Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Fanatic (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=243)
-   -   Middle-Earth Languages (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=83840)

Demona 21 Feb 2004 12:48

Originally Posted by raptor:

ai grija shy nu munci prea mult,k munca dauneaza grav sanatatii...crede-ma pe cuvant... :D :D :D

Yeah! I know...dar din pacate trebuie sa platesc intretzinerea cu ceva! Daca ash trai ca Elfii in copaci sau ca Hobbitzii in subteran...ioai ce bine ar fii! :lol:

Undomiel 21 Feb 2004 13:02

Originally Posted by Leonard Pyron:

Sa va pun in legatura cu un logoped ca nu se mai intelege e vorbiti voi pe-aicea... :lol:

prostul daca nu e prost destul, parca nu e si fudul...

Undomiel 21 Feb 2004 13:03

Originally Posted by Demona:

Te cred. Ma crezi ca eu am oprint acum productzie pt ca am intrat pe net sa itzi dau o varianta mai buna la cererea ta. Here it is: "Ae u-daros ped, le dago!' Dupa stoarcerea neuronului, mi s-a parut mult mai corecta shi completa varianta asta! :) Spor la invatzat! :) Procuratzi DEX-ul Sindarin de undeva pentru cuvinte shi "Lord of the Rings - Return of the King" (cartea) pentru Appendix-ul E, pentru ca acolo sunt descrise citirea, formarea etc limbii Sindarine shi numai... :)

DEX???DE UNDE?! :cry:

WraIth 21 Feb 2004 13:06

Pt cei care au citit cartea(adica toti sper) sau ma rog care au cartea.Asta nu are nimic de-a face cu ce vreau eu.Care are shi el pe acasa sau stiu eu unde "The hobbit" sau "The silmarallion"?(parca asa se scria)

WraIth 21 Feb 2004 13:52

Da Demona cati ani ai acuma.Ca vorbeshti ca parca 15 ani au fost de mult............... Shi totushi daca este pe net doar nu poti sa inveti intr'o zi tot ca vad ca sunt shi nishte reguli da care se tine seama nu?

Sm�agol-Gollum 21 Feb 2004 14:35

Ma Wraith mama......ti-am trimis un mesaj in elfa si tzi l-am si tradus!! Drept raspuns mi-ai trimis si tu un mesaj in elfa DAR ai uitat sa-l traduci... Io de unde sa stiu ce inseamna?Doar nu-s Demona sa stiu elfa.. :) Fii bun shi trimite shi traducerea...mersi!!Sau daca nu stii traducerea spune-i lui Demona sa ti-l traduca :P
Am citit un mesaj nush de la cine spunand ca poti invata elfa pe net.. Cum???? Sunt fff curios sa aflu cum.Poate mai invat shi io ceva.

Gaandalf 21 Feb 2004 15:19

Originally Posted by WraIth:

Pt cei care au citit cartea(adica toti sper) sau ma rog care au cartea.Asta nu are nimic de-a face cu ce vreau eu.Care are shi el pe acasa sau stiu eu unde "The hobbit" sau "The silmarallion"?(parca asa se scria)

Io am toate cartzile akasa din trilogie - en engleza shi mai am shi Silmarillion-ul shi urmeaza sa achizitzionez akuma The Hobbit - tot in engleza ... Recomand a nu se arunca banii "aiurea tramvai" :lol: pe cartzile in limba romana... :evil:

Ionutz55 21 Feb 2004 15:32

Io nu am decat Silmarillion-ul. Si asta in romana. Bine io nu le am asa cu engleza ca tine gandalf. Mai am pana invat. Oricum o sa-mi iau si toate partile de la lotr, IN ROMANA

Gaandalf 21 Feb 2004 16:24

Originally Posted by Ionutz55:

Io nu am decat Silmarillion-ul. Si asta in romana. Bine io nu le am asa cu engleza ca tine gandalf. Mai am pana invat. Oricum o sa-mi iau si toate partile de la lotr, IN ROMANA

Nu am vrut sa ma dau mare k shtiu ENGLEZA ... da ashteapta sa auzi parerea Demonei despre cartzile in limba romana ... cate bazakonii shi cate gresheli sunt akolo ...

Ionutz55 21 Feb 2004 16:37

Tre sa citesti ambele partzi si in engleza si in romana ca sa iti dai seama. Io deocamdata din SILMARILLION nu am citit decat Despre inelele puteri si despre al 3lea ev. Mi sa parut mai interesant. Dar nu prea am inteles tot, pt. ca nu am citito de la inceput :( . Dar voi recupera :D

