Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   TIFF (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=246)
-   -   Juriu la datorie (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=84645)

Ambra Blu 07 Jun 2004 15:01

What a difference a day made, 24 little hours
Bought the sun and the flowers, where there used to be rain
My yesterday was blue dear
Today I'm a part of you dear
My lonely nights are through dear
Since you said you were mine.

KORBEN 07 Jun 2004 23:01

mai, sunt refacut si pregatit sa infrunt examenle de la fac....
clujul a fost o experienta f misto, si tre sa multumesc unor oameni sau sa ma declar fericit de anumite situatii
1. multam mult OaneiR care a avut grija de noi
2. respectele mele lu Kirilov, ca e party animal ceva de speriat si multumiri repetate pt aducerea lu cabin fever (si felicitari pt kartea dsp LvT din care am citit doar primele 2 capitole da care mi`au placut tare mult)
3. multumersc si Oanei care mi`a facut al mai tare badge din festival 8)
4. multam si lu als care pe langa cartea dsp LvT a mai facut ceva nice adika ne-a apreciat ca fiind "competenti si cuminti " si parca mai era ceva
5. multam si servus pt Mala care a fost so nice sa vina la gara duminica dimineata, dar o apreciez si pt faza cea mai tare legata de "mi-e scarba sa pun mana"... mai multe nu va dezvalui, si spre ca nici ambra, da a fost o faza memorabila
6. am fost totalmente placut surprins sa`l cunosc si sa dialoghez cu Nae Caranfil carew, pe langa faptu ca e un regizor demential de bun mai e si de gasca...respectele mele
7. tot surprins ma declar si de caracterul de mafalda al lui Gyuri Pascu, cel care intr`o discutie a apreciat ca nu o sa mai iasa funar primar al clujului
8. lipsa lui marcu (aka herbert) din juriu a fost benefica, i n sensul ca a scazut ( dpdv procentual) nr celor care plecau se la party la ora 1 de la 5 ( cati ar fi fost cu el) la4
si ar mai fi multe alte persoane, da cred ca incepe deja sa sune a discursul de oskar al lu gweneth paltrow

Mala Portugal 09 Jun 2004 00:20

Am ratata la TIFF aproape tot ce-mi propusesem sa vad inainte de festival : cam toate 3x3-urile, 100% si proiectiile in aer liber (inclusiv mult asteptatul KB2)
Le-am dat in mare parte pe filmele din competitie si nu stiu in ce masura a meritat.
Concluzie: nu, n-am gasit in competitie acel film care sa-mi taie respiratia.
Favoritele mele- doua: Reconstruction si Aaltra. Recunosc , Reconstruction conteaza mai mult ca regie, so..a primit ce merita:) adic' premiul pentru regie.
Aaltra, un road movie inteligent, cu gaguri bune, cu un umor malitios (cu ce cruzimea delicioasa un tip caruia nu i se vad decat picioarele foloseste verbul 'a merge"! ) si care jongleaza cu un subiect strigator la cer: avantajele si amuzamentele vietii de infirm.
Nota bene...fara patetisme! Noi am gustat si am premiat.
In continuare topul meu arata cam asa :
2.Schultze Gets the Blues-povestea de un umorul sec a lui Scultze care intr-un moment in care viata parea ca nu-i mai ofere nici o surpriza da polka pe blues si intra in procesul de americanizare. Cascati ochii la micile detalii din film - ele dau tot farmecul.
3. Cand alesul iti iese in cale -desprins cam din accelasi registu cu Schultze, cel al lucrurilor mici, e o poveste de dragoste neidealizata si cat se poate de naturala. Mi-a prins bine gura asta de improvizatie ... ma cam saturasem de marile romante de dimensiuni cosmice .
4. Koktebel- inca un road movie, de data asta cu iz dramatic pe care l-am gustat pentru relatia aia copil matur/ parinte necopt pe care am intalnit-o si in "In America " lui Sheridan. Si inca un plus pentu frumusetea imaginii - intr-adevar isi merita si el cele doua premii.
5. Contol - la filmul asta ajungeti daca il luati pe Matt Damon din Good Will Hunting si-l bagati in Matrix(presimt ca o sa ma injure ambra)
6. Foc! - simptic, pacat ca se limiteaza la traditionalele clisee balcanice + la vechea poveste cu raca interetnica
7. Zilele lui Santiago - marele premiu la TIFF anul acesta, un film la care daca n-ar fi fost regizorul in sala sa mai explice una alta as fi pierdut niste faze, enfin, nu e un film prost insa extrem de deranjant pentru ochi.
8. Amice -cel mai facil si mai hollywoodian film al competitiei (stiu, asta e un pleonasm), as fi curioasa sa aud motivatia celor care i-au dat premiul criticii.Partile bune...o frumusete de baiat in rolul principal si cineva care a reusit sa prinda un strop de cinema in niste cadre.
9. Zeii tineri- am mai zis de el
10. La juma' de pret - pe mine ma iau durerile de cap la opere de harta d'astea

