Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Filme cu vampiri (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=83949)

snatchro 05 Mar 2004 18:20

Da' ce-are toata lumea cu bataile? Prefer povestile de dragoste. Vezi The Wolf cu Jack Nicholson si Michelle Pfeiffer.

Demona 05 Mar 2004 19:26

Definatelly I like fights! Mushy stuff..not for me!!!

notorious 05 Mar 2004 22:03

problema cea mai evidenta este deja stiuta, de fapt, horror-ul recent mizeaza pur si simplu pe efecte viscerale, actiune saturata si efecte speciale cu un singur scop: de a-ti fura ochii, nu de a emotiona. horror-ul clasic facea eforturi pt pastrarea suspansului, atmosferei, incerca un dram de emotie pura desi ascuns sub o tona de stangacii. probelma horror-ului modern e una de perspectiva: se crede ca in locul 'groazei de dupa usa' preferam sa ni se livreze o groaza mai 'high-technicizata'.

si desigur ca in locul lui 'underworld' si 'blade' (kkturi, adica, s-o spunem pe sleau) prefer oricand 'lupul', o abordare mai cumintica si mai realista a unei teme perimate si stupide. desi o aberatie ramane in esenta o aberatie, oricum ai spune-o...

ideea este: da-le dracu' de filme cu vampiri. horror-ul are capodoperele lui,iar partea 'coltoasa' a genului este cea mai searbada si mai penibila.

Demona 06 Mar 2004 15:08

:roll: Somebody's pissed off..uhmmm....:roll:

notorious 06 Mar 2004 22:40

'nosferatu - simfonia groazei', 'nosferatu' in versiune klaus kinski si christopher lee, 'dracula' in varianta coppola - merita vazute.

asta ca sa nu se spuna ca sunt pissed off/on, pt ca sunt fan horror, dar al horror-ului vechi...

MinRep 07 Mar 2004 21:10

Ca tot amintiti de "Nosferatu" (ala vechi)...

Banuind ca ati vazut "Shadow Of The Vampire" cu Malkovich si Dafoe, ce parere v-a lasat filmul (asa, cu tot postmodernismul lui) ?

Demona 08 Mar 2004 21:08

Originally Posted by raptor:

Sau mai bine zis pissed on...?

Filmele cu vampiri ma lasa din pacate cam rece... :-? Mai putin Nosferatu.Stitzi voi care...E superb!

Hehehe! My b-day gift from you...Inca nu l-am vazut, dar o sa se intample real soon! Thank you very much "rapty"...! ;)

Freak_on_a_Leash 08 Mar 2004 21:30

Singurele filme cu vampiri pe care ledetest e Vampirela sau ceva de genul si Buffy(lung metrajul).

BeNnY 08 Mar 2004 21:52

O sa fie candva luna asta pe HBO filmul Dracula ala cu Keanu Reeves care are 2 sau 3 Oscaruri... nu l-am vazut niciodatadar se pare ca e bun...

O sa fie candva luna asta la Cinemateca HBO

ogto 08 Mar 2004 22:24

Eu nu-s fan filme cu vampiri... I find them... Disturbing... Si ideea este complet epuizata... Na mai fost nimic cu vampiri original de nush cand...

Bogie 09 Mar 2004 01:08

Quote:

Banuind ca ati vazut "Shadow Of The Vampire" cu Malkovich si Dafoe, ce parere v-a lasat filmul (asa, cu tot postmodernismul lui) ?

Un film atipic pentru genul sau; spre deosebire de filmul clasic cu vampiri care descrie teroarea oamenilor confruntati cu un monstru, groaza care-i stapaneste, in "Umbra vampirului" se urmaresc doua planuri: procesul de creare a unei opere de arta si soarta nefericita a vampirului condamnat la nemurire.

Malkovich face un rol bun intepretandu-l pe Murnau, un posedat mistuit de chemarea sa, care incearca cu orice pret sa-si incheie opera, recurgand la orice compromis. Ideea de a angaja un vampir adevarat care sa confere autenticitate filmului e asemanatoare aceleia enuntate de un personaj al lui Papini care se gandea la un teatru in care totul sa fie real: executiile, omorurile, mutilarile etc, folosindu-se condamnati la moarte drept actori.

Willem Dafoe e de nerecunoscut (de fapt nici sub masca lui Bobby Peru nu mi-a fost usor sa-l descoper).Rolul a fost complex, vampirul mistuit de dorul de a vedea soarele este un personaj care inspira mai degraba compasiune decat groaza, dar parca nu m-a convins, nu a avut forta necesara.Ii lipseste ceva filmului astuia, nu a reusit sa-mi transmita chiar totul, sa ma faca sa intru in atmosfera lui. O sa incerc sa-l revad.

