![]() |
Originally Posted by illotempore2002:
Originally Posted by illotempore2002:
De ce ne? Cine sunt acei noi In numele carora pare ca vorbesti? In numele tuturor celor de pe forum, practic in numele forumului? Omul a zis: "m-am inselat asupra forumului", tu zici, citandu-l "m-am inselat asupra voastra". De ce nu se duc discutiile in nume personal? |
Intrucât sunt partial räspunzätor de întâlnirea dintre Paul_Aramis si Cinemagia (omul urmându-mi pasii încoace, dupä ce am început sä comunicäm în forumul Româniainedit), si l-am întâmpinat cu bucurie printre noi, mä simt dator sä fac câteva precizäri:
E adevärat cä userii nostri au adeseori opinii ferme, pe care si le exprimä pe un ton categoric - dar de cele mai multe ori asta nu anuleazä respectul fatä de pozitia si persoana interlocutorului. Cu câteva regretabile exceptii (care, din päcate, se manifestä chiar acum, pe la etajele inferioare ale forumului), majoritatea cinemagicienilor, si cu sigurantä toti cei care au postat în acest topic, sunt interlocutori creditabili si antrenanti, capabili sä discute de pe pozitia "we agree to disagree". In ceea ce mä priveste, de exemplu, cu Illotempore2002 mä contrazic la cutite apropo de multe subiecte, inclusiv "No Country For Old Men", dar gäsesc fascinante discutiile noastre. Sau, în plan politic, sunt un adversar virulent al vadimismului, rasismului si sovinismului promulgat de Suspect de Bizar - dar amândoi putem trece peste aceste divergente de päreri, discutând amical despre filme. La nivel istoric, sunt revizionist, negationist si adversar al xenofobiei sioniste - dar mä înteleg admirabil cu destui evrei de calitate, dintre care unii îmi sunt si rude prin aliantä. Evident cä detest comunismul sub toate formele lui - dar asta nu mä împiedicä sä vibrez la atâtea capodopere ale filmului rus cu substrat politic de care mä disociez. Condamn minciuna din "Actorul si sälbaticii" dar îi admir mäiestria artisticä - si asa mai departe... Fapt este cä CineMagia, în calitatea sa de cel mai cuprinzätor forum de film din spatiul virtual românesc, reuneste numeroase opinii, temperamente, tipuri de personalitate, etc. Discutiile ating o amplitudine maximä; nu se märginesc numai la aspectul stilistic al filmelor, ci abordeazä si continutul, contextul, biografiile realizatorilor, si tot ce poate fi considerat mai mult sau mai putin relevant. Ca atare, sper cä Paul_Aramis va întelege cä micile frictiuni de mai sus nu au avut nimic condamnabil, fiind proprii tipului de schimb ideatic pe care-l sustinem, si se va integra printre noi cu sufletul deschis. Toatä lumea va avea numai de câstigat. |
@Paul_Aramis
Nu am avut nimic cu perosna ta, ci cu ideile tale. Adica oricine ar fi zis lucrurile cu pricina, le-as fi amendat in aceeasi maniera. |
Nici eu nu am nimic cu tine, Paul. Aici discutam despre filme, nu despre useri. Mai facem si asta, dar in alte parti. Si, oricum, fiecare user are dreptul sa aiba opinii, fie ele si politice. Deci calm down, sustine-ti punctul de vedere.
|
am spus-o deja: mă interesează filmele româneşti (sau care au o legătură relevantă cu românia). fiind departe, ăsta e unul din lucrurile care mă leagă cât de cât de "acasă". pot discuta şi despre aspectul politic sau ideologic al unui film. atâta vreme cât opiniile şi/sau pasiunile politice personale sunt lăsate de o parte. dacă vreau politică, mulţumesc frumos, am destui useri pe forumul meu de bază gata oricând să sară la gâtul altuia pentru că gândeşte altfel decât el sau pentru că nu e gata să "ia gâtul" comuniştilor.
|
E absolut rezonabil ce spui, si sunt convins cä speranta ta de a gäsi aici un mediu fecund de discutii despre filmul românesc (si universal) va fi confirmatä.
|
as dori foarte scurt sa-mi manifest admiratia deosebit pentru echilibrul lui pitbull. Sincer mi-a fost dat rareori sa cunosc oori intalnesc astfel de persoane. Inchei aici fiindca nu vreau sa fiu suspectat de elogii gratuite.
