![]() |
Am revenit cu poze, sper că pe gustul tău Illo. :P
Pitbull: cum spuneam mai sus, nu am fost în alte ţări. :D Oricum îmi place mult intersecţia aceea. Din avion, aproape de aterizare. ![]() ![]() Peninsula Bygdoy: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Făcută din autobuz: ![]() |
@ Redmen - mereu uit să-ţi spun: frumoase şi expresive poze ai postat; o încântare pentru ochişorii mei, cei care detestă mai tot ce nu ţine de natural (natură)!! :"> :x
|
In cateva zire ma car iar la mare. Am mai fost pe acolo, dar tot trebuia sa bag o geana dupa noutati pe net:
http://milikas.blogspot.com/ Evident, cine ma cunoaste stie ca am si rude in zona. Iar cine ma cunoaste si mai bine stie ca nu le voi vizita ca au oarece legaturi cu rudele useritei Illo. Oricum e mai fain ca-n Vama sau Mamaia. :)) |
Du-te si poate ramai definitiv acolo.
|
Si crezi ca grecii n-au internet si scapi asa de usor?
|
De ce tii musai sa ma plictisesti?
|
Dar tu?
|
Eu nu tin musai, cred ca e evident.
|
Hai ca esti ingrozitor de proasta si nesimtita.
|
Copenhaga
![]() |
Un recunoscätor BRAVO, Lili!
Esti o adeväratä albumä! :x |
Multumesc ! Mi se spune si "micul japonez" :"> ... A fost extrem de obositor...dar a meritat ! Am reusit sa vad intr-o zi ceea ce altii au reusit in 3 :D . Si inca o chestie care trebuie lamurita... am vazut totul doar cu ajutorul unui ghid luat din gara care contine o harta detaliata... Nu am avut parte de experiente neplacute... Am vazut foarte multi turisti si prea putini italieni ! Probabil ca erau si ei plecati in vacanta :)) ... Un plus pentru organizarea de la metrou ( in dreptul statiilor afisate apar si obiectivele importante plus ca unele dintre ele poarta chiar numele obiectivelor pe care doreste toata lumea sa le vada, ex: Colosseo, Piramide, Circo Massimo ). Alta surpriza placuta am avut-o cand am cumparat biletele de tren Gaeta-Roma, dus-intors. In ziua respectiva biletele de tren mi-au oferit gratuitate la metrou si pe transportul in comun. Biletele sunt sub forma unor cartele de metrou care pot fi taxate peste tot. Un alt mit distrus... nici vorba de mirosuri neplacute... Nu am vazut hartii pe jos, iar mucuri de tigara prea putine... Am vazut politisti la toate obiectivele turistice care pun legea in aplicare daca observa pe cineva care mananca langa obiective. Este interzis prin lege... m-am apropiat suficient de mult ca sa vad tichetele de amenda in valoare de 150 Euro :P !
O intamplare haioasa o am de la Basilica San Pietro... unde....desi am fost imbracata intr-o rochie cu croiala clasica, putin peste genunchi... mi s-a spus la intrare ca nu sunt imbracata decent :) ... din cauza ca nu aveam spatele acoperit pana sus iar umerii imi erau goi... Am rezolvat repede problema cu un tricou infasurat in jurul umerilor ;)... O sa revin si cu poze din Gaeta... E un oras care merita vizitat ;) si promite foarte multe in ciuda faptului ca este micut... |
Asa cum am promis... iata si cateva poze din Gaeta ! Dupa cum urmeaza: Sf. Maria Ausiliatrice - este cea care protejeaza Gaeta.....portul, targul de antichitati, Grota si Mana Turcului, Muntele Spart, Biserica Sf. Trinita, Plaja Serapo si cateva poze cu orasul vazut de pe culmile dealului Monte Orlando.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Originally Posted by Pitbull:
Misto si gaetanele! (Cu ocazia asta, m-am prins si eu de unde vine numele Gaetan / Gaetano - as in "Gaetano Sinolone"! La fel cum si la noi pe multi bäieti îi boteazä mamele lor: Ploiesteanu Popescu, Brasoveanu Ionescu, Craioveanu Stamate, Urziceanu Istrate, Râmniceanu Särat Palade, Târgovetu Frumos Cahane, Târgovetu Ocnas Pârligras, sau Drobeteanu Turnaru Adrian Severin Bâcu.) |
Merci :D ! Daca as posta zi de zi poze din jurnalul de calatorii....cred ca as termina intr-un an :)) ... Numai in Italia am facut in jur de 2500 ! |
Mai, voi ce faceti aici, singuri?
