Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   "Joi" (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=93832)

films4all 26 Sep 2008 22:22

Originally Posted by bre:

pai, tocmai de aia eu ziceam ca din moment ce nu poti sa iti raspunzi la intrebarea de ce...poti macar sa vezi cum...

Nu! Mai spun odata: filmul (in general) nu arata "cum" si nici nu da solutii.. filmul te face sa te intrebi!

iar chestia cu majoritatea e dicutabila. ai vreun sondaj facut in urma vizionarii filmului?

Nu si nu am nevoie de sondaj:P. Stiu ca oamenii care iubesc filmul/arta, nu cred ca vor sa mearga la film si sa vada cum a ajuns una sa si-o puna cu unul. Prin ce a trecut ea pana s-a ajuns acolo, ce a facut el..si etc.

Se7en 27 Sep 2008 16:14

Originally Posted by films4all:

Nu! Mai spun odata: filmul (in general) nu arata "cum" si nici nu da solutii.. filmul te face sa te intrebi!

Aici sunt de acord cu bre, daca filmul nu reuseste sa raspunda la "de ce", la "cum" el poate raspunde mult mai usor, si artistic in acelasi timp. Problema e ca nici macar la "cum" nu poti garanta ca un film raspunde satisfacator, si asta e cazul lui "Joi" care nici nu are pretentia sa ne raspunda la "de ce" oamenii aia fac ce fac, insa din pacate nici printr-un "cum" mai ieftin dar plin de simboluri filmul nu reuseste sa ne satisfaca.

films4all 27 Sep 2008 17:01

Originally Posted by Se7en:

Aici sunt de acord cu bre, daca filmul nu reuseste sa raspunda la "de ce", la "cum" el poate raspunde mult mai usor, si artistic in acelasi timp. Problema e ca nici macar la "cum" nu poti garanta ca un film raspunde satisfacator, si asta e cazul lui "Joi" care nici nu are pretentia sa ne raspunda la "de ce" oamenii aia fac ce fac, insa din pacate nici printr-un "cum" mai ieftin dar plin de simboluri filmul nu reuseste sa ne satisfaca.

Da dom'le..dar unde e artisticul? Unde e carligul and all? Asta zic si eu. Ca nu are si ca le-a ratat pentru ca ales un subiect atat de pueril.
Ceea ce spunea bre legat de "cum" si "de ce" are legatura mai mult cu pictura, dar nu si cu filmul.
Si tot acest "cum" si "de ce' e un joc de vrajitorie mai mult.. nici decum.. ceva de sine statator; aplicabil everywere ori eu am vorbit la modul obiectiv.

bre 27 Sep 2008 17:37

tu ai editat? eu asa cred. asa ca editez si eu. :P
da. poate ca in film nu e valabil. desi.....ar putea:P

films4all 27 Sep 2008 17:47

:)
Pai da.. am cam editat pentru ca.. ceea ce am scris, era mai mult o jignire adusa gandirii lui cu referire la modul incoerent in care a scris mesajul de mai sus. L-am citit de vreo 8 ori .. cam asa.. pana l-am inteles. Deci.. n-am vrut sa-l jignesc pe Se7en, pe care de altfel il stiu si este un bun prieten.

Si.. Megatron ti-a placut.. ne mutam pe topicul Megatron? :P

Pauline Kael 27 Sep 2008 17:55

...

bre 27 Sep 2008 17:58

aaa...ok. e bine. ca si eu ticluisem un mesaj cam uracios ptr ca mi se paruse ca te-ai luat de se7en fiindca era de acord cu mine :P. ok. hai sa ne mutam pe megatron. joi s-a dus.... e deja sambata.

hello pauline. asteptam sa faci si tu sex pe reclama de la milka si sa ne zici num a fost :P in traducere libera sa vezi filmu' "joi"

films4all 27 Sep 2008 18:07

(A sters ea [pauline].. am sters si eu
:sleep: )

films4all 27 Sep 2008 18:09

aaa...ok. e bine. ca si eu ticluisem un mesaj cam uracios ptr ca mi se paruse ca te-ai luat de se7en fiindca era de acord cu mine :P. ok. hai sa ne mutam pe megatron. joi s-a dus.... e deja sambata.

