Point Break, fara a fi vreun film de arta, are publicul lui si in ziua de azi :D
Nu are rost sa insulti in halul asta o femeie doar pentru ca, la un moment dat, arata binisor. Nu faci decat sa dai glas propriilor tale frustrari in felul asta... |
Optimvs te-ai bagat ca musca in caca(o)
Daca vrei sa jignesc pe cineva, ala vei fi tu: Mama ta e frustrata pentru ca te-a facut pe tine !
Asta in reply la faptul ca m-ai jignit tu primul ! Eu nu am facut altceva decat sa constat realitatea, daca tu esti un papagal care crede in lumea roz asta e treaba ta frustratule ! |
Eu cred ca tu ai niste probleme cu comprehensiunea. Ia incearca sa faci niste analiza pe text si sa te calmezi.
|
Zau daca inteleg de ce, pe un forum respectabil, sunt lasati sa delireze asemenea indivizi.
Ca sa scrii
Quote:
dupa care sa mai ai si nesimtirea sa afirmi ca
Quote:
cred ca trebuie sa fii pur si simplu dus cu capul. Una e sa spui ca Bigelow s-a culcat si apoi s-a maritat cu cine trebuie (Cameron) pentru a intra in circuit si cu totul alta e sa arunci afirmatii care denota fixatiile tipice unui onanist obsedat sexual. Ne intereseaza cine cui a supt sau ce filme a facut respectiva persoana? |
Quote:
Quote:
Folosind o tenta oarecum comica, stii tu sigur ca nu-i adevarat?:))Deocamdata Bigelow nu a demonstrat foarte mare lucru, inca, in vasta ei cariera regizorala, exceptand fetishul ei pentru soldatii americani din Irak/Afgasnistan prezentat in ultimele filme ale dansei.Acuma, corect ar fi sa admit ca inafara de ZDT si The hurt locker nu am vazut decat Point Break care e un film comercial destul de bun, dar care nicidecum exceleaza prin ceva.Vezi ca, dupa jignirea lui adusa femeii enuntate mai sus, l-ai catalogat drept '' onanist obsedat sexual ''.Asta cu ce te face mai bun? |
metalhead72, ai un avertisment pentru limbajul folosit
daca de la primele sapte mesaje te porti asa, cred ca povestea noastra nu va fi foarte lunga |
Originally Posted by ghost90:
Nu l-am catalogat, am spus ca afirmatiile pe care le-a facut sunt tipice unui onanist obsedat sexual. In tot cazul, spre deosebire de individul asta, nu m-am apucat sa jignesc o femeie doar pentru motivul ca, la un moment dat, arata binisor.
Evident ca nu, dar, cum spuneam mai sus, "Ne intereseaza cine cui a supt sau ce filme a facut respectiva persoana?" Au fost in istorie destule femei care au trebuit sa dea intens din cur/cap ca sa ajunga sus, dupa care au demonstrat ca aveau si foarte multa minte. Teodora, sotia lui Justinian, este un excelent exemplu in acest sens, cel putin daca-l credem pe Procopius :D
Ba sa fim iertati, Point Break e un film comercial excelent care, in plus, i-a stresat pe multi americani din cauza ca arata clar ca vietile lor desfasurate intre job si plimbatul cainelui nu inseamna nimic ;) . Ar trebui sa vezi si http://www.imdb.com/title/tt0114558/ cu care a luat Saturn pentru best director. In rest, am zis de mult ca Hurt locker si ZDT sunt niste mizerii facute pentru un anumit public american. |
Stefan Do si Optimvs
Stefan Do ma doare-n cot de avertismentul tau comunist ! Optimvs ma doare-n cot ca m-ai facut onanist si obsedat sexual, sau amandoua, sau cum vrei tu ! Sunt asa cum vreti voi sa fiu ! Decat sa scriu ca tine 100 de post-uri,Optimvs, si sa nu spun nimic, mai bine spun adevarul intr-unul singur ! Dar tu esti fan Hurt Locker si Bigelow si alte elemente sociale de mare exceptie ! Sub demnitatea mea oricum, asa ca nu o sa-ti mai raspund niciodata ! Oricum esti mult prea destept pentru mine, trebuie sa recunosc ! Si nu uita un lucru, eu am postat ceva iar tu te-ai luat aiurea de mine, oricum eu recunosc ca am fost prost ca am raspuns la idiotenia ta ! Imi pare rau ! Nu se va mai repeta !
Cat despre tine Stefan Do, chiar ma doare-n anus de avertismentul tau ! Ta ta, LONG LIVE THE CINEMA ! |
![]() |
Nu te mai mira, daca bietul de el poate spune ca eu sunt fan The Hurt Locker (sau Bigelow, dar asta sa zicem ca era mai putin evident) e clar ca-i flutura ceva pe la mansarda ;)
Sunt curios a cui clona o fi =)) |
Anul asta o sa avem concurs? :D
|
Zic ca te-am "citit" si descris perfect intr-una din postarile de mai sus. =))
|
O sa mai fie sau nu concurs anul asta ?
|
a mai aratat ceva si in k-19...eu cred ca e unul dintre primii 10 regizori actuali. nu...cred ca...n-ai cum ajungi sus in teritoriul asta fara sa ai valoare. valoare grea. (sigur, o sa mi se raspunda "ba, udrea mai avea putin si-o punea basexu la cotroceni", dar e cu totul altceva. in arta nu prea ai cum sa patrunzi pe culoarul asta) |
Originally Posted by ulrich:
Glumesti,nu? |
Cred ca a uitat sa puna americai... Desi nu stiu daca as clasa-o nici acolo. Nu mi-am facut niciodata un top ai regizorilor americani sa verific dar na...zic si eu, n-am somn.
