![]() |
Din modul in care si-a scris articolul reiese foarte clar ca CTP nu doar ca n-a inteles filmul sau nu l-a apreciat ca urmare a unor preferinte personale, ci ca nici macar nu are idee cum sa se apropie de ceva de genul asta.
Adica genul asta de reteta de a povesti hipersimplificat actiunea, apoi "hai sa radem de cat de prost e filmul pe care vi l-am povestit"+niste lamentatii despre starea deplorabila a cinematografiei se poate aplica cu mici adaptari la o gramada de alte realizari valoroase artistic, pe care le-ar desfiinta: jazz-ul, Camus, Ionesco, pop art, orice chestie care nu declama explicit si patetic un mesaj conventional poate sa fie demolata asa. Oricum, dezmatul se continua si dupa finalul articolului, in comentariile care fac referire ba la malefica ideologie americana promovata de filmele de genul asta, ba la conspiratia iudaica ce trimite Oscarurile spre Coeni ("daca sunt de origine evreiasca,atunci e clar de ce au luat oscarul"). |
ce praf e! :w00t:
|
Originally Posted by Cazeemeer:
|
articol scris la mahmureala.asa,ca postare pe vreun forum,ar merge :D
nu stiu ce circumstante atenuante ar avea pentru aiureala asta reductionista si simplificatoare.probabil ca simtul lui logic(e inginer)s-a simtit violentat de aleatoriul ideatic al filmului. |
ctp e varza varza : )) mai trista e sleahta de comentatori - am citit ce ziceau citiva, e jale (mi-a placut unul care se intreba unde e h-ul din cohen :P )
|
nasol,
dupa ce am citit povestea despre mungiu m-am gindit ca o mai avea omu' momente de ratacire, ca asa, in genere, o mai ia pe aratura... dar acum e clar, nu a fost o gafa, o scapare, o neatentie atunci. ctp pare doar un infumurat care, in tinerete, la o bere, si-a auzit colegii spunind ca exista doua filme mari in epoca - oglinda si odiseea spatiala 2001 - si el, ctp, a inceput sa creada in asta si sa se comporte ca atare - tot ceea ce nu seamana cu cele doua filme, inevitabil nu e bune (casazicasa), e cu personaje de cartoane si e mai slab decit Segiu Nicolaescu daca e cu actiunea, decit Veroiu daca e western (gen proposition sau jesse james), decit BD daca e comedie - gen monty python ( :sleep: )... sper, totusi, ca nu se va enerva asa tare incit sa cumpere toate numerele cu Barton Fink din Romania libera (de azi, creca), pe care sa le arda in Piata Universitatii in semn de protest fata de decizia AMPAS. |
Originally Posted by gionloc:
Poate ne face maine-poimaine si un review extaziat despre tragedia scrittorului neinteles. |
mega-lol
ma bucur k am deskis ctpia pandorei ;) |
LOL. Chiar am citit tot, ºi iar am râs, nu m-am putut abþine! Ok. Nu am sã cad în pãcatul unora de pe-aci care nu vãd filmele, dar totuºi le comenteazã, pentru cã X sau Y le-a vãzut ºi dacã lui nu i-a plãcut, categoric nu o sã le placã nici lor! LOL!
