Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   "Neînvinsă-i dragostea" (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=82726)

mafalda 11 Aug 2008 12:51

Multam Fain! E cam din aceeasi cauza pentru care corect este "filosofie" si nu "filozofie" ;)

Pitbull 11 Aug 2008 12:53

Oarecum - e similar, dar nu identic, întrucât aici avem de-a face cu rädäcina greceascä "sofia", ("întelepciune"), iar "z"-ul a apärut prin sistemul legitim al francezilor de a-l pronunta pe "s" simplu.

StefanDo 11 Aug 2008 13:25

in franceza nu exista forma "regisser". Exista verbul "regir", care, intr-adevar, se conjuga cu acel -ss- (vous regissez, de exemplu). "Regisseur" se foloseste mai mult in teatru, dar mai degraba ca un fel de administrator al resurselor materiale de care beneficiaza institutia. Regizorul este "metteur en scene" sau, si mai raspandit azi, "realisateur".

Iata un citat exemplificator: "Tout régisseur doit être capable, les répétitions terminées, de remettre la pièce en scène selon les indications du réalisateur, dans son rythme, dans son esprit et dans sa mise en place."

Pitbull 11 Aug 2008 14:21

Corect. Ai fäcut niste precizäri de detaliu foarte utile, pe care nici eu nu le stiam (franceza mea, oricât de fluentä, e totusi... urechiometricä!)

mafalda 08 Sep 2008 09:07

Originally Posted by Pauline Kael:

Si care ar fi explicatia ca regizorii-romani- isi pierd in timp inspiratia?Toti regizorii pomeniti mai sus se pare ca nu mai sunt atat de buni.Sa fie doar un moment de detasare,efemer(Nae Caranfil,de ex)?

Nu e vorba ca regizorii romani din vechea garda isi pierd inspiratia. Cred ca au intrat intr-o rutina profesionala si au ajuns la epuizare. Unii care au ajuns la o varsta inaintata nu stiu sa se retraga si sa predea stafeta cu demnitate tinerei generatii. Iar asta se intoarce impotriva lor.

Pauline Kael 27 Sep 2008 19:48

@Mafalda,eu cred ca aceia care se fac regizori de film in Romania nu o fac pt ca sunt buni la asta,ci pt ca sunt refuzatii din alte domenii.Se vulgarizeaza stilul de dinainte de '89,in loc sa se caute ceva nou,curat,idei noi,tehnici noi,ecranizari de carti celebre,etc.

On:cine a vazut filmul domnului Pitbull(Columbeanu)?

films4all 27 Sep 2008 20:08

Nu dar am vrea sa-l vedem. Pit? :)

Pitbull 27 Sep 2008 21:36

O asa-zisä tehnicianä Multimedia din UNATC a fäcut dupä filmul meu o capturä inutilizabilä (Ricutza stie mai multe, ea l-a dus acolo - de bunäcredintä, nu stia cä aia era o amatoare).
Toamna asta încerc din nou, cu altcineva.

films4all 27 Sep 2008 21:41

Bafta ...

Olive 29 Sep 2008 14:39

"Neinvinsa-i dragostea" e unul dintre cele mai proaste filme din cate s-au facut in cinematografia romana!

films4all 29 Sep 2008 14:40

Noi nu l-am vazut :(

films4all 29 Sep 2008 14:42

Originally Posted by Pitbull:

O asa-zisä tehnicianä Multimedia din UNATC a fäcut dupä filmul meu o capturä inutilizabilä (Ricutza stie mai multe, ea l-a dus acolo - de bunäcredintä, nu stia cä aia era o amatoare).
Toamna asta încerc din nou, cu altcineva.

Pit.. odata cu aceasta retrecere, are sa se incerce si un al doilea montaj?

Pitbull 29 Sep 2008 14:45

Poftim...??? :shock:

* * *

Cât despre problema dinainte, nu-ti face griji - imediat Olive îsi va argumenta opinia, si ne vom lämuri.

redmen 29 Sep 2008 18:01

Dragomara Reloaded ?

Pitbull 29 Sep 2008 18:18

Mmm...nup, n-as zice. Dragomara avea si unele calitäti, si stia sä aprecieze corect filmele (problema ei se situa în zona comunicärii cu ceilalti.)
Oricum, astept (mâine, probabil), argumentele ei critice clare, concrete, riguroase, la adresa vechiului meu "Neînvinsä-i dragostea". Mä gândesc tot mai serios sä fac din nou film, si orice observatii îmi sunt utile - cu cât mai nemiloase, cu atât mai bine! Chiar si din partea simplilor spectatori - foarte importanti pentru mine, pe lângä "haita läträtorilor" Tudor Caranfil, Andrei Gorzo, Irina Margareta Nistor, Alex Leo Serban, Valerian Sava, Eugen Atanasiu, Cristina Corciovescu, Dana Duma, Iulia Blaga, Mihai Kirilov, Magda Mihäilescu, Gloria Mona Sauciuc, Stefan Dobroiu si multe alte "javre turbate". ;) )

redmen 29 Sep 2008 18:36

Atunci e unu` dintre nenumaratii admiratori :lol:

Pashpix 30 Sep 2008 18:29

la ce subiect te-ai gândit, Pitbull?