|
Daca ar fi zis top 20,probabil ca ar fi avut o sansa sa se afle printre ultimii clasati dar cum ai spus si tu,doar din America.
|
Clearly par o oligofrena din mesajul anterior si I need to get some sleep. Dar acuma serios... Nu crezi ca ar intra intr-un top 10? Ii Cronenberg, PTA, Wes...si mai care? Altii sa mor de-mi mai vin in minte. :|
|
Am uitat de Aronofsky...:">
Bine...probabil gasim 10 mai buni ca ea. Imi retrag mesajul anterior. LE: Am uitat de mai multi... Cred ca ar fi bine sa ma duc sa ma culc; poate maine, cu mintea mai limpede, reusesc sa port o conversatie normala. Am senzatie ca o sa iau bataie c-am uitat de Lynch :-S Si imi dau singura o palma peste cap pentru Malick...si gata! |
You need a good dose of Mr.Sandman right now.:))
|
Originally Posted by ulrich:
K-19 mie mi s-a parut slab de tot, in ciuda distributiei impresionante. Dintre filmele lui Bigelow singurele cat de cat (filme comericale bune spre foarte bune, nu altceva) sunt (imo desigur) Point Break si Strange Days. The Hurt Locker nu se apropia nici macar de lista scurta la Oscar daca, in loc sa fie un film despre "baietii nostri din Irak", ar fi fost, sa zicem, un film despre un bomb squad britanic actionand in Palestina la sfaristul anilor '40 ;) . |
Scuze pentru intrebare, mai exista anul acesta concurs pe Cinemagia cu nominalizarile la Oscar?
|
Mda, pe domnul Spielberg il mananca palma stanga, vaneaza oscarul pentru film si regie. War horse a fost un precursor pentru mult mai colosul Lincoln. Ar fi un castig previzibil si atat, nimic spectaculos. Pe cand doamna Bigelow incearca sa ne reaminteasca cum a cucerit ea Oscarul cu un film cu tema asemanatore. La actori si actrite lupta e stransa, ar putea castiga si micuta Wallis, ca la baieti sunt numai bosorogi, tot respectul lor.
Asa, restul nu ma intereseaza, momentan. |
L.A. Times: "Scuze, dar 'Argo' nu e cazul să câştige Oscarul pentru cel mai bun film!"
LA Times stiu ei, ce stiu...si incep sa le dau si eu dreptate... si nu inteleg cum o droaie dintre aceia care s-au inscris in concursul de predictii, il vad castigator. oare pariaza pe "calul" cu cele mai putine sanse,au informatii despre cotatiile la bursa, sau, pur si simplu au intocmit lista dupa preferintele lor? |
Of rvn, ala spune ca n-ar trebui sa castige, nu ca nu o sa castige. Toata lumea il voteaza din motive extrem de evidente.
|
Recunosc ca nu am vazut toate filmele nominalizate, dar dupa toate discutiile prinse din zbor, lista mea de castigatori arata cam asa: Lincoln, Steven Spielberg, Jennifer Lawrence, Daniel Day-Lewis, Anne Hathaway, Alan Arkin, Django Unchained (scenariu), Argo (scenariu), Amour (film strain), Brave, Claudio Miranda / Viata lui Pi, Joanna Johnston / Lincoln, Searching for Sugar Man, Redemption, Argo (montaj), Hobbitul: O călătorie neaşteptată (machiaj), John Williams / Lincoln, Skyfall (cantec original), Viaţa lui Pi (scenografie), Paperman, Asad, Viaţa lui Pi (mixaj si montaj de sunet), Hobbitul: O călătorie neobişnuită (efecte vizuale)
|
Vezi ca ai gresit threadul tati.
rvn eu personal as vrea sa castige Amour toate nominalizarile importante.Evident n-o sa se intample asa.Oamenii voteaza din motive cat se poate de obiective, pentru ca daca personal as merge dupa subiectivisul sufletului, nu cred ca as nimeri nici 7 din 24. |
Mai sta cineva sa se uite in direct si anul asta?Daca da,poate ne strangem iar si comentam la cald tot ce se petrece. :))
|
Il asteptam pe Ben sa faca camera de chat ca si in anii trecuti :)).
|
|
Se pare ca anul asta era randul unui film despre "baietii buni de la CIA" =))
|
Amour nu este un film care sa marcheze istoria cinematografiei, nici macar nu este socotit ca cel mai bun film al austriacului, insa, Haneke, este abonat la categoria "cel mai bun film strain", care, se pare, ii vine ca o manusa. |
Cel mai bun exemplu cred ca ar fi Ben-Hur, cu 11 statuete, castigand la cele mai importante categorii.Dupa asta ar veni Gone with the Wind cu 8 parca, chiar daca si Lord of the Rings si Titanic au 11, filmul lui Fleming a catigat creme de la creme.Mai sunt si The English Patient sau Gigi cu 9, dar castigatoare a unor categorii mai putin importante exceptand Best Picture.Cam astea mi le amintesc momentan.
Atata timp cat m-a marcat pe mine, cat timp eu il consider un film de referinta, cu anumite scene pe care n-o sa le uit in veci, nu prea ma intereseaza daca stiu eu ce critic il considera un film sa spunem mediocru.Apropo, Haneke nu-i neamt? |
gata,l-am legitimat. |
Si totusi, mie mi se pare halucinant ca o ... chestie ca Argo sa castige la categoria cea mai importanta. Pana si Slumdog Millionaire pare o capodopera pe langa asta...i
|
All times are GMT +2. The time now is 20:50. |