Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Animatie (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=248)
-   -   Cat de mult ne-au influentat desenele animate copilaria? (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=85521)

notorious 13 Dec 2004 10:13

cand eram mic, evident ca devoram desene animate - mai ales ca aveam si video... :)

1. tom & jerry - cei creati de hanna si barbera, pt ca cele 'reimprospatate' de fritz freleng sucked big time !

episoadele favorite - alea cu ratusca (mai ales ala in care crede ca tom e mama lui). saptamanile astea le-am descarcat de pe dc...

de ce? - pt ca erau cele mai sadice

2. sylvester & tweety - alea originale, fireste, nu astea noi facute de warner, cu ei detectivi ! am pus o poza cu sylvester chiar peste poza mea de pe ecusonul scolar !

episodul favorit - cel in care tweety se transforma intr-o creatura mare cat casa, unul gen dr. jekyll si dl hyde

de ce? - pt ca m-a bagat in sperieti ! :lol:

3. bugs bunny - pe mine chiar nu ma enerva iepurele asta, desi am auzit o gramada de plangeri!

episoadele preferate - alea cu piratul

de ce?- pt ca erau cele mai sadice :lol:

4. duffy duck
episod preferat - cel in care este vanat de elmer

de ce? - pt ca nu prea-mi placea ratoiul

dar mai am si vome de desene animate, gen 'road runner'...

Terror_IST 13 Dec 2004 21:12

Ai vazut episodul in care Bugs Bunny, in loc de Elmer, era urmarit de un japonez bubos si cu ochelari? La sfarsit iepurele ajunge sa-i arunce in aer pe japonezi!
Mai sunt simpatice episoadele in care apar toti trei:Bugs, Daffy si Elmer (ratoiul mereu si-o ia pe coaja) sau daca nu vanatorul atunci Porky Pig!
Imi mai placeau si desenele cu Sylvester, the Chickenhawk, cainele si cocosul imens (cel cu "I say now!", nu-mi mai amintesc cum il chema), in care micul uliu nu stia care e de fapt puiul!

Nightwane 13 Dec 2004 21:23

Originally Posted by Terror_IST:

cocosul imens (cel cu "I say now!", nu-mi mai amintesc cum il chema)

Foghorn LEghorn maybe? parca asa-l chema :?

ogto 13 Dec 2004 22:12

Toate bune si frumoase. Acum vreau sa schimb directia topicului. Sa vb. de filme care le-am urat in copilarie...

1. Captain Planet - Urasc desenul asta. Un tip palid cu parul vopsit si gelat. Un kkt de desen care ma enerva de fiecare data cand il vedeam.
2. Scooby Doo - Britney spears-ul desenelor animate.
3. Toata seris gen: Scooby Doo Kids, Flinstones Kids, Tom And Jerry Kids etc. Si astea le-am urat din toata inima. Porcarii.
4. Spin-offurile tampite: Scooby And Scrappy Doo, Pebbles And Bam-Bam Get it On, stiti genul.
5. Nu mi-au placut alea gen Catch The Pidgeon si Wacky Racers. Ma enervau.
6. Era un desen cu 3 tipi care aveau costume in culori diferite cu gauri. Si aveau tot felul de chestii care se bagau in gauri (gadgets) si faceau un super suite. Si asta m-a enervat.
7. Tom And Jerry nu prea le-am gustat. Bine, exceptand cateva episoade antologice...
8. Toate desenele gen: Ala cu Rechinul, Josie And The Pussycats si alte clone de Scooby doo care ma dezgustau...

Atat momentan. Daca ma mai gandesc la desene animate care le urasc le bag aici. You should do the same.

