Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Forumeeting Cinemagia cu AMINTIRI DIN EPOCA DE AUR, marti, 22 septembrie (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96130)

illotempore2002 23 Sep 2009 10:11

Wow, suna excelent evenimentul de aseara.....bravo, cand mai facem?
:)

Cinemania 23 Sep 2009 10:23

a fost misto

discutiile cu forumistii

Mungiu

Legenda fotografului

berea

Pitbull 23 Sep 2009 10:38

Originally Posted by illotempore2002:

Sper cä peste o lunä, cä-n 23 octombrie are premiera partea a II-a.

Judex 23 Sep 2009 12:35

Originally Posted by illotempore2002:

Cand o sa-i spun eu 'japonezului' cu cine are de-a face.

Top-ul si al meu:
Legenda fotografului oficial
Legenda activistului in inspectie
Legenda militianului lacom
Legenda politrucului zelos

Pup you, Gloria! :-*

Pitbull 23 Sep 2009 12:54

Topu' lu' alu' mine:

Legenda militianului lacom
Legenda fotografului oficial
Legenda activistului in inspectie
Legenda politrucului zelos

Deleted 23 Sep 2009 13:07

Aflasem că lui Marx îi aparţinea îndemnul: „Să ne despărţim de trecut râzând!”
Iar eu îmi ziceam: nu, nu se poate, cum să o fac câtă vreme există în mine, ca parte din viaţă, şi nu doar în amintire? la fel ca o cangrenă care, şi amputată fiind, nu reuşeşte să discontinue percepţia senzorială. Ba, uite că se poate! îmi tot spun de aseară încoace, uite că am râs fără pic de sarcasm, înverşunare sau frustrare – şi brusc mi-am amintit că râsul era un locus comun al supravieţuirii noastre, după cum genul acesta de folclor, actele de demitizare a lor treceau printre puţinele noastre manifestări în solidar.

Mi-a plăcut demantelarea „benignă” a unui întreg sistem din care Cristian Mungiu a ales aceste câteva întâmplări relevante pentru efectele asupra cercului secundar – acolo, departe de centru şi de sursa motrică a răului... de altfel chiar asta sunt tentată să citesc în scena „caruselului”, că nu mai era altă ieşire, altă evadare decât fie să te azvârli în gol, fie să aştepţi să i se termine motorina.

Îmi place mult şi ideea exorcizării … unde mă duce cu gândul la turma de porci în care şi-au găsit sălaş demonii. De aici până la sacrificiul porcului prin gazare nu mai rămâne decât un pas (las’ că între timp ne-am procopsit şi cu o „asomare”). Nu ştiu cât de forţată vi s-ar părea o asemenea lectură, în registru comic, dar „explozia” din acel spaţiu complet etanşeizat anticipează, metaforic, ceea ce avea să se petreacă într-un alt sfârşit de decembrie. Morala: deşi porcul a crăpat, pereţii (şi actorii) au scăpat, fără prea multe stricăciuni. S-a văzut că au mai avut şi ce recupera!

Pitbull 23 Sep 2009 13:12

Misto remarce, Dillymache - dar cum se refereazä mai mult la film decât la meeting, ia-n' pune-le tu c-un copy-paste si colo sa-n topicul aferent, bitte schöschön!

Deleted 23 Sep 2009 13:14

Originally Posted by Pitbull:

Misto remarce, Dillymache - dar cum se refereazä mai mult la film decât la meeting, ia-n' pune-le tu c-un copy-paste si colo sa-n topicul aferent, bitte schöschön!

ok, ziceam că e începutul :)
sau continuarea discuţiilor :D

Floydman 23 Sep 2009 13:18

a fost un eveniment agreabil

Judex 23 Sep 2009 14:23

Nice to meet you, Floyd!!!

Floydman 23 Sep 2009 14:26

Same here!

Deleted 23 Sep 2009 16:08

Originally Posted by Floydman:

Same here!

double here!

se stie de ce :P

poate, poate ni se alatura si ... B-)

try your best!

Dragomara 23 Sep 2009 16:19

şters!

Deleted 23 Sep 2009 16:38

draga Dragomara,

Originally Posted by Dragomara:

unde sunt pozili?!... şi nu ălea cu berea-n prim plan. :P
şi citatele din oameni celebri, sau în curs de devenire?!

---
aici e obiceiul ca după o chestie din asta, după pozele de rigoare să se facă o minută de şedinţă, ceva de genul "x afirmat că...", "y va face cutare lucru până la data de...". etc.
aaa... şi încă ceva ultimul întârziat scrie minuta. :P

FARA "POZII"mai ales dupa ce ca beusem ... niste beri!!! :P B-) :D =))

de aia nu a iesit nici Procesul-Verbal (Lio Clezio) >:)

corinka 23 Sep 2009 18:13

E greu sa fac un top, dar parca, totusi, cea mai savuroasa a fost Legenda militianului lacom.

Totusi, dintre toate, preferata mea este Legenda soferului de gaini, chiar daca nu contine atata umor precum celelalte, m-a miscat mai mult. Iar Vlad Ivanov a fost, ca de obicei, excelent in rol.

Pitbull 24 Sep 2009 07:29

O vorbä bunä de la Cristi, într-un e-mail:
Originally Posted by Cristian Mungiu:

merci!
si pt bere, a fost fain
cu bine
cr

buticut 21 Oct 2009 21:26

Originally Posted by Pitbull:

Originally Posted by Deleted:

(unii ar corecta, Van der Graaf!) :))

(Ba chiar Van Graaf - Timi-Short-enii stiu de ce! ;) )

Eheee imi scapase asta...I kept it straight,no beer,doar coca-cola :D! Am savurat azi filmul la cinema, genial! De mult nu am mai ras asa cu pofta!

All times are GMT +2. The time now is 21:47.