Mala Portugal 09 Jun 2004 00:43

pa-pa TIFF

Din albumul TIFF 2004

5/5 pentru:
- Valerian Sava - centrul simpatiilor TIFF-ului.In momentele in care cautam cu un scaun, o bordura, un bolovan sa-mi odihnesc oasele el dansa ca in adolescenta.Vreau si eu reteta lui (sa fie , asemeni unei beri bune, blonda & made in Germany)
- Alex :love: Leo :love: Serban :love: , un fel de tatic al cinemagistilor, mandru de progeniturile sale, vrand sa ne intoduca peste tot...& ne-a introdus, ne-a introdus.Si, ca si cum n-ar fi fost de ajuns, a amintit de noi si in prefata cartii sale.10q Al-X, U're the best (& I mean this)
- Tudor Giurgiu -e mare lucru sa fii peste tot , sa gasesti timp pentru toata lumea si sa duci in spate 'tamai TIFF-ul. Bravo lui!

...si cateva instantanee:
- simparticii si coloratii mei colegi de juriu impartind tandru un spatar de scaun pe post de perna la 'Marele jaf comunist'.
- Shaila Rubin atunci cand dorind sa ma cunoasca i s-a spus ca sunt o persoana normala a raspuns "That's all right, sometimes I'm indroduced to normal people , also".
- Gustave & Benoit de la Aaltra la fel de haiosi in realitate ca in filmul lor, adresand , la gala, multumiri speciale berii Ursus. Iar cei care au dat ochii cu ei in ultimele zile ale tiff-ului au inteles de ce
- Dan Nutu si mesajul lui transmis "catre 5 milioane de telespectatori" : "Floarea mea favorita este laleaua".
- un actor dintr-o telenovela autohtona strigand , pe la 4-5 dimineata,de la geamul din Club 30+ :"Te iubim Gica , te iubim pentru postmodernismul tau."
(asta sa nu creada m.herbert ca destrabalarile din Club 30+ n-au avut si un iz 'telectualo-artistic)
-(si unua mai scabroasa) femeile de servici de la cinema Republica comentand in timp ce faceau curatenie in baie : "Domnule, ce de cultura
si cat de putina civilizatie"

herbert 09 Jun 2004 01:28

Re: pa-pa TIFF

Originally Posted by Mala Portugal:

Din albumul TIFF 2004

(asta sa nu creada m.herbert ca destrabalarile din Club 30+ n-au avut si un iz 'telectualo-artistic)

Ral..., pardon, Mala, mie mi s-a sculat... imaginatia citind notitele tale dragalase, in care ai mentionat, ca o eleva silitoare, spiritele formatoare... e foarte captivant!

Mala Portugal 09 Jun 2004 01:39

Originally Posted by herbert:

Ral..., pardon, Mala, mie mi s-a sculat... imaginatia

Raluca....indrazneste :lol: ...stiam eu ca pot sa scol si mortii din cavouri

herbert 09 Jun 2004 02:01

Ral..., pardon, Mala, mie mi s-a sculat... imaginatia

Raluca....indrazneste :lol: ...stiam eu ca pot sa scol si mortii din cavouri

ce imaginatie morbida, waw :o ti-am citit numele in gazete, pe liternet, asa cum ii sta bine unei vedete...

