Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Codul lui da Vinci (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=87783)

herbert 16 Apr 2006 22:45

fundamentalistii ataca, pauza, "Codul lui Da Vinci" :D

Pitbull 16 Apr 2006 22:50

Pauzä, adicä "virgulä", nu?

In altä ordine de idei:
Gata, m-am prins, Herbie, stiu de ce ti-e fricä sä ne vedem la vinu' äla bun de care ziceai: c-o sä-ti dovedesc cä-s la fel de fundamentalist, cum e Korben fan Vama Veche! ;)

BeNnY 16 Apr 2006 23:45

Originally Posted by Pitbull:

Emi, BeNnY, MinRep - care vä simtiti, mä? :?

Pitbull te-am rugat si eu ceva.

oricum, cine e gigel2k sau cum il chema?

Pitbull 16 Apr 2006 23:49

Päi mä rugasesi sä nu mai dau räspunsuri scurt-aprobatoare la deciziile tale, gen "Da", "Firesc", "Asa e," sau "De acord".
Gigelk e, evident, un cetätean revoltat.
Da' acuma, cä i-ai deletat protestul, ce mai pricepe lumea? Mai bine taie tot ce-a curs dupä el.

raptor 17 Apr 2006 14:06

MI S-A STERS UN MESAAAAAAAAJ????????????????????????????MIE?????

... :hmm: BINEEEEEEE.......BINEEEEEE.....

herbert 18 Apr 2006 00:04

Originally Posted by Pitbull:

Pauzä, adicä "virgulä", nu?

In altä ordine de idei:
Gata, m-am prins, Herbie, stiu de ce ti-e fricä sä ne vedem la vinu' äla bun de care ziceai: c-o sä-ti dovedesc cä-s la fel de fundamentalist, cum e Korben fan Vama Veche! ;)

nu, drag Pitbull. "pauza" e potrivit si bine gasit aici, pt ca exprima adevarul. 8) voi, fundamentalistii (se poate si "talibanii" :D ) mai faceti cate o pauza intre doua atacuri in numele credintei: curatati flintele, spalati iataganele de sange, mai recititi o dogma...:D
nu consumati voi timpul cu "virgule"..., nu credeti voi in gratuitatea gestului...

on topic (calare pe subiect):
in dorinta mea de a vedea cat mai repede capodopera lui Howard, am tras de pe trackere vreo doua bucati cu titlul "The Da Vinci Code" (2006, director Ron Howard). ei bine, a fost (mai este inca) o mare pacaleala. sa nu gresiti ca mine...

P.S. nu stergeti mesajele de pe acest topic. e o adevarata blasfemie gestul vostru cenzuristic. ..

lestatika_29 20 Apr 2006 08:59

in sfarsit, am vazut ceva mai mult din film....
una calda, una rece: raman la parerea ca Hanks, oricat de bun ar fi el ca actor, nu se potriveste in rolul lui Langdon.....
In schimb, toate laudele pt Paul Bettany, perfect in rolul lui Silas, iar peisajele/locatiile sunt superbe, ma mir cum de i-au lasat sa filmeze in unele locuri, dat fiind caracteurl "blasfemic" al cartii......
oooof nu mai am rabdare sa vad filmul..

Terror_IST 30 Apr 2006 12:46

Ma voi duce cu cea mai mare placere la "The DaVinci Code" la fel cum voi merge si la "M:I III" si "Pirates of the Carribean II". Filmele astea nu au cum sa greseasca si chiar daca dezamagesc ("War of the Worlds" anybody?) tot vor umple salile de cinema. Nu cred ca adaptarea cinematografica dupa romanul lui Dan Brown va starni mari controverse sau ,cel mult, va fi ceva de genul "furtuna intr-un pahar cu apa". Ron Howard este un regizor populist care nu-si permite (sau n-are curajul) sa-si puna oamenii in cap cum a facut Scorsese cu "The Last Temptation of Christ" (undeva pe acelasi filon). Deci vom avea parte de Paris si Londra cu muzee & CO, de Forrest, Amelie, Gandalf si Leon, filmati strasnic intr-un thriller care nu are cum sa dea gres. Mi-am pus de pe acum berile la rece!

herbert 03 May 2006 16:24

Jean Reno, “leon”-ul francez, este incarcat de admiratie pentru Tom Hanks, dupa ce s-a filmat alaturi de acesta in Codul lui Da Vinci. Zice Jean - intre altele - in revista “Park Avenue”: “Hanks e un fel de Harry Potter al zilelor noastre. El apartine unei categorii foarte rare de actori a caror simpla presenta in cadru te impresioneaza foarte mult”…
adica... asteptam sa vedem.

