Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Tenis (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96156)

FreakDoll 22 Jun 2010 18:03

Preferatul meu e Federer . E combinaţia perfectă de talent, intuiţie,inteligenţă şi efort .

Judex 22 Jun 2010 18:20

Federer rullzzzzz!
Acu era insa s-o comita urat cu Falla. :D

Ipu 23 Jun 2010 19:46

„Scriem istoria”

http://en.wikipedia.org/wiki/Longest..._match_records și se tot actualizează.

S-a depășit numărul de 150 de ași!

hellsteed 23 Jun 2010 20:36

incredibil 46-47

Ipu 23 Jun 2010 20:59

Sau jucat deja 100 de ghemuri numai în setul decisiv...

Cred că se va termina la egalitate. :|

ricutza 23 Jun 2010 23:05

incredibil! oare cat o sa mai tina si maine?

Ipu 23 Jun 2010 23:47

Meciul ăsta va determina circuitele profesioniste să adopte niște prevederi noi de regulament, pentru că prelungirea la nesfârșit a unui meci are repercusiuni asupra programului turneelor. Deja, pe lângă taibrec, se folosesc și în circuitele profesioniste, mai cu seamă în turneele de dublu, sistemul de joc fără avantaj și taibrecul până la 10 în loc de set decisiv.

În Formula 1, de pildă, există regula că o cursă nu poate dura mai mult de două ore, iar primul tur de circuit parcurs în cea de-a treia oră a cursei devine automat ultimul. (Mi-amintesc că o dată Michael Schumacher, care conducea detașat o cursă, a tras la un moment dat monopostul pe margine pentru a aștepta scurgerea ultimelor secunde din cea de-a doua oră de concurs și a trece apoi linia de sosire imediat după intrarea în cea de-a treia oră!)

Ipu 24 Jun 2010 16:52

fifty all, thirty all, forty all, sixty all și continuă...

miercuri 24 Jun 2010 17:59

poor Frenchie :( merita mult mai mult.

rrs85 24 Jun 2010 18:34

"Meciul istoric cîştigat de John Isner! Mahut-Isner 68-70 în decisiv!"
Puii mei, astia au participat la maraton?!:D

Ipu 24 Jun 2010 18:44

Nu că sunt român, dar când vezi un meci în care o jucătoare (Raluca) lovește în liniște iar adversara urlă ca o apucată sau ca una care e bătută, cum să nu ții cu prima?

Judex 24 Jun 2010 18:46

Hai ca Sharapova geme fain. :x

danonino 25 Jun 2010 07:50

Originally Posted by rrs85:

"Meciul istoric cîştigat de John Isner! Mahut-Isner 68-70 în decisiv!"
Puii mei, astia au participat la maraton?!:D

Am vazut ceva din meci.
Ce determinare! Ce vointa!
Dupa 7 ore de jucat in continuu, aveau aceeasi convingere si vointa ca la inceput. Rezistenta lor fizica data prin simplul fapt ca inca mai erau capabili de a servi "asi", de a mai alerga pana la fileu. Magnific! :)

gigabyte 26 Jun 2010 14:47

GEST INCALIFICABIL! Hanescu socheaza la Wimbledon: a injurat spectatorii, a scuipat inspre tribuna si a abandonat!

http://www.sport.ro/tenis/gest-incre...pectatori.html

victor 26 Jun 2010 14:59

eu nu am gasit nicaieri sa spuna de ce a abandonat. cu scuipatu ce sa zic, l-am vazut pe secundul de la olandezi ala dragut care nu imi aduc aminte cum il cheama cum a scuipat cand au dat olandezii primul gol cu chile. suntem romani nu ?

ricutza 26 Jun 2010 18:31

Originally Posted by victor:

eu nu am gasit nicaieri sa spuna de ce a abandonat. cu scuipatu ce sa zic, l-am vazut pe secundul de la olandezi ala dragut care nu imi aduc aminte cum il cheama cum a scuipat cand au dat olandezii primul gol cu chile. suntem romani nu ?