Pinky 13 Dec 2004 22:36

Originally Posted by ogto:

2. Scooby Doo - Britney spears-ul desenelor animate.

De ce? Erau preferatele mele, mi se pareau interesante si palpitante... cu The Mistery Machine si tot felul de enigme.
In afara de cele deja mentionate, imi placeau mult si The Jetsons.

notorious 14 Dec 2004 20:39

ah, captain planet - desenele animate care m-au facut sa arunc hartiile la cosul de gunoi. 8)

Terror_IST 14 Dec 2004 21:00

Cand urmaream "Captain Planet" pe TVR se tot vorbea de reciclare dar nu intelegeam conceptul. Abia mai tarziu am inteles ca era un desen animat facut de ecologisti. Oricum trebuie sa recunosc ca mi-a placut in acel timp. Seria din Scooby Doo care chiar mi-a placut era cea cu "Scooby Doo Where are You", cele mai noi parca nu mai au acelasi farmec. Filmul de animatie "Scooby Doo on Zombie Island" e foarte bine facut si aduce o noutate: chiar exista fantome! In schimb filmele ce Freddie Prinze Jr. si Sarrah Michelle Gellar o cam dau in bara! Ca tot veni vorba: era la un moment dat un desen cu o gasca de vanatori de fantome si un caine slab cu fes pe cap in care exista o fantoma adevarata si un fake. Un desen pe care chiar nu-l suport este Pokemon, nu inteleg cum a putat acapara atatea milioane de fani!

KORBEN 15 Dec 2004 01:50

@ladyskar
intr-adevar
si io ma uitam la galtar

Lady_Skar 15 Dec 2004 14:14

yup
old school cartoons kick ass. :D

@Terror
nu este totusi "though I walk through the valley of the shadow of death?"

Nazgulu' 16 Dec 2004 12:57

Inainte de era cablului, singurele desene la care aveam acces erau cateva clasice Disney de genul Goofy, Mickey Mouse si ce era pe tvr dimineata. Mi se pare foarte ciudat acum cand ma gandesc ca vezusem casetele alea de zeci de ori si tot imi placeau la fel de mult de fiecare data.
Apoi, in era Cartoon Network eram abonat in fiecare seara la Scooby Doo si Mask. Apoi a venit Dexter's Laboratory(din care nu am mai vazut un episod de foarte mult timp din cauza traducerilor & adaptarilor infecte), care a fost cam singurul din noul gen de desene(Powerpuff Girls, Weasel...) care mi-a placut. Restul nu aveau mare farmec. Imi aduc aminte cu placere si de Jetsons, SWAT Cats si niste desene care se difuzau dimineata, pe la 6:30-7, cu trenuri miniaturale si altele cu fructe. Ma uitam la ele nu pentru ca imi placeau neaparat, ci pentru ca erau singurele difuzate la ora la care asteptam sa plec la scoala.
Insa indubitabil, cele mai bune erau cele clasice, de la Disney... nu cred ca se vor mai face vreodata desene atat de bune.
Ca sa raspund la intrebarea topicului, desenele m-au influentat destul de mult, atat la gradinita cat si la scoala se faceau tabere, fiecare cu preferintele ei in domeniul atat de serios al desenelor. Desenele, domeniu foarte apropiat de cel al jucariilor si al dulciurilor, ne-a influentat in mod clar copilaria, practic totul se desfasura in jurul lor.
Cele care ma enervau erau unele cu niste pirati, cu un personaj negativ cu o nava foarte mare in care personajul pozitiv avea o pluta comparativ. Nu-mi placeau de nici un fel. Altele enervante erau cele editate dupa desenele vechi, cum ar fi Tom & Jerry Kids, Flintstones cu Bam Bam si Pebbles protagonisti, 13 Ghosts of Scooby Doo(parca asa se numeau)...

WraIth 17 Dec 2004 21:20

Primul desen care l-am vazut pe CN a fost J. Quest.
Inca shi acuma mai tin minte episodul - era cu un ochi uriash venit din spatiu.... klumea de tot

Cinemania 18 Dec 2004 23:35

atat de mult incat, azi, nu-mi refuz nici un desen animat :w00t:

cred ca am inceput cu Tom & Jerry...luasera ai mei parabolica (chiar dupa Revolutie) si, instantaneu, m-am indragostit de Cartoon Network...festin de rasete...saraca mama cat trebuia sa strige la mine pana sa-mi misc fundul la masa :D ...the mask, bugs, duffy, porky & co....nici tvr-ul nu ma lasat rece cu Cpt. Planet ( 8) ), Sandy Bell :love: :love: :love: ...si multe altele...pana azi mi-am infipt retina in tot ce-am prins, vrajit, printre altele, de Shrek, Ghost in the Shell, Wonderful Days, Spirited Away etc, etc, etc...so, what's cookin' next, doc?

