![]() |
Multam Fain! E cam din aceeasi cauza pentru care corect este "filosofie" si nu "filozofie" ;)
|
Oarecum - e similar, dar nu identic, întrucât aici avem de-a face cu rädäcina greceascä "sofia", ("întelepciune"), iar "z"-ul a apärut prin sistemul legitim al francezilor de a-l pronunta pe "s" simplu.
|
in franceza nu exista forma "regisser". Exista verbul "regir", care, intr-adevar, se conjuga cu acel -ss- (vous regissez, de exemplu). "Regisseur" se foloseste mai mult in teatru, dar mai degraba ca un fel de administrator al resurselor materiale de care beneficiaza institutia. Regizorul este "metteur en scene" sau, si mai raspandit azi, "realisateur".
Iata un citat exemplificator: "Tout régisseur doit être capable, les répétitions terminées, de remettre la pièce en scène selon les indications du réalisateur, dans son rythme, dans son esprit et dans sa mise en place." |
Corect. Ai fäcut niste precizäri de detaliu foarte utile, pe care nici eu nu le stiam (franceza mea, oricât de fluentä, e totusi... urechiometricä!)
|
Originally Posted by Pauline Kael:
Nu e vorba ca regizorii romani din vechea garda isi pierd inspiratia. Cred ca au intrat intr-o rutina profesionala si au ajuns la epuizare. Unii care au ajuns la o varsta inaintata nu stiu sa se retraga si sa predea stafeta cu demnitate tinerei generatii. Iar asta se intoarce impotriva lor. |
@Mafalda,eu cred ca aceia care se fac regizori de film in Romania nu o fac pt ca sunt buni la asta,ci pt ca sunt refuzatii din alte domenii.Se vulgarizeaza stilul de dinainte de '89,in loc sa se caute ceva nou,curat,idei noi,tehnici noi,ecranizari de carti celebre,etc.
On:cine a vazut filmul domnului Pitbull(Columbeanu)? |
Nu dar am vrea sa-l vedem. Pit? :)
|
O asa-zisä tehnicianä Multimedia din UNATC a fäcut dupä filmul meu o capturä inutilizabilä (Ricutza stie mai multe, ea l-a dus acolo - de bunäcredintä, nu stia cä aia era o amatoare).
Toamna asta încerc din nou, cu altcineva. |
Bafta ...
|
"Neinvinsa-i dragostea" e unul dintre cele mai proaste filme din cate s-au facut in cinematografia romana!
|
Noi nu l-am vazut :(
|
Originally Posted by Pitbull:
Pit.. odata cu aceasta retrecere, are sa se incerce si un al doilea montaj? |
Poftim...??? :shock:
* * * Cât despre problema dinainte, nu-ti face griji - imediat Olive îsi va argumenta opinia, si ne vom lämuri. |
Dragomara Reloaded ?
|
Mmm...nup, n-as zice. Dragomara avea si unele calitäti, si stia sä aprecieze corect filmele (problema ei se situa în zona comunicärii cu ceilalti.)
Oricum, astept (mâine, probabil), argumentele ei critice clare, concrete, riguroase, la adresa vechiului meu "Neînvinsä-i dragostea". Mä gândesc tot mai serios sä fac din nou film, si orice observatii îmi sunt utile - cu cât mai nemiloase, cu atât mai bine! Chiar si din partea simplilor spectatori - foarte importanti pentru mine, pe lângä "haita läträtorilor" Tudor Caranfil, Andrei Gorzo, Irina Margareta Nistor, Alex Leo Serban, Valerian Sava, Eugen Atanasiu, Cristina Corciovescu, Dana Duma, Iulia Blaga, Mihai Kirilov, Magda Mihäilescu, Gloria Mona Sauciuc, Stefan Dobroiu si multe alte "javre turbate". ;) ) |
Atunci e unu` dintre nenumaratii admiratori :lol:
|
la ce subiect te-ai gândit, Pitbull?