raptor 21 Feb 2004 18:00

Eu recomand si cartile in romana-dar se pare ca eu sunt singurul care a agreat traducerea... :D :D
Cu elfa de pe net e o problema-grija mare la elfa 'contrafacuta' :D adik neoriginala...oricum nu o sa gasesti nicaieri un dictionar elfesc 'a
la Tolkien'-ceea ce ai sunt cuvintele(destul de putine) traduse de el insusi,cuvintele rezultate din descompunerea numelor personajelor si cele topografice,plus o doza-mai mare sau mai mica-de inventie-exista unii lingvisti care au incercat sa completeze cu unele cuvinte care lor li se pareau potrivite...
Cartile le poti gasi relativ lejer pe net(in engleza);hobbitul a aparut in 3 versiuni,una prin 70-cu o traducere dezastruoasa(se vede mana partidului :D ),alta in 94,scoasa de o editura din pitesti,parca-cea mai decenta,zic eu,eu p-aia am citit-o,cu aia am crescut :D ,si asta noua,din 2002,cred...
Silmarillionul il gasesti tradus doar in varianta asta noua,cu o coperta mizerabila.
A mai aparut la editura rao 'Roverandom' dar asta tine de cat de mult iti place Tolkien-e o carte pt. copii,fara vreo legatura cu Middle-Earth.Eu o s-o citesc,anyway-anyhow.
Cel mai bine ar fi dak atzi pune cu totzii mana si ati citi 'On Fairy Tales' a lui Tolkien,in care isi explica viziunea asupra fantasticului,fanteziei etc.Din pacate(sau fericire?? :D )asta nu e inca tradusa.

BeNnY 21 Feb 2004 18:24

Dar un link ceva de unde am putea invata sau macar sa vedem cate ceva despre Middle Earth Languages?

Sm�agol-Gollum 21 Feb 2004 20:28

Din cate am auzit io versiunea in romana de la lotr e nasoala!!!!Daca cineva ar vrea sa citeasca lotr eu ii recomand sa o citeasca in ENGLEZA. Eu am terminat joi de citit lotr-fotr in ENGLEZA. E super faina

WraIth 21 Feb 2004 20:46

De aceeashi parere. Nu luati carti in romana,in plus cele in engleze are that "je ne sais quoi".Da un aer de aventura shi te face povestirea mult mai interesanta.

Sm�agol-Gollum 21 Feb 2004 20:53

Corect wraith....vezi ca stii.....LOTR IN ENGLEZA RULZZZZ!!!!!

WraIth 21 Feb 2004 20:56

Rulzzzzzzzzzz

Pai asa-i de cine imi poate face shi mie rost de un "hobbit" sau "silmarallion"?

Sm�agol-Gollum 21 Feb 2004 21:05

Ba....daca ii dati lui Wraith carti sa imi dati shi mie....hai nu fiti bulangii!!

WraIth 21 Feb 2004 21:27

Stai calm

Stiu cat de bucuris eshti da stai potol sa vad daca vrea careva.Cine se ofera sa ma ajute shi pe mine intr-un fel :(

BeNnY 21 Feb 2004 22:16

The two stooges :lol: :lol:

WraIth 21 Feb 2004 22:42

Da acum suntem the three stuges. We are complete at last mi rushun bro :lol: :lol: :D (no ofense)

Sm�agol-Gollum 21 Feb 2004 22:43

Ba BeNnY esti shmeker?aaaaa?

Sm�agol-Gollum 21 Feb 2004 22:46

Ma Wraith mama.....mai eshti pe net??
Inca nu te-ai dus la nani?

WraIth 21 Feb 2004 22:54

Nu-ti zic nimic aici (il sup pe BeNny dupa aia). Ne intalnim la sc sau maine poate shi vb at about youre minor problem .k?

Sm�agol-Gollum 21 Feb 2004 22:58

ce minor problem ba?
nu inteleg......

BeNnY 22 Feb 2004 01:14

:x :x :x Sunteti stresanti! Astea se rezolva pe PM sau mIRC sau oriunde altundeva si nu aici!

Sm�agol-Gollum 22 Feb 2004 09:39

:oops: Ma scuzi ba.Gata! It woun't happen again!!!(ma scuzati daca nu am scris corect,ca sunt cam stresat acum) :oops:

WraIth 22 Feb 2004 10:41

Sorry BeNny dar dupa cum vezi el a inceput :( Il rezolv la scoala lasa pe mine:)

Gaandalf 22 Feb 2004 13:01

Sméagol-Gollum + Wralth - ce varste avetzi ?

WraIth 22 Feb 2004 13:07

LOL

CHiar vreti sa stiti? Da de ce'i asa important? Banuiesc ca tu ai peste 20 nu? Vorbeam shi noi p'aici

Danica 22 Feb 2004 13:15

Re: LOL

CHiar vreti sa stiti? Da de ce'i asa important? Banuiesc ca tu ai peste 20 nu? Vorbeam shi noi p'aici

Cam toti de pe aici au varste cuprinse intre 18-21 de ani.....so...daca simtiti ca sunteti depashiti de unele discutii ..ashteptati sa mai creshteti!!shi poate mai vb atunci...

WraIth 22 Feb 2004 13:21

Atunci nu-i nici o problema:) Da ce asa discutii tineti p'aici in asa fel incat cei ,sa zic asa ,mai mici de 18 nu pot sa vb despre? Eu vad ca toate sunt cam universale don't u think?