Sm�agol-Gollum 10 Jan 2005 21:47

Duck Dodgers RULZZZZ!!! i just love that guy...he's so stupid... :D

nume 11 Jan 2005 01:58

Avem si topic de animatie acum .... just in case ...

emanuel 11 Jan 2005 08:44

L-am mutat aici...

Gaandalf 12 Jan 2005 11:08

In afara de faptul k mi-au placut ... Dex's Lab , Cow & Chicken, Johnny Bravo shi Powerpuff Girls - astea sunt foarte recente ... shi noi aici suntem sa vb despre copilarie ...

Knd nu aveam cablu shi eram pe vremea lui "Ceashca" ... ma inchideam in casa shi vedeam desene animate pe caseta video pana mi se facea rau ... asta knd nu bateam maidanul. Shi aici o sa introduc Tom & Jerry - cele vechi k alea a lui Chuck Jones nu mi-au placut asha mult. Apoi Goofy, Donald Duck, shi Mickey Mouse ... (doamne ce mic eram) shi Chip & Dale.
Tot asha mai vedeam shi Lucky Luke shi The Flintstones....
Urmatoarele casete vide primite cadou (d'afara) au fost cu Bugs Buny, Daffy Duck, Elmer ... adik the whole gang @ Looney Tunes...

Apoi a venit cablul shi tzin minte k la ora 15:30 eram in fatza tv-ului ... unde ma uitam la Power Zone care avea: Space Ghost, Sky Commander, Bird-Man, Galtar, The Centurions (now that was sooocooul) - shi akum m-ash uita la ele ...

Apoi ma mai uitam la Italia 1 shi canale 5 unde ma uitam la X-Men, shi Oli & Benji shi gemeli del destino ...

k bine zicea Benny ... de pe cartoon mai totzi am invatzat bine engleza ... o sa mai invetze ashtia micii engleza mai lejer asha ... knd o face plopu' pere. Ca vroiai ca nu vroiai invatzai engleza de placere ... asha il aud pe varul meu de 6 ani cu toate denumirile tampite de pe Fox Kids shi Cartoon network ... labagii romanii ashtia - :sick:

Bogie 12 Jan 2005 11:51

Originally Posted by Terror_IST:

In Dexter, superb episodul la caterinca dupa "Apocalypse Now"!

Nu cred ca l-am vazut.... :( :( :( ...e cumva din seria noua?

KORBEN 12 Jan 2005 13:47

este, cel mai probabil ala care se termina cu "the horror"
si campeaza la maxim si oboseala spatiala a lui kubrick.........
indeed e magistral

VladRock 30 Jan 2005 12:50

Tin minte cum dimineata eram cu ochii lipiti de ecran la Scooby-Doo si mai apoi Flintstones.cre ca ma yitam in total vreo 7-8 ore pe zi la desene,pana prin a 3-a.de atunci n-am mai fost mare fan.dar oricum,imi sa rad acum de acele vremuri

VladRock 30 Jan 2005 12:53

Tom & Jerry n-au fost preferatele mele dar mi-au placut mult.insa seria cu Mickey,Goofy,Donald etc. era printre preferatele mele

capitain 30 Jan 2005 23:22

9/10

am vazut over & over again clasicele lui disney, pana stiam replicile, apoi a aparut editura egmont...
si pe la inceputuri, erau niste desene pe bulgari la 8 seara, cu mos ene, erau la fel in fiecare seara, si nu puteam sa dorm daca nu le vedeam :huh:

WraIth 31 Jan 2005 13:56

mi-a palcut cadn au aparut prima data cartoon movies(chiar daca este mai recent):
the flintstones meet the jetsons, scooby doo and the boo brothers,ala cand shagy este varcolac,mai era unu cu huckle berry hound,etc

imi palcea ca nu se terminau dupa jum sau sfert de ora...tine,tine shi tot tinea.ma rog pan' ce se termina :D

Sm�agol-Gollum 31 Jan 2005 21:54

...mai erau si alea cu tom&jerry

ogto 04 Feb 2005 22:30

Originally Posted by notorious:

4. duffy duck
episod preferat - cel in care este vanat de elmer

de ce? - pt ca nu prea-mi placea ratoiul

Te contrazic. Cel mai bun episod e "Duck Amuck", in care e Daffy si un creion mare (cel a animatorului) tot schimba decorul si deseneaza chestii. Genial.

de ce? - pt. ca e atat de antipatic Daffy Duck incat imi place.

