Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Cel mai bun film al lui Nae Caranfil (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95159)

redmen 17 Mar 2009 15:23

S`a notat.

Pitbull 26 Apr 2009 23:08

Ni:
http://s4.transfer.ro/storage/transf...bf6db41f5c.zip

Suspect de bizar 29 Apr 2009 17:21

Io n-am votat în poll,da' apare cum că aş fi votat.De ce?

vicki 29 Apr 2009 17:32

restul e tacere=filantropica

Pitbull 25 Jul 2009 21:40

Hai la Nae (Caranfil) - azi, duminicä seara!!!

Deci:
26 iulie, 2009, h. 19:00, Muzeul Täranului Român.
Proiectie "E pericoloso sporgersi", urmatä de discutii cu NAE CARANFIL.

Haida, popor!