MinRep 09 Mar 2004 10:47

Originally Posted by bogie:

Quote:

Un film atipic pentru genul sau; spre deosebire de filmul clasic cu vampiri care descrie teroarea oamenilor confruntati cu un monstru, groaza care-i stapaneste, in "Umbra vampirului" se urmaresc doua planuri: procesul de creare a unei opere de arta si soarta nefericita a vampirului condamnat la nemurire.

Malkovich face un rol bun intepretandu-l pe Murnau, un posedat mistuit de chemarea sa, care incearca cu orice pret sa-si incheie opera, recurgand la orice compromis. Ideea de a angaja un vampir adevarat care sa confere autenticitate filmului e asemanatoare aceleia enuntate de un personaj al lui Papini care se gandea la un teatru in care totul sa fie real: executiile, omorurile, mutilarile etc, folosindu-se condamnati la moarte drept actori.

Willem Dafoe e de nerecunoscut (de fapt nici sub masca lui Bobby Peru nu mi-a fost usor sa-l descoper).Rolul a fost complex, vampirul mistuit de dorul de a vedea soarele este un personaj care inspira mai degraba compasiune decat groaza, dar parca nu m-a convins, nu a avut forta necesara.Ii lipseste ceva filmului astuia, nu a reusit sa-mi transmita chiar totul, sa ma faca sa intru in atmosfera lui. O sa incerc sa-l revad.

Cam asa mi s-a parut si mie... Un film cu o premisa grozava, dar parca ii lipsea ceva... poate ca intra prea repede in rutina, in monotonie...

Finalul, totusi, merita!

Demona 09 Mar 2004 11:41

Originally Posted by MinRep:

vampirul mistuit de dorul de a vedea soarele este un personaj care inspira mai degraba compasiune decat groaza

Finalul, totusi, merita!

1). So basicly another mushy movie. Clar ca ii lipseshte ceva shi clar ca un film cu vampiri trebuie sa aduca in prim plan teroare oamenilor. Dupa cum spunea alt vampir: "oamenii se sperie de ce nu intzeleg!" Foarte logic Shi asha shi trebuie. Un film cu vampiri aduce in prin plan efemeritatea omul, i in primul rand in opozitzie cu veshnicia vampiriului.

2). Urasc vamprii care nu shtiu sa aprecieze ceea ce au. Exemplu`..."vampirul mistuir de dorul de a vedea soarele". What the fuck? Eshti vampir take it as it is. Ai primit un dar, folosheshte-l!!! Oricum nu ei sunt de vina, ci regizorii care vad in vampiri nu`sh ce anume, creaturi pline de conshtintza shi sentimente. Cand basicly un vampir e doar un cadavru umblator, a carui singura problema e sa se hraneasca shi sa se ascunda de soare(in caz ca-i face rau). Nu au suflet... Oamenii sunt aia care trebuie sa treaca prin toata faza aia cu sentimente and stuff, nu vamprii. Ei doar se hranesc...Nobody wants to get that!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bogie 09 Mar 2004 12:26

Quote:

Un film cu vampiri aduce in prin plan efemeritatea omul, i in primul rand in opozitzie cu veshnicia vampiriului.

Pai "Shadow of vampire" face si asta .

Quote:

Oricum nu ei sunt de vina, ci regizorii care vad in vampiri nu`sh ce anume, creaturi pline de conshtintza shi sentimente

Atentie, linia ce desparte imaginarul de real e in pericol de a fi depasita. Sau esti adepta lui Eco?

Quote:

clar ca un film cu vampiri trebuie sa aduca in prim plan teroare oamenilor.

Nu e asa clar, ai vrea ca toate filmele sa fie la fel? As putea spune si eu ca toate filmele de razboi trebuie sa ne prezinte acte de eroism, cat mai multi morti, ce-s alea sentimente in lupta, compasiune, teroare, dezgust? Filmele lui Arnold cel putin asta prezinta, iar filmele cu vampiri enumerate de tine sint echivalente cu cele ale lui Arnold.

Demona 09 Mar 2004 19:58

Atentie, linia ce desparte imaginarul de real e in pericol de a fi depasita. Sau esti adepta lui Eco?

...I just like vampires a lot...

Freak_on_a_Leash 09 Mar 2004 20:14

Originally Posted by Demona:

...I just like vampires a lot...