Lol..bre.. de ce m-as fi luat de el pt ca era deacrod cu tine? Doar nu sunt idiot. :huh:

Hai la Megatron. Tu incepi.

Se7en 27 Sep 2008 18:47

Pai da.. am cam editat pentru ca.. ceea ce am scris, era mai mult o jignire adusa gandirii lui cu referire la modul incoerent in care a scris mesajul de mai sus. L-am citit de vreo 8 ori .. cam asa.. pana l-am inteles. Deci.. n-am vrut sa-l jignesc pe Se7en, pe care de altfel il stiu si este un bun prieten.

Degeaba ai mai editat ca de "jignit" tot m-ai jignit :lol: :shock: Si nu, ce-am zis eu n-are treaba cu pictura ci cu filmul.

films4all 27 Sep 2008 18:51

Originally Posted by Se7en:

Degeaba ai mai editat ca de "jignit" tot m-ai jignit :lol: :shock:

Pai da..dar n-ai vazut ce credea bre..
Si e mai bine ca am dat explicatii :) Deci.. acum am dat explicatii nu te-am jignit. Si nu mai fii asa sensibil!

films4all 27 Sep 2008 19:00

In alta ordine de idei, hai si tu pe topicul Megatron Se7en-ule.

Se7en 27 Sep 2008 19:07

Ok hai sa traduc cat se poate de simplu si concis ce am vrut sa zic in incoerenta mea explicatie de mai sus:

1. Filmul nu are pretentia (deci NU VREA) sa raspunda intrebarea "de ce?"- iar intrebari de gen sunt: de ce tipul o place pe muncitoarea din fabrica? de ce ea refuza avansurile lui la inceput? de ce ea pana la urma ii cedeaza si face sex cu el? de ce el o paraseste asa nonsalant si fara scrupule la sfarist?
Toate astea sunt intrebari la care raspunsurile se gasesc in general foare greu ori nu se gasesc deloc. Iar filmul a abandonat din start sa iti dea raspuns la ele.

2. Filmul are pretentia( deci VREA) sa raspunda la intrebarea "cum?"- iar intrebarile de gen sunt: cum sau unde lucreaza personajele principale din film? R: intr-o fabrica de prosoape. Cum decurge relatia lor de-a lungul filmului? R:intr-o crescanda apropiere sentimentala. Cum se desfasoara actul lor sexual? R: in apartamentul femeii, pe lumina inchisa, cu televizorul mergand dupa ce seful ei de tura reuseste s-o convinga, in final, sa si-o traga cu el. Si intrebarile de gen mai pot continua.

Asta am vrut sa explic care e treaba cu diferentele dintre "de ce?" si "cum?" din filmul asta....

Se7en 27 Sep 2008 19:08

OK, scuze ca explicatia a venit asa de tarziu, da intru si eu pe Megatron, gata cu "Joi"

films4all 27 Sep 2008 19:56

Oka. E bun asa, cu toate ca, ai cam spus ce am inteles si eu dupa ce l-am recitit si recitit... dar parca tot nu-i complet.. :hmm:

Se7en 27 Sep 2008 22:16

...

films4all 28 Sep 2008 20:10

Mda...

Led-Ze-Pencil 17 Oct 2008 08:33

Ce-ar mai merge aici o cronica asa, ca la carte, la filmul in cestiune. :oops:

Se7en 17 Oct 2008 09:14

Doua pagini mai in spate :P

films4all 17 Oct 2008 09:19

Originally Posted by Led-Ze-Pencil:

Ce-ar mai merge aici o cronica asa, ca la carte, la filmul in cestiune. :oops:

Daca tot ai redeschis subiectul :P, pentru cei care n-au vazut atat-comentatele filme, there u are:

PROIECTIE SPECIALA LA CINEMATOGRAFUL REGIZORULUI ROMAN

(Studioul Horia Bernea - Muzeul Taranului Roman, Sos Kiseleff 3, Intrarea Monetariei)

SAMBATA, 18 Octombrie, Orele 19.00

3 scurt metraje romanesti, productie Mandragora

Joi (Hadrian Marcu), 2007, 30 minute

Megatron (Marian Crisan), 2008, 15 minute
Palme D'Or pentru scurt metraj, Cannes 2008

Bricostory (Andreea Paduraru). 2007, 21 minute
(anunt luat din 24-FUN)

Led-Ze-Pencil 17 Oct 2008 11:57

pune anuntul si la Bricostory, te rog.

(Constat ca e un film ignorat, aici pe forum. Sa fie o atitudine misogina sau pur si simplu n-a starnit nimic in nimeni?)

films4all 17 Oct 2008 12:05

E placut filmul. Nimeni nu are nimic cu el. Toti au nimic cu el. Fuse si se duse. Comicul de situatie te mai duce cu gandu' la el, in rest...
Joi era prea strigator la cer iar Megatron castigase "Palma" ... Bricostory este oka. Atat :P Asta e motivul pentru care nu prea se discuta despre. E oka.

Led-Ze-Pencil 17 Oct 2008 12:10

E placut filmul. Nimeni nu are nimic cu el. Toti au nimic cu el. Fuse si se duse. Comicul de situatie te mai duce cu gandu' la el, in rest...
Joi era prea strigator la cer iar Megatron castigase "Palma" ... Bricostory este oka. Atat :P Asta e motivul pentru care nu prea se discuta despre. E oka.

corect, de acord.
Motivul pentru care nu pun eu anuntul acolo e ca daca pun post dupa post, nu e semnalizat topicul ca avand mesaje noi.Iar ultimul (si primul) post de acolo e al meu.

films4all 17 Oct 2008 12:13

Da.. am observat :)
Am pus anuntul. Acum e oka :)

Led-Ze-Pencil 22 Oct 2008 14:43

Opinii noi in urma ultimei proiectii, de sambata?

films4all 22 Oct 2008 16:20

Nu prea s-a dus nimeni sa-l revada..
Iar dintre cei care nu l-au vazut... or fi zis ca de indata ce "Megatron" e.. aiurea.. la ce sa mai mearga pentru astealalte... :hmm:

mafalda 28 Oct 2008 14:59

Mie MEGATRON mi-a lasat impresia unui film neterminat!
Ii lipseste finalul!

films4all 28 Oct 2008 15:28

Ehh..cica autorul a luat o bucata din viata unuia si a pus-o pe pelicula. Deci, nu prea ar fi avut nevoie de un inceput propriu-zis si nici de un sfarsit. Ei bine..daca sfarsitul e vai de el, cu toate ca firicelul asta rupt din viata familiei respective functioneaza bine, inceputul nu-i ca "sfarsitul", adica e oka!
Si mie mi-a lasat aceasi impresie.
(da uite ca am ajuns sa vorbim despre Megatron .. in (topicul) Joi [si e marti] :lol: )

mafalda 30 Oct 2008 07:50

Eu am ajuns sa cred ca daca un film e romanesc, tot se va gasi un festival international care sa-l premieze! :D

films4all 30 Oct 2008 09:48

:lol:
Asta e buna.
Sa fi creat Cristi Puiu o reteta atat de buna? :shock:

mafalda 30 Oct 2008 10:03

Nu numai Cristi Puiu, dar el a dat tonul!

films4all 30 Oct 2008 10:25

Stii cum se zice "tonul face muzica".

mafalda 30 Oct 2008 10:35

Dar exista si reversul medaliei !
Daca filmul romanesc a ajuns la un nivel la care trezeste interesul celor care jurizeaza festivaluri internationale, asta ii olbiga pe cineastii "noului val" sa nu coboare stacheta. Si nu este usor sa te mentii la un nivel inalt!