Dilema mea, inteligibilã sper nu doar pentru mine, constã în neacceptarea pãrerii celuilalt, dacã lui nu-i place filmul pe care eu îl apreciez automat s-a prostit "di tãt"! Hmmmm... Mã pune pe gânduri (a se citi fugã) insistenþa asta cu care-i desfiinþaþi pe cei care nu gândesc ca voi, nu au aceleaºi gusturi cu voi, eu fiind genul de om care ºtie cã cei care nu sunt cu noi nu sunt AUTOMAT împotriva noastrã. Raþiunea-mi spune cã aci e ceva putred. Mã rog, treaba voastrã, dar se vede ca dracu! Lãsaþi, domnule, omul în pace, fiecare are dreptul la o opinie (personalã - ºtiu e pleonasm, dar aci chiar e necesar), numai în comunism trebuia sã gândim ºi sã simþim toþi la fel! :D Paralela aceea dintre puterea de înþelegere ºi jazz, sau Camus a fost de-a dreptu' tembelã! Oricum, iar am râs! O sã mã uit ºi eu la film, motivele pentru care nu ar trebui sã-l vãd, cele postate aci sunt doar hilare. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: |
ctp-ul e complet pe langa. iar ce ma uimeste pe mine e siguranta pe care o afiseaza de fiecare data, indiferent de domeniul in discutie. as zambi si as sarbatori ziua in care omul sa zica "fratilor, nu ma pricep, nu stiu ce sa zic". pana atunci astept cu infrigurare sa vad vreo critica si la textele de pe biletele de tramvai.
|
kestia asta, scrisa cu galben, cum k tre sa fim toleranti cu toate timpeniile & aberatiile pt k e dreptu omului sa-si spuna o parere (proasta), este d departe cea mai tembela kestie dp forum... :lol:
am mai spus-o - si insist: kiar nu i s poate cere individei sa-si skimbe culoarea?? k naravul, s vd treaba k n-are cum... |
stirnit d un top 10 al fratilor coen (din ult nr al republik), va propun k fiekre sa vina cu cite un top personal...
al meu arata asha: 1 'no country...' 2 'fargo' 3 'miller's crossing' 4 'blood simple' 5 'the big lebowski' 6 'the man who wasn't there' 7 'o brother where art thou?' 8 'barton fink' 9 'raising arizona' 10 'hudsucker proxy' * o mentiune speciala si pt cele 2 scurte ale lor: 'world cinema' (din omnibusul 'chacun son cinema' compilat d gilles jacob, 2007) & skeciul cu steve buscemi din 'paris je t'aime' (2006) |
al meu:
1. fargo 2. no country for old men 3. big lebowski 4. the man who wasn't there 5. hudsucker proxy 6. barton fink 7. miller's crossing 8. o brother, where art thou? 9. blood simple 10. ladykillers si raising arizona - care m-au lasat rece. |
in ce ma priveste, lucrurile stau asa:
1. no country 2. fargo 3. barton fink 4. the man who wasn't there 5. miller's crossing 6. blood simple 7. o brother... (totusi, e un film foarte bun!) 8. raising arizona/hudsucker proxy/ladykillers (nu am vazut big lebovski :oops: ) :x - ete ca si scrierile forumistice au fost invadate de reclame magice! |
Originally Posted by Dragomara:
So, let me help you out of your dream. :happy: Nu vom läsa omul în pace. :sleep: Nntz! :hmm: Let the best one win! :D
|
Originally Posted by Alex Leo Serban:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=3325 |
Topic din 2004??? :huh:
Eu m-am înregistrat aici pe 31 decembrie 2004. :? Nu-i valabil. :x L.E. Ba nu, hai sä nu fiu räu... 8) OK, e valabil - dar cu o conditie: sä poarte indicativul B.P. :hmm: Acum suntem în epoca D.P., :happy: dupä care va urma A.P. :sleep: Adicä ce, numai Cristi Puiu are dreptul? :love: :love: ALS-ule, zi cä da. ;) |
oh doamne, p topicu ala sint si postarile bietului nemescu...
hai sa-l lasam asha! continuati aici pt pitbull eu am folosit, cum stii, abrevierea anglo-saxona: BCP = as in 'before cristi puiu' ;) |
Evident, iar eu folosesc abrevierile anglo-saxone B.P., D.P., A.P. (Before Pitbull, During Pitbull, After Pitbull).
|
mai lasi cva loc si pt IBP? (= In-Between Pitbull) :lol:
|
In principiu (dacä vreodatä voi absenta tempoar): B.P., D.P.1, I.B.P., D.P.2, A.P.