..Hmm...chair foarte mult!!!

notorious 09 Mar 2004 20:18

Quote:

DAWN OF THE DEAD - e un nou film kre ajunge pe ecrane in luna Martie ... numai k nu trateaza vampiri ci cealalta latura a mortzilor ... din filme ... ZOMBIE ...

originalul 'dawn of the dead' a fost de milioane. l-ai vazut, gaandalf? pt ca din remake nu stiu ce=-o sa iasa.

blitz43 10 Mar 2004 09:16

Corect, Notorius!
Dawn of the Dead (originalul!) e cea mai tare parte a trilogiei mortilor. Romero s-a intrecut pe sine! Si-a bagat coada un pic si Argento :lol: ! Savini, pe lânga un rolisor de BMF :evil: a mai lucrat si la cascadorii+efecte speciale!
Ce mai incoace si/ncolo, o capodopera! :wink:
Remake-ul nu se va ridica la inaltimea asteptarilor nici macar cât negru sub unghie! oricum, de departe cea mai proasta alegere pentru un remake!
As putea zice chiar o impietate! :lol:

notorious 10 Mar 2004 19:59

mai intai, asteapta sa vezi si tu filmul, blitz! :P

blitz43 11 Mar 2004 11:09

Cititi si voi aici ce mai zice balanel asta de Rhames Ving! :lol:
http://www.fangoria.com/fearful_feature.php

Demona 12 Mar 2004 19:12

Mai tzine-tzi minte ca afost un episod in seria "X-Files" despre vampiri? Era o chestie despre ei. Nu suportau shireturile dezlegate shi lucrurile imprashtiate. La un moment dat Mulder ca sa scape de un vampir, i-a aruncat pe jos o cutie de chibrituri. How silly is that??? :evil:

Flow 12 Mar 2004 20:57

Mai tzine-tzi minte ca afost un episod in seria "X-Files" despre vampiri? Era o chestie despre ei. Nu suportau shireturile dezlegate shi lucrurile imprashtiate. La un moment dat Mulder ca sa scape de un vampir, i-a aruncat pe jos o cutie de chibrituri. How silly is that??? :evil:

Da.Imi aduc aminte faza.Parca Mulder era "anesteziat" pe jumatate pentru ca mancase o pizza cu somnifer si il atacase un vampir cam "plinut".

Demona 12 Mar 2004 21:15

Originally Posted by Flow:

Da.Imi aduc aminte faza.Parca Mulder era "anesteziat" pe jumatate pentru ca mancase o pizza cu somnifer si il atacase un vampir cam "plinut".

..Yep. Dar nici ochii nu-i stateau bine in cap. He was a "pretty-gone-vampire"...

notorious 13 Mar 2004 22:54

bai, profanilor, ia hai, scurt pe doi - e cineva pe-aici fan 'x-files'?? ca vad ca voi nu prea stiti ce spuneti!

episodul cu pricina era evident parodic. si a fost chiar trasnet... :)) un episod despre vampiri f misto a fost unul de prin '94, singurul in care lipsea scully, iar mulder aparea alaturi de sotia sa de-atunci, si, pt prima oara, s-a sarutat pe ecran in serial. a fost un episod f erotic (!), iar vampiri nici nu prea erau vampiri - extrageau sangele cu seringa sau ceva. a fost, deh, foarte demult.

Demona 14 Mar 2004 14:07

Originally Posted by notorious:

bai, profanilor, ia hai, scurt pe doi - e cineva pe-aici fan 'x-files'?? ca vad ca voi nu prea stiti ce spuneti!

episodul cu pricina era evident parodic. si a fost chiar trasnet... :)) un episod despre vampiri f misto a fost unul de prin '94, singurul in care lipsea scully, iar mulder aparea alaturi de sotia sa de-atunci, si, pt prima oara, s-a sarutat pe ecran in serial. a fost un episod f erotic (!), iar vampiri nici nu prea erau vampiri - extrageau sangele cu seringa sau ceva. a fost, deh, foarte demult.

Da` trebuie sa fii fan, ca sa vezi episodu`ala?? :roll: Indiferent ca era parodiat sau nu era despre vampiri...dude...chill!!!

notorious 14 Mar 2004 20:33

gata, m-am calmat de data asta. problema mea este ca n-am unde vedea restul episoadelor din 'dosarele x', de cand pro tv l-a lasat in coada de peste. iar eu eram inebunit dupa serialul asta...

Lady_Skar 15 Mar 2004 09:03

Si eu eram mare fan Dosarele X, si am vazut episodul la care te referi. Si cred ca Pro Tv a facut bine sa termine serialul inainte sa plece Mulder...

