![]() |
da, intra-adevar, atunci cand a vrut sa evalueze medalia, Ion Ion a aflat ca nu valoreaza nimic din gura unui om prea adancit in grijile proprii ca sa inteleaga ce anume il indemnase pe veteran sa bata drumul pana el.
pana la urma, asa este: medalia nu valora nimic din punctul de vedere al celor care-au acordat-o ci valoreaza enorm pentru cel care o primea. asta am inteles eu din film si din rolul jucat de Rebengiuc. poate gresesc.... |
Nu gresesti deloc. Si am uitat sa mentionez ca ai dreptate, aceeasi senzatie de familiar, si familial, am simtit si eu.
|
Rebengiuc: „Invitarea lui Ion Iliescu în film este o greşeală“
Adevărul Victor Rebengiuc crede că participarea fostului preşedinte deturnează pelicula spre politică. La sfârşitul săptămânii trecute, cunoscutul actor a fost prezent la Vaslui, unde a fost proiectată în premieră producţia recentă a lui Călin Netzer. Evenimentul a fost dublat de proiectarea unui film de referinţă în cinematografia românească, „Moromeţii", la care a participat şi regizorul Stere Gulea. „Sunt două filme cu care mă mândresc", a declarat Victor Rebengiuc pentru „Adevărul". Este vorba, pe de o parte, despre un film remarcabil, pe care „lumea îl urmăreşte ori de câte ori se dă la televizor", şi, pe de altă parte, despre o peliculă recentă, care „se bucură de mare succes". În opinia cunoscutului actor, care interpretează rolul lui Ion I. Ion în filmul lui Călin Netzer, această nouă creaţie regizorală are meritul de a spune „o poveste care i se poate întâmpla oricui", atu ce îi poate asigura rezistenţa la proba timpului. Un element care a trezit interesul pentru „Medalia de onoare" este participarea lui Ion Iliescu, fostul preşedinte al României, care şi-a jucat propriul rol. „Cred că invitarea lui Ion Iliescu în acest film şi afişul care s-a făcut au fost o greşeală", a susţinut actorul, precizând că acest detaliu deturnează filmul spre politic. Victor Rebengiuc a comentat: „Nu are nicio legătură cu politicul. Ion Iliescu face ce ştie să facă. Dă mâna cu nişte oameni pe care i-a medaliat. Şi cu asta, gata. Nu face nimic altceva decât făcea când era preşedinte". |
ce cauta iliescu pe afis nici eu n-am inteles, dar in film aparitia e cat se poate de logica
|
Originally Posted by StefanDo:
|
Originally Posted by Windom:
de fapt, scena primirii medaliei, la Cotroceni,este un moment cheie al filmului. Aici se vede clar, importanta acestui eveniment pentru eroi, pentru veterani si modul cum trateaza un sef de stat chestia asta, exact ca o sarcina de serviciu, rutina zilnica, fara nici un pic de emotie, total impasibil( cred ca in sinea lui de gandea cat mai poate fi pana la masa de pranz). mi s-a parut inspirata ideea lui Netzer. si aceea de a-l folosi pe Iliescu in propriul rol si cealalta, de a aparea pe afis. iar faptul ca Rebengiuc a reusit sa apara in ipostaza asta, contrar sentimentelor sale anticomuniste si antiiiliescu nu poate fi decat de laudat. exact asa procedeaza un profesionist. |
Quote:
Cătălina Murgea R.I.P. , Mircea Andreescu ... de cand nu l-am mai vazut intr-un film. A doua cronica a lui Pitbull pe care o citesc cap coada in numai o saptamana. E o performanta, in 6 ani de cinemagia nu mi-a iesit. Intr-adevar se vede o capota de logan sau masina moderna chiar la inceput, cand Ion Ion se duce la posta sa ridice recomandata, si da, secventa de la masa e identica cu cea din 432, cu personajele care behaiei in jur banalitati despre cozonacul ieftin din Romania si despre tara fagaduintei Canada, cu mesenii care nu se vad, sau li se vad numai mainile, pana si acelasi Ion Sapdaru e la masa in calitate de fotograf. Dar toate astea palesc in comparatie cu restul filmului si ajung sa nu mai conteze. S-a vorbit si despre decorurile de exterior, ca sunt minimalizate. Eu sunt de parere ca aceasta minimalizare nu are decat ratiuni economice, sa recreezi fie si atmosfera anilor '95 ar costa imens. Daca ar fi sa fim perfectionisti tramvaiele din 432 nu erau de acolo, autobuzul cu butelie nu era de acolo etc Oricum, filmul e de geniu, un mare salt al regizorului fata de Maria. Aparitia lui nea Nelu era necesara, e de apreciat ca a vrut sa apara in film. |
Lungmetrajul "Medalia de onoare", de Călin Netzer, va fi difuzat pe 27 februarie, de la ora 20:00, în premieră pe HBO, informează postul de televiziune. Filmul "Medalia de onoare" este o comedie neagră despre Ion (Victor Rebengiuc), un pensionar din România anilor '90, care primeşte accidental, într-o zi, o medalie de onoare pentru faptele sale eroice din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, vremuri pe care bătrânul abia şi le mai aminteşte. Odată primită, medalia îl face pe Ion să îşi reexamineze întreaga viaţă - se gândeşte acum că poate nu a fost un învins. Poate că viaţa sa înseamnă, de fapt, mai mult. Pentru doar câteva momente, medalia îl face să se simtă apreciat de cei din jurul lui. Din păcate, pentru doar câteva momente Ion este un om împlinit. Distribuţia filmului este plină de nume sonore - în rolurile principale se regăsesc Victor Rebengiuc şi Camelia Zorlescu, iar în roluri secundare, Mimi Brănescu, Ion Lucian, Anca Pandrea, Radu Beligan, Costică Drăgănescu, Doru Ana. Din distribuţia filmului face parte şi fostul preşedinte al României Ion Iliescu.
|
All times are GMT +2. The time now is 13:48. |