|
Am în lucru trei scenarii (scalettele sunt gata, urmeazä sä pun carnea pe ele):
- mafia locuintelor, fraude imobiliare si evacuäri abuzive (lung-metraj) - blind-date între doi useri de mess, din täri diferite (scurt-metraj) - un subiect confidential, în colaborare cu altcineva (lung-metraj) |
Pitbull,cica s-a despartit Tudor Chirila de Raicu.Sa-l combinam cu Ana Maria Lara aia ca sa joace in filmul dvs si asa vin si nemtii si dau un ban :)
|
Baga mare, Pitbull, sa ne mandrim si noi ca venim la premiera oficiala (aia cu echipa de filmare si alti invitati speciali), daca ne inviti, bineinteles. 8)
|
Originally Posted by Pauline Kael:
Am rol pentru el în tustrele filmele. Si dacä nu te potolesti cu acest "dvs" de tot cäcatu', jur cä te-o mânca bannatu' (cu bî mic si doi nî!) |
Pit. :shock:
Prinzi toate festivalurile din urma... tot :) Moaa.. f tare. Uite mã ca se poate. Mai stii u ce am zis mai demult ;) Ma tin de cuvant! :sleep: Multa bafta! Cu siguranta ai sa fii o re_(e)volutie! |
I never say "hoop" before I jump!
Nici la "Unvanquished Love" n-am zis - d-aia mai-s viu acum. |
Neither do i!
Omg .. we're brothers :shock: Intodeauna am crezut asta! |
Da, ca la mine-n liceu, se fäcuse o formatie rock:
Surorile Brothers! |
La me se numea altfel:
Rock'n roll Dogs Si purtau tot felul de chestii din piele.. si biciuri..si strigau .."Spanck me!" :sick: |
E kinky. |
Originally Posted by E.Floares:
Very ;) |
Originally Posted by films4all:
|
Très beaucoup :love: |
Originally Posted by E.Floares:
|
Hahahah.
|
Tot asa.. u 2, eu ma bag la film.. ;) |
Originally Posted by films4all:
|
Double-huh? |
Iote facurati si desen pe forum :)
|
Nice, ii clepsidra.
|
Ia uitati-vä aici (luati-o încet - si paginile urmätoare, si mergeti pânä la capät!):
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=4844 |
Pit, te rog nu vorbi de lucruri sfinte :lol:
|
Sfânta I.M.M.? :happy:
|
Uita-te in calendarul crestin ortodox si vezi acolo cate pacatoase au devenit sfinte! Cine stie ce o sa ajunga IMM peste 10-20 de ani? |
Profesoara de romana ?
|
Originally Posted by mafalda:
Originally Posted by Pitbull, în celebrul Vreau sa fiu actrita,:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...2ntat#10 7936 |
Poate se caieste si se calugareste!
|
salut din nou
Bine v-am regasit dupa citiva ani.
sint acelasi donald care a lansat acest subiect. Sigur, trebuia un pic sa exagerez :) Ce zicea Diogene, ca trebuie sa cinte cu 1-2 note mai sus ca ceilalti sa ia tonul corect?:) Sincer mie mi-a placut totusi filmul cu toate limitarile sale si de aceea as dori o copie a lui pe orce format s-ar putea, eventual Pitbull m-ar putea ajuta cel mai bine. Evident, contra cost. pentru cei care doreesc sa ma ajute le las o adresa/id pe yahoo [email protected] Multumesc frumos. |
Welcome back - da' acuma, dacä tot ai venit, nu te pierde iar în ceatä!
Am tras douä cópii digitale ale filmului, si în ambele cazuri am avut ghinion cu niste diletanti; o copie are sunetul fäcut salatä, iar cealaltä nu se poate ripui de pe DVD, neam! Da' nu mä las, si sper ca-n curând sä pot trage în sfârsit una folosibilä. Keep in touch. |
bine te-am regasit!
... intre timp pregatesc tzuica de prune!
sper ca de data asta sa nu ma pierd atit de mult! Nu de alta da o sa credeti ca va bintui, ca oi fi vreun highlander - nu ca ar fi departe de adevar pt ca ma trag din partile Maramorosului unde nici macar romanii n-o avut curaj sa calce... inca odata, bine v-am (re)gasit! |
Dar' de ce te agiti asa pt filmul ala,insusi creatorul lui a recunoscut ca e naspa.
Te excita? |
hihi
poate. nu tre sa pui problema asa
as putea intreba si eu de ce se agita lumea cu 4 luni 3 saptamini si 2 zile. va excita sau ce? ca altfel, n-are nimik in el nu stiu, mi-a placut filmul asta, dar repet n-are rost sa ne apucam sa filosofam si sa ne dam mari, ok? ok! |
Stai linistit, nu cu tine are ce are, nici cu filmul - ci cu mine personal (si momentan; o sä-i treacä). Nu-i nimic.
|
All times are GMT +2. The time now is 16:43. |