![]() |
In context, existä douä categorii de oameni pe care le detest:
- Bucurestenii care se cacä pe provinciali - Provincialii care se pisä pe bucuresteni. In concluzie, existä doar douä solutii pe care le întrezäresc: - sau case closed - sau o mai tineti asa pânä la loc comanda. Din aceastä dilemä nu puteti iesi. Am zis! |
Vai dar ce delicati sunteti bucurestenilor!
Asta imi aduce aminte de un spectacol de comedie de la mare, din copilarie, si faceau aia glume cu moldoveni. Si toata lumea radea, si maica-mea radea. Eu eram foarte nervos, imi venea sa-i iau la palma pe toti, si pe Arsinel si pe toti. Pe urma mi-a explicat maica-mea ca asa se tachineaza regiunile intre ele, ca se fac glume cu taranismul moldovenilor, cu fudulia oltenilor, cu incetineala ardelenilor, si cu snobismul bucurestenilor. Cu alte cuvinte, toata lumea stie ce glume se fac in Bucuresti pe seama moldovenilor, sau ce se zice de moldovence, etc., si acum va suparati ca vi se spune "mitici" (si da judex, doar voua vi se spune, nu ma intereseaza ca unul din prietenii tai a ratat total sensul miticului). |
Bai, haideti mai in centru, la Brasov. Stiu niste carciumi faine si ceva stripperite. B-)
|
eu intru in prima categorie cand ma lovesc de a doua. nu stiu cata logica are, dar mi se pare politic corect. nu am sa insisit pe subiect. am subliniat asta in comentariul meu anterior. eu nu am vazut ca provincialii sa fie jigniti in forum-meetingul "fluier, fluier". bafta!
|
...sau si mai in centru, in Orasul Viorilor, stiu eu niste scripcaritze...B-)
|
Ioi, da, Reghin, instrumentiste - votez pentru!!! Definitely! :-bd
|
Windom ma rezolvi si cu o barna ? sau vreun cal cu manere..
|
Originally Posted by Judex:
|
Originally Posted by pipes:
Chambord glumea, nu vorbea serios, don't worry :) asa e el, glumetz si tachinacios (ii place sa tachineze) |
Numai ca unii nu stiu de gluma... O sa sterg de acum incolo orice injurii, sudalme si impunsaturi nelalocul lor. Sa incercam sa pastram un ton civilizat.
@hell Articole sportive nu prea se mai fac pe la noi... |
Precizari
@Judex
Doar bucurestenilor li se spune "mitici", nu si moldovenilor, oltenilor, dobrogenilor sau muntenilor din afara Bucurestiului. Desi din Regat faceau parte, inaintea Unirii cu Trasilvania, mai multe regiuni, denumirea "regateni" le este atribuita doar muntenilor (inclusiv bucurestenilor), nu si moldovenilor. Eu prin "regatean" inteleg "sudist" din Muntenia. Regatean nu are inteles peiorativ, cum are notiunea "mitic". Totusi, nici "mitic" nu este un termen folosit intotdeauna cu rautate, depinde de atitudinea celui care il foloseste. Poate fi si in gluma folosit, nu cu intentia de a jigni. |
Originally Posted by marius_em:
|
Si eu spun "ioi" si nu sunt unguroaica. Deci nu intram in categoria indragita de Judex...
|
1. acest cuvant nu apare in DEX.
2. mitic conform http://www.123urban.ro/def/mitic Denumire peiorativa folosita de ardeleni pentru locuitorii Bucurestiului... Exemplu: No oameni nesimtiti ca miticii astia mai rar vezi. 3. conform dexonline.ro PEIORATÍV, -Ă, peiorativi, -e, adj. (Despre cuvinte, expresii, afirmații etc.) Care are sens defavorabil; depreciativ, disprețuitor; (despre sensul cuvintelor, al contextelor etc.) defavorabil, depreciativ; (despre afixe) care dă un sens depreciativ cuvântului la care se atașează. [Pr.: pe-io-. – Var.: pejorat 4. acum e clar? |
Originally Posted by corinka:
Aş veni cu o altă idee: un forum meeting la o cabană undeva în provinicie... într-un weekend. :) |
Originally Posted by vave:
uite o idee exeptionala! dar crezi ca poate fi pusa cu succes in practica? eu am mari dubii. bravo ptr initiativa! mai ales ca iese si soarele.... |
Originally Posted by pipes:
Dacă lumea chiar ar vrea, s-ar putea. Nimic nu e imposibil când e vorba de oameni. :)) Unde iese soarele că la mine ninge-n draci. :P |
Daca va adunati la cabana in provincie, ne chemati si pe noi, miticii? :-S
|
pai ar trebuie sa fie ceva gen masa rotunda, right?
|
Pipes, nu stiu de unde ti-a venit ideea asta :))
|
All times are GMT +2. The time now is 10:47. |