Pitbull 30 Sep 2008 22:00

Am în lucru trei scenarii (scalettele sunt gata, urmeazä sä pun carnea pe ele):
- mafia locuintelor, fraude imobiliare si evacuäri abuzive (lung-metraj)
- blind-date între doi useri de mess, din täri diferite (scurt-metraj)
- un subiect confidential, în colaborare cu altcineva (lung-metraj)

Pauline Kael 30 Sep 2008 22:05

Pitbull,cica s-a despartit Tudor Chirila de Raicu.Sa-l combinam cu Ana Maria Lara aia ca sa joace in filmul dvs si asa vin si nemtii si dau un ban :)

E.Floares 30 Sep 2008 22:05

Baga mare, Pitbull, sa ne mandrim si noi ca venim la premiera oficiala (aia cu echipa de filmare si alti invitati speciali), daca ne inviti, bineinteles. 8)

Pitbull 30 Sep 2008 22:10

Originally Posted by Pauline Kael:

Pitbull,cica s-a despartit Tudor Chirila de Raicu.Sa-l combinam cu Ana Maria Lara aia ca sa joace in filmul dvs si asa vin si nemtii si dau un ban :)

Da, am citit.
Am rol pentru el în tustrele filmele.
Si dacä nu te potolesti cu acest "dvs" de tot cä&#99atu', jur cä te-o mânca bannatu' (cu mic si doi nî!)

films4all 30 Sep 2008 22:40

Pit. :shock:
Prinzi toate festivalurile din urma... tot :)
Moaa.. f tare.
Uite mã ca se poate.
Mai stii u ce am zis mai demult ;)
Ma tin de cuvant! :sleep:
Multa bafta! Cu siguranta ai sa fii o re_(e)volutie!

Pitbull 30 Sep 2008 22:44

I never say "hoop" before I jump!
Nici la "Unvanquished Love" n-am zis - d-aia mai-s viu acum.

films4all 30 Sep 2008 22:46

Neither do i!
Omg .. we're brothers :shock:
Intodeauna am crezut asta!

Pitbull 30 Sep 2008 22:48

Da, ca la mine-n liceu, se fäcuse o formatie rock:
Surorile Brothers!

films4all 30 Sep 2008 22:51

La me se numea altfel:
Rock'n roll Dogs
Si purtau tot felul de chestii din piele.. si biciuri..si strigau .."Spanck me!" :sick:

E.Floares 30 Sep 2008 22:54

Surorile Brothers

E kinky.

films4all 30 Sep 2008 22:57

Originally Posted by E.Floares:

Surorile Brothers

E kinky.

Very ;)

Pitbull 30 Sep 2008 22:59

Originally Posted by films4all:

Surorile Brothers

E kinky.

Very ;)

Very much :oops:

E.Floares 30 Sep 2008 23:04

Surorile Brothers

E kinky.

Very ;)

Très beaucoup :love:

Pitbull 30 Sep 2008 23:07

Surorile Brothers

E kinky.

Very ;)

Oci bolshoi.

redmen 30 Sep 2008 23:10

Hahahah.

films4all 30 Sep 2008 23:14

Surorile Brothers

E kinky.

Very ;)

Oci bolshoi.

Voiloa. Rezultatul universului incontrolabil.
Tot asa.. u 2, eu ma bag la film.. ;)

Pitbull 30 Sep 2008 23:15

Surorile Brothers

E kinky.

Very ;)

Oci bolshoi.

Huh? :huh:

E.Floares 30 Sep 2008 23:23

Surorile Brothers

E kinky.

Very ;)

Oci bolshoi.

Huh? :huh:

Double-huh?

redmen 30 Sep 2008 23:29

Iote facurati si desen pe forum :)

E.Floares 30 Sep 2008 23:31

Nice, ii clepsidra.

Pitbull 01 Oct 2008 00:07

Ia uitati-vä aici (luati-o încet - si paginile urmätoare, si mergeti pânä la capät!):
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=4844

Se7en 01 Oct 2008 01:15

Pit, te rog nu vorbi de lucruri sfinte :lol:

Pitbull 01 Oct 2008 01:22

Sfânta I.M.M.? :happy:

mafalda 03 Oct 2008 10:06

Uita-te in calendarul crestin ortodox si vezi acolo cate pacatoase au devenit sfinte!
Cine stie ce o sa ajunga IMM peste 10-20 de ani?

redmen 03 Oct 2008 10:15

Profesoara de romana ?