Mala Portugal 09 Jun 2004 02:04

Vezi ca e si pe homepage-ul de la cinemagia :lol:

herbert 09 Jun 2004 02:21

unicul loc viu -adica enervant - pe cinemagia e forumul. restu' e jale, disperant, am mai spus-o. nu mai "barfit" tu ca am pretentii academice? crezi ca pot citi chiar orice? dar daca e vorba despre tine - cu placere. :) vezi, e totusi un zambet trist...
sa mergi la vot in turul doi si vezi ca castige Emil Boc, ca mi-ar place sa stiu ca ai un primar democrat, european... eu pun de o autostrada Berlin-Cluj si nu ma pot lega cu oricine...

Ambra Blu 09 Jun 2004 13:08

TIFF vs. DaKino sau Cluj vs. Bucuresti

It's a pleasure to indulge yourself in sight-seeing when the only thing to be seen is the girls. Darn them girls in Cluj were more polite, less stressed out than them gals in Bucharest: you was staring at them and all they did was smile back, obviously not pissed off because of this.

Acuma, don't take it verbatim, dati si vina pe faptul ca vedeam in medie 5-6 filme pe zi (si as mai fi vrut, dar nu mai puteau ochii) si dormeam 3-4 ore pe noapte. Poate ca fetele alea zimbea la oamenii-zombi. Oricum, mult mai prietenos s curat Clujul decit Bucale.

Fata de dezorganizarea si hotia din daKino, Tiff este o printesa frumoasa fata de o maimuta urita, cu par la cur. Organizare buna, filme foarte variate, dintre care cele cu specific asiatic m-au surprins in mod placut.

Chefuri: petrecerea Durex de departe cea mai proasta, urmata de cea HBO. Cind ma doborau genurile astea de petreceri, eu nefiind un tip prea trendy, dadeam fuga in Music Pub (un fel de Fire mai pauper, cu aceiasi figuranti mergind pe catwalkul dintre mese, in timp ce ambianta sonora era asigurata de Guano Apes, Massive Attack sau mai stiu eu ce cd-uri "s-au pierdut"). Oricum, ultima seara, in Diesel cheful a fost dame-ntial ;)
Korben s-a destrabalat pina la ultima picatura de suflare din el.

Din filmele festivalului, cel mai mult mi-a placut Fallen Angels al lui Wong Kar-wai. Din competitie, cel mai mult 'Kontroll' pentru muzica si scenele hipnotice uneori, chilling alteori, si "Aaltra", pentru idee - road movie cu ologi - si umorul care m-a facut sa rid ca muta la pula tot filmul.

Hors concours: Carandiru, Sympathy for Mr. Vegeance, The Return, Elephant, Happy Together, Visul lui Liviu (cel mai bun scurt/mediu-metraj romanesc), mai este, dar nu-mi amintesc.

Last, but definitely not least but unleashed, K's, fara de care filmurile vazute la cinema n-o sa mai sune niciodata la fel.

Mala Portugal 09 Jun 2004 13:21

nu mai "barfit" tu ca am pretentii academice?
........, ca mi-ar place sa stiu ca ai un primar democrat.

Marbert, marbert eu nu barfeam, ziceam verde in fata. Cat despre pretentiile academice, nu mai zic nimic...vezi si tu.

KORBEN 09 Jun 2004 15:31

@ambra
cred ca m`am prins cine e k`s

herbert 09 Jun 2004 16:20

ralMala, e perfect. nu spuneai ca e doar un forum pe inet? imi bag pixu' in academie. voi baga mai multe si cornute pana voi face implozie...
de ce nu publici cronica de film la o revista din Cluj? e momentu' potrivit pentru o lansare.

Alex Leo Serban 09 Jun 2004 17:44

recomandarile mele: aaltra, cremaster 3, de cind a plecat otar, la juma de pret, marele jaf comunist, reconstruction, kim-ki-ducii, larsvontrierii & wongkar-waii.
in cont. sint surprins de succesul visului lui liviu :? pe mine m-a plictisit big time, final total ratat, zero emotie, zero umor... am preferat de departe calatoria la oras al ac. porumboiu (plin de verva & de idei), ca sa nu mai zic de apartamentul - preferatul meu.
iar trafic - mai bun decit cartushul & pachetul...

Mala Portugal 10 Jun 2004 00:57

de ce nu publici cronica de film la o revista din Cluj? e momentu' potrivit pentru o lansare.