A, credeam ca fumati..... |
Nu, eu m-am läsat de fumat de trei ani! O:-)
|
Eu nu am acest viciu. Cine vrea un corp sanatos nu il "umple" cu otrava ;) !
|
Oooo... Felicitari ! Asta da realizare !! |
Felicitä-l pe Tudor Chirilä, cä el mi-a ordonat.
Eu doar am executat ordinul. |
Hmmm... Nimeni nu te poate obliga in viata asta... Tot ceea ce facem... este pentru binele nostru mai mult sau mai putin ! Pana la urma a fost decizia ta, pentru ca Tudor nu te-a supravegheat ca sa vada daca respecti acest "ordin" , nu ? :)
|
Tudor a stiut pe ce buton sä apese, când a spus celebra frazä: "Dumnezeu nu ne dä multe semne. Nu-ti ajunge?"
Iar în lunile urmätoare, m-a supravegheat constant. Odatä, tin minte, am scos un pix sä notez ceva, si la auzul täcänitului, s-a întors spre mine ca ars - dupä care: "...A!... Credeam cä-i brichetä." |
Oricum felicitari pentru perseverenta ! Cunosc foarte multi oameni care au incercat sa se lase de acest viciu dar nu au reusit pe perioade mari... Si in familie am exemple negative :) ! Cheia e in mainile tuturor !
|
Just got back from Greece. Am mers aproape non-stop, am ajuns daramat, dupa vreo 12 ore de zacut inca am chef sa lenevesc azi. Revin zilele urmatoare si cu impresii si, poate, cu ceva poze. Dpdv fotografic am fost mai lenes de data asta, imprumutandu-i aparatul unui amic care avea chef de Olimp, insule si alte alea, in vreme ce eu stateam ca soparla pe plaja sau alergam velocipedul pe aleile statiunii. De altfel, daca cineva ar fi vorbit despre 'tipul cu berea si bicicleta' probabil ca jumatate dintre turisti s-ar fi gandit la mine. B-)
Fara a avea pretentii prea mari, Paralia Katerinii este un loc extrem de agreabil, putand fi pe placul mai tuturor categoriilor, de la fitzosi la peisani. In general ai senzatia de echilibru si impresia ca exista posibilitatea ca fiecare sa se simta bine in felul sau, fara a-l deranja pe un altul. Spre exemplu, regula - respectata cu strictete! - ca dupa ora 11,30 sa fie pastrata linistea a facut ca discotecile si cluburile sa fie amplasate undeva la marginea statiunii pentru a nu deranja odihna celor netentati de astfel de activitati. Si, dupa cum am putut observa eu insumi, zgomotul produs acolo este infernal. Unii poate stiu, eu nu sunt neaparat un adept al acestui tip de localuri, dar de foarte multa vreme nu am mai dansat atat. Si asta mai mult pe mese! Hai ca revin, mai trag un pic de recuperare musculara. |
Ca sa nu ziceti ca v-am lasat cu ochii-n soare.
![]() Deci rasarit de pe balcon, pe la a douazecea bere. ![]() Arcada cu basorelief si bloc. La Salonic. ![]() Si gata for now ca mai am trebi. Mai puneti si voi. Illo, Croatia? Nimic? |
Originally Posted by Judex:
în soare nu, dar în sârme, da! de-aci deduc că până şi stâlpii lor arată mai bine!! :)) |
@ Judex
Eu nu fac poze in calatorii, nu am nici o poza din Croatia, au facut restul colegilor mei din summerschool dar nici macar nu m-am obosit sa ma uit pe Picassa sa le vad. :| Ce vreau sa va intreb....a fost cineva in Estonia, Letonia sau Lituania? |
Stiu ca nu esti fan foto in general, dar o poza acolo, ceva, credeam ca mai faci...