|
Pitbull mi-a fost ruºine sã citesc tot ceea ce-ai scris. RUªINE. M-am oprit dupã cea de-a doua frazã, ºi m-am întrebat ca omul simplu, cel de pe stradã, cum de mama dracului tu, sau Cazimir, sau Alex care nu sunteþi nici critici literari, nici oameni de litere, nici mãcar lingviºti (LOL) aveþi dreptul sã spuneþi despre Cristian Tudor Popescu cã este un semiscriitor (LOL!), iar el care nu are nimic de-a face cu filmul (nu cã majoritatea de pe acest forum AM avea), el nu are dreptul sã comenteze negativ un film, ºi tocmai de-aia este executat pentru opinia lui, cum?!
Drept urmare nu-mi rãmâne decât sã vã urez "bine aþi revenit la grãdiniþã! regret cã banii de bere se vor duce pe pamperºi, dar aºtia suntem!" |
Originally Posted by Pitbull:
Verticalitatea voastrã de secerã ºtirbã chiar m-a dat gata! Din punctul meu de vedere, pãrerile voastre, oricât aþi fi voi de experþi (inutil sã mai zis, DELOC) ei bine pãrerile voaste sunt anulate prin însuºi faptul cã NU le spuneþi în primul rând celui interesat. Restul chiar e tãcere, a se citi pierdere de timp. Pitbull - într-adevãr aberaþi, sunteþi de nerecunoscut sub stratul de roºii ºi gãlbenuº de ou expirat. |
iesi, fa, afara! :x
tzoapa tot tzoapa... |
In caz ca ai uitat: "MA RETRAG eu - DEFINITIV SI, i swear, IREVOCABIL! - DP FORUMUL CINEMAGIA" |
Errare humanum est.
I-am scris un e-mail CTP-ului, tachinându-l amical despre prostioarele pe care le-a scris, si dându-i linkul de-aici, în caz cä era curios sä vadä cum îl încondeiem. Deci, zbârci: nu ne ascundem. (Apropo, a fost dintotdeauna genul de om cäruia îi place sä fie contrazis, si se avântä cu curaj în controverse. Nu se supärä ca väcaru' pe sat când cineva îi zice cä n-are dreptate. Ba chiar, uneori, INSISTA sä-l criticäm cât mai virulent si violent, spre a-si verifica propriile argumente - ca în cazul volumului de debut, "Planetarium". Altä datä, a oferit 300 de lei recompensä cui îi descoperea o gugumänie cât toate zilele din respectivul volum.) Da' uite, am altä propunere: din totdeauna m-a incitat orasul Cernavodä, prin prezenta podului, prin felul cum se asterne pe cele douä versante, mai recent si prin prezenta canalului... Dar niciodatä n-am avut ocazia sä-l vizitez. Ce-ar fi sä vin eu acolo pentru o zi, într-o sâmbätä, mai spre varä asa? Si cât ne promenäm si-mi prezinti orasul, eu îti povestesc, printre altele, si despre CTP si anii când ne cenäcläiam ambii doi la Solaris si Prospectart. Si pân-atunci, punem subiectul în cui, ca sä nu vorbim în necunostintä de cauzä. OK? |
|
[quote="Pitbull"]
Ce te face sa crezi ca TU esti cel care are dreptate? Faptul ca tu si alti 2-3 useri de p-aci ati gasit sensuri in nimic (iar ceilalti sustin ca le-a placut pt ca da bine) iar Academia a mai dat o duma nu inseamna ca sunteti detinatorii adevarului absolut. |
domnu' Pitbull de o viata se invirte in jurul filmelor, als la fel, iulia blaga, im nistor, samd. daca faptul ca ei papa filme pe piine zilnic nu inseamna mare lucru, atunci asa e, nu mai exista etalon, nu mai exista valoare... exista doar nimicul ala pe care il vezi in ncfom (si replicile portocalii ale domnitei din cernavoda) ;)
|
Multumesc, Gionloace. Totusi, for the sake of truth: Irina Margareta Nistor nu recunoaste nici ea "N.C.F.O.M." (ne-am contrazis acerb zilele trecute). In schimb, Magda Mihäilescu îl sustine din plin, si e revoltatä de "Oscarul degeaba" al Cetepeului: azi-dimineatä, amândoi ne puseseräm cu tunurile pe Tudor Caranfil, care la rându-i nu-l agreeazä, declarându-l "cel mai slab Coen".