tenisul nu e fotbal insa.
imi pare rau de hanescu ca a hotarat sa dea cu bata in balta tocmai cand facuse o figura asa de frumoasa...si chit ca tenisul e un sport individual, sunt convinsa ca nici fetele nu se simtprea bine in urma gestului lui.

bremen1980 26 Jun 2010 18:48

Este o mare conspiratie impotriva lui Hanescu .Adevarul este ca a existat un al doilea scuipator

http://www.youtube.com/watch?v=Gcaq4ElAJrE

omudindulap 26 Jun 2010 22:01

Ce s-a intamplat: mama lui Hanescu este bolnava, iar niste nemti pare-se ca i-ar fi ''urat"' ceva de genul ''sper sa moara ma-ta". Nu spun ca gestul lui Hanescu este unul demn de ''sportul alb'', dar totusi e om si a cedat nervos, se intampla.
Este foarte usor sa comentezi de pe margine. Unde erau puritanii..

Judex 27 Jun 2010 01:17

II cunosc pe austriecii nordici (nemtii adica) de merg la meciuri de tenis. Cei mai multi sunt suporteri de fotbal foarte bine informati, asa ca omuldindulap are baza in ceea ce zice.
Victor este un om prea binecrescut ca sa faca asa un gest doar pentru ca pierde un meci.

Floydman 02 Jul 2010 10:52

Tecau in finala de dublu masculin la Wimbledon. O performanta deosebita, deja, pt tenisul romanesc de subzistenta. Succes in finala!

danonino 02 Jul 2010 11:20

Federer joaca din ce in ce mai slab.

Sa zica saru'mana ca nu a fost eliminat in primul meci de la Wimbledon.

Sper sa se retraga. E cel mai bun tenismen din istorie, sa se retraga acum cat mai ocupa un loc important.

Windom 02 Jul 2010 11:45

Originally Posted by danonino:

E cel mai bun tenismen din istorie

Pete Sampras anyone?

danonino 02 Jul 2010 13:42

Originally Posted by Windom:

Pete Sampras anyone?

al doilea.

Avea 29 de ani cand a luat bataie de la Federer.

Floydman 05 Jul 2010 14:34

Originally Posted by Windom:

Pete Sampras anyone?

Lipsa cea mai insemnata a carierei lui Sampras ar fi ca n-a castigat openul parizian. Ca joc imi placea mai mult decat Federer. Un tenis curat, serviciu-vole fara parlamentari prea multe. Din pacate pt suporterii lui Pete, palmaresul lui Federer este superior.

omudindulap 05 Jul 2010 16:42

E greu de spus care dintre cei doi a fost mai bun pentru ca nu au jucat in aceeasi perioada, nu au jucat decat un meci unul impotriva celuilalt (cred), cand Sampras era la sfarsit de cariera, iar Federer abia inmugurise. Iar criteriul acesta al numarului trofeelor nu mi se pare unul care sa incline definitiv balanta, intrucat Federer nu a avut decat un singur adversar care sa-i puna probleme (Nadal).
Pe de alta parte, putem pune problema altfel: Federer sau Nadal? Nu care joaca cel mai frumos, care este cel mai elegant, care este mai talentat, ci care este mai bun. Ce criteriu folosim ? Numarul de trofee sau confruntarile directe?

danonino 05 Jul 2010 21:44

Originally Posted by omudindulap:

E greu de spus care dintre cei doi a fost mai bun pentru ca nu au jucat in aceeasi perioada, nu au jucat decat un meci unul impotriva celuilalt (cred), cand Sampras era la sfarsit de cariera, iar Federer abia inmugurise. Iar criteriul acesta al numarului trofeelor nu mi se pare unul care sa incline definitiv balanta, intrucat Federer nu a avut decat un singur adversar care sa-i puna probleme (Nadal).
Pe de alta parte, putem pune problema altfel: Federer sau Nadal? Nu care joaca cel mai frumos, care este cel mai elegant, care este mai talentat, ci care este mai bun. Ce criteriu folosim ? Numarul de trofee sau confruntarile directe?

luam in considerare si terenul? Pe zgura conduce linistitor Nadal. In schimb nu stiu daca are vreun avans si pe celelalte suprafete in fata lui Federer.

