![]() |
Re: Vad ca...
Originally Posted by Blue:
1.Pentru faptul ca la box-office, succes au toate mizeriile de filme carora in schimb li se face o reclama colosala. Shi lumea se duce... Dar ar fi azul sa te intrebi, cator oameni din salile de cinematograf, dupa o ora de vizuionare, nu ajunge sa le para rau pentru ca au aruncat banii de pomana ca sa vada un rebut de film. Unele mai iau shi cate un Oscar pentru efecte speciale shi alte bazaconii, iar dak filmul e cumva o povestioara de dragoste destul de larimogena are m-ai implica in lucratura ei shi un dezastru mititel acolo shi vreo 200, 300 de victime, atunci filmul are un loc garanat in topul candidatilor pentru cel mai bun film, iar daca bugeul mai este shi astronomic aunci sunt sanse de 99.9999% sa shi castige faimosul trofeu(Titanic, in aces caz, este un bun exeplu). 2. Vad ca Fight Club este trecut in capul listei preferinelor tale, asha ca ma gandesc care e rosul aestei intrebari puse de tine. Ai fi putut sa iti dai singur seama de motive, daca tot iti place filmul atat de mult. 3.(putin oftopic) Parerea mea este ca "Fight Club"-ul este un film cam supraevaluat. Exisa filme are trateaza am aceeasi tema intr-o maniera mai serioasa si totusi nu s-au buurat de atata suces. Si ese genul de film are ar vrea sa fie lua n serios, dar pe de alta parte isi auto-ironzeaza continutul, astfel inca iti da senzatia unui film indecis. Finalul deplorabil ese un exemplu bun in acest sens. Nu am nimic cu David Fincher, chiar "Seven"-ul il consider unul dintre cele mai bune thrillere facute vreodata si nici nu spun ca "Fight Club" este un film prost, spun doar ca se face prea mult tam-tam pe el, cand exisa ale filme mai bune din aeeasi sfera(Lost Hghway, spre exemplu). |
Re: Care fratioare
Originally Posted by Blue:
Mai, ma Beny, da' rau mai esti tu, mama, rau ma esti! Apoi daca ai sa ajungi "guru" postand numai mesaje de astea fara nii un sens o sa fie vai shi amar de "firma" ta... |
Lasa-l , nu-i mai invoca spiritul, s-ar putea sa se intoarca. E un idiot care ne-a parasit de ceva timp.
|
NO COMENT
Originally Posted by nume:
Nume Conectat la: 17 Oct 2004 Mesaje: 622 Esti plin de mesaje omule! Felicitari!! Ai ajuns Guru! Ma scuzi ca te-am luat peste picior atata vreme! Stiam ca iti doresti sa postezi cat mai mult iar faptul ca eu postam asa de mult si spuneam ca vreau sa ajung Guru iti crea si tie o imagine proasta pe acest forum pentru ca si tu postai destul! Imi pare rau, a fost un gest imatur din partea mea! |
@ kasper houser , ai reusit sa faci ceea ce ne straduiam cu totii sa nu se intample... :hmm:
|
Nume, ai citit avatarii faraonului Tla? 8)
|
Din pacate nu , dar imi pot imagina vag despre ce ar putea sa fie vorba...
|
top5
1. am fost odata soldati si... tineri
2. patimile lui hristos 3. misterele fluviului 4. echilibru 5. Shrek sunt o multime ... nu mi-ar ajunge top 100...! |
Filme
1. Wake of Death
2. National Treasure 3. Alexander 4. Polar Express 5. The Village (o aberatie de film) |
Well, enough about the King. How about you?
