Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Primul film Romanesc? (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=81904)

Ambra Blu 14 May 2003 13:54

Ai vazut cum plinge Cristi Puiu in "Deci"?

catallin 14 May 2003 14:02

Mi s-a parut destul de onest articolul lui dar suferea de lipsa de combativitate. S-ar putea spune ca nu vroia omul sa para agresiv dar chiar el zice ca s-a ajuns in criza asta chiar datorita tolerantei excesive a cineastilor. Nu stiu daca era bine sa se fi apucat de injurat dar era bine daca propunea ceva ca solutie de iesire din criza pe care o semnaleaza.

Ambra Blu 14 May 2003 14:05

Corect. Stii faza, pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti.

catallin 14 May 2003 16:06

Originally Posted by blitz43:

Sau un sac cu portocale

Sau poate fi bagat intr-o masina de spalat mare fara apa dar impreuna cu banii furati schimbati in monezi.
A se folosi programul PETE DIFICILE

Simbad 22 May 2003 15:55

Nu am mai intrat de multe luni dar ma bucura follow-upul la subiectul lansat. Pareri super-interesante dar mi se pare mie ca spre deosebire de subsemnatul voi sunteti in domeniu asa ca nu pot sa nu ma intreb:
De ce vorbiti atata in loc sa puneti umarul si sa faceti ceva....vorba multa saracia omului.
as raspunde si eu la intrebarea propusa, primul film romanesc va aparea cand oamenii "destepti,pregatiti,talentati,etc", (parerea voastra despre voi) ar finaliza ce isi propun, ar face ceva concret. Chiar daca vorba aia...cuvantul volant scripta manent nu mai stati in fata monitoarelor voastre de 14 inch cu o rezolutie de 800X600 ca va stricati ochii si tociti tastatura...get a life and do something....
VREAU SA VAD UN FILM ROMANEASC K-LUMEA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

catallin 22 May 2003 16:14

Si noi. Si e clar ca nu poate veni de la astia. Tot ce vrem e sa se schimbe treaba si sa vina altii.

crydead 22 May 2003 21:04

Draga Sindbade,
In domeniul in care esti tu se promoveaza pe bune, exclusiv pe valoare? Nu exista spaga, trafic de influenta, spalare de bani si nici un fel de ilegalitati si se manifesta grija pentru banul statului? Sunt intampinati cu entuziasm tinerii si proiectele lor? Sunt judecate ideeile si nu oamenii?

Ca sa ajungi tu sa vezi un film romanesc ca lumea, conditia necesara (dar nu suficienta, vezi cazaturile de filme care se fac) este ca CNC-ul sa finanteze proiecte in functie de valoare. In caz contrar....viitorul suna ocupat. :(

Amyd 22 May 2003 21:09

Nu facem un film impreuna, crydead? Tu aduci valoarea, eu niscaiva mijloace de productie (asa modeste cum pot) si le aratam noi uratilor de la CNA... macar un scurt-metraj tot suntem in stare, nu, ca sa-i aratam lui Sinbad ca nu vorbim degeaba? 8)

Salutari,
Andrei

crydead 23 May 2003 15:30

Suna tentant: facem un scurt metraj pe digital si il aratam la prieteni. Daca avem noroc, poate folosim imaginile la un clip al prietenilor tai de la Diesire (sau cum ii cheama) care o sa se difuzeze noaptea pe Atomic cand aia din CNA dorm ca sa nu vada imaginiile agresive cu baieti de cartier care ajuta o babuta sa treaca strada impotriva vointzei ei. 8)

-------------------------------------------------
Viitorul suna ocupat.

Amyd 23 May 2003 15:35

Nah, Dies Irae nu mai sunt, s-au risipit... dar cum, cu un scenariu de valoare scris de tine, nu ne facem macar cu niste plimbari prin strainatate pe la diverse festivaluri? Asa, sa le aratam stampilele de pe pasaport lamer-ilor din CNC. 8)

Salutari,
Andrei

crydead 23 May 2003 15:42

N-o sa avem ce shtampile sa le aratam la respectivii lammeri ca cu filmu' ala cu babutza o sa ajungem numa' pa la festivale andargraund si, evident, o sa calatorim in consecinta. Adica trecem Dunarea pa papusha gonflabila din Occident. :)

------------------------------
Viitorul suna ocupat.