Deci apropo de tarile baltice, am ajuns undeva relativ aproape, adica la Marea Baltica, la Gdansk (Danzig). |
Nu ma ajuta ca ai fost aproape, ma intereseaza daca a fost cineva chiar acolo pentru ca ma bate gandul sa dau o tura in octombrie....
|
Tocmai am revenit din Corfu si recomand oricui un sejur in aceasta insula, a fost o combinatie de mare, munte si vacanta la tara. Insula fiind mica, aproape 600 kmp, am inchiriat un scuter si am explorat-o aproape in intregime in cateva zile, ajungand chiar si pe cel mai inalt varf, Pantokrator, de 917 m. Iata cateva imagini:
Corfu Town (Kerkyra), cu strazi foarte inguste: ![]() ![]() Paleokastritsa, considerata cea mai frumoasa statiune din Corfu: ![]() ![]() Satele din Muntii Pantokrator: ![]() Vedere de la Achillion, palatul imparatesei Sissy: ![]() Plaje accesibile doar de pe mare: ![]() Apa limpede, de culoare turcoaz: ![]() ![]() ![]() |
Welcome back Cori. :) Lovely sights.
|
le-am zis
Strutii de mare (sau "oceanici")
![]() |
Originally Posted by Dragomara:
La Capul Bunei Sperante :) (akka ciugulesc bi-oceanic) nu le-am calarit, ca mi-ar fi mila :)) daca vrei, iti mai aduc. mai am din specia "babuinilor de sosea" ori a "pinguinilor desertului" p.s. inca o data mersi ca m-ai primit atunci cu simpatie: funny and nice ;) |
şters!
|
le-am botezat eu asa B-) imi place sa ma joc si nu, n-am 100 de kile :)) pentru salutul tau, iti multumesc ... of, pot sa trimit un emoticon cu sarut?:-* fara sa socotesti ca sar calul? dintr'astia n-am intalnit, decat vargati (le zice parca "zebre") |
astia-s
Pinguinii nisipurilor :)
![]() |
si impresiile de calatorie care ar fi ? ca nu se lasa calariti usor ?
|
@cinemania - io cred că e vb doar de-o călătorie în... PhotoShop. de exemplu struţul din primul plan şi-a pierdut umbra, sau este fotografiat într-un interval orar diferit ce următorii 2 struţi (cei din stânga spate!) =)) =)) =))
![]() |
Drago, nu cred...
Uitä-te bine la contururile trupului: penajul, scämos,se suprapune perfect pe fundal. Stii si tu ce greu e sä creezi un asemenea merge mäcar acceptabil, necum impecabil! Chiar si la marginile liniare, cu definitie sharp, ai probleme. Plus cheia de luminä si culoare... In schimb, dacä observi cu atentie solul, acolo se zäreste o denivelare (greu vizibilä, din prima); se prea poate ca umbra strutului sä fie dincolo de micul dâmb, într-o adânciturä. |
şters!
|
E greu sä-ti dai seama... Am väzut la ce te referi, da, umbra ultimului strut PARE orientatä mai la stânga, dar cred cä totul e real, totusi: pur si simplu, sunt efecte datorate denivelärilor solului.
|
şters!
|
Splendidä! Si eu am câteva, de la Geneva - lebede din strandul de pe Leman unde înotam, erau niste scumpe, obisnuite cu oamenii, te tolerau destul de aproape...