Ipu 05 Jul 2010 21:53

Vezi sintetizat și ușor de înțeles aici

sau cu multe cifre aici.

Judex 14 Sep 2010 03:14

Se mai uita careva la Nole cu scotatorul de chiloti din cur?

FreakDoll 14 Sep 2010 04:08

:))) Da . Pfoai, rău îi mai intrau ăluia pantalonii.

Judex 14 Sep 2010 04:14

A ajuns si sportul asta nobil ca ciclismul. Jegul de Nadal parca-si activa bombonelele cand isi baga membrele prin sfincter.

omudindulap 14 Sep 2010 04:20

Ofticati-va !!!! :))
E unul dintre cei mai mari jucatori din istorie.
Restul e can can.
Hai, pa !

Judex 14 Sep 2010 04:31

Nu, Omu', istoria incepe cu el. Istoria celui mai frumos sport din lume subjugat de dopaj!

miercuri 14 Sep 2010 13:53

Djoko :(

omudindulap 14 Sep 2010 15:33

Tenis de masa

Judex

Sa-i acordam, totusi, pustiului prezumtia de nevinovatie. Eu asa fac si mi se rupe de ce ziceti voi. Poate-s eu naiv, dar omul asta e un exemplu de vointa pentru multi dintre noi. Nu are talentul lui Federer sau Sampras, dar, prin munca si sacrificii, a reusit ca la 24 de ani sa devina cel mai tanar castigator al celor 4 turnee de Grand Slam.

Plus:

Quote:

Rafa Nadal a cucerit in aceasta dimineata titlul de la US Open si a reusit un “Career Golden Slam”( Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open, Beijing 2008 Summer Olympics). In era Open doar Andre Agassi si Steffi Graf au mai reusit o asemenea performanta.

Quote:

"Titlurile arata ca Roger Federer este mai bun decat mine, acesta este adevarul acum si cred ca mereu va fi asa!"

omudindulap 16 Sep 2010 00:21

Naivul CTP despre Nadal.

Quote:

În clipa de faţă, Spaniolul arată invincibil, chiar ca un robot gigantic din filmele pentru copii. Numai că în pieptul lui Transformer e o uşiţă: dacă o deschizi dai peste un băiat serios şi delicat, prieten din copilărie cu aceeaşi fată, nicio clipă îngâmfat, atent să nu rănească vreo fiinţă omenească.

Nadal nu e încă cel mai mare jucător din toate timpurile, dar e unul dintre cele mai frumoase suflete ale planetei.

Judex 16 Sep 2010 01:06

Oooo, daaa, mi-ai dat un exemplu minunat - jaful numit CTP. :-&
S-au implinit sase ani si jumatate de cand astept sa-i ceara iertare unui exceptional actor brasovean, nu-mi da exemple din textele cetepeului! Pana nu face acel gest, e un jeg imens!

omudindulap 16 Sep 2010 01:14

Foarte posibil sa si moara ca atare (''jeg imens''). Totusi, nu vad care este relevanta acestei povesti de care vorbesti. Ataca-i textul.
Si de Eminescu se spune ca ar fi jignit la un moment dat, prin cateva articole ale sale, poporul maghiar. Alt jeg?!