Demona 15 Mar 2004 16:37

gata, m-am calmat de data asta. problema mea este ca n-am unde vedea restul episoadelor din 'dosarele x', de cand pro tv l-a lasat in coada de peste. iar eu eram inebunit dupa serialul asta...

Cred ca Pro7-le shi VOX-ul sigur mai transmit "X-Files".

BeNnY 16 Mar 2004 00:17

Tocmai am vazut Bram Stoker's Dracula si este destul de bun...

Mi-a placut cum a jucat Gary Oldman mai ales ca a reusit sa pronunte "s" (s de la si) ... Keanu Reeves mi s-a parut slabut insa...

Demona 16 Mar 2004 15:40

Originally Posted by BeNnY:

Mi-a placut cum a jucat Gary Oldman mai ales ca a reusit sa pronunte "s" (s de la si) ... Keanu Reeves mi s-a parut slabut insa...

Pai Keanu e el asha...mai peltic...:roll:

Ionutz55 16 Mar 2004 19:37

super klumea DRACULA aseara pe hbo. dar am inteles ca a mai fost dat pe alte posturi din romania si aia scriau premiera. why??
oricum pt. mine a fost premiera :lol:

TLD 16 Mar 2004 19:42

Originally Posted by Ionutz55:

super klumea DRACULA aseara pe hbo. dar am inteles ca a mai fost dat pe alte posturi din romania si aia scriau premiera. why??
oricum pt. mine a fost premiera :lol:

De fapt a fost pe la cinemateca HBO... Filmele date la cinemateca nu prea mai pot if premiere! :roll: Dak ei au puis premiera... stupid mother fuckers! ;)

BeNnY 16 Mar 2004 19:50

Este premiera pe anul asta presupun... dar aia au scris acolo premiera chiar daca era in cadrul Cinematecii HBO ...

TLD 16 Mar 2004 19:53

Originally Posted by BeNnY:

Este premiera pe anul asta presupun... dar aia au scris acolo premiera chiar daca era in cadrul Cinematecii HBO ...

Nu prea mai are cum sa fie premiera la tv din moment ce a mai fost dat la antena 1, dak nu ma insel! Uite ca nu m-a pasionat chiar asa ce scrie sub sigla hbo aseara dar nu cred ca au gresit ei asa flagrant! ;)

Ionutz55 16 Mar 2004 19:55

filmul mi sa parut bun, voua?

Demona 16 Mar 2004 20:14

filmul mi sa parut bun, voua?

Nu cine shtie ce. Trebuiau mai multzi vampiri, mai putzina drama shi sentimentalism...

Ionutz55 16 Mar 2004 20:34

mia palcut ca vorbeau si romana
bai da vedeti ce prosti sut romani. de ce nu cer ei bani pt. numele lui dracula ca doar vedeti ca se foloseste in toate filmele cu vampiri. asa mai facem si noi niste bani si io stiu sa renovam branul si sa facem publicitate in toata lumea

BeNnY 16 Mar 2004 21:04

Si cine ai vrea tu sa puna © pe numele Dracula?

Ionutz55 16 Mar 2004 21:44

pai statu roman. daca te oferi tu asa castigi niste banii cinstiti :P

Demona 17 Mar 2004 16:32

bai da vedeti ce prosti sut romani. de ce nu cer ei bani pt. numele lui dracula ca doar vedeti ca se foloseste in toate filmele cu vampiri. asa mai facem si noi niste bani si io stiu sa renovam branul si sa facem publicitate in toata lumea

Cica drepturile de autor pentru numele Dracula au fost cumparate de nishte americani...so...

Serghei 17 Mar 2004 17:00

Cica drepturile de autor pentru numele Dracula au fost cumparate de nishte americani...so...

Au fost cumparate???De la cine???

Numele Dracula nu e marca inregistrata,pe vremea lui Stoker pula Registru national al Marcilor!!!

In plus legea zice in felul urmator:

Art. 3. In intelesul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos se definesc dupa cum urmeaza:

a) marca este un semn susceptibil de reprezentare grafica servind la deosebirea produselor sau a serviciilor unei persoane fizice sau juridice de cele apartinând altor persoane; pot constitui marci semne disctinctive, cum ar fi: cuvinte, inclusiv nume de persoane, desene, litere, cifre, elemente figurative, forme tridimensionale si, in special, forma produsului sau a ambalajului sau, combinatii de culori, precum si orice combinatie a acestor semne;

b) marca anterioara este marca inregistrata, precum si marca depusa pentru a fi inregistrata in Registrul National al Marcilor, cu conditia ca ulterior sa fie inregistrata;

Art. 5. Sunt excluse de la protectie si nu pot fi inregistrate:

j) marcile care contin, fara consimtamântul titularului, imaginea sau numele patronimic al unei persoane care se bucura de renume in România;

Deci in Romania pula inregistrare Dracula!!!