(Voiam sä spun cä da, sigur cä lumina soarelui cade pe aceeasi directie, dar denivelärile solului pot face ca, din perspectiva noasträ, umbrele sä parä asternute în alte locuri si directii decât cele firesti - deci, dau ILUZIA unor diferente de directie a luminii, când de fapt diferä doar pozitiile în plan ale ecranelor.) |
Călătorie la „capătul lumii"
Originally Posted by Cinemania:
aşa i-am zis - unde se sfârşesc cuvintele, iar povestea se rosteşte de la sine, prin imagine. Nici n-aş putea să descriu toate câte mi s-a înfăţişat răsucit, altfel decât mă aşteptasem, contrar celor ştiute sau trăite. Mai întâi că stăteam cu capul în jos … (glumesc, desigur!), într-un ianuarie aproape torid, mai apoi că de pe o stâncă botezată „Capul Furtunilor” (căruia cei din vechime îi născociseră un euphemos, bună speranţă), priveam, uluit, la cea mai netedă întindere de ape: cică locul unde două oceane se întâlnesc sau se despart… în vreme ce „Furtuna” o puteai zări doar în grămada de stânci şi de pietroaie bulucite la ţărm. Par mai curând amintiri (impresii?) despre începuturi de lume (illo tempore :P ), … pentru a căror înţelegere nu prea ai cuvinte, ori dacă sunt, îţi vin în minte unele ca dintâi, brutal ori pur aleatoriu (eu ca şi Caliban upon Setebos). Cel puţin aşa le-am notat atunci. Pozele le-am înşirat într-un photo-bloggering (cum i-am zis înadins, că sună a hai-hui şi fără ordine cronologică). Alteori, le-am întors-o ca să curgă „invers”. Struţii de mare şi Pinguinii nisipurilor i-am ales fiindcă ilustrează ce percepusem eu drept paradox. Nu-s prelucraţi, sunt cât se poate de reali. Vă puteţi convinge. În altele, am reţinut contrastele: un oraş (Cape Town) prins între ocean şi munţi cu siluete stranii, căsuţe elegante presărate pe costişe, construcţii din beton şi sticlă, pe care ei nu le prea părăsesc după lăsarea întunericului, de teama celorlalţi; lumea de ghetto, străjuită de lumini de far orbitoare şi din care se tot abat înspre oraş, flux-reflux, refugiaţi care lucrează, cum altfel? decât "la negru", haimanale şi răufăcători, privaţi de identitate, născuţi fără un nume; câteva memento-uri ţesute din sârmă ghimpată; apoi iarăşi munţi, câmpii nesfârşite, ierburi şi flori de tot soiul, copaci, mori de vânt, orăşele albe, cochete, frontoane în formă de clopot şi un memorial hughenot în care recunoşti nostalgia obârşiei; bolovani imenşi, întinderi de grohotiş, dar şi un prundiş de geme în care n-ai decât să scormoneşti după cea mai preţioasă dintre cele semi-; în fine, o dezlănţuire în cel mai negru şi fierbinte dans, aidoma nopţii africane … şi bineînţeles, „Capătul lumii”. Sunt toate acolo, plus struţi, babuini, pinguini şi .... M-aş bucura mult să-mi acceptaţi invitaţia! ![]() ![]() ![]() ![]() (aici chiar c-am simţit pe pielea mea "chemarea abisului" :D ) P.S. Promit că nu-mi pun adresa la semnătură şi că nu voi da link spre blogurile cu „impresii de călătorie” decât aici, on-topic. Mulţumesc, mult. http://a-arrah.blogspot.com/2009/05/blog-post_2784.html |
sunt REALI. cât se poate de :) ca şi ăştia ![]() ![]() |
iar ăştia sunt ei, reali, fără alte efecte decât muzică, ritm, mişcare, vibraţie, descătuşare aici, mi se părea că lumina nu-i decât o flacără - aprinsă de trupurile lor ![]() ![]() P.S. în continuare, scuze, am să le tot repet |
şters!
|
Deleted, sunt super pozele si mai ales, comentariile tale la ele. Uneori emotionante.
Tu esti fata sau baiat ca nu ma prind? |
E baiat ma!
Mie nu imi plac pozele. Deleted, ia de-aici: http://video.google.com/videoplay?do...7709393612282# :D |
All times are GMT +2. The time now is 00:44. |