^Neo^ 04 May 2006 13:36

De astazi se pot rezerva deja bilete la Mall-ul din Bucuresti.
Haideti sa-l vedem mai intai si apoi sa dezbatem filmul vs. cartea etc.
Premiera 19.05.2006.
C.U. all there!

Pitbull 05 May 2006 01:59

Päi, hai sä mergem! Abia astept! Cronicä pe teavä!
Apropo, asta-i o provocare pentru mine (si cred c-am sä mä pot achita onorabil): oricât de prost e textul, voi privi filmul strict obiectiv, si voi releva orice calitäti si defecte are, separat de sursä.

peter jackson 05 May 2006 18:27

Codul lui Da Vinci este o carte anticrestina. nu exista nici o dovada concludenta care sa ateste afirmatiile socante ale lui Dan Brown. exista anumite lucruri pe care nu le poti ataca in carti. Credinta religioasa e unul din acestea . filmul ar trebui boicotat.

Cinemania 05 May 2006 20:56

Originally Posted by peter jackson:

Codul lui Da Vinci este o carte anticrestina. nu exista nici o dovada concludenta care sa ateste afirmatiile socante ale lui Dan Brown. exista anumite lucruri pe care nu le poti ataca in carti. Credinta religioasa e unul din acestea . filmul ar trebui boicotat.

mai da ce-ai patit? pt asa ceva (daca ai avea dreptate) nu se boicoteaza un film

Pitbull 05 May 2006 21:09

Nu-i "anticrestinä", Petricä, e doar idioatä. Da' uite, aici e vorba de FILM. Despre textul lui Dänicä Brownicä Färä Fricä Si-n Cap Nimicä, avem topic în Cafenea > voil�*:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=6688

napoleon_dynamite 12 May 2006 22:29

Mi-au placut la nebunie Ingeri si Demoni si Codul Lui Da Vinci (le-am citit pe ambele intr-o saptamana) si de-abia ashtept sa vad filmul...sa speram k nu vom fi dezamagiti:D

Pitbull 12 May 2006 22:37

Nici nu stiu ce sä sper...
Sä nu mä dezamägeascä? Ar fi interesant - altul dintre rarissimele cazuri când filmul e mai bun decât cartea.
Sä mä dezamägeascä? Ar fi si mai interesant - voi desfiinta si filmul, cum am fäcut arsice si cartea.

peter jackson 12 May 2006 22:46

daca un film ar ataca tara voastra nuv-ati simti jigniti.atunci de ce nu va simtiti jigniti cand Dan Brown ataca credinta majoritatii romanilor si europenilor

Pitbull 12 May 2006 22:55

Nu atacä nimic, e prea bou. Numai taurii atacä. Asta n-are coa-ie.

peter jackson 12 May 2006 23:03

Foarte multi naivi pot crede aberatiile lui brown deci el trebuie combatut

Pitbull 12 May 2006 23:08

Päi hai sä-l cumbatem. La "Vocea patriotului nationale".

herbert 12 May 2006 23:10

daca un film ar ataca tara voastra nuv-ati simti jigniti.atunci de ce nu va simtiti jigniti cand Dan Brown ataca credinta majoritatii romanilor si europenilor

de ce te ataci singur, mai petrica?
e atat de fragila "credinta" ta si a "majoritatii romanilor si europenilor" ca se ruineaza la o simpla and nevinovata aluzie?
ce-aveti voi de ascuns? :D
de ce va temeti asa? :D
asa sa ne ajute Dan Brown si Evanghelia lui Iuda! :P

peter jackson 12 May 2006 23:14

Daca nu esti adeptul nici unei religii singura solutie logica e sinuciderea pentru ca viata isi pierde sensul.

Pitbull 12 May 2006 23:15

Hooo, Herbie, nu te îniepta!
Petricä-i doar un biet fundamentalist ignorant-istericoios. Stiu cä tu tânjesti sä generalizezi, da' nu tine, ce sä-i faci? Dacä nu e, nu e! ;)

Alex Leo Serban 13 May 2006 07:22

Daca nu esti adeptul nici unei religii singura solutie logica e sinuciderea pentru ca viata isi pierde sensul.

si ce nene, fara 'sens' nu poti trai?!? ia te uita ce entelectual elitist avem aicea... sens, auzi! k parca nu poti minca, bea & f.ute k asa vrea muschii tai!!

ce nu ne-a explicat inenarabilul domn pee jay junior, in topicu destinat 'filmelor anticrestine' (sorry to bring this up here, dar topicu ala a fost blocat, dar se potriveste oricum -baiatu pj are idei putine & fixe! ;) ) este unde dracu pune filmele: japoneze, chineze, iraniene, indiene etc etc.

i mean, ce vina au regizorii filmelor astora k nu s-au nascut crestini k sa faca filme accordingly?? mister...