Amyd 23 May 2003 15:46

Haide, domne', un pic curaj, ca uite, pana si la Sankt Petersburg sunt premii de mii de para pentru cineasti asa de descurcareti ca noi. :wink:

Salutari,
Andrei

crydead 23 May 2003 15:49

Se poate, da' nu e apa in directia aia. :(
Te bagi sa ne* duci in carca? :P

-----------------------------------------------------------
*eu si gonflabila sau, cum ii zici tu, uprazing, parca

Amyd 23 May 2003 15:50

Cica e un zvon cum ca la festivalurile de p'afara iti mai platesc aia si drumul si cazarea. Cool, eh? :o

Salutari,
Andrei

crydead 23 May 2003 16:29

Amyd, m-ai convis. Hai s-o face, pardon de expresie. Cu ce incepem?

Anonymous 23 May 2003 17:42

ba Amiba si Crai ma bag si io frate cu voi sa moara tac si pac!

Amyd 23 May 2003 18:09

Originally Posted by crydead:

Amyd, m-ai convis. Hai s-o face, pardon de expresie. Cu ce incepem?

Pai, cu ce incepe orice film romanesc: cu o spaga si o cearta. Ahem. Sorry.

Adica, vroiam sa spun: cu un scenariu genial. Macar un sinopsis de scenariu genial. Eu nu sunt "de specialitate", asa ca nu ma pot baga aici. Il faci tu? Da, please, chiar trebuie sa fie cu o baba?

Salutari,
Andrei

Anonymous 23 May 2003 21:09

Am si io o idee cu o baba nebuna cum le una la mine in bloc. Si asta are un sot sontorog si dilimache rau la cap. Moshu sta toata ziua pa ceam ca a fost paznic la viatza lui si uita sa vada daca se intampla vreo smecherie ceva furat de mashini, violuri, d-astea si pac sa sune la militie sa anunte si sa zica cine era, ce facea, la ce ora ca sa poata hotii sa fie prinsi. Omu e dus rau de tot sta toata ziua la geam cu binoclu si se mai scoala si noaptea daca aude el ceva si baba se oftica ca ala nu se misca d-acolo si ia trebue sa faca toate prin casa, cumparaturi. Azi asa, maine asa, baba tot mai sucarita si stresata. Asca ca la un moment dat vorbeste cu unu din bloc de acolo si ii da o sticla de vin ca sa vina el noaptea si sa se faca ca fura o masina si mosu sa vada sa sune la politie si sa se linisteasca dracu odata. Deci baba vorbeste cu ala, ii da sticla la omu ala care o bea si se merge noaptea la masina. Mosu normal pa geam cu binoclu il vede pa asta si incepe sa strige la baba hotii, hotii, scoala-te femeie si anunta la sectie ca a venit hotii de masini. Baba suna si il da pa mos la telefon sa vorbeasca frumos cu politie, vine echipaju repede dar normal ca ala plecase de mult ca nu era prost sa-l prinda. Acuma mosu s-a enervat si mai rau ca cica n-a venit politia cat trebuia de repede si d-aia nu l-au prins si a hotarat sa nu mai stea la geam si sa isi faca un post de observatie in parcare ascuns ca sa ii prinda el imediat pe aia. Baba normal ca s-a crizat si mai rau dar degeaba ca nu are cu cine sa se inteleaga...

Asta e ideea mea. Nu e asa ca e misto? :)

crydead 23 May 2003 21:33

Din ce ziar ziceai ca ti-a venit ideea asta cinematografica? :roll:

Anonymous 23 May 2003 22:55

Esti prost ba boala sau ce ai? :evil:
Nu ti-am zis ba Craiule ca faza e de la mine din bloc si dupa aia am tranfigurato artistic?

crydead 23 May 2003 22:59

Mai curand ai desfigurat-o, bai, Ulker! :lol:

===============
Viitorul suna ocupat.

Amyd 24 May 2003 23:06

Ceva idei valoroase, crydead?

The clock is ticking... 8)

Salutari,
Andrei

crydead 25 May 2003 00:18

Eu ma gandeam la un pustan de 18 ani, rebel si in cautare, cu o prietenutza pe masura. Si astia doi fac diverse chestii inspirati de scene din filme celebre. Ce parere ai?

--------------------------------------------
Viitorul suna ocupat.

Ambra Blu 25 May 2003 14:14

Originally Posted by Amyd:

The clock is ticking... 8)

Nu mai poti sa faci copii, a? Nu-i nimic, poti sa-i inghiti.

Ambra Blu 25 May 2003 14:16

Haide, domne',

Harasel, vezi ca se scrie "domn'e".

Anonymous 25 May 2003 22:37

Eu ma gandeam la un pustan de 18 ani, rebel si in cautare, cu o prietenutza pe masura. Si astia doi fac diverse chestii inspirati de scene din filme celebre.

