![]() |
Originally Posted by illotempore2002:
Dar asa nu mai dai nicio sansa debutantilor. Daca printre acestia este unul chiar talentat, care poate ar face ceva mai bun decat cei care au dovedit deja? In plus, chiar si "cei mari" pot avea si esecuri... |
pai si cum pot eu sa stiu ca ala care e debuntant, care nu a facut nimic pana acum, e unul bun? ar trebui sa ghicesc in rune, sau cum?
|
Nu ai cum sa stii, dar acceptand doar regizori realizati, tai din start orice sansa a unui incepator. Tocmai de aceea, renumele regizorului nu trebuie sa fie singurul criteriu, cum indirect ai sustinut cand ai spus ca le-ai da bani numai celor care au dovedit deja ca sunt buni.
|
Sectiunea de debut e separatä.
|
cred ca ar trebui clarificat rolul CNC: CNC are rolul de a promova cineastii de calitate si de a produce, in final, filme care sa poata intra in cultura noastra nationala cinematografica. filme care sa ne reprezinte peste mari si tari. CNC nu e casa de binefaceri, nu e ong care are ca scop promovarea tinerelor talente nesperate si nebanuite. Nu. Exclus.
Asadar, daca CNC vrea sa stimuleze dezvoltarea cinematografiei nationale, reprezentantive si capabila sa ne sustina in strainatate sau in fata spectatorilor romani, de ce cacat sa se riste cu niste no-names? Evident ca va apela la niste nume cu garantii, diminunand riscurile pe cat posibil. |
Bun, dar cand cineva spune ca in locul cnc-ului ar da bani numai regizorilor (re)cunoscuti suna de parca ar desfiinta sectiunea pentru debutanti. Si nu ar fi corect.
|
debutantii "e" altceva. sunt sigura ca lor li se dau sume mai mici. cand e vorba de bugete mari, nu se risca nimeni sa arunce sume importante in buzunarele vreunui producator de garsoniera.
|
OG 39/2005: Art. 2: [...]obiective: a) dezvoltarea industriei filmului in Romania si sustinerea formarii profesionale in domeniu. |
ce inseamna sustinerea formarii profesionale?
formare profesionala fac inclusiv oamenii super-formati. formare prtofesionala fac si aia care se afla la program de doctorat. si ce scrie la b? |
E in pdf, n-am putut da copy/paste. E aici:
http://www.cncinema.abt.ro/Files/Documents/fls-821.pdf |
la a cum ai reusit sa dai copy=paste?
:D nu de alta dar am baut 2 sticle de vin cu o prietena, nu ma pot concentra la toate literele alea multw si mici si inghesuite din docoment |
|
Oare se mai face vreo sesiune in septembrie, asa cum doreau cei de la CNC?
|
Originally Posted by keepwalking:
cica se face :) acum cum ne motivam pentru concursul asta? mai are cineva chef de vreo ceva? |
Originally Posted by mafalda:
Pai intre momentul in care am pus intrebarea si cel in care "mi-am raspuns singur", am aflat unele informatii incurajatoare in acest sens. Dar daca zici ca la iarna,,,fie si atunci...:) |
iar dupa aia vor aparea productiile minimaliste avand drept subiect criza prin care trecem. |
cnc a disparut (si) dp net?!
stie cineva ce-a patit saitu ceneceului? :-/
|
Porumboiu spunea intr-o discutie pe care am avut la facultate, ca cine vrea sa faca film, face. Si din ce am mai prins si de pe la domnul Botoseneanu si altii, cam asta trebuie sa faca tinerii, care vor sa faca film. Sa se descurce cat mai mult pe cont propriu, sa dea din coate, sa faca filme multe in afara scolii, etc. Cam asta fac eu... |
de pe site-ul CNC:
Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), organ de specialitate al administraţiei publice centrale în domeniul cinematografiei, intenţionează să depună proiectul cu titlul "Creşterea performanţelor personalului CNC prin instruire în domeniul managementului de proiect, managementului financiar, ECDL” (...) . Valoarea proiectului este de până la 2.500.000 lei. in loc de "instruirea personalului", cu banii astia se finantau vreo 10 scurt metraje! B-) |
adevarat, dar cu o mentiune: CNC nu da banii astia, ii CERE.
da cel mult 15.000 euro pentru serviciul de consultanta care ii scrie proiectul (cererea de finantare). si n-am aflat asta altfel decat citind acelasi text http://www.cncinema.abt.ro/Files/Documents/fls-944.pdf |
All times are GMT +2. The time now is 17:13. |