films4all 30 Oct 2008 10:52

Mda. Nu este.
Toti isi au meritele lor. In final tot BCP si ACP ramane, indiferent ce.

mafalda 30 Oct 2008 11:04

Sa nu uitam ca si Pita, Veroiu, Daneliuc, au format acum 30 de ani un "nou val" si uite ca s-a ales de ei!
Vorba aia "ce e val ca valul trece"...

films4all 30 Oct 2008 11:16

Ehhh... daia le zicem valuri. Pentru ca tot timpul vine un "val nou" in urma celui vechi. Daia nici nu tre sa-i plangem sau sa ne gandim la valuri cu tristeti. Atat timp cat valurile continua sa vina, si sunt si mari .. o sa fie bine. :P

mafalda 30 Oct 2008 11:28

Eu deja ma intreb cam cati ani o sa mai tina "noul val".
Nici nu vreau sa-mi imaginez ca Puiu, Mungiu, Porumboiu, Muntean au sa sfarseasca peste 20 de ani ca Muresan, Daneliuc, Pita

films4all 30 Oct 2008 11:39

Ahh.. nu cred. Ii vad baieti destepti. Pe langa asta, nu vad sa revina comunismul la putere ca schimbarea facuta in modul de concepere cinematografica, sa fie prea brusca si dintr-o data, cineastul sa se vada fara punte, fara acel ceva pentru care se pregatise o viata. Sau altfel zis, sa se vada deodata in cam deschis, fara sa stie exact, ce are de facut de aici inainte. Fara sa stie de ce anume sa se agate. De aici se si explica de ce, majoritatea alegeau sa spuna povesti (dupa 89) despre mizerie, mizerie si mizerie. Era primul lucru care le sarea prima oara in fata ochilor.
De aici.. in mod normal, lucrurile ar trebui sa mearfa foarte bine.

mafalda 31 Oct 2008 10:05

Crezi ca doar cenzura comunista in forteaza pe artist sa-si modifice stilul? Eu de la workshopul de anul trecut de la TNB cu Nikita Mickalkov am aflat de la MAESTRU ca cenzura comunista ( si in fosta URSS a fost mai a dracului ca in Romania) poate fi si buna - paradoxal! - il poate stimula pe artist.
Si apoi nu numai in comunism exista cenzura politica.
Si la Holywood a existat cenzura cu care s-au luptat mari cineasti dar asta nu i-a impiedicat sa faca filme de referinta pentru cea de a saptea arta!

ricutza 31 Oct 2008 11:35

nu stiu de ce vorbim de cenzura la trecut...cenzura exista in continuare peste tot, dar mai ales la Hollywood.
revfenind insa la cenzura de tip comunist, marele meu soc a fost legat de Kieslowski, care s-a folosit de cenzura in mod constructiv si nici nu a simtit nevoia sa-si bombardeze filmele cu mesaje despre ideologii....

mafalda 31 Oct 2008 12:02

Corect!
Kieslowski e un model de artist care nu a simtit nevoia sa pozeze in disident!

Led-Ze-Pencil 01 Dec 2008 22:47

Revazut acum pe HBO.
Pe bune ca tipa aia evita sa se uite in camera, ostentativ. Si se simte asta. Camera (de filmat, desigur) isi face in felul asta si mai simtita prezenta din cauza ei.
E ca atunci cand incerci sa-i surprinzi cuiva privirea si ala/aia tot o evita.

Proletar 29 Dec 2008 08:23

am vazut ieri mizeria pe hbo.
dacã pânã ºi "joi" ãsta e "film" care sã fie comentat ºi apreciat, apoi eu m-am lãmurit în privinþa cinematografiei româneºti actuale.
o idioþenie mai mare ca asta n-am mai vãzut.
dacã a mai fost ºi finanþat de cnc ºi difuzat pe la icr si hbo, atunci încep sã cred cã unor tâmpiþi li se acordã privilegii nemeritate, habar n-am pe ce considerente.
mi-e jenã, pur ºi simplu.

All times are GMT +2. The time now is 23:25.