How about me what? How about you go to the movies with me tonight? What are we gonna see? A Sonny Chiba triple feature. The Streetfighter, Return of the Streetfighter... ...and Sister Streetfighter. Who's Sonny Chiba? "Who's Sonny Chiba?" Well, he is, bar none, the finest actor working in martial arts movies today. You want to take me to a kung fu movie? :shock: |
True Romance?
|
1:Identitate
2:Constantin 3:Da-te mare si tare 4:the ring 2 5:Resident Evil 2 Top 5 filme |
Originally Posted by kasper hauser:
atata clisheistica intr-un singur mesaj n-am vazut nici nu mai tzin minte de cand. da-mi voie sa fac cateva ajustari impuse de realitate: 1. la box office au succes filmele care sunt promovate intr-un mod intzelept. Nu exista nici o corelatzie cu calitatea filmului in acest sens. 2. in general oamenii cand merg la un film incearca sa se intereseze la ce film merg. Sunt convins ca sunt destul de putzini oameni intr-o sala care proiecteaza Spiderman, carora sa le para rau ca au aruncat banii. O persoana care merge, sa zicem, la Alien vs. Predator, si iese dezamagit de acolo e ori bou, ori nu stie pe ce lume traieste. E absurda sugestia ta ca la simpla interogare a oamenilor vom afla crudul adevar despre cat de "neplacut" este un film la care "lumea merge". Ar insemna ca "lumea" este foarte selectiva in gusturi dar, paradoxal, traieste intr-o perpetua dezinformare si dezamagire. 3.efectele speciale, povestile de dragoste si dezastrele nu sunt bazaconii. 4.bugetul nu se poate corela in nici un fel cu succesul/insuccesul, calitatea/lipsa de calitatea filmului (titanic este un exemplu prost ales, dar convenabil). 5.Fight Club nu are cum sa fie supraevaluat si "de succes" atata vreme cat a fost un dezastru de box office (mai bine de jumatate pierdere). Este un film indecis? Sa vezi cat de indecise sunt filmele lui David Lynch. 6.Finalul lui FC nu este deplorabil (nu exista un standard de calitate a finalurilor) 7.Lost Highway nu are nici in clin nici in maneca cu Fight Club. Nici in intentie, nici realizare. Ordonarea lor pe o aceeasi scara valorica este absurda. |
top_blue
- amadeus
- acei oameni minunati si filmele lor minunate(un film ceh) - la vita e bella - marele albastru (besson) - efectul razelor gama asupra craitelor |
Originally Posted by manelesux:
shi eu ce am scris? |
1. Dead poets society
2. Ethernal Sunshine ... 3. Wonder Boys 4.IA 5. LOTR ... cred mai mult din cauza catrii |
La mine cam asa e:
1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind - se vede ca Jim Carrey se pricepe si la altceva 2. Fight Club 3. Lord of the Rings - The Return of the King 4. Pianistul 5. The Incredibles 6. Snatch 7. Saving Private Ryan 8. Punch Drunk Love 9. 25th Hour |
1. Scent of a Woman
2. Lost Highway 3. Stalker 4. The Insider 5. Oldboy |
Nu prea vad asemanarea dintre "Fight Club" si "Lost Highway". Primul este o satira la adresa societatii de consum cu un mesaj clar de "Free your Mind (sau "Fu*k the System"). Din cauza spleen-ului si a insomniei, personajul principal isi creaza un alter-ego, Tyler Durden, o personalitate total antagonica cu ceea ce este el de fapt. "Lost Highway" este o introspectie in mintea distorsionata a unui criminal. Fred Madison nu-si creaza o noua personalitate ci o noua realiatate dar sentimentele de vinovatie il coplesesc si lumea lui se prabuseste. Simbolistica din "Lost Highway" e mult mai complexa decat in "Fight Club" care e mai mult un film de protest, un film punk. |
tu ai scris ca la box office au succes "toate mizeriile de filme". incearca sa sesizezi nuantza. |
Desi fregventez acest sait de vreo 2 ani, e prima oara cand intru pe forum.........cam asta ar fi clasamentul meu:
1. Lord of the Ring(toate 3); 2. Constantine; 3. Alien vs. Predator; 4. The Day After Tomorrow; 5. Pirates of the Caribbean. Ar mai fii si altele dar nu intra in top 5. :P |
Cand ma-ntreaba lumea de un top 5 din toate timpurile primele care imi salta in cap sunt:
Brazil, Boogie nights, Ed Wood, The man who wasn't there, Shawshank redemption. dupa aia imi amintesc si altele si imi dau seama ca e absurd sa fac un top dar creca faptu ca astea 5 imi sar in minte spune ceva. |
Originally Posted by Terror_IST:
Nici nu trebuie. Pentru domnul k.hauser 'lost highway' si 'mullholland drive' functioneaza pe post de adam si eva. In rest, e simpatic ;) |
pentru ca nu m-am putut abtine:
Contact Brazil Blade Runner Lotr The Chronicles of Riddick (da stiu, numai SF-uri... si... chiar si Chronicles...stiu... "...et de coloribus") |
[quote="keyzer soze"]
Originally Posted by Terror_IST:
Nu chiar, fiidca nu sunt creshtin(decat in acte) :lol: |
Legat de "Fight Club" shi "Lost Highway", nu m-am referit la faptul ca exista intre ele o asemanare dpdv al story-ului sau al modului de regizare, din aceste privinte(ca shi din multe altele) sunt 2 filme total distincte. Spuneam doar ca, "Lost Highway" a realizat mai bine partea psihologica shi spuneam asta datorita faptului ca shi LH lucreza cu "ideea" de alter-ego. Masura in care exemplul("Lost Highway") a fost mai mult sau mai putin fericit, e la latitudinea fiecaruia(la urma urmei exemple pot fi luate multe altele).
