![]() |
"Oamenii nu se invata niciodata."
What Happened to Monday? (2017) |
"You need money to make money."
Owl and the Sparrow (2007) |
”Timpul nu ar fi altceva decât un efect secundar al conştiinţei”.
(Endorphine, 2015 - André Turpin) |
”Se pare că există speranţă chiar şi în zădărnicie”
(The Handmaid's Tale - ep. 10) |
Filme in general
Auschwitz-ul este nucleul convingerii in Holocaust,deci este si nucleul negarii Holocaustului.
Denial - 2016 |
Filme in general
Alege Facebook,Twitter,Instagram,si spera ca undeva,candva,cuiva ii pasa.
T2;Trainspotting - 2017 |
"De ce crezi ca oamenilor le plac filmele ? Pentru ca povestile sunt niste structuri. Ele au forma, un scop, un inteles. Si chiar si cand lucrurile iau o intorsatura proasta, tot fac parte dintr-un plan, stii, este... Exista un rost. Nu ca in viata reala."
Their Finest (2016) |
citate din filme
Oskar Schindler : Puterea este atunci cand avem orice justificare pentru a ucide,dar alegem sa nu o facem.
Amon Goeth: Asta crezi tu ca este puterea? Oskar Schindler ; Asta a spus imparatul.Un om fura ceva si este adus in fata imparatului,se aruca la pamant.Cere sa fie lasat in viata,stie ca va muri.Iar imparatul....il iarta.Il lasa sa plece pe acest om lipsit de valoare. Amon Goeth: Cred ca esti beat. Oskar Schindler: Amon,asta inseamna puterea.Asta este putere. http://www.imdb.com/title/tt0108052/?ref_=nv_sr_1 https://www.youtube.com/watch?v=K5lQA3bipHc |
"Scopul corporatiilor este de a-si mari profitul si cota de piata. De asemenea mai au un scop si pentru tinta lor, adica populatia. Ei vor sa transforme populatia in consumatori complet indiferenti de marfuri pe care nu si le doresc. "Trebuie sa dezvolti o asa numita creare a dorintei". Deci trebuie sa creezi dorinta. "Trebuie sa folosesti pe oameni asa numita filosofie a inutilitatii". Trebuie sa-i focalizezi pe lucrurile marunte ale vietii ca si moda consumului".
The Corporation (2003) |
citate din filme
Andy Dufresne: Ştii ce spun mexicanii despre Pacific?
Red: Nu. Andy Dufresne: Spun că nu are amintiri. Acolo vreau să-mi petrec restul vieţii. Într-un loc cald, fără amintiri. Red: Nu cred că ar trebui să-ţi faci asta Andy. Sunt doar vise de doi bani. Mexicul este la naiba-n praznic, iar tu eşti aici, şi aşa stau lucrurile. Andy: Mda, aşa e. Aşa stau lucrurile. Mexicul e acolo, iar eu sunt aici. Presupun că totul se rezumă la o alegere simplă. Ocupă-te de viaţă sau ocupă-te de moarte. - Get Busy Living or Get Bust Dying - Shawshank Redemption - https://www.youtube.com/watch?v=7tkzc983aE0 |
citate din filme
In sapte zile,Dumnezeu a creat lumea.
In sapte secunde,eu am distrus-o pe a mea. Seven Pounds/2008 https://www.youtube.com/watch?v=ywyL1NNF7ww |
”Suntem singura specie capabilă de introspecţie. Singura specie cu toxina îndoielii de sine transcrisă în codul genetic. Inadecvaţi înzestrărilor noastre, construim, cumpărăm, consumăm. Ne înfăşurăm în iluzia succesului material”. - (A Cure for Wellness, 2016 – Gore Verbinski).
|
Nu e din film, e din serial, dar merită postat:
”O lumină nouă, stranie, poate fi la fel de înspăimântătoare ca întunericul” (Westworld, sez. 2, ep. 2) |
"Omul este cel făcut din oțel, tancul este doar o bucată de fier"
Lebanon (2009) |
"Ce definește un om...este ceea ce face când vine furtuna" de Alexandre Dumas
The Commuter (2018) |
"Acesta este Afganistanul. Cimitirul multor imperii. Astăzi ești prietenul nostru, mâine ești dușmanul nostru. În curând America va deveni un alt trib aici. Veți fi lași dacă plecați. Și veți fi dușmanii noștri dacă rămâneți."
12 Strong (2018) |
"Sufletul esențial american este dur, izolat, stoic și criminal. Nu s-a diluat niciodată."
de D. H. Lawrence Hostiles (2017) |
"Presa trebuie să-i servească pe guvernanți, nu pe guvernatori."