Judex 16 Sep 2010 01:19

Omu', eu chiar am jucat tenis pana la o anumita varsta, inca mai joc atunci cand am timp. Un jucator nu poate evolua cum a facut-o Nadal cu Nole decat daca ia 'suplimente'. Poate sa fie un suflet cat China, din punct de vedere sportiv ceva e putred acolo.

omudindulap 16 Sep 2010 01:34

Quote:

Acum, sigur ca rezistenta iesita din comun a tânarului din Baleare, viteza sa exceptionala, musculatura lui de decatlonist, toate astea dau de gândit. Dar oare este legitim sa ne indoim de capacitatile nadaliene, de caracterul lor natural? Pai nu vorbim despre un campion? Iar un campion nu este, prin definitie si prin forta faptelor, mai bun, mai destept, mai tehnic, mai stabil psihic si mai impovarat de palmares decât ceilalti competitori? Raspunsul, fatalmente, este unul pozitiv. Dar ce te faci, va sustine in continuare avocatul diavolului, cu acei mari campioni care au fost dovediti ca au trisat, recurgând la tot felul de substante interzise? Intr-adevar, aici este o problema. Se aplica ea oare si tenisului profesionist?
Realitatea este ca se aplica. Numai „legiunea“ argentiniana a ultimilor ani, formata din baieti frumosi si talentati, a furnizat câteva exemple devenite clasice. Guillermo Coria, finalist la Roland Garros, Guillermo Cañas, fost numar 10 mondial si, cu voia d-voastra, Mariano Puerta, si el finalist la Paris pe zgura, toti au fost prinsi dopati si suspendati. Coria s-a retras inainte de vreme, Cañas a avut taria sa revina dupa o suspendare cu cântec (vina fusese a medicului de turneu, un mexican tembel, nu a sa, caci l-a anuntat pe „mariachi“ ca are de gând sa ia un medicament contra gripei!), dar a ramas foarte putin timp in vârf, iar Puerta, ei bine, Puerta inca rataceste prin turnee challanger sud-americane, nemaizbutind sa-si regaseasca frumoasa forma de odinioara. Da, acestea sunt fapte, dar jucatorii gaucho au fost prinsi in urma analizei urinei. Nici urma de indoiala, Comitetul de profil al ATP-ului a trebuit doar sa discearna unde a existat intentie deliberata si unde a fost accident.
Din 2005 de când a intrat in high-life-ul tenisului mondial, Rafa a trecut zeci de asemenea teste. Nici unul nu l-a dovedit vinovat, nici o umbra de indoiala nu a planat oficial nici macar o clipa asupra sa! Mai mult decât atât, Nadal a fost extrem de suparat când intr-o revista frantuzeasca un jurnalist in cautare de senzational a incercat sa-l lege de doctorul barcelonez la care au recurs numerosi ciclisti profesionisti. Politia si procuratura spaniola n-au gasit in dosarele si fisele medicului nici un tenisman, nicidecum pe Rafael Nadal! Dar aria calomniei lucreaza usor, insidios si eficient.
Adevarul este ca atletul din insule se bucura de o inzestrare naturala absolut incredibila. Doctorul catalan Cotorro, care se ocupa de Rafa de când era junior, de la vârsta de 15 ani, spune: „Rafael este o forta a naturii. Este la fel de rezistent ca un maratonist. A mostenit calitati de exceptie“. Acest medic l-a consultat prima oara la Centrul de la Sant Cugat, caci Federatia spaniola de tenis ii ceruse pustiului din Manacor un examen medical complet, pe care trebuiau sa-l treaca toti jucatorii sai. In cazul sau, cifrele datelor fizice sunt de mare mirare. In stare de odihna, inima lui Rafa bate de 60 de ori pe minut. In meci fiind, cordul sau pulseaza la un interval cuprins intre 180 si 200, atunci când efortul este deosebit de intens. Rezultatele realizate de tenisman la testul Bosco, un test ce masoara forta in general a trupului, dar mai cu seama forta picioarelor, au indicat faptul ca balearul poseda o putere situata cu mult deasupra mediei jucatorilor din circuit. Viteza de deplasare in meci la nivel de sprint este egala cu viteza atletului specializat in saritura in lungime (va mai amintiti de un anumit Carl Lewis, un afro-american campion olimpic si la probele de sprint, si la lungime?). Rafael Nadal consuma 72 ml de oxigen/kg intr-un minut, in timp ce majoritatea adversarilor sai nu depasesc niciodata 60 de ml. Din punctul de vedere al doctorului Cotorro, Nadal este perfect comparabil cu un ciclist profesionist de vârf sau cu un campion al curselor de fond. Unde este atunci dopajul pe care prietenul Cristian Geambasu, din tara celor mai geniali eseisti, numita discret România, nu are curajul sa-l invoce explicit?