De fapt drepturile pt dracula apartin lui Briam Stoker si urmasilor,astea s-ar putea sa fie cumparate de cineva(drepturile pt carti si nicidecum pt nume)!!!

notorious 17 Mar 2004 19:57

Quote:

DA! Mi-a placut Monica Bellucci la nebunie shi m-am convins de film knd am vazut k al nostru Neo a zis k VARNA este in Romania knd de fapt este in Bulgaria - la granitza...
Faza cu tzaganii shi cu Dracula kre dormea in pamant ... wtf was that supposed 2 mean ?

monica bellucci parca e absloventa de drept. a zis la premiera lui matrix reloaded: 'se pare ca mi-e destinat sa-l sarut pe keanu reeves din 10 in 10 ani' (il mai 'sarutase' in 'dracula').

gaandalf, zi mersi ca nu vorbeau aia ruseste (ca in 'dracula - un mort iubaret' cam asta vorbeau), deci lasa erorile geografice & etnice...

BeNnY 17 Mar 2004 20:11

Belluci a jucat in Bram Sroker`s Dracula? Ca eu nici n-am recunoscut-o... ce e drept, nici n-am cautat-o

snatchro 18 Mar 2004 14:31

ProSieben a terminat de mult X Files. Dar episoadele cu Robert Patrick mi s-au parut a fi fost slabe rau de tot. Mulder rocks!

Demona 18 Mar 2004 15:32

Originally Posted by Serghei:

Au fost cumparate???De la cine???

Numele Dracula nu e marca inregistrata,pe vremea lui Stoker p*** Registru national al Marcilor!!!

In plus legea zice in felul urmator:

Art. 3. In intelesul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos se definesc dupa cum urmeaza:

a) marca este un semn susceptibil de reprezentare grafica servind la deosebirea produselor sau a serviciilor unei persoane fizice sau juridice de cele apartinând altor persoane; pot constitui marci semne disctinctive, cum ar fi: cuvinte, inclusiv nume de persoane, desene, litere, cifre, elemente figurative, forme tridimensionale si, in special, forma produsului sau a ambalajului sau, combinatii de culori, precum si orice combinatie a acestor semne;

b) marca anterioara este marca inregistrata, precum si marca depusa pentru a fi inregistrata in Registrul National al Marcilor, cu conditia ca ulterior sa fie inregistrata;

Art. 5. Sunt excluse de la protectie si nu pot fi inregistrate:

j) marcile care contin, fara consimtamântul titularului, imaginea sau numele patronimic al unei persoane care se bucura de renume in România;

Deci in Romania p*** inregistrare Dracula!!!

De fapt drepturile pt dracula apartin lui Briam Stoker si urmasilor,astea s-ar putea sa fie cumparate de cineva(drepturile pt carti si nicidecum pt nume)!!!

Who cares anyway? Am auzit shi eu? What's the big deal? Geeeeeez...

Demona 18 Mar 2004 15:36

Originally Posted by snatchro:

ProSieben a terminat de mult X Files. Dar episoadele cu Robert Patrick mi s-au parut a fi fost slabe rau de tot. Mulder rocks!

Pai Mulder, Mulder ramane. Patrick nu manca semintze cand se enerva shi nu avea poster cu "I want to believe" in birou shi nu se potrivea asha de bine pe langa Scully... :)

notorious 18 Mar 2004 18:26

are cineva idee (un site sau cunostinte, ceva...) cum sa fac rost de sezoanele 8 si 9 din 'x files'. ma gandesc ca daca au aparut sezoane din 'friends' si 'stargate SG1' pe cd, de ce nu ar aparea si 'dosarele x'?...

WraIth 20 Mar 2004 19:21

Nu prind HBO(pun ashtia scump la cablu) shi va intreb :care DRACULA ?Doar nu ala vechi.Au facut ceva nou sau cum? Ceva de genu lui Dracula 2 Ascension,asa mai modern :-?

BeNnY 20 Mar 2004 19:57

Dracula din '92! Ala cu Keanu Reeves si Gary Oldman!

Bram Stoker's Dracula :roll:

notorious 20 Mar 2004 22:31

eu prefer sa-l numesc 'francis ford coppola's dracula'... :wink:

All times are GMT +2. The time now is 21:58.