The Post (2017) |
"Toată lumea are nevoie de o glumă bună."
Paris, je t'aime (2006) |
"Soarele străluci, neavând alternativă, peste nimic nou."
Patrick Melrose (2018 - ?), ep. 1 |
"Let me give you some advice. Assume everyone will betray you. And you will never be disappointed." Tobias Beckett (Woody Harrelson)
Solo: A Star Wars Story (2018) |
"People say nothing is impossible, but I do nothing every day.”
― A.A. Milne, Winnie-the-Pooh Disney's Christopher Robin (2018) |
"Nu voi lăsa pe nimeni să îmi dicteze cum să trăiesc."
"Dacă reputația îți este distrusă, poți trăi fără inhibiții." Die Mitte der Welt (2016) |
"Singura frumusețe este adevărul."
The Mercy (2018) |
|
:)
|
"O floare de vis apare din întuneric."
de Jean Lorrain La danseuse (2016) |
”Fotograful e ca un vânător a cărui pradă e timpul” - Radiance (2017), Naomi Kawase.
|
"Când omorâm pe cineva, îl judecăm, și spunem că e ceva în neregulă cu el."
Circle (2015) |
"Human beings are like animals. Set them free and they realize they are slaves locked in their own misery."
Lazzaro felice (2018) |
"The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the Unknown."
de H.P. Lovecraft "Friends tell each other how they feel with relative frequency. Siblings wait for a more convenient time, like their deathbeds." de Unknown The Endless (2017) |
"I'll be back...!" al personajelor actorului Arnold Schwarzenegger.
|
"În viață, rațiunea e cel mai bun medicament."
Yoidore tenshi (1948) |
"Să fie nebun? (n.r. personajul principal din film) Sau noi, care rămânem imperturbabili în această lume nebună, suntem cei nebuni?"
Ikimono no kiroku (1955) |
"Words are so solid, but my thoughts are so fluid. (...)
Sometimes, it feels like I have no words at all. My meaning is always lost. Are there words in the language for such a feeling? A multi-feeling." Agua Viva (2018) - short |
"Să fii un om mare înseamnă să nu trăiești în lanțuri. Lanțurile care nu se văd. Cele ... dinăuntru.
Frica și superstițiile sunt și ele lanțuri, și mai sunt și altele. A fi un om mare înseamnă a te elibera de toate acestea." Bilal: A New Breed of Hero (2015) |
"Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană”
Filantropica (2002) |
"Why ruin a good story with the truth?"
Museo (2018) |
"Mai bine să te răhățești pe tine, decât să fii constipat."
Hevi reissu (2018) |
"Nu ne vom opri din explorare. Iar sfârșitul acestei explorări va fi când vom ajunge de unde am plecat și vom cunoaște acel loc pentru prima dată." de T.S. Elliot
Io (2019) |
"Amintiri neplăcute: fiți binevenite... sunteți tinerețea mea îndepărtată..."
L'armée des ombres (1969) |
"My mind leads me to talk about forms changed to new bodies." de Ovidiu
Métamorphoses (2014) |
"Oamenii sănătoși își fac planuri pentru moarte, iar cei bolnavi își fac planuri de viață. E ușor să îți imaginezi plaja și munții... Apoi te îmbolnăvești și vrei doar să trăiești."
End Game (2018) - short. |
"Omul e o frânghie întinsă între animal și supraom. O sfoară peste un abis. E periculos să-l traversezi, e periculos să te uiți în urmă, să te oprești și să te sperii." de Nietzsche
The Umbrella Academy (2019 - ?) - primul episod. |
"Imaginează-ți trecutul și amintește-ți viitorul." de Lewis Namier
In-rang: The Wolf Brigade (2018) |
"Don't become a monster to catch a monster."
Hit and Run Squad (2019) |
"Impossible is not a fact, it's an opinion" de Muhammad Ali
Geugeotmani Nae Sesang (2018) |
"When in doubt, consider the defendant's interests." - main principle of Criminal Procedure Law
Bae-sim-won (2019) |
Originally Posted by into_the_labyrinth:
"A photographer is like a hunter who choses time as a prey. Knowing how small I am and how big the world is... I'll keep meeting it while breathing with discretion." |
"Nu diminuare, nu stabilizare, ci inversare. (despre încălzirea globală) (..) Suntem prima generație care vede efectele perturbărilor climatice și ultima care poate remedia problema."
Ice on Fire (2019) |
All times are GMT +2. The time now is 12:26. |