PS se pare k 'codu' (= filmu) e prost; asa zice 're:publik' ult. nr... o revista deloc crestina! :lol:

peter jackson 13 May 2006 10:45

Un regizor japonez,indian sau musulman de buna credinta nu ar fi facut un film gen codul lui da vinci pentru ca ar fi respectat religia crestina

Cinemania 13 May 2006 11:28

Un regizor japonez,indian sau musulman de buna credinta nu ar fi facut un film gen codul lui da vinci pentru ca ar fi respectat religia crestina

iti propun o integrala Pasolini

peter jackson 13 May 2006 11:33

Ati vazut ce au facut musulmanii cand au fost publicate.caricaturile cu profetul Mahomed.Crestinii ar trebui sa faca ceva similar in privinta Codului lui Da Vinci.

Cinemania 13 May 2006 11:37

apropo de nickname-uri...tu esti anticrestinul desavarsit...de ce? pentru ca Peter Jackson a facut filme ca Bad Taste si Braindead...apropo de Pitbull si alte comentarii anapoda...oricat te-ai chinui nu vei putea niciodata sa-i faci concurenta lui IMM...ea e mult mai coerenta :D

peter jackson 13 May 2006 12:09

Nu il compara pe Peter Jackson cu Ron Howard.Codul lui Da Vinci este evident o insulta la adresa crestinilor.Eu sunt crestin.Oare ar trebui sa aplaud acest lucru.Iar in Lord Of the rings Frodo se sacrifica pentru omenire precum iisus Hristos.

Cinemania 13 May 2006 12:11

Nu il compara pe Peter Jackson cu Ron Howard.Codul lui Da Vinci este evident o insulta la adresa crestinilor.Eu sunt crestin.Oare ar trebui sa aplaud acest lucru.Iar in Lord Of the rings Frodo se sacrifica pentru omenire precum iisus Hristos.

da' cine l-a comparat pe Peter cu Ron? eu te-am comparat pe tine cu un anticrestin. M-am convins: esti un fel de Jiji

si este Iisus nu iisus..inacceptabil pt un crestin declarat

peter jackson 13 May 2006 12:29

Filmele ar trebui facute pentru distractia spectatorilor si nu pentru a le distruge convingerile religioase.Libertatea totala de expresie este un lucru gresit. De exemplu ar fi oribil ca cineva sa nege Holocaustul

Cinemania 13 May 2006 13:03

Filmele ar trebui facute pentru distractia spectatorilor si nu pentru a le distruge convingerile religioase.Libertatea totala de expresie este un lucru gresit. De exemplu ar fi oribil ca cineva sa nege Holocaustul

exista si libertatea de a nu te lasa manipulat..cand o veni vreun producator de film la tine in casa si o sa-ti bage pe gat cu forta parerile lui, atunci n-ai decat sa latri cat vrei despre incalcarea libertatii...esti un pericol iminent pentru copiii tai, daca ai sau daca vei avea vreodata

peter jackson 13 May 2006 13:08

Nu toti oamenii au capacitate de discernamant evoluata.oamenii ar trebui sa ii asculte pe liderii religiosi crestini care stiu mai bine ce trebuie sa faca oamenii.

Cinemania 13 May 2006 13:09

Nu toti oamenii au capacitate de discernamant evoluata.oamenii ar trebui sa ii asculte pe liderii religiosi crestini care stiu mai bine ce trebuie sa faca oamenii.

absolut...si Inchizitia a stiut

peter jackson 13 May 2006 13:16

inchizitia in ziua de azi ar fi un lucru bun.atunci sa vedem ce ar face alex leo serban

Cinemania 13 May 2006 13:24

stiu ca s-a mai pus intrebarea asta, but is he for real? :D

poate e clona lui Gaandalf care ne testeaza...ar fi o usurare

Pitbull 13 May 2006 14:44

Ce-i, Cinemäniucule dragä, ai cäzut si tu-n plasä? Astept sä väd cât rezisti. Eu asearä n-am mai adormit decât cu calmante. :?

Cinemania 13 May 2006 15:02

rezist, rezist...pai fac parte din rezistenta anticrestina

Pitbull 13 May 2006 15:06

Fugi cu ursu'! Asta nici nu-i crestin, e posedat (si psihopat pe deasupra, adicä tot un drac... DOI draci, mai bine zis... Ce mai, saptezeci de mii de draci! LEGIUNE e numele lui! - Sfânta Evanghelie dupä Marcu, 5:9; Sfânta Evanghelie dupä Luca, 8:30).