BeNnY 22 Feb 2004 13:48

Eu zic ca au intre 9 si 12 ani dupa comportament

Danica 22 Feb 2004 14:10

Atunci nu-i nici o problema:) Da ce asa discutii tineti p'aici in asa fel incat cei ,sa zic asa ,mai mici de 18 nu pot sa vb despre? Eu vad ca toate sunt cam universale don't u think?

f. frumos formulata a 2-a propozitie...... :lol: .... :wink: ..nu era vb daca discutiile sunt sau nu universale .."Ma Wraith mama.....mai eshti pe net??
Inca nu te-ai dus la nani?""
Nu-ti zic nimic aici (il sup pe BeNny dupa aia). Ne intalnim la sc sau maine poate shi vb at about youre minor problem .k?" forum-ul nu este pt asemenea chestii!!!!exista messenger (yahoo &msn) ,mirc ,e-mail etc etc......dar aici discutam despre filme nu "ce ai mai baut ""tot nu te-ai culcat" sau alte chestii copilareshti...got it???

Ionutz55 22 Feb 2004 14:12

Cata ostilitate :lol:

Danica 22 Feb 2004 14:14

cine e ostil mey???daca vrei ostilitate i can provide it 4 u! :evil:

Ionutz55 22 Feb 2004 14:18

MA MAI GANDESC :P

Gaandalf 22 Feb 2004 14:21

Originally Posted by Danica:

cine e ostil mey???daca vrei ostilitate i can provide it 4 u! :evil:

u tell him girl ...

guys ... chill out with the posts oki ? U're overflowin......

Danica 22 Feb 2004 14:22

MA MAI GANDESC :P

JUST SAY WHEN................. :evil: :evil: :evil: !

Gaandalf 22 Feb 2004 14:25

Dk va vede Demona k i-atzi profanat topicuy la kre se invatza Sindarina va spulbera... :lol:

BeNnY 22 Feb 2004 15:48

Sunteti niste idioti bai Wraith si Gollum... :x :x :x

WraIth 22 Feb 2004 16:45

Yo dude chill. we got the picture !! You don't need to call us names and u don't wanna go there belive me!!!!k? No hard feelings?

BeNnY 22 Feb 2004 17:44

Hard Feelings 200% bai "dude"

WraIth 22 Feb 2004 18:41

Hai bai :(Acuma ce eshti asa??? Ne-am cereut iertare frumos shi am zis ca doar nu se va repeta. Daca vrei (din partea mea)poti sa stergi toate mesajele(sau ma rog cine poate) :cry:

WraIth 22 Feb 2004 18:48

Dupa cum am spus(m-am uitat mai atent) chestia aia cu "nani" sau nush ce mai e scris acolo a fost ceva de moment!!!!!!! Nothing else.Shi inca ceva eu nu vreau ca din cauza msg alora sa fie p'aici acea ostilitate despre care se vorbeshte.Shi sa nu negati ca asa-i!!! Start from zero? :( [/b]

Sm�agol-Gollum 22 Feb 2004 20:08

:( :( :cry: Ma daca stiam ca sunteti asa de ostili sa stiti ca nu mai trimiteam asa de multe mesaje!!! Serios!!!
I am so so so so sorry!!! Please forgive me (adica us( pe mine si pe Wraith))!!!
:cry: :cry: :cry:

BeNnY 22 Feb 2004 20:39

Suntem ostili in fata prostiei profunde prezentata de voi

WraIth 22 Feb 2004 20:45

Bai acuma chiar eshti nasol de tot.De cate ori vrei sa ne scuzam??? Ce ti-am facut noi tie tot nu am inteles,dar ma rog.Nu am vrut sa suparam pe nimeni shi vrem sa ne continuam activitatea aici in linishte shi sa nu ma gandesc "oare ce-o mai zis BeNny shi de data asta" de fiecare data cand intru.Chiar nu te intzeleg :cry: :cry:

Sm�agol-Gollum 22 Feb 2004 21:06

Ma BeNnY, tu chiar esti un nasol!! :( Daca te astepti sa ma pun in genunchi si sa te rog sa ma scuzi atunci du-te draq!!! :evil: :evil: Am spus de cateva ori sa ma scuzi, dar daca mai ai ceva de comentat atunci fuck u!!!

TLD 22 Feb 2004 21:10

Bah... numai o 'intindeti' pe nespemii de mesaje... Gata cu scuzele, cu mesajele de scuze, postati si ceva la subiect, sau intrati in anonimatulu dorohoiului sau pe acolo pe undeva... :roll:

WraIth 22 Feb 2004 21:15

In sfarsit cineva care intelege.Ce vroiam sa intreb.Asa.Am cautat pe nat shi chiar am gasit un fel de dictionar englez-elvish(ma rog asa) da nu-s deloc multumit de.Voi de unde ati reusit sa faceti rost mai exact ca aici de exemplu cuv "I" nici nu este.Nush de ce

All times are GMT +2. The time now is 08:55.