Anyways, nevermind, I may be wrong... |
1001 de filme lucreaza cu ideea de alter ego. de ce n-ai facut o comparatie cu psycho? fight club n-are ce parte psihologica sa realizeze. citeste cartea ca sa intzelegi de ce. |
Am sa o citesc.
Legat de "Psycho",dupa cum am zis, am luat un exemplu aleatoriu. LH a fost primul care mi*a venit in minte |
2001: A Space Odyssey
Zerkalo (Mirror) Apocalypse Now GodFather-s Leon ar mai fi dar cu restrictionarea asta la 5 si cum n-am vrut sa pun pun cate 5 filme de la Tarkovsky si Kubrick... |
pulp fiction
snatch forrest gump fight club cast away |
1. Edward Scissorhands
2. Bad Boys I+II 3. Star Wars I+II+IV+V+VI 4. The Usual Suspects 5. Face Off Din toate genurile! Am modificat pt ca nu puteam sa nu pun in top Face Off |
Originally Posted by GhitzaCartitza:
Very unusual top movies... :) |
salut! :)
e primul meu post asa ca ma prezint... :) dar nu e vreo ordine. apocalypse now dancer in the dark vremea tiganilor persona pulp fiction (deh...sunt tinerel) ufff...si lynch |
Originally Posted by Herzeleid:
true |
1. Memento
2. Eternal Sunshine Of The Spotless Mind 3. Mulholland Drive 4. Lost Highway 5. A Beautiful Mind |
un top 50 ar fi mai complet
dar incerc si cu doar 5 autori si filmele lor:
1. CHAPLIN - City Lights, The Gold Rush, The Great Dictator, Monsieur Verdoux, Limelight 2. FELLINI - Amarcord, La Dolce Vita, Roma 3. ROBERT ALTMAN - Short Cuts, The Player 4. ORSON WELLS - Citizen Kane 5. COPPOLA - The Godfather |
Nu sunt chiar favoritele mele dintre favorite, dar zic ca eu sa sunt cele mai "inteligente" dintre favorite. :D
5. Waking Life - really made me think 4. Dogma - made think and laugh. de multe ori simultan. 3. Amistad - made me think, laugh and cry! 2. Edward Scissorhands 1. Lista lui Schiendler |
la ora asta raspunsul-topul ar fi acesta (deseara ar putea fi putin diferit :)))
Eraserhead - atmosfera, qualitatea muncii lui Lynch si a lui Fisk, devotamentul lui Nance. Persona - intro, relatia Ullman/Anderson, povestile asistentei medicale, monologul filmat din 2 unghiuri, un film pe care orice scriitor cred ca-l invidiaza. Paris, Texas - personajele si povestea lor, filmarile... Odiseea Spatiala 2001 - un film intens vizual si auditiv, cu un titlu care ar trebui sa trimita mai repede la anul in care ai crede ca este facut... Reservoir Dogs (Pulp Fiction sau Kill Bill) - pentru buna dispozitie filmica! oricand pot intra in top Lilja 4-ever, Conversatia, Sacrificiul, Raging Bull, Spring, Summer, Fall, Winter and Spring, poate Hanna-bi sau chiar Pompeiul/PULSE-ul (concertele floyzilor). |
Originally Posted by gionloc:
desi nu e cinematografie, face parte si din preferatele mele... respect |
1. Gladiatorul
2. Stapanul Inelelor 3. Italian Job 4. O minte sclipitoare 5. Pearl Harbor |
hmm..5 filme ..cam greau..dar totusi
American Psycho The Machinist American history x Untouchables Se7en deci am mai multe dar cum topicul ii de 5 :(( :lol: 8) [/i] |
