![]() |
Originally Posted by Leonard:
mass-media=presa scrisa, televiziune & radio...si cine il considera singular e un habarnist...in orice comunitate jurnalistica este la plural |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
|
Originally Posted by Cinemania:
in franceza este 'les medias' - adik acolo se markeaza pluralul atit in art. hotarit ('les'), cit si prin 's'-ul final. in engl. tendinta este - tot mai mult - de a se face acordul cu singularul, 'the media is'! mi se pare tendinta fireasca. faptul k e o 'comunitate' nu skimba cu nimic datele probl., dimpotriva: pur si simplu, mass-media - vazuta k o comunitate - este/are/face etc una-alta... iar in romana, let's face it, 'mass-media romanesti' suna ca dracu! :sick: da, 'time is money', it's a fact & we can't do anything but accept it. cit dspr faptul k se maninca mai rpd cu furculita vs chopsticks - iarasi it's a fact; dar asta nu t impiedica sa maninci si mai putin: vei termina de mincat si mai rpd! ;) PS la st3fan: n-am inteles exemplul... adik vinzatoarea pronunta 'bleumarin' k in franceza?? adik 'bleomaren'? sau ce? |
Da, in franceza se scrie "marine" si se pronunta "marin".Vanzatoarea o frantuzeste, de parca s-ar scrie "marin".
|
Originally Posted by Pitbull:
nu vroiam sa raspund la asta, dar felul in care te-ai exprimat "Cel putin Je", ma determina sa-ti raspund: moi aussi!
Sunt diverse coduri de la vechiul DOOM, as in THE first person shooter computer game, cu care am copilarit unii...mi-au ramas profund intiparite in memorie, dupa cum urmeaza: iddqd= invincibilitate; idkfa=toate armele&armor
Originally Posted by Nightwane:
|
si in germana este si va fi toata ziua Massenmedien, also la plural...normal ca suna ca dracu mass-media romanesti, dar asa este corect...este la fel ca la chips-uri ( :D ...iar mass-media nu se refera la o comunitate in sine sau vreo entitate, ci pur si simplu inseamna mijloace de comunicare in masa, care este la plural...acceptiunea asta de comunitate mass-media face ca termenul mass-media sa fie vazut ca fiind la singular, dar in cazul asta sa se foloseasca or comunitatea mass-media ori comunitatea, lumea, peisajul mediatic etc., etc. |
dar de ce sa nu se foloseasca, in ac. caz, "mass-mediile" (cu acord la pl)?
mi s-ar parea mai ok... mai ales k 'media' , la noi, are alt sens (= media matematica, etc). plus k mai nimeni nu mai spune ' medium' (pt 'mediu') decit in sens... spiritist! :D PS pt ' chips'-uri (btw, e un capitol in doom si in leg. cu folosirea cratimelor in cazul cuvintelor straine!), mie-mi place mai mult ' chipºi' :P |
hehe..this was a good one!!! pai nu se poate folosi medii pt ca singularul este "medius" care are pluralul "media"..acuma normal ca ai putea folosii si pluralul pluralului, adica medii, ca doar e la fel cu chipsurile, nu? :D cat despre media matematica amintita de tine, aceasta este folosita articulat...termenul acceptat (nearticulat) este medie, care suporta si pluralul medii PS: ce-ar fi sa ceri la magazin o punga cu chip-uri?? cum s-ar uita vanzatoarea la tine... :lol: |
.acum o sa recunosc ca am facut topicul asta de idiot ce sunt si pentru idioti. bun venit in lumea mea, stai jos si ia o carte de joc de citit.
|
.stai nitel.
.o sa imi cer scuze de la toti cei pe care i-am facut idioti in mesajul de mai sus. is un dobitoc. scuze si toate cele bune. |
Azi am invatat ca n ar fi trebuit sa ma trezesc niciodata din prima betie
|
Azi am aflat cã de la un banc poþi ajunge sã te cerþi cu cineva apropiat
|
Azi NU am învätat nimic nou.
Tot ce-am väzut în "Azucena" (vezi topic: Cinematografia româneascä > "Azucena" - nu pun link cä mi-i lene) stiam dinainte. Nu. Mint. Am învätat ceva nou despre MINE. Nu stiam cä, într-o salä cu trei spectatori, în timpul unor (secvente nu pot sä le zic) care se voiau sîrioase, pot sä râd isteric vreo 20 de minute non-stop, tot mai tare - inclusiv de propriul meu râs. |
Azi am invatat ca exista o gama variata de metode pentru a-ti masura penisul.
http://www.homemade-sex-toys.com/penis/index.html |
Cu subleru' merge?
|
Revenind...azi am invatat ca, dupa ce spui clar (a se intelege si cu voce tare) ce vrei cu adevarat, te simti fabulos.
Poate maine o sa invat ca te aduce si mai aproape de tinta. :) |
.... SolidWorks 2006 e mult mai bun decat Catia V5r16 si ca Solid Edge 16 e inutil.
|
All times are GMT +2. The time now is 20:16. |