Spune-mi si mie un cotidian sau macar un saptamanal clujean la care citeste cineva cronica de film si platesc sa ma publice :lol:

herbert 10 Jun 2004 02:14

Spune-mi si mie un cotidian sau macar un saptamanal clujean la care citeste cineva cronica de film si platesc sa ma publice :lol:

Mala noctambula, cum nu are ea unde sa-si publice gandurile cinefile :D de ce nu esti mai insistenta? toata lumea incepe (a inceput) prin a duce un text scris la o redactie, apoi la alta. pana te primesc, pana se conving ca esti buna. si uite asa te instalezi cu o rubrica. asta e varianta proletara... mai exista si altele, cu pile, cunostinte, cu recomandari, cu ducere de manuta... revin cu detalii palpabile peste cateva zile. ma grabesc la culcare/maine plec in deplasare/ la mare ... rosie.
am abosit (imi pare rau ca am strigat usor la korben, pe alt topic, dar m-a enervat studentu', care aflu ca e antiamerican. waw :o ).
ai grija de tine, raMala :love:

Mala Portugal 10 Jun 2004 02:17

Si sa ramana cinemagia vaduvita de intelepciunile mele :D ...jamais :P

Mala Portugal 10 Jun 2004 02:53

Ramasesem datoare cu pomelnicul cu chestii vazute si savurate in afara competitie il TIFF
Above all Insula lui Kim Ki-duk. Recunosc, habar n-aveam cine e Ki-duk inainte de TIFF si cu atat mai mare a fost surpriza sa gasesc in filmul lui una din cele mai fascinante chestii vizuale ever.
Plympton - vazut doar partial :(( but still...animatie de nota 100 din 100 (100% adik)
Fast Film sau intalnirea filmului clasic cu experimentalul...si ce incantare a fost.
Son frere - pleca de la o poveste de genul celei din Invaziile barbare.Diferenta e ca la Invaziile barbare reinnodarea legaturilor de familie e mai mult un pretext pentru un soi de exhibitionism cultural in schimb, Chereau-ul e sinistru cu tacerile si asteptarea lui si frumos cat incape.
Mai spun si de restu al'data

Mala Portugal 11 Jun 2004 00:18

partea a 2-a
American Splendor - fiindca undeva in mine e un Harvey Pekar carcotas si nesuferit , deci n-am cum sa nu-l ador
De cand a plecat Otar - un film sensibil , mana de femeie (de data asta nu zic in sens peiorativ) , cu insertii proustiene. Cei care au vazut House of America a lui Marc Evans s-ar putea sa mustaceasca la faza cu Otar plecat in America.

documentare:

Prima jumatate din Bowling for Colombine - atata timp cat Moore face jocul cu inteligenta si are decenta sa lase privitorul sa traga concluziile. Pacat ca in a doua parte se sinucide cu explicatii la explicatii si trage mita de coada.
Touching the Void - wow ce de hauri si de sinceritati
Jesus You Know - un documentar indedit ca ambalaj si continut despre confesiunile a 6 oameni in momente diferite. L-am gustat mai putin da' are si parti de vazut. E bun de cultura generala
Marele jaf comunist - cred ca tot deliciul e dat de bucata cu Reconstituirea altfel ar fi fost un documentar ca oricare altu'
Paraiso - dernanjant la inceput din cauza peliculei saracite de culoare da' in final da destul de bine feelingul mizer &muzical al Cubei.