Ideea e cä, cel putin între aceste patru personaje (I.M.M. & T.C. versus M.M. & M.C.) controversele constau din argumente substantiale si detaliate; nici unul dintre noi nu expedia filmul �* la articolul Cetepeului, si nici nu-l osanaliza capodoperistic. |
pe im nistor o auzisem la radio (parca), inainte cu citeva zile de premiera nationala, ca arde sa vada coen-ul. la cit era de efervescenta la adresa filmului ma gindeam ca i-o fi placut... :) altfel, nu ma mira reactia lui Tudor Caranfil. creca tre sa fii cit de cit pliat pe propunerile (culturale) postmoderne incit sa savurezi un film ca asta (pe de o parte, in cazuri precum ncfom, delectarea de acolo vine. dintr-o contextualizare - sau intertextualizare - culturala). |
Originally Posted by gionloc:
:shock: ... Toti cei de p-aici cred ca au pretentia ca mananca film pe paine dar ma rog, poate unii se pricep/ vad/ simt mai bine/ profesionist dacat altii... Sunt un pic nedumerit cum de v-a placut filmul asta atat de mult, tie (gionloc) si lui ALS dar o sa-mi treaca ;) |
Si mie, si mie! ;)
Mai întâi l-am väzut tras de pe torrente, cä aveam nevoie de el pentru un articol din revistä. Si mi-a pläcut. Pe urmä, m-am dus si la proiectia de presä. Ei bine, aici L-AM IUBIT! In final, împreunä cu o prietenä (extrem de exigentä, de altfel - si foarte greu impresionabilä, mai degabä criticä si ironicä), rämäseseräm amândoi muti, cu ochii blocati în ecran. Si murmurä ea, cu o voce pierdutä: "Nici nu stiu ce sä zic..." :shock: (Sigur, pe urmä s-a linistit, si l-am luat la puricat. Il adorä. :love: ) |
Mda... Pitbull - te cam lasã memoria dragul meu, þi-am scris de cel puþin 2 ori cã cele care mã fac sã râd din inimã sunt doar bancurile bune, carevasãzicã nice try cu CTPul, nice dar al dracului de penibilã! :D :D ªi aci nu e vorba numai de el, este vorba de majoritatea personalitãþilor din lumea filmului, din viaþa culturalã româneascã pe care le atacaþi (în cazul unora - constant). Am obosit sã în a încerca sã gãsesc o logicã, un înþeles superior invidiei ºi prostiei, lipsei preocupãrilor satisfãcãtoare, cauzã a acestei critici exarcebate la adresa a orice ºi a oricui. Gata, mã predau, nimeni ºi nimic nu schimbã pe nimeni ºi nimic în mai bine, niciodatã. :(( :(( Cele care conteazã sunt inteþia, gestul ºi opinia. ªi apoi oamenii nu trebuie schimbaþi, trebuie luaþi ca atare etc. ------------ Cred cã am avut o premoniþie când am scris la începutul topicului meu despre filmul de artã cã voi vorbi singurã aici. :D ------------ Cât despre venitul la Cernavodã, poþi veni oricând, dar cred cã e mai simplu sã-þi fac un rezumat (de-ãla gen Dragomara, mult prea intim, siropos de liric ºi absolut pitoresc, într-un cuvânt balcanic :P ) ºi sã-þi dau o adresa de Ringo sau Trilulilu unde sã vezi cam tot ce meritã vãzut, oricum n-ai pierdut mare lucru, aci la noi farmecul rezidã în diversitatea etniilor/ religiilor . |