BeNnY 05 Feb 2005 01:06

Era vorba de episodul preferat, nu de cel mai bun.

Bogie 17 Feb 2005 09:05

Originally Posted by Gaandalf:

k bine zicea Benny ... de pe cartoon mai totzi am invatzat bine engleza ... o sa mai invetze ashtia micii engleza mai lejer asha ... knd o face plopu' pere. Ca vroiai ca nu vroiai invatzai engleza de placere ...

Si mai este o influenta benefica, pe langa invatatul limbii engleze...familiarizarea cu anumite bucati de muzica clasica..Rossini, Ceaikovski, Strauss, Beethoven, Mozart...cred ca asta a fost primul nostru contact cu ei.

MinRep 17 Feb 2005 09:17

Originally Posted by Bogie:

Originally Posted by Gaandalf:

k bine zicea Benny ... de pe cartoon mai totzi am invatzat bine engleza ... o sa mai invetze ashtia micii engleza mai lejer asha ... knd o face plopu' pere. Ca vroiai ca nu vroiai invatzai engleza de placere ...

Si mai este o influenta benefica, pe langa invatatul limbii engleze...familiarizarea cu anumite bucati de muzica clasica..Rossini, Ceaikovski, Strauss, Beethoven, Mozart...cred ca asta a fost primul nostru contact cu ei.

Pai, cu astea tot intra in contact si daca desenele sunt traduse in romana, chiar daca pentru mine nu mai au acelasi farmec cand vocea lui Bugs sau Daffz sunt dublate intr-un... hmm... hal fara de hal. Slava Domnului ca exista "Tom si Jerry" cu personaje mute... :shock:

Gaandalf 17 Feb 2005 10:33

dublarea vocii lui Johnny Bravo, Bugz, Daffy Duck, Elmer Fudd, Porky Pig si restul de la Looney Tunes si nu numai... este BLASFEMIE pe fata.

Leonard 17 Feb 2005 14:50

nici mie nu-mi place dublajul la desene animate, dar ãºtia de la RCS la care sunt abonat cicã s-ar putea comuta pe englezã dar nu ºtiu cum. probabil numai anumite televizoare au opþiunea asta. eu nici pe tv tuner n-am descoperit cum sã schimb pe al doilea stream audio.

radu83 17 Feb 2005 16:20

chestiile astea se modifica de la sursa. pt un post care transmite digital se poate alege dintre mai multe canale audio. problema e ca cei care aleg acest lucru sint cei de la firma de cablu (cei care iau de pe satelit) dar care dau mai departe utilizatorilor in mod analogic.

e posibil ca anumite firme sa trimita mai departe canale audio suplimentare, dar am anumite dubii...

atata timp cat marea masa de utilizatori vor sa-l auda pe Buggs Bunny spunand "ce faci, mosule?", cu asta ne alegem

Sm�agol-Gollum 17 Feb 2005 20:37

singura voce pt care ma bucur ca e dublata e cea a Puricelui din mucha lucha. :P am vazut niste episoade in engleza si avea o voce f naspa...

radu83 17 Feb 2005 23:15

e doar parerea mea sau desenele animate care sint difuzate in ultima vreme sint chiar de 2 bani?

am incercat intr-o vreme sa ma mai uit pe cartoon network de exemplu dar am dat doar peste oribilitati... in primul rand e oribilitatea aia cu Mucha lucha (sau cum s-o zice), Samurai Jack e de-a dreptul plicitisitor, Johny Bravo a devenit chiar penibil... Ce s-a intamplat?