annie7 11 Jun 2004 15:24

*Marele jaf comunist. cred ca e mai bine gustat la cj decat la bucuresti, desi Solomon face o treaba excelenta, un documentar echlibrat pe o materie extrem de alunecoasa, nefiind vorba doar de cazul Ioanid si Reconstituirea...; in cadrul din incinta teatrului de vara cand intervievatii sunt adusi sa urmareasca impreuna filmul, pe chipurile celor doi tortionari (mentionati in lista Secu si in lexiconul negru al Doinei Jela) citesti melancolie, frica si dezgustul aprand pe chipurile celorlati... Si asta nu inseamna ca filmul isi gaseste adepti doar la Asociatia fostilor detinuti politici... dar ar merge intr-adevar mai bine la tv decat pe marele ecran.
*El crimen del Padre Amaro. shallow. asudat. citat din sala "bun parintelu..."
*Aaltra. premiul cinemagia si premiul publicului. damential.
.... Unii oameni au facut badgeuri....(da, raptor?)si au adormit la schultze gets the blues si la the return....
@korben
seria openair a reclamelor romanesti a avut un final apoteotic pe ritmuri de |casa mea-i un cantec cu acorduri ample| angela similea, reclama pt protectia muncii cu tamara buciuceanu care ne sfatuieste sa nu purtam gumari in intreprindere. a salvat plictiseala care incepuse cu reclame pedofile la textile pt export.
* cinepub party era circuit inchis, nu era destinat oamenilor de la tiff. de aia a fost naspa. :x
*Da. fitele andreei marin adica arzatoarea dorinta de a face duplex a decalat gala cu 20 min, destul sa alcoolizeze multi dintre cei care urmau pe scena. aparitia divei pe ecranul din teatru a starnit doar rasete si nedumerirea strainilor care intrebau in stanga si-n dreapta who the fuck is she? intre timp unii oameni care facusera badgeuri si munci de birou (da, raptor?) :) alergau prin teatru sa-i culeaga pe invitati si sa-i calmeze, drept pentru care au adormit apoi langa boxe la cea mai tare petrecere din diesel, dupa ce-si turnasera o sticla de evian in pantofi...
*duminica seara lumea inca intreba daca iese in continuare AperiTIFFul si cum fac rost de toate numerele de pana atunci. bravo chirilov, anca gradinariu, blanka elekes. si mai ales tudor giurgiu.

Ambra Blu 11 Jun 2004 18:13

Originally Posted by annie7:

seria openair a reclamelor romanesti a avut un final apoteotic pe ritmuri de |casa mea-i un cantec cu acorduri ample| angela similea, reclama pt protectia muncii cu tamara buciuceanu care ne sfatuieste sa nu purtam gumari in intreprindere. a salvat plictiseala care incepuse cu reclame pedofile la textile pt export.
* cinepub party era circuit inchis, nu era destinat oamenilor de la tiff. de aia a fost naspa. :x

Iar eu refuz sa inteleg cum pot oamenii care s erespecta sa se uite la reclame dinainte de '89 si sa aplaude? E snobism? E, vorba lui Gorzo legata de Kill Bill, ipocrizie? Mie mi se intoarce stomacu' pe jos -v-ati prins, da? - numai cind vad reclame contemporane, da' rahaturile alea vechi...asa e trendu'? Mai bine ma trend-uiesc diseara la devoratorii de publicitate.

* Cinepub era naspa nu ca era cu circuit inchis, ci ca era circ inchis, in sensu' ca doua fete se scremeau sa faca topless, chelneritele nu stiau ce e aia bisquit, iar diversi dubiosi din advertising se trageau in poza ca Mona Lisa pe pinza. interesant era comentariul DJului/MC: petrecerea intelectualilor. Y tu mama tambien, ba.

K's 12 Jun 2004 14:04

seria openair a reclamelor romanesti a avut un final apoteotic pe ritmuri de |casa mea-i un cantec cu acorduri ample| angela similea.

apoteotic?!? da, nu mai rezistam sa ii aud pe cei din spatele meu cum le zvacnea ipocrizia in ei.

* cinepub party era circuit inchis, nu era destinat oamenilor de la tiff. de aia a fost naspa.

nu ai pierdut nimic. doar niste fete care ar fi trebuit sa incinga atmosfera, dar care, vazand ca nici o flacara nu se aprinde si-au acoperit subtil goliciunea si au continuat sa topaie...

bravo blanka elekes.

pentru ca nu facea altceva decat sa ne explice cat de frumos si de sexos este Gael Garcia Bernal? si cat de bine se distreaza ea prin baruri?...si asta cu o engleza care avea mici carente...

...printre cdurile care s-au pierdut: thievery corp., lamb, chemical brothers, mandalaly, breakbeat era, EZ rollerz

annie7 12 Jun 2004 16:45

...si pentru k blanka zicea in stanga si-n dreapta ca gigi b e un tip sexi lumea s-a cam dus sa-l vada pe post de parintele amaro chiar daca filmul nu iese in evidenta, dar sala republica a fost plina.
well, la fel a fost si sala victoria la insula, ce-i drept, tot pe considerente sexuale...
...si nu e snobism sa te uiti la reclame din timpurile apuse, ci pura curiozitate, mai ales ca unele dintre ele nu apareau la tv sau la cinema, ci erau impachetate pt export, o data cu produsele... una peste alta, fac parte din istoria publicitatii romanesti, well... daca am admite ca asa ceva exista...