Adica cum bai? Incepe a la Pulp Fiction, continui ca in Vorbeste cu ea si ne termini cu Dansand cu noaptea? :lol:

Amyd 25 May 2003 22:43

Eu ma gandeam la un pustan de 18 ani, rebel si in cautare, cu o prietenutza pe masura. Si astia doi fac diverse chestii inspirati de scene din filme celebre. Ce parere ai?

Stiu si eu... tin minte un scurt-metraj finlandez selectat pe la Milano (parca) de acum vreo 3 ani care avea exact aceleasi premise, ca sa nu mai vorbesc de super celebra serie "Gay Propaganda" care iarasi seamana cu ce zici tu (mai putin tanarul + tanara, desigur)... al nostru cu ce o sa se deosebeasca de astea?

Salutari,
Andrei

crydead 25 May 2003 22:49

Stiu si eu... tin minte un scurt-metraj finlandez selectat pe la Milano (parca) de acum vreo 3 ani care avea exact aceleasi premise, ca sa nu mai vorbesc de super celebra serie "Gay Propaganda" care iarasi seamana cu ce zici tu (mai putin tanarul + tanara, desigur)... al nostru cu ce o sa se deosebeasca de astea?

Pai ...il facem mediu metraj, nu-l trimitem la Milano, o sa avem buget muuult mai mic si o sa bagi tu foarfecele poetic in material mai ceva ca Jack Spintecatorul.

============================
Viitorul suna ocupat.

Amyd 25 May 2003 22:56

Mediu-metraj e ca un fel de "Tancul"? Ce mouse poetic sa mai bagi in asa ceva, mai bine il facem dintr-un singur plan-secventa pe steadycam, ii zicem "Romanian Ark" si sa vezi ce succes o sa avem...

Salutari,
Andrei

crydead 25 May 2003 23:03

Mediu-metraj e ca un fel de "Tancul"? Ce mouse poetic sa mai bagi in asa ceva, mai bine il facem dintr-un singur plan-secventa pe steadycam, ii zicem "Romanian Ark" si sa vezi ce succes o sa avem...

Acum e randul meu sa zic ca s-a mai facut ce propui tu... pe bucatzi, e drept. Pai... dintr-un singur cadru face Puiu acum un mic gearmush, camera d-aia steady nu mai e la moda ca acum se folosesc mingi de tenis ca sa fie mai jucat cadrul, iar mediu metraj o sa-i iasa lui Carmazan ca a castigat concursul CNC cu un scenariu de 45 de pagini.

=====================
Viitorul suna ocupat.

Amyd 25 May 2003 23:08

S-a mai facut ce ziceam eu in intregime, chiar lung-metraj, chiar anul trecut. Crezi ca degeaba i-am spus "Romanian Ark"? Daca ai ocazia (sau nu l-ai vazut deja), keep an eye out for "Russkij kovcheg" al lui Sokurov, e interesant ca experiment stilistic.

Da' the point was sa facem ceva original. Cum s-ar zice, Primul Film Romanescâ„¢.

Salutari,
Andrei

crydead 27 May 2003 17:13

Hmm... ia sa vedem.... propune tu ceva, Amyd... nu-ti fie frica... :-?

================================
Viitorul suna ocupat.

Anonymous 28 May 2003 19:40

Amiba asa e frate e cam naspa propunerea lu Crai. De a mea ce zici? Facem filmul?

crydead 31 May 2003 22:58

Poate facem un film dentar.

Viitorul suna ocupat.

Ambra Blu 01 Jun 2003 10:13

Poate facem un film dentar.

Viitorul suna ocupat.

O radiografie, ai? Sa vezi daca e rupt in gura Ulker Biskrem?

catallin 02 Jun 2003 12:49

Se poate spune ca filmele de tibie si peroneu sunt intelectuale sau asta e valabil doar pentru cele de craniu si de dinti? :)

Ambra Blu 02 Jun 2003 13:08

Am ris la asta.

catallin 03 Jun 2003 15:54

Asta nu-i nimic, facem si EKG (electrocardiograme) dolby soround mixate de Omid.

LeonardPiron 03 Jun 2003 22:14

luati si sange? ca vin cu sor-mea!

Amyd 04 Jun 2003 19:29

Hmm... ia sa vedem.... propune tu ceva, Amyd... nu-ti fie frica... :-?

Tot eu sa propun? Parca faceam filmul impreuna si tu erai scenaristul... nu?