manifest aceeasi retinere ca si Paul aramis, deoarece am mai mult decat vaga impresie, ca pot fi ciopartit imediat. Nu fiindca inteligenta si mai stiu eu ce subtitilitati nu ma pot ajuta, ci pentru ca in fata mea am interlocutori prea bine situatie pe felia lor. am in fata interlocutori specializati, car epot face tardarii din doua rasuciri de penel (sau ma rog butonari de tastatura) orice discurs al meu in materie de filem romanesti, oricat de complex ar fi el. ma incumet totusi sa intru si eu intr-o lume la care totusi cu modestie aspir. aprob pozitia lui aramis referitoare la modul lui de privi un film. si pe mine ma irita la culme atatea rauri de lacrimi de sange la dresa evreilor. au suferit dar nu-s singurii. ce e prea mult strica. asta insa nu impiedica liniile fetei mele sa se moduleze in feluri in care mai toata lumea indiferent de opinii le-ar interpreta ca amuzament sincer. nici eu nu-l gasesc foarte spectaculos pe Mihaileanu. imi pare un regizor liniar, care poate urmari o idee foarte bine, insa care nu o poate rasuci maigstral pe cat mia multe fete. imi place cum a sustrag paul aramis ideea filmului. nu m-am m-ai gandit pana cum la asta. dar cu cat incep sa o fac mai mult cu atat liniile gandirii mele se indreapta mai mult catre concluzia lui. ma cam sacaie si pe mine la drept vorbind (aici imi asum marele risc de a devia in atacuri la persoana) tonul uneori f-. agresiv al unora dintre participantii la discutii. nu pot decat sa va arunc o banaiala si pentru mine perimata tema de gandire: sa nu uitam ca de fiecare data cand dam prilej de incaierare sau izbim retoric agresiv partenerii de discutie cu parul in moalele capului, am mai scos o caramida din contructia aia de civilizatie la care aspiram atat de mult. ne plangem marasmul cultural si moral in care traim insa noi nu incercam sa facem nimic ori prea putin sa indreptam ceva. de aceea si pseudoelogiul meu de mai sus la adresa lui pitbull. am citit aseara ca turbatul vreo 3 ore continuu si la sfarsit si acum am avut si am impresia ca de fff. multe ori pitbull e un facotr de echilibru, care aduna energiile centrifugale destructive si le mixeaza el intr-un creuzet retoric f. interesant si pana la urma se calmeaza valurile spumegande. numai bine tuturor... si la cat mai multe discutii interasante. am invata enorma citindu-va! pentru prima data ma simt pe un forum. in stadiul de vierme in drumul elefantilor gogu |
Bagä cineva «Train de vie»?
|
am reuşit să urc în sfârşit dvd-ul la http://romaniainedit.us/showthread.php?tid=125794
|
Iatä si «Va, vis et deviens»... Cineva s-a îndurat de cinefilii pauperi:
http://rapidshare.com/users/SY05Y8 |
eufrosin?
|
Originally Posted by halebardul:
nu, o realitate. |
Da, in USA si Franta intilnesti la tot pasul comisii in cautarea unor evrei talentati. Iti dau sa completezi formulare si daca declari ca esti evreu dupa mama imediat te iau de o aripa si te fac om. In prima zi te imbraca cu haine de firma, a doua zi iti dau o casa si o masina, in a treia zi iti dau de nevasta o tinara evreica frumoasa dar usor pistruiata, iar la numai 7 zile dupa ce te-au descoperit te intreaba ce vrei sa faci in viata.
Si nu ai de ales decit dintre "cineast de renume mondial" si "director de banca". Daca vrei cumva sa tesi la razboi sumane te-ai lins pe bot de sustinerea evreilor. Si acum sa va spun un banc, un banc care raspunde la toate puseurile antisemite ce razbat din mesajele postate de voi aici. -Ce-i ala un jidan? -Un evreu care tocmai a iesit pe usa. |
Originally Posted by marmatia:
da, dragut expozeu, dar asta nu schimba cu nimic realitatea. |
Originally Posted by marmatia:
=)) foarte tare! Trebuie trecuta la "The best of Cinemagia" sau cum s-o numi. :) de nota 10. |
oricate piruete ati face voi, dandu-va filosemiti, trebuie sa recunoasteti influenta evreiasca in tot ce misca in lumea asta, in speta de fata cinematografia.
daca vrei sa faci un film ce are drept subiect macar o farama din viata evreilor, sansele de a ti se deschide usile cresc imens. |
o fi, nu stiu cum e cu usile alea.
dar, precizare: a nu fi antisemit nu te face automat filosemit. poti doar om normal. |
Originally Posted by halebardul:
|
pai tu l-ai pus la offtopic asylum, tu intrebi cine e eufrosin mai concret? :-/
Originally Posted by Eufrosin:
oricum, eu as inchide discutia asta, ca e generatoare de flaming. |
Nu, dragä...
Eu ceream o EXPLICITARE a întrebärii excesiv de eliptice: "Eufrosin?" (Adicä, cunosc personajul, da' n-am pricipit interogatiunea.) Deci, adicä, cum? |
All times are GMT +2. The time now is 08:49. |