Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Premii, festivaluri (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=231)
-   -   Berlinale 2006 (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=87812)

marx 16 Feb 2006 22:34

Originally Posted by Alex Leo Serban:

Originally Posted by Airlight:

atunci taci din gura.

atunci hai sictir.

Eclatant !!!

Alex Leo Serban 17 Feb 2006 10:48

tocmai am vazut filmu iranian (jafar panahi, cel cu 'cercul'), 'offside' - f f bun!! mi-a amintit (mult) de 'reconstituirea' - minus sf. tragic de acolo...
cred c-o sa ia ceva - poate pe la pr. de regie, p-acolo.
oricum, este altceva decit the usual iranian fare: un film f subversiv facut lightheartedly, cu cine-veritate & voie buna :P

Alex Leo Serban 17 Feb 2006 20:17

'requiem', nemtezsc, un fel de crima de la tanacu pe nemtzeshte - doar k actul final (moartea fetei 'posedate' adica) se intimpla dupa sf. filmului... dupa un caz real of course (anii 70), f bine jucat de fatuca cu pricina, prizoniera nu doar a 'demonilor' din ea, ci si a demonilor numiti familie ultra-crestina! corect, period-touches ok.

'capote': vazut, dar nu m-a dat pe spate; scrie 'american independent' pe el de la inceput la sf.; scenariul (sau kiar ideea scenariului...) mai interesant decit executia.
psh GENIAL of course, so much into it k it's scary :shock:
iar catherine keener - boy i love this woman! nimeni nu ride precum c.k.!! totusi, rolul ei (= harper lee, prietena din copilarie a lui truman c, personaj in 'other voices...' si autoare a lui 'to kill a mockingbird') is too underdeveloped... :(

Longshot 17 Feb 2006 22:01

iar catherine keener - boy i love this woman! nimeni nu ride precum c.k.!! totusi, rolul ei (= harper lee, prietena din copilarie a lui truman c, personaj in 'other voices...' si autoare a lui 'to kill a mockingbird') is too underdeveloped... :(

si mie mi s-a parut la fel, pusa doar pe post de supportive friend pe langa personajul principal, dupa formula de scenariu american. adevaratul supporting role in filmul asta e cel al lui clifton collins jr, pe care-l tin minte din rules of attraction (dealerul cu 'i need you like i need an asshole on my elbow'), asta daca e sa laud si alti actori decat hoffman.

Alex Leo Serban 18 Feb 2006 09:33

da, da - interesant personaju.
iar dan futterman (scuzati, asa-l keama...) e actoru din 'the birdcage' - fiul lui robin w - si e la primul sau scen.!

Nae 19 Feb 2006 01:15

hahahhahahaha....

ALSh is drinking away his pain now.

macar atat, Winterbottom a luat ursu argintiu pentru regie.

mai spune-ne si tu alsule.... cum e? cine a luat? huh?

europe_east 19 Feb 2006 01:30

se pare ca un film bosniac pe nume Grbavica a luat ursul. despre ce e? ca si la news lumea pare destul de retinuta in relatari.

Nae 19 Feb 2006 11:52

we'll let the critic speak... so go ahead critic, tell us....

Alex Leo Serban 19 Feb 2006 20:45

o RUSHINE! un palmares VARZA! si o ceremonie de camin cultural (minus nina hagen!), pe care, daca ai facut imprudenta s-o urmaresti kiar din sala palastului, n-ai inteles mai nimik pt k spiciurile au fost 95% in germana - limba cazona :sick: pai, atunci sa-si faca ei festivalu lor numai cu productii nemtesti, sa se premieze intre ei si sa ne lase pe noi in pace!

deci: palmaresu (scos din burta lu tanti charlotte cranky rampling, care se pare k s-a certat urit de tot cu toti ceilalti si toata lumea cu toata lumea... whatever) - ursu s-a dus la (ceea ce eu & iulia blaga am numit) 'scirbovitsa' - film facut in 'pepiniera' berlinalei & a balkan fund a.s.o.; un film despre 'ranile razboiului' din bosnia & efectul acestuia asupra unei familii, blabla. nothing worth seeing or commenting about.
pr. pt regie lui 'road to guantanamo'- alta rushine: premiu politic! eu i-as fi tras lu winterbottom o flegma intre oki, iar pe 'prizonierii nevinovati' din inkisoarea cubaneza, care au stat acolo 2 ani, i-as fi trimis inapoi, sa mai stea inc vreo 4, k nu strica :P
pr. special al juriului s-a impartit (alta penibilitate!) intre 'a soap' & 'offside', 'soapu' fiind debutul unei daneze cu o poveste de dogma 95 reciclata (care a luat si pr. pt cel mai bun debut!) despre rel. intre o gagica separata de b.f. si travestitul pe cale de-a deveni transsexual ( :sick: ) care locuieste cu un etaj mai jos, facut k un soap de televiziune, cu un voice over care explica ce urmeaza sa se intimple... really, nothing! in skimb, 'offside'(jafar panahi - excelent! am scris deja despre el.
cele mai ok premii au fost alea de interpretare - i-am remarcat si eu pe moritz bleibtreu (in 'particulele elementare') si sandra huller (in 'requiem'): dar totusi, 2 actori germani - amin2 premiati?! in conditiile in care si anu trecut a luat gagica din 'sophie scholl'!?!?
looks fishy and - achtung! achtung! - parerea generala despre berlinala este f proasta...

herbert 19 Feb 2006 23:39

da, trist...
si nici "Legaturile..." lui Giurgiu n-au contat...

