Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Iconoclast (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=245)
-   -   Filme care ar trebui vazute mai des (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=85262)

europe_east 22 Oct 2004 02:25

Filme obscure dar care merita vazute mai des... Si findca tot ma obsedeaza filmele fratilor Coen :) as mentiona un film care nu a starnit valva la fel ca altele: 'Miller's Crossing' - nu a luat premiu la Cannes sau Oscaruri- dar filmul este considerat de unii cel mai bun film al lor... Un alt film relativ obscur, dar simpatic mie mi s-a parut unul danez relativ recent 'Italian for Beginners'. Acum iar, nu stiu daca intra in categoria asta, dar eu am descoperit recent un film din 1929, facut de un regizor pe care unii se pare ca il venereaza, dar eu nu auzisem de el pana acum, Dreyer, si filmul se cheama 'La passion de Jeanne D' Arc', si este extraordinar de frumos, desi este nevorbit. Da, cred ca o dau in bara aici, cred ca de fapt filmul e faimos bine de tot...

Mala Portugal 23 Oct 2004 00:02

Originally Posted by europe_east:

Acum iar, nu stiu daca intra in categoria asta, dar eu am descoperit recent un film din 1929, facut de un regizor pe care unii se pare ca il venereaza, dar eu nu auzisem de el pana acum, Dreyer, si filmul se cheama 'La passion de Jeanne D' Arc', si este extraordinar de frumos, desi este nevorbit. Da, cred ca o dau in bara aici, cred ca de fapt filmul e faimos bine de tot...

Da, practic e in top 10-ul fiecarui critic fitos de film :D

herbert 23 Oct 2004 00:56

daca spuneti ceva rau sau gresit despre Dreyer, revine ALS si va bate...

europe_east 23 Oct 2004 08:09

Aha, asa deci, e in top 10 al tutoror criticilor 'fitosi'... Eu aflasem de el de pe imdb oarecum intamplator... asta dupa ce vazusem cateva secvente din filmul asta in 'Henry and June' (actiunea era contemporana cu filmul -de altfel se pare ca Artaud, care joaca in film, era contemporan cu Miller si Nin). Fitos sau nu, pe mine m-a impresionat prin imagine... si inca l-am vazut pe ecran mic... L-am vazut insa si cu o coloana sonora 'Voices of light', special compusa pentru film... Mi s-a parut extraordinara combinatia de imagine cu muzica. Nu stiu daca l-as pune chiar in top 10, dar oricum... Si care ar mai fi restul din top 10-ul 'fitos'? ... Please, nu ziceti Tarantino sau Greenaway...

herbert 23 Oct 2004 16:17

pentru nostalgica din est: da un search pe acest forum (sper sa functioneze), ca s-au facut topuri all time, unde au punctat si profesionisti, si amatori. e mult de digerat si de vazut acolo.

Mala Portugal 23 Oct 2004 23:09

Originally Posted by europe_east:

Nu stiu daca l-as pune chiar in top 10, dar oricum... Si care ar mai fi restul din top 10-ul 'fitos'? ... Please, nu ziceti Tarantino sau Greenaway...

Fitos n-avea deloc sens peiorativ, daca vrei inlocuieste-l cu 'cult'. Iar cate un Tarantino sau un Greenway cu siguranta o sa gasesti macar in topurile lor 100, da' nu stiu de ce te-ar soca asta

europe_east 24 Oct 2004 02:52

Ok, am inteles, fitos=cult. :) Pentru Top 10 nu as vrea sa-l vad pe Greenway aparand pentru ca eu personal il urasc cu toata fiinta mea. Pur si simplu nu suport filmele lui, mi se pare extrem de pretentioase si mi se pare ca de fapt nimeni n-are nimic de zis, dar s-au apucat si ei sa faca un film... Prospero's books mi s-a parut cea mai mare oroare la care mi-a fost dat sa asist... Totally painful experience. Cat despre Tarantino, nu ma socheaza deloc sa apara in top 10... De fapt poate ca ar trebui sa apara, dar mai pe la coada... Si la el, eu am niste rezerve... Imi plac Pulp Fiction si Reservoir Dogs, chiar foarte mult, desi it's not my favorite cup of tea, dar Kill Bill mi s-a parut cam de doi lei. Am zis si eu ca n-as vrea sa vad Tarantino si Greenway pe primele locuri numai pentru ca dupa parerea mea, in topul filmelor astea 'de arta', intai trebuie sa apara Bergman, Kurosawa si dupa aia si ceilalti... In fine: nu-s experta! Ziceam si eu... mai ales ca imi imaginam ca ar fi si lume care l-ar pune pe Greenway in capul listei. Edit: si multumesc Herbert si Mala de sugestii, cat si pentru frumoasa formula 'nostalgica'... :) Oh yes....

keyzer soze 24 Oct 2004 13:49

fitos=cult, asta chiar ca merita retinuta... :w00t:

Ambra Blu 24 Oct 2004 17:49

Originally Posted by Mala Portugal:

Fitos n-avea deloc sens peiorativ, daca vrei inlocuieste-l cu 'cult'.

Sigur, sigur.

Mala Portugal 24 Oct 2004 20:49

Originally Posted by keyzer soze:

fitos=cult, asta chiar ca merita retinuta... :w00t:

Nu recunosc nimic, nu e de la mine e de la tastatura :oops:

EgoN 26 Oct 2004 08:50

e greenaway, nu greenway 8)

europe_east 26 Oct 2004 09:28

Asa credeam si eu, dar m-am luat dupa Mala. Pardon. Oricum, mie tot nu imi place, dar poate am sa mai vad o data toate filmele astea si o sa intru pe subiectul specializat cu argumente... :)

kasper hauser 07 Dec 2004 23:46

"El Topo", "Fando y Lis","Santa Sangre","Holy Mountain", toate 4 in regia lui Alejandro Jodorowsky.

crissis 08 Dec 2004 14:20

prova d'orchestra, un fellini mai putin celebru, din pacate.

carmen_angelus_romila 26 Oct 2018 08:28

Urmarind comentariile voastre, am aflat de numele unor filme pe care mi-am propus sa le vizionez. Multumesc...!

carmen_angelus_romila 26 Oct 2018 08:38

Interesante m-i se par pe langa preferintele d-tra, sunt bune de revazut si filme vechi, de-acum 30 - 40 de ani in urma, fie ele straine, sau chiar romanesti...!

All times are GMT +2. The time now is 13:44.