![]() |
Aaaa, BeNnY începe sä devinä un moderator NUANTAT! :) Ba chiar si COLORAT! :D Bagä si rosu... Asa, mai zic si eu, trai pe CineMagia!
|
Originally Posted by herbert:
|
interesant film... chiar daca germanii s-au lepadat de hitler... cel putin oficial (de ochii lumii)... au un "locushor" pt. el in inima lor... ma ashteptam la o productie din partea lor pe tema asta... tre sa recunosc cam tarziu... dar mai bine mai tarziu decat niciodata... nu shtiu ce impact a avut acest film asupra poporului german... si mai ales asupra evreilor... oricum a schimbat ceva... dar nu shtiu daca in bine sau rau... si adevarul e ca nici nu ma prea intereseaza... in general filmul a fost bun... interpretare... regie.. etc... doar nu puteau nemtii sa dea chics chiar cu filmul asta... nu-shi puteau permite... :D
in rest... alles gutes... :) |
despre Fuhrer
Apropo, pentru cei care il vor viziona le spun sa nu creada ca este o relatare perfecta si exata a ultimelor zile din viata lui Hitler, desi sunt evenimente relatate de stenografa sa, Traudl Junge.DE CE ??? Deoarece daca va uitati pe Discovery sau cautati pe net, descoperiti ca sunt istorici care sustin ca Hitler si-a inscenat sinuciderea si a fugit in America de Sud la Buenos Aires, exista si dovezi. Dar in orice caz istoria oficiala e cea din film sau asemanatoare cu ea. Totusi ca film e unul reusit, atmosfer te poarta in timp cu 60 de ani in urma. :w00t: :w00t:
|
Nene conspiratie, mai lasa-ne frate in pace cu Buenos Aires si cu alte alea ca ai mai scris o data. Vrei sa stii adevarul? E la nume (no name) in beci, imbibat in formol.
|
Re: despre Fuhrer
Originally Posted by ATB4FOREVER:
daca vrei sa mai dai detalii, baga aici: http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...?t=6097&hist=0 |
Desi TEORETIC e posibil, practic e totalmente IMPROBABIL.
- Nu existä nici o "dovadä, numai gogosi umflate cu pompa. - Ar fi trimis sionistii comandourile dupä el, BIG TIME!!! - Nu era genul care sä fugä si sä se dea la fund. Credea atât de mult în Deutscheland über alles, încât i s-ar fi rupt în paispe de-o viatä adäpostitä, dupä ce "visul de fier" i se spulberase. - ...si altele. |
asa e Pitbull...din gandurile Führer-ului reiese clar ca singura solutie pt el nu putea fi decat sinuciderea in conditiile in care fortele mondiale i-au nimicit lucrarea...in plus, date fiind evenimentele de atunci, mai era si riscul sa cada in mainile dusmanului, lucru de neconceput pt el...also Tschüss & auf Wiedersehen! :D
|
Hitler era nebun de legat! Sigur nu a fugit nici unde. Daca era sa plece, pleca mult mai devreme. Rusii erau la cativa kilometri de buncar si el tot mai spera ca vor invinge, facea el calcule in legatura cu fortele, bla bla bla. In nici un caz nu a fugit. El nu accepta retragerea. Si cand a fost debarcarea in Normandia, cand aliatii avansasera foarte mult, si raportul de forta era net favorabil aliatilor, Hitler nu accepta ca trupele sa se retraga. Asa ca...putin probabil sa fi fugit.
|
Originally Posted by Pitbull:
|
@Flopcaru
E partial adevärat ce spui, dar si multä propagandä. (Not your fault, toti am înghitit-o cu polonicul, si e nevoie de oarece efort ca sä separi grâul de neghinä.) Oricum, "nebun de legat" nu era în nici un caz, desi avea cu sigurantä o personalitate maniacalä, iar în final pierduse total contactul cu realitatea (apropo, i-am tradus "Testamentul politic", scris în ultimele säptämâni, si de-acolo reiese foarte clar). Stia cä erau învinsi, dar nu ceda din principiu (prefera sä lupte pânä la capät). Oricum, concluzia e aceeasi: n-ar fi fugit nici în ruptul capului. |
Originally Posted by Pitbull:
|
Din päcate, da... Cum spuneam, era maniac, si pierduse notiunea realitätii.
|
Un film reusit, in care Mr Evil e prezentat destul de obiectiv..predomina nebunia totusi, chiar in momentele lui de calm te astepti la o izbucnire apocaliptica. Emana o fascinatie ciudata asupra sobolanilor din jur, un ascendent bizar, curiozitate amestecata cu oroare, repulsie...ca si cum ai contempla un animal fantastic,dezgustator...o manticora, un blemm, un cinocefal sau un monstru al lui Blake, Poe, Chesterton.
Printre singurii care si-au pastrat luciditatea: Dr. Ernst-Günter Schenck, interpretat excelent de Christian Berkel - personajul meu favorit, in stare sa mai perceapa realitatea, sa distinga intre vorbe goale si loialitate...spre deosebire de fanaticii care respectau ordinele fuhrer-ului chiar dupa moartea acestuia. Romanca noastra a fost cam nesarata...are o mutritza inocenta, mai mult de asta a fost aleasa, presupun eu..face si ea ce stie mai bine, sa-si roteasca ochii aia mari si nevinovati, Cel mai mult mi-a placut modul cum a fost redata atmosfera din buncar, mai ales catre sfarsit, cand toti se simteau condamnati, apasati de vina de fi responsabili pt dezastru, de frica zilei de maine, de teama ca vor supravietui unui razboi pierdut. Desi se pomeneste la un moment dat de cele 6 milioane de evrei morti :hmm: (+ accesele lui Hitler impotriva lor), mi s-a parut ca la final a fost o incercare subtila de dezmintire : secretara lui, care i-a fost alaturi atata timp, nu stie nimic de acest lucru, nu a banuit nimic...coroborat cu faptul ca nu s-a gasit nici un singur document care sa ateste celebrul plan de exterminare a evreilor, nici un singur ordin privitor la gazarea lor....lucrurile devin suspecte (dar asta e deja off-topic, nu vreau sa se creeze polemici, am vrut doar sa atrag atentia asupra unei presupuse intentii a filmului). |
interesant film... 8/10
nu mai comentez nimic. cele de mai sus sunt mai relevante |
All times are GMT +2. The time now is 07:36. |