Dar, hai, ca m-ai intrebat, eu imi imaginam un Forgotten Silver-cum-Zelig-cum-Bowling For Columbine despre lumea "filmului" romanesc si unde si cui trebuie sa dai spaga ca sa faci ceva. Un mockumentary cum s-ar zice. Tinarul care vine cu iluzii si pleaca cu suturi in fund. Sort of.

Dar nu vreau sa dezvolt eu scenariul la asta. N-am terminat... facultatea de profil.

Salutari,
Andrei

crydead 04 Jun 2003 20:13

lumea "filmului" romanesc si unde si cui trebuie sa dai spaga ca sa faci ceva. Un mockumentary cum s-ar zice. Tinarul care vine cu iluzii si pleaca cu suturi in fund. Sort of.

Nu spaga functioneaza in aceasta mafie, ci relatiile si interesele. Si nici suturi in fund nu iti da nimeni, te poarta doar cu vorba.
Si apropo de "filmul nostru". Asa cum sti, filmul se face de 3 ori: cand se scrie scenariul, pe platou si a treia oara, la montaj. Multe filme au fost salvate in aceasta a treia etapa.

------------------------------------
Viitorul suna ocupat.

Amyd 04 Jun 2003 21:58

Visezi, mon cher. Fara un scenariu bine scris, doar Wong Kar-wai face filme bune. Ce sa mai vorbim de montaj...

Cum, nu vrei sa mai lucram la filmul nostru?

Salutari,
Andrei

Strigoiul78 08 Jun 2003 23:53

Filme romanesti bune cu incasari afara o sa se faca cand o sa existe fonduri, regizori care sa faca filme comerciale nu "capodopere artistice" in viziunea nu-stiu carui mare critic de film si cand o sa mai termine cu pirateria asta ca stim cu totii : nu se vinde, nu sunt bani, nu sunt fonduri si am ajuns de unde am plecat. Un film ca sa fie bun ori trebuie sa dispuna de fonduri f.mari pt. nivelul nostru (vezi Pearl Harbor) ori cateva minti luminate. Filme bune nu se fac numai la Hollywood. Cine nu crede sa vada Lord of the rings (Noua Zeelanda). Discutii se pot face cu nemiluita, dar nu vad eu de ce vin americanii si fac filme la noi (Cold Mountain) si folosesc actorii nostri daca zicem ca nu avem actori. Din cate vb cu cineva care lucreaza la Paramont, cei mai cautatzi cascadori de pe acolo sunt romanii (ieftini si buni).

catallin 09 Jun 2003 14:06

Actorii nostrii joaca indivizi cu tava in filmele facute de straini aici. Se fac si s-au mai facut coproductii cu actorii lor si cu caii nostri.

crydead 09 Jun 2003 23:15

Exagerezi, amigo. A jucatara in filme straineza alde Bebe Cotimanis, Adrian Pintea si niste portiuni din Daniela Nane.

==========================
Viitorul suna ocupat.

LeonardPiron 10 Jun 2003 12:35

asa au jucat si o gramada de tineri actori care au suflat cele mai bune roluri de cavaleri teutoni cu casca pe cap, membrii ai poterei care de-abia se vede colo pe deal ca si memorabilele roluri de compozitie ale dusmanului care se retrage in dezordine si deci e filmat din spate. Dar sa nu uitam targul de roabe, adica slave nu carucioare unde prizonierele goale se framanta ca viermii cu toti nurii la vedere.

blitz43 10 Jun 2003 14:09

Exagerezi, amigo. A jucatara in filme straineza alde Bebe Cotimanis, Adrian Pintea si niste portiuni din Daniela Nane.
==========================
Viitorul suna ocupat.

PE MASA DE TREABA....
CAND S-O ARATE PE DANIELA NANE CUM SI-O TRAGE, I-AU BAGAT O DUBLURA! :o
RUSHINICA!!!!!!!! :wink:

catallin 10 Jun 2003 14:52

las ca a aratat-o maestrul Pizza in io-s adam alergand goala prin padure cu doua tate carte aveau factor de atractie gravitationala g=4 adica atarnau ingrozitor.

theo 10 Jun 2003 18:29

Originally Posted by catallin:

las ca a aratat-o maestrul Pizza in io-s adam alergand goala prin padure cu doua tate carte aveau factor de atractie gravitationala g=4 adica atarnau ingrozitor.

Ba nu. Daca acceleratia gravitationala normala este g=10, la g=4 cred ca ar pluti ca baloanele umflate cu heliu. :D

crydead 10 Jun 2003 21:27

Greu, Catalline, tata, cu punctul G asta, nu? :oops:

All times are GMT +2. The time now is 21:19.