Alex Leo Serban 20 Feb 2006 13:20

'legaturile...' lui giurgiu nu aveau cum sa 'conteze' pt k au fost prezentate in sectiunea - necompetitiva - 'panorama'; ar fi putut culege doar 2 premii: al publicului si/sau 'teddy' (pt film gay & lesbian). n-a fost sa fie...

Nae 20 Feb 2006 13:25

ar fi putut culege doar 2 premii: al publicului si/sau 'teddy' (pt film gay & lesbian). n-a fost sa fie...

pe buna dreptate..... :D

Alex Leo Serban 20 Feb 2006 13:38

s-ar zice k jubilezi k un film romanesc, de debut, al unui tinar regizor roman, n-a luat nici un premiu la un mare festival de film, in sectiunea necompetitiva in care a fost prezentat, in ciuda bunei primiri din partea publicului & a cronicarilor...?

how sad. :shock:

Nae 20 Feb 2006 13:47

how sad it is to promote a movie that is not even worth looking at from beginning to the end... that's sad.... not judging the movie itself, but the context and the people behind it.

filmul e slab. ca giurgiu stie sa faca P.R, ca stie unde sa se duca, sa se arate, si sa vorbeasca, asta e alta treaba. dar filmul tot slab ramane.

tha's it. face it.

Alex Leo Serban 20 Feb 2006 16:37

bai pulik, ce sa spun, acu stii tu ce-i aia 'film bun', nu? cite filme ai vazut la viata ta? te dai mare pe forum, si tu si frati-tu, de parc-ati fi cinestiece mari scule pe bascule...
u take it from ME, nae boy: yr taste s.u.c.k.s.! mine rulz. end of story. now back to kindergarten - k tot iti place germana :sick:

Nae 20 Feb 2006 17:51

bai pulik, ce sa spun, acu stii tu ce-i aia 'film bun', nu? cite filme ai vazut la viata ta? te dai mare pe forum, si tu si frati-tu, de parc-ati fi cinestiece mari scule pe bascule...
u take it from ME, nae boy: yr taste s.u.c.k.s.! mine rulz. end of story. now back to kindergarten - k tot iti place germana :sick:

uiuiuiuiuiui... draga alsulici, ce te superi asa? vai, ai vazut filme.... wow. altii le-au facut, ya know.

and when the f.uck did i pretend to be a big hit on the forum.... ca doar numai la 'asociatii...diverse' ma tavalesc, and ocasionally some festivals.
i'm not seeing myself as a critic, i don't pretend to be one, and i don't wanna be one.... iti las tie toata gloria forumului asta, ashilici, penca stiu ca-ti place de fi aplaudat.... i don't need that. really.

so, hail all to the big alshi, cause he's da 'man'!

Alex Leo Serban 20 Feb 2006 20:40

auzi papusha, cum spuneam si cu alt prilej: decit sa faci filme de kkt, mai bine sa nu faci nimic / da sa fii in stare sa recunosti kktul when u smell it ;)
and second - mie NU imi place sa fiu aplaudat, in case u didn't notice it!
fac tot ce pot sa fiu antipatic, contra curentului & stuff: cind constat k sint prea 'mainstream', kestia asta ma pune pe ginduri & atunci fac ceva to disclaim that - got it?

Nae 21 Feb 2006 00:52

fac tot ce pot sa fiu antipatic, contra curentului & stuff: cind constat k sint prea 'mainstream', kestia asta ma pune pe ginduri & atunci fac ceva to disclaim that - got it?

.... in other words, no personality, no continuity, no respect for yourself. right? a whore, for the fun of it.... nice.

adica, if everybody'd love Altman, Tarkovsky or whoever you like now, you'd love all the mainsteam-crap we see today, right? smart move boy...

herbert 21 Feb 2006 01:38

mai nae, ce ai de nu te potolesti? iesi la o plimbare pe Podul Karol, arunca niste firimituri ratzelor/gastelor/gugustiucilor de langa pod, sa le intaresti impotriva gripei aviare. ai tot incercat sa bruiezi relatarile lui als de la Berlinala. n-ai reusit, iar als a fost mai harnic ca oricand. merci, als-ule!
pacat ca Berlinala a avut un final si niste concluzii de rahat...

Bulumulu 22 Feb 2006 19:09

blabla..si tu si frati-tu, de parc-ati fi cinestiece mari scule pe bascule...blabla...

domnule cred ca suferiti de un complex de inferioritate - atat pentru offtopic@premii,festivaluri

Alex Leo Serban 22 Feb 2006 19:51

domnule cred k simteati nevoia sa mai adaugati ceva...
nu era nevoie.

Nae 23 Feb 2006 00:48

ca ai raspuns ma bucura domnule, ca herbert nu trebuie sa va mai ia apararea, si puteti sa-mi raspundeti si mie la ultimul mesaj.... vad ca-l evitati..... sau va place?

Alex Leo Serban 23 Feb 2006 05:24

yes i am a whore. satisfied?

All times are GMT +2. The time now is 04:56.