![]() |
Originally Posted by Windom:
|
Originally Posted by miercuri:
Numai daca nici la sfirsit nu mai vrea se considera viol...>:) |
Scenele de viol din "A Clockwork Orange" si "Irreversible" conduc clasamentul detasat. O mentiune speciala si pentru violul din "Straw Dogs".
|
|
Originally Posted by Mateii:
@Kramer - de unde e scena aia? O_O |
It's just the sweet talk before the action...>:)
|
Dintr-un film de Nae Caranfil. Asfalt Tango... parcă.
|
Si eu votez cu evil deadB-)
|
Originally Posted by vlad4s:
Cum nu m-au preocupat, încă, :P scenele de viol din filme nu am un clasament personal, nu pot însă să nu menţionez că azi-noapte revăzui unul dintre filmele mele preferate, care printre altele inlcude şi un viol: Non ti muovere (2004). |
Au fost atâtea cazuri de siluiri şi în cinematografia noastră: de la violul de clasă practicat de Mureşan, la violul securistic al lui Gulea şi "iubitul" cu forţa al lui Marinescu, sau chiar violul... consimţit, practicat de Mungiu. Maestrul Pit Bull Terrier Columbeanu scrie mai sus de "violarea tabuurilor", dar se preface că uită vremurile când lubricul său şef de la Alpha Film "îl forţa" să violeze cadavre prin morgi.. :)
|
Nu m-a fortat, dom'le! :|
Eu însumi am ales povestea aia, în locul jurnalului Elenei Bors (regäsit mai târziu în "Sistemul nervos"). De ce? Nu din motive de tabuuri, ci fiindcä empatizam mai bine cu personajele tinere (si eu aveam abia 32-33 ani), si aveam mai multä încredere în propria mea capacitate de a gestiona un subiect atât de spectaculos. Mä temeam cä povestea fantasmelor romantice ale unei pensionare din Pitesti amorezate de Paul Soloc, foarte ofertantä ce-i drept, era prea subtilä pentru lipsa mea de experientä si asteptärile publicului din acei ani, riscând sä devinä un film vetust, searbäd, plicticos... In plus, sunt dator sä precizez cä, în privinta elementelor erotice din film, eu eram mereu factorul proactiv si neinhibat, pe când Daneliuc devenise un cenzor mai draconic ca Dulea! Dupä el, ar fi trebuit sä elimin orice centimetru de piele în afara celor vizibile cel mult la strand, sä prezint violul prin relatäri ale personajelor, si sä termin cu Magda märitându-se cu Auricä! (Jur cä nu exagerez!). Deci, sä fim drepti: orice acuze la adresa lui, în raport cu "violarea tabuurilor" din "Neînvinsä-i dragostea", sunt 100% neavenite. |
Am înțeles. Mie îmi venise în minte un film film obscur din 1996 văzut mai demult (Focus), în care un personaj (jucat de Tadanobu Asano) despre care se realiza un reportaj, ucide accidental un om, după care, ca să fie sigur că echipa de trei a televiziunii nu-l va pârî la poliție, îl pune pe cameraman să filmeze o scenă de dragoste cu reporterul și sunetista. În mintea mea a avut loc un glissando de la poveste aia la relația ta cu Mircea. ;)
|
Foarte interesant (nu stiam filmul), dar dupä cum reiese clar, la noi n-a fost cazul. Nu ne-am särutat nici filmati, nici ne! :P
|
|
...
|
Discipolo mio, mesajul de mai sus e off-topic.
(Topicul ästa se numeste: "Scene de viol în film", nu "...în craniul lui Memeito". Mutä-l, te rog, la locul lui - aici: http://www.cinemagia.ro/forum/showth...41#post1543141 |
Originally Posted by Memeito:
|
Originally Posted by miercuri:
|
De ce nu le plac oare femeilor scenele de viol din filme? Am vazut multe fete care nu puteau sa suporte asa ceva si isi acopereau ochii sau se uitau in alta parte cand era vreo scena de viol intr-un film.
|
Originally Posted by Memeito:
|
All times are GMT +2. The time now is 06:43. |