1. 21 grams
2. The Colour of Money 3. Sky Captain and the World of Tomorrow. 4. Zbor deasupra unui cuib de cuci. 5. Ultimo tango a Parigi. |
Nu vreau sa raspund, asa ca va rog sa ignorati mesajul, insa daca as raspunde azi ar arata asa:
5. Ripley's game. De ce? Tipul care-l joaca pe monsieur ripley. 4. Blue velvet. Vad ca evitati sa includeti lynch in topurile voastre. Va inteleg, daca as face un top l-as evita si eu. Dar de ce merita Blue Velvet? ala care-l joaca pe frank booth. Ciudat cum tin minte numele de personaje, dar de actori nu. Insa niciodata nu mi-am putut explica ce cauta Paul din Dune acolo, sau daca lynch si rossellini au o relatie hitchcockiana. 3. Tocmai am realizat ca daca numele de hitchcock nu este cenzurat automat de scriptul forumului, atunci pot sa spun cock cat vreau. cock cock cockcock. Daca insa hitchcock e cenzurat, asta nu e forum de cinematofili. Nu stiu daca s-a facut vreun film pe tema asta, insa ar fi cu siguranta mai bun decat badboys si starwars la un loc. 2. "Diner". Mickey Rourke. Hey, shut the cock up! I can write whatever I want here. Ca, de pilda, "Rumble Fish". "Angelheart". "Barfly". Barfly, unde frank stallone, prezent in cast, l-a inspirat pe rourke in a nu avea o cariera de actor. Si totusi, se pare ca sin city ii aduce, mai nou, roluri. Harrr, harrr, I'm a monster. Ma uit acum pe imdb ca sa vad in ce va juca. Killshot "An experienced mafia hit man becomes involved with a young stick-up man and killer." Oh yeah, vintage mickey rourke, near-mint condition, slight facial damage. 1. Salò o le 120 giornate di Sodoma. Fiind deja pe imdb am profitat un pic si am dat copy-paste titlului exact. Asa ar fi aratat fara imdb: 1. Filmul ala rau al lui pasolini. Revenind: 1. Salò o le 120 giornate di Sodoma. Fiind deja pe imdb am profitat un pic si am dat copy-paste titlului exact. Asa ar fi aratat fara imdb: Filmul de recomandat tuturor cunoscutilor. Hey, who needs a social life anyway? I know who...the guy who put starwars and badboys among his top 5 choices. 2. Flesh and blood, verhoeven. Cine si l-ar fi inchipuit pe rutger hauer in rol de eternul ratat? |
Top 5- 5. The Last Samurai
4. I, robot 3. Star Wars 3 2. Master&Commander 1. Armageddon pls faceti shi topuri mai mari |
Originally Posted by pier:
|
1).The Silence of the Lambs
2).Eyes Wide Shut 3).The Island 4).Panic Room 5).Lemony Snickets |
maine pb ca vor fi altele:
A Clockwork Orange Moulin Rouge Sunset Boulevard Psycho Mindhunters |
Good point st3fan.
Originally Posted by Rumpelstintzkin:
Originally Posted by Rumpelstintzkin:
poate o fi vorba totuºi de fratisu sau altcineva care intrã cu userul lui. Nu am încredere în cineva care-ºi schimbã preferinþele dupã cum bate vîntul. |
1. Oglinda(Tarkovski)
2. L'ultimo tango a Parigi 3. A Clockwork Orange 4. Europa 5. In the Mood for Love |
Barry Lyndon
A Clockwork Orange The Shining La strada Terminator 2 |
All times are GMT +2. The time now is 21:55. |