![]() |
A Very Long Engagement
Fa yeung nin wa |
|
En la cama si La vida de los peces de acelasi regizor din Chile.
|
The Painted Veil?
http://www.cinemagia.ro/trailer/the-...ul-pictat-214/ |
am revazut dupa multi ani,"Damage" din 1992.
Louis Malle a avut inspiratie cand i-a ales pe cei doi protagonisti,Juliette Binoche si Jeremy Irons,sa fie amanti intr-o drama romantica despre iubirea pasionala,imposibil de finalizat,pentru o femeie misterioasa si instabila emotional. mai demult se vorbea intr-un topic despre "nudul masculin" in filme.de data aceasta n-am vazut nimic dizgratios,desi Irons nu s-a sfiit deloc,nici in a ne arata goliciunea si nici in a fi foarte convingator cand venea vorba de a-si exprima in pat sau alte locuri,sentimentele obsesive... |
|
Probabil ca majoritatea(daca nu toate) le-ai vazut:
Vicky Cristina Barcelona La veuve Couderc Cold Mountain Shakespeare in love One last dance poate si Julie & Julia The holiday Moonstruck Far and away Breathless |
|
Nu m-am amorezat de ea. :)
|
Aaaa, stiu! Trebuie sa fie Anna din Four nights with Anna ! Mda...
|
Nu chiar, dar pe-acolo.
|
Dintre toate, tu ce ne recomanzi? :-?
|
Eu le recomand pe toate cele enumerate in acest thread. Tie iti recomand A Woman Under the Influence.
|
|
L'important c'est d'aimer/That Most Important Thing: Love - Andrzej Zulawski (primul, dar cu siguranta nu si ultimul Zulawski pe care-l vad)
Habar nu am ce sa zic despre filmul asta. Doar ca mi-a placut foarte mult (atmosfera - dezolanta, apasatoare, pe alocuri grotesca, prestatia actorilor - Romy Schneider, Fabio Testi, Klaus Kinski, muzica semnata Georges Delerue - coplesitoare, subiectul - compromisul si asumarea responsabilitatii, in dragoste si in arta, ca proces) si ca vreau sa-l revad. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dar sfarsitul nu-i aici. ;) |
Irreversible nu intra si el in categoria asta? sau de ce nu Marti,dupa Craciun
|
Sau "9 songs" pe care l-am vazut aseara. naughty, naughty :">
|
Trois hommes et une femme - Conte d'hiver
Personajul principal al acestui basm rohmerian, Felicie, e in cautarea sufletului pereche (si al ei insasi), il gaseste in persoana lui Charles, insa ii scapa din cauza unei confuzii. Dupa 4 ani, o regasim pe Felicie in bratele a 2 barbati (Loic si Maxence) pe care pretinde ca-i iubeste, totodata pastrandu-l in suflet pe cel la care inca viseaza. ![]() Initial mi-a displacut total aceasta arahnida capricioasa, egoista, indecisa si, aparent, insensibila, dar spre final am incetat sa o mai judec si am incercat sa-i inteleg motivatiile, reusind sa empatizez cu ea. Mi-a displacut modul in care a parut ca se joaca cu cei doi. Loic ![]() Maxence ![]() Spun ca mi s-a parut, deoarece am realizat apoi ca nu a facut-o deliberat. Am ajuns chiar s-o compatimesc si sa-i inteleg deciziile, desi unii le-ar considera imorale, sunt totusi umane. Bine, filmul e mai complex decat l-am schitat eu, din ecuatie facand parte si ceva discutii filosofice, Platon si Plato, Dumnezeu sau imortalitatea sufletului, hazardul si coincidentele, sub semnul carora unii dintre noi par sa se gaseasca. |
stii ce fac arahnidele, da? tes panze cu care isi agata victimele.odata prinse in tesatura(aparent subtire si fragila,caci firele de fapt sunt foarte rezistente),ele nu mai au scapare. acuma depinde ce fel de carnita prefera arahnida.in panza ei se agata fel de fel de bazdaganii,dar pe-aia care o prefera ea,nu cred c-o devoreaza prima,cred ca o tine la pastrare in panza ei,ca rezerva pentru vremuri grele.
p.s.: interesanta introspectie ai facut.scurta si la obiect.filmul insa cred c-ar trebui comentat putin mai pe larg,exact ca si in cazul lui Chloe. |
Da, filmul chiar merita un comentariu mai amplu si cel putin o revizionare. Las pe altii mai priceputi s-o faca (cei care-l cunosc mai bine pe Rohmer), deoarece sunt si lucruri care mi-au scapat la prima vizionare. N-ar fi stricat si o subtitrare in romana :))
|
All times are GMT +2. The time now is 09:38. |