Alex - te rog pune postarea asta în ramã ºi dã-o mamei tale de 8 Martie, asta e valaorea (brutã, LOL!) a educaþiei pe care þi-a dat-o! (acum între noi fie vorba femeia o fi încercat, dar dacã n-o fi avut cu cine! oricum, pe zi ce trece le înþeleg din ce în ce mai bine pe lesbiene: "toþi bãrbaþii E niºte porci, iar eu mi-s vegetarianã, al dracului nenoroc!) :(( :(( :(( :(( :(( :(( |
Originally Posted by Twinsen:
NU, n-am uitat, da asa imi place mie sa fiu - imprevizibil! :P si-apoi, dk basescu & tariceanu au voie sa s razgindeask, eu dc n-as avea - mai ales cind sint rugat cu ceru & pamintu s-o fac?? uite k foloseste si politik la cva: imi da un model d comportament ;) cit o priveste p tzoapa galbena ot cernavoda - n-as fi avut nimic cu ea, in fond nu poti face un om mai destept decit i-a dat natura, dk n-ar fi atit d agresiva... i just gave her a piss of her own judgment! re: imn - stiu, ei i-a placut cel mai mult 'elizabeth - the golden age'... dspr gusturile lui caranfil-pere am mai scris :oops: |
Alex nu am vrut sã mori dezinformat (a se citi PROST), ia de învaþã limba românã, un cuvânt pe zi, am citit undea cã ar fi chiar eficient, în juma de secol vei fi capabil sã înjuri cu toate literele, azi aveam:
þoápã2, þoápe, s.f. (reg. ºi fam.) 1. persoanã cu apucãturi grosolane; bãdãran, þopârlan; mitocan. 2. fatã care joacã ºi sare mult. Carevasãzicã un fel de ce faci tu aci... :(( ------ Cât despre tabloul ãla, având în vedere cã eºti mai tot timpu' ocupat cu mesajele "decente" ºi "inteligibile" pe acest forum, am luat hotãrârea nobilã sã þi-l fac cadou de ziua ta! Sã nu zicã lumea cã nu se promoveazã "valorile", aci! ------ No, hai keep up the "good" work! You are the man! Portocaliu e culoarea acestui font, am mai spus-o de 3 ori, dar nu-i bai pentru cei cu probleme de memorie o mai pot repeta. Aaa... ºi nu am vãzut încã filmul acela, dar mi-s convinsã din ce-am citit despre el, în altã parte, cã-mi va plãcea. Îmi cer scuze cã îmi permit crima de-a avea o altã opinie! N-ai idee ce mustrãri de conºtiinþã mã încearcã acu! :P :P :P :lol: :lol: :lol: |
nu: din familie am invatat k pers cu kre nu merita sa discuti trebuie ignorate...
cum am fost, insa, un copil neascultator - si, in plus, cinva kre adora sa intre-n conflicte - c am mai invatat (din viata, cum ar veni) este k fiecaruia tre sa-i vbesti p limba lui, altfel nu t intelege. deci: cu taranii in piata, k la piata; cu intelectualii, k in salon; cu o pers d joasa conditie (sociala & intelectuala) - asha, k cu tine :P oricum, eu plec din tara vreo 10 zile, asha k voi fi scutit d dezagrementu d a-ti vedea cacarezele galbui... :sick: poate, pina ma intorc, crapi dracu in cernavoda ala d kkt in kre locuiesti :happy: |
cred ca e ceva ciclic... din cand in cand mai apare cate un conflict aiurea, mai apare un user care se crede mai critic decat criticii...