Quote:

Dupa finala pierduta, a fost gasit pozitiv (este vorba de Puerta), a fost obligat sa inapoieze banii si punctele cucerite la Paris. Ma intreb: oare de ce Nadal nu a fost gasit pozitiv, atunci? Dar dupa, in celelalte opt finale de Grand Slam disputate pâna azi? Dar in celelalte nouasprezece finale de Masters Series jucate din acel moment? Dar la Olimpiada de la Shanghai, acolo unde Rafa a cucerit medalia de aur la simplu pentru culorile iberice? Chiar asa de genial-malefic sa fie medicul ce-i ofera substantele la care recurge tenismanul incât de sase ani incoace nici un control doping nu-l poate dovedi? Mai sa fie! Mai sa fie? Ori poate ca e vorba despre cinstita paranoie mioritica, maladie cacacioasa si intratabila, nici macar atunci când stilul cel mai elegant sustine delirul cel mai sumbru?! Aferim, maestre TRU!

Judex 16 Sep 2010 01:46

Omule, nu deturna catre ceilalti, recte Agassi. Cu Rafa e ceva putred, dar putred rau. In scurt timp se va vedea. E talentat, e muncitor, ok, nu contest. Dar ceva e nelalocul sau in cazul lui.

omudindulap 16 Sep 2010 01:54

Quote:

Ma intreb: oare de ce Nadal nu a fost gasit pozitiv, atunci? Dar dupa, in celelalte opt finale de Grand Slam disputate pâna azi? Dar in celelalte nouasprezece finale de Masters Series jucate din acel moment? Dar la Olimpiada de la Shanghai, acolo unde Rafa a cucerit medalia de aur la simplu pentru culorile iberice? Chiar asa de genial-malefic sa fie medicul ce-i ofera substantele la care recurge tenismanul incât de sase ani incoace nici un control doping nu-l poate dovedi?

Bine. Vorbim atunci cand lucrurile vor fi clare. Dar pan atunci, sa ne bucuram de Nadal vs Djoko, Nadal vs Federer, Federer vs Murray...sa ne bucuram de tenis.

rrs85 18 Sep 2010 12:57

CUPA DAVIS/ ROMÂNIA - ECUADOR 3-0, ne-am calificat in Grupa Mondiala...:)

Judex 18 Sep 2010 13:31

Daaaa, suntem geniali. =))

omudindulap 19 Sep 2010 12:41

Ferderer si Nadal se urasc de moarte.

rrs85 21 Sep 2010 17:40

Hane out de la BCR Open, mira pe cineva?

Judex 21 Sep 2010 17:43

Cred ca ne-am fi mirat daca stirea vorbea despre vreo calificare. >:)

rrs85 21 Sep 2010 17:58

=)) Hai ma ce esti rau...=))

Judex 22 Sep 2010 17:34

Na ca a iesit si Tecau din primul tur, desi tintea fix titlul! :D

omudindulap 22 Sep 2010 22:21

Vezi cum arata Rafa Nadal la 12 ani, cand juca prima finala din cariera! :D

Judex 22 Sep 2010 22:58

Ce haios e. B-)

All times are GMT +2. The time now is 20:11.