Ambra Blu 12 Jun 2004 17:30

...si nu e snobism sa te uiti la reclame din timpurile apuse, ci pura curiozitate, mai ales ca unele dintre ele nu apareau la tv sau la cinema, ci erau impachetate pt export, o data cu produsele... una peste alta, fac parte din istoria publicitatii romanesti, well... daca am admite ca asa ceva exista...

ba da, e snobism, insa unul care conturba estetic; e acelasi snobism care ii face pe non-profi sa mearga la "noaptea devoratorilor de publicitate" sa vada reclame, sa fluiere cu fluierele de club haus, si sa aplaude cu glas tare la chestii de nuante si fineturi.

a, si o istorie a publicitatii rominesti nu exista, pentru ca asta ar insemna ca cacaturile date la tiff sa fie proto-istorie. iar daca aia ar fi protoistorie, ce vad eu in epica sau D& AD este viitor, nu?

Ambra Blu 21 Jun 2004 16:48

Pentru cei care vor sa vada de ce mi-a placut "Kontroll" exista un site oficial:

http://www.kontrollfilm.hu/

raptor 27 May 2005 13:33

.hai ca pana se instaleaza juriul pornesc eu sandramaua. :D
Hair High, Plympton-10 animatie, love story asezonat cu satira macabra specifica maestrului Bill - undeva intr-unul dinte acele licee americane cu motoare tari, fotbal american si baluri de absolvire.
:love: :(( de revazut luni de la 17 la cinema Arta.
.desear' cred ca o sa zic pas din diverse motive deschiderii festului si-om sa vad ce e cu Teza lui Amenabar.

BeNnY 27 May 2005 15:43

Hai un topic nou?

obvious 27 May 2005 21:05

slaba teza lui Amenabar.mie personalisches nu mi-a placut la vremea ei.

Mala Portugal 28 May 2005 07:52

Originally Posted by obvious:

slaba teza lui Amenabar.mie personalisches nu mi-a placut la vremea ei.

Same here. Teza a umblat prin prea multe locuri comune sa mai trezeasca interesul. Personajul feminin , de exemplu, parea construit pe scheletul tipei din tacerea mieilor. 2/5

La Macelarii Verzi va recomand sa ajungeti. Line Kruse e intr-un rol care-l prinde chiar mai bine decat cel din Reconstruction + umorul delicios-macabru .
E un film cu idioti pentru oameni inteligenti in timp ce Teza e un film cu oameni complicati facut pentru tot poporu'.

obvious 28 May 2005 08:36

"E un film cu idioti pentru oameni inteligenti in timp ce Teza e un film cu oameni complicati facut pentru tot poporu'."
foarte misto spus.personal sunt adepta unei simplitati ce genereaza un produs de calitate si subtil mai mult decat unor eventuale frectii intelectuale nereusite.

gionloc 28 May 2005 09:08

Teza e un film cu oameni complicati facut pentru tot poporu'.

am trecut si io aseara sa examinez Teza lui Amenabar. are momente faine, mai un vis, cateva referiri ironice la cinemaul spaniol, mai o urmarire pe coridoarele scolii filmata fain, mai cate un first-person-shoot (daca asa ii zice) cu castile pe urechi :)
da sa faci o filmoteca snuff si chiar sa nu dea politia de tine, sau macar sa para interesata de caz ceva mai multa vreme. sau un prof de la video sa moara uitandu-se la o caseta ultraviolenta... mai mai, o fi avand el astm, da ca prof sa nu cunosti macar teoretic problemele snuff si sa te emotionezi asa tare... :hmm:
in mentinerea suspansului pe alocuri, Teza e un bun exercitiu pentru The Others.

si dom'le, sa-si inchida oamenii celularele la film!

MinRep 28 May 2005 09:37

Eu am inceput Day One cam modest... Dar incepe sa se simta aerul de vara, de destindere, de relaxare, total nepotrivit cu situatia mea in acest moment. Anyway, ce am vazut ieri, in stelute, de la 1 la 5 (;)):

Osama: (*) (*) interesant din punct de vedere socio-politic, mai putin din punct de vedere cinematografic... Cam lesinat, nu deajuns de dur, desi se vrea...