aceste dialoguri m-au facut sa stau deoparte o vreme de forumul asta si pe zi ce trece realizez ca imi cam pierd timpul citind si cateodata postand aici. inteleg libertatea unui forum, dar ce nu inteleg eu este cum poate o discutie intre oameni (cat de cat) educati sa coboare atat de mult. |
pai eu - cum s vd - ma adaptez ofertei... alege sa fie needucat(a), ii raspund in consecinta :lol:
|
Cornele oi fi eu mai grea de cap, sau o fi memoria mea precum cea RAM, dar uite ce te rog: zi-mi unde a fost amplitudinea intelectualã maximã a acestei discuþii, sau a oricãrei discuþii de pe acest forum?! :D
---- Alex - ce mai pot spune la aºa comentarii?! Oricum, sã sperãm cã în altã viaþã vei avea mai mult noroc cu... educaþia; nu ºtiu de ce simt io aºa, dar cred cã pânã ºi cei din Ferentari au mai multã clasã, mã rog, voi cerceta ºi te voi informa dupã ce te întorci din þãrile fãrã Internet ºi/ sau Roamning. Drum bun! :(( :(( |
aleluia! :lol:
|
LOL!
Vezi de-ai grijã la teroriºtii arabi dacã pleci cu avionu', sau la gropi dacã o iei pe jos precum badea Cârþan, sau la gãurile de excavator dacã alegi varianta clandestinã de trecut a Dunãrii! Oricum, pentru oricare dintre ele ai opta "Doamne ajutã!" Sã nu mã laºi singurã cu "plictisitor" de decentul Pitbull, te rog! Dacã o fi sã fie sã "ajung" înaintea ta, promit solmen sã mã-ntorc urgent dupã tine! Baftã! |
Dragomara, fara suparare, ai devenit unul dintre userii care ma fac sa-mi para rau ca regulamentul forumului nu este mai strict. Inca o data, fara suparare, te rog sa incetezi altercatiile cu ceilalti useri si sa incerci sa scrii, cat mai obiectiv, la subiectele care te intereseaza.
Altfel, in curand am sa deschid un topic in cafenea, un topic in care vom putea vota daca banarea ta este sau nu binevenita. |
ªtefan
1) Citeºte toate postãrile. 2) Încearcã sã le înþelegi, întreabã unde nu pricepi. 3) Reformuleazã "rugãmintea" aia ºi o voi respecta când ºi eu ºi pãrerile mele voi fi respectate aci. 4) Pentru ca astfel de discuþii sã nu mai aibã loc, pe viitor, te rog du-te ºi modificã Regulamentul cu urmãtoarele amendamente: "aici pãrerea dvs. nu va fi respectatã, veþi fi înjurat, criticat ºi exclus dacã nu veþi gândi ca noi, iar în final vã vom banna pentru pentru culoarea fontului ºi diacriticele pe care le folosiþi, altceva nu am fost capabili, sau nu am avut timp sã pricepem din ceea ce postaþi". :( |
Re-reformulez eu
"aici pãrerea dvs. nu va fi respectatã ºi veþi fi înjurat, criticat ºi exclus dacã nu veþi gândi, iar în final vã vom banna pentru pentru culoarea nejustificat de stridentã ºi deci iritanta a fontului pe care il folosiþi, altceva nu a fost nimeni capabil sã priceapã din ceea ce postaþi"[/i][/b]. :) E pacat intr-adevar ca o asemenea regula nu exista in regulament, rezolvam mai rapid o multime de probleme. |
este limpede k lumina zilei cine s ascunde in spatele acestui nume...
|
Dacä te gândesti la cine bänuiesc eu, sunt nevoit sä te contrazic: am probe irefutabile si nonfutäcioase cä el nu s-a deplasat la Cernavodä în ultimele douä luni - nici mäcar pasager.
|
ti s pare k s vd cernavoda din postarile 'ei'? :lol:
pc t bazezi? torentialitatea timpa & agresiva pare sa-i adune sub aceeasi manta... oricum, dk e, e un caz clasic d dedublare patologik :shock: |
|
All times are GMT +2. The time now is 04:48. |