Bogie 18 Feb 2005 08:57

Originally Posted by MinRep:

Pai, cu astea tot intra in contact si daca desenele sunt traduse in romana

Da, numai ca eu faceam o paralela intre desenele animate vechi si astea noi...in care nu mai intalnesti muzica clasica.....va mai aduceti aminte episodul cand Jerry creeaza un patinoar in casa? sau acela care se petrece in Viena valsurilor? :love:

Gaandalf 18 Feb 2005 11:05

Originally Posted by radu83:

e doar parerea mea sau desenele animate care sint difuzate in ultima vreme sint chiar de 2 bani?

deci chiar sunt jeguri de desene animate ...
nu-s de acord la Samurai Jack ... superb serialul dar un pic cam lung ... o freaca prea mult in viitor ...

Singura explicatie pentru desenele astea oribile este ca noi nu prindem Cartoon Network ala originalul care are si Boomerang si toate cele. Prindem o versiune pentru Europa ... adik unde sunt azvarlite toate resturile.

La Cartoon Network a inceput akum ceva vreme seria noua din Batman - the early ears ... (un fel de Batman Begins) ...sii mai sunt multe alte desene pe care nici nu le visam ...

KORBEN 18 Feb 2005 11:32

Originally Posted by radu83:

Samurai Jack e de-a dreptul plicitisitor,

siktir

MinRep 18 Feb 2005 13:45

Originally Posted by Bogie:

Pai, cu astea tot intra in contact si daca desenele sunt traduse in romana

Da, numai ca eu faceam o paralela intre desenele animate vechi si astea noi...in care nu mai intalnesti muzica clasica.....va mai aduceti aminte episodul cand Jerry creeaza un patinoar in casa? sau acela care se petrece in Viena valsurilor? :love:

Da, aici ai dreptate, din pacate... :( La capitolul muzica de calitate, "Tom si Jerry" chiar au avut o influenta asupra mea, mai ales episodul cu Jerry la New York si "The Cat Concerto". Looney Toons, pe de alta parte, nu cred sa ma fi impresionat atat de mult la acest nivel, dar au - bineinteles, episoade in care muzica este punctul principal de atractie (exemplu care imi este cel mai la indemana este cel in care Bugs si Elmer ajung in "Barbierul din Sevilla" si - apoi - in "Nunta lui Figaro").

Un lucru e clar... In ziua de azi, prea putin se fac desene din acestea. Iar vremea celor mai de sus a cam trecut.

MinRep 18 Feb 2005 22:31

In legatura cu ce am zis mai sus: puteti vedea aici un articol despre a possible piece of crap already underway: WB's "Loonatiscs", featuring a... new and improved (:sick:) Bugs Bunny.

Sm�agol-Gollum 19 Feb 2005 08:58

sa-mi bag pula ce naspa arata bugs bunny! prea futurist fratilor!

ogto 19 Feb 2005 11:43

In legatura cu ce am zis mai sus: puteti vedea aici un articol despre a possible piece of crap already underway: WB's "Loonatiscs", featuring a... new and improved (:sick:) Bugs Bunny.

M-am spart de ras la faza asta :lol:

In legatura cu Smaurai Jack: primul sezon a fost genial, mai departe n-a mai fost asa misto...

Mikala 18 Sep 2009 22:48

Pai eu am invatat engleza de la desene cand ma uitam la Scooby Doo , Dexter ..
Atunci , adica pe la 10 ani am aflat de Carrefour prima data cand il arata de Craciun pe Mos Craciun si spunea de produse .
Ma gandeam cand o sa apara si la noi ..

Avalhon 19 Sep 2009 10:12

Eu nu am crescut cu desenele de pe Cartoon Network. Am avut parte de cate 10 minute la TV sambata si duminica si eram in culmea fericirii daca erau cu Tom si Jerry (si acum mor dupa ele, dar dupa acelea produse de Fred Quimby). Dupa aceea au venit serialele japoneze care te tineau cu sufletul la gura. Cand a aparut Cartoon Network, eram deja prea mare.

catasmile17 11 Mar 2012 21:54

Eu zic ca desenele animate iti afecteaza intr-un fel sau altul copilaria !!!

gill331 16 Apr 2012 10:04

dragon ball pe tvr 1
pokemon pe protv
shaman king prima tv
samurai x antena 1

All times are GMT +2. The time now is 19:55.