In continuare, am vrut sa esuez la "Teza", insa fratele meu a facut rost de niste invitatii la deschidere, iar vorba profului meu de tenis: "Eu priemsc cadouri..." Tudor Giurgiu, distins si modest ca in anii trecuti (desi, enumerand partenerii media la un moment dar, a mentionat CineMagia de doua ori :P).

Guard Dog: (fara stelute) Un filmulet amuzant, insa "poanta" se cam pierde pe parcurs...

Oldboy: (*) (*) (*) (*) ei, nu chiar superb, dar foarte atractiv si interesant. Nu vreau sa elaborez, dar este foarte bine filmat si exceleaza la capitolul "cum folosim muzica" (in special "Anotimpurile" lui Vivaldi)

gionloc 28 May 2005 19:38

Roy Andersson, Suedia, 3x3, 1/3, Arta, azi la 14:30, sala (arhi)plina, oameni in picioare!!!

Something has Happened, World of Glory si clipuri publicitare.

ceva intr-adevar s-a petrecut; tot filmul despre Sida (primul, proiect neterminat ca cncu lor a considerat ca prezinta imagini prea dure pentru tanarul public!) imaginea a tremurat, incat am ametit (ori era efectul combinat al filmului cu soarele de afara). cateva secvente interesante: un doftor zicea la o conferinta ca SIDA a fost luata de un negru flamand care a prins o maimuta (cercopitec) pentru a o face gratare, maimuta, zbanghie, l-a muscat! asa a trecut SIDA de la animale la oameni :lol: (zicea doftoru).
o lectie de punere a prezervativului pe organ, o proba de rezistenta masculina intre sloiuri de gheata, cine traia mai mult era asezat mai tarziu pe gramada de cadavre...
eh, bun, merge...

pauza, trecere la scurtmetraju 2... da incepe tot primu, numa ca nu mai tremura imaginea!!! buuuun, vreo 5 minute. apoi stop, se aprind luminile. vociferari prin sala! se mai chinuie astia un pic si dau drumu la reclamele promise in pliantu [ghidu] festivalului. numa ca doar cateva aveau subtitrare in engleza, restu numa in suedeza, special pentru Moodysson, singuru din festival care creca stia despre ce e vorba acolo...

iaca intr-un tarziu, dupa ce juma din oameni au plecat, dau drumu si la scurtmetraju 2, dspre un OM ?!!! asta-s prezinta masina, camera, patul, fratele... merge si asta, in debandada creata ce sa mai zic...

SA NU SE MAI REPETE!
mai ales ca am pierdut din cauza astora rusescul 4!

imediat incepe Castelul umblator al lui Howl (Miyazaki).

MinRep 29 May 2005 11:21

Ziua a doua:

Scurtele lui Roy Andersson: proiectia a fost cum a fost (:hmm:), dar - cele doua scurtmetraje ("Something Happened" si "World of Glory") au reprezentat o experienta inedita. Foarte interesanta conceptia vizuala a regizorului: scene relativ scurte, prezentate intr-un singur cadru fix (de aprox. 10-20 de secunde). Cred ca singura data cand am vazut camera miscandu-se a fost in spot-ul cu masina cazand in apa. Asa am ajuns la reclame, care - in general, au fost haioase, chiar si netraduse.

Howl's Moving Castle: (*) (*) (*) tipic... :D Primul anime pe care l-am vazut intr-o sala de cinema. Un regal din punct de vedere vizual si o coloana sonora exceptionala (cu cateva inventii si imprumuturi de-a dreptul delicioase :P). Cat despre "poveste"... no comment ;).

Shemaia 30 May 2005 18:41

Mi-a placut mult "Whisky". Iar titlul este cit se poate de bine ales. Desi totul se desfasoara intr-o atmosfera glaciala, filmul asta m-a "incalzit" bine de tot. Iar faza cu cadourile e bestiala... Sper si... cred ca va primi un premiu, macar. Sa mai vad si altele, mai bune, poate. (?)

raptor 03 Jun 2005 18:35

.tiff-ul e compromis. facultatea. sa ne auzim cu bine.

All times are GMT +2. The time now is 01:08.