Bulumulu 13 May 2006 17:01

sa-mi infund ceva in gura fundamentalistilor

nimeni nu are nevoie sau merita un manual de utilizare al vietii proprii, so fuck off

Supastar 13 May 2006 17:04

:lol:
desi am fost primul care am propus ceva de genu banarea individului.... cred k imi schimb parerea.... p mine a inceput s m distreze! inca banuiesc k e un tip care isi bate joc d noi.... ceva geniu nebun care se plictiseste.... mi se pare prea d tot s fie real.... adica.... just picture him la el in camera in fata computerului stand ore intregi pe cinemagia indrugand mega aberatii fanatice....
a propos, petre, iti recomand un film..... iti va placea.... nu mai tin minte cum ii zice.... l-am vazut pe hbo acu cateva sapt..... era un teen-comedy religiously correct..... ceva d genu: se intalneau aia dupa vacanta de vara si mergeau toti in sala de sport unde directorul avea speech de genu: ""G", "O", "D" is in da house"..... "give it up for my man J.C. ".... si din alea..... iti dai seama?? era o comedie comerciala facuta la hollywood! sincer, mie mi-a taiat pofta de mancare in seara aia si m-a prost dispus enorm..... tie ti-o recomand din tot sufletul!!!

later-edit: bai, peter jackson, d c vrei sa hang-uiesti cu noi cand nimeni nu te place???
http://www.landoverbaptist.net/forum...hp?showforum=4
aici vei gasi oameni si mai intoleranti decat tine! (si celorlalti, va recomand forum-ul asta.... am ras ore in sir de aberatiile celor de acolo....) locul asta e apogeul intolerantei in numele religiei crestine!
tot pentru tine, un site foarte special, care iti impartaseste viziunile asupra muzichiilor si a filmelor anticrestine: www.sfaturiortodoxe.ro

Alex Leo Serban 13 May 2006 17:59

eu cred... nu, nu cred; sper sa fie la misto! e atit de obtuz in coerenta lui compacta si fara fisura incit pare 'programat'...
e o practical joke al unui individ care se plictiseste si vrea sa ne testeze reactiile.
are o singura idee - hai, doua:
1. tot ce nu e 'crestin' e nashpa;
2. cinema = entertainment.

la 1: culmea e k turuie incontinent dspr sentiment(e) versus ratiune, ceea ce arata o f proasta parere dspr crestinism - i mean, pascal anyone?

la 2: ideea k cinema-ul poate fi arta (cum sint literatura, pictura, muzica - kestii de care nimeni nu leaga 'distractia') nu-i trece prin cap...

in consecinta, ne distram cit ne distram, dar avem si lucruri mai bune de facut; va propun sa nu mai cadeti in provocarile individului. lasati-l sa se inece in sucul propriu ;)

Airlight 13 May 2006 19:29

inca odata va zic:

e coco.

si se vrea subversiv.

Alex Leo Serban 13 May 2006 20:32

si noi am pus botu :(
mi s-a parut mie ceva fishy...
deh; timp pierdut, topicuri stricate.

lestatika_29 13 May 2006 20:35

mi-ati facut voi mie praf bunatate de topic din cauiza unui... nu-i corect!!!!!!!!! :((
in alta ordine de idei, mie cel mai cumplit lucru din filmul ala mi se pare freza lui hanks. am zis! howgh!

77ravens 14 May 2006 10:01

Originally Posted by Cinemania:

iti propun o integrala Pasolini

Eu ii propun sa ajunga ca pruncii din "Salo",si sa nu se mai joace cu citatele din filozofie de parca r fi rezultatul futerii in cur a lui Socrate cu mai stiu eu ce Nancy Boy(daca nu ti plac filmele de arta,cum ai spus altundeva, atunci delecteaza te cu subliminal de sublimul King Kong,film pentru cimpanzei castrati)
Ex nihilo nihil(asta nu i de la ora de filozofie)

Pitbull 14 May 2006 10:22

Gata, gata! Ne-am dus cu jalba-n protap la-mpärätie, si a fost banat! (Nu Banatu' äla care-i fruncea - ba chiar din conträ!)

Terror_IST 14 May 2006 15:43

Doamne ce-am pierdut zilele astea! Genial link-ul lui Supastar, mi-a facut pielea de gaina. Religious fanatics all over the world unite! Sadly, the future is yours... :((

raptor 15 May 2006 15:17

.anticrestinesc-tot topic-ul asta. sa fim crestini!

Tobey 15 May 2006 16:05

Codul lui daVinci

Fratiiiiiiiiilooooooooooooooooorrrrrrrr..... Ce aveti cu tom hanks? Este unul dintre cei mai mari actori la ora actuala....Personal nu cred ca as putea vedea pe altcineva in rolul lui langdon..... Poate Christian Bale, sau ...poate chiar si matt damon... de ce nu? Oricum asta a fost parerea mea... Ma puteti contrazice ca doar nu suntem intr-un regim totalitar.... Peace for all... Si sper sa nu mai fie cearta pe aceasta tema... :D fieacare cu parerea lui... ca doar suntem oamenii civilizati... ;)

All times are GMT +2. The time now is 01:23.