Pitbull 03 Oct 2008 10:20

Originally Posted by mafalda:

Uita-te in calendarul crestin ortodox si vezi acolo cate pacatoase au devenit sfinte!
Cine stie ce o sa ajunga IMM peste 10-20 de ani?

Originally Posted by Pitbull, în celebrul Vreau sa fiu actrita,:

I.M.M. nu e o STEA.
I.M.M. e o COMETA.
Nu lumineazä tot timpul, doar de l'Anné dans les Pâques (from Year to Easter, pour ceux qui ne comprennent point le Français) ajunge la afeliu, când pe firmamentul pâclos al CineMagiei räsare si sträluce / pe miscätoarele topicuri / coräbii pline cu perle duce, anuntând fie woe and doom (cä-si bägä deshtele-n prizä si s-o electrocutatärä), fie nasterea unui nou unlikely Messiah (vezi Film în general > Cum ati vedea voi un film apocaliptic > pag. 1)
http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...start=0&hist=0
Pe umeri pletele-i curg râu, ba blonde, ba brunete, ba liliachii cu dungi kaki, si lumea stä la coadä s-o citeascä, drept pentru care, din sträbuni, poporul botezat-a cometa "stea cu plete" sau "cu coadä".
Probabil pentru cä unii-i zic si "stea bärboasä, am visat ieri cä-mi läsasem iar barbä. Dar I.M.M. nu umblä cu bärbi, chiar dacä ar putea face parte din cast-ul nemuritorului "Freaks" al lui Tod Browning!

Bucurä-te I.M.M., cea plinä de har, CineMagia este cu tine!
Binecuvântatä esti tu între sosiile lui M.M., si binecuvântat este rodul cäpsorului täu, "Vreau sä fiu actritä"!
Sacrä I.M.M., Maica Wannabizdelor, posteazä pentru noi si pentru sufletele noastre, acum si-n ceasul bannärii noastre,
Aimmn!

...Adicä, aici:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...2ntat#10 7936

mafalda 03 Oct 2008 10:20

Poate se caieste si se calugareste!

donaldcarol 08 Oct 2008 14:22

salut din nou

Bine v-am regasit dupa citiva ani.
sint acelasi donald care a lansat acest subiect. Sigur, trebuia un pic sa exagerez :) Ce zicea Diogene, ca trebuie sa cinte cu 1-2 note mai sus ca ceilalti sa ia tonul corect?:)
Sincer mie mi-a placut totusi filmul cu toate limitarile sale si de aceea as dori o copie a lui pe orce format s-ar putea, eventual Pitbull m-ar putea ajuta cel mai bine. Evident, contra cost.
pentru cei care doreesc sa ma ajute le las o adresa/id pe yahoo
[email protected]
Multumesc frumos.

Pitbull 08 Oct 2008 14:29

Welcome back - da' acuma, dacä tot ai venit, nu te pierde iar în ceatä!
Am tras douä cópii digitale ale filmului, si în ambele cazuri am avut ghinion cu niste diletanti; o copie are sunetul fäcut salatä, iar cealaltä nu se poate ripui de pe DVD, neam! Da' nu mä las, si sper ca-n curând sä pot trage în sfârsit una folosibilä. Keep in touch.

donaldcarol 08 Oct 2008 20:02

bine te-am regasit!

... intre timp pregatesc tzuica de prune!
sper ca de data asta sa nu ma pierd atit de mult!
Nu de alta da o sa credeti ca va bintui, ca oi fi vreun highlander - nu ca ar fi departe de adevar pt ca ma trag din partile Maramorosului unde nici macar romanii n-o avut curaj sa calce...
inca odata, bine v-am (re)gasit!

Pauline Kael 08 Oct 2008 20:09

Dar' de ce te agiti asa pt filmul ala,insusi creatorul lui a recunoscut ca e naspa.
Te excita?

donaldcarol 08 Oct 2008 22:39

hihi

poate. nu tre sa pui problema asa
as putea intreba si eu de ce se agita lumea cu 4 luni 3 saptamini si 2 zile. va excita sau ce? ca altfel, n-are nimik in el
nu stiu, mi-a placut filmul asta, dar repet n-are rost sa ne apucam sa filosofam si sa ne dam mari, ok? ok!

Pitbull 08 Oct 2008 22:43

Stai linistit, nu cu tine are ce are, nici cu filmul - ci cu mine personal (si momentan; o sä-i treacä). Nu-i nimic.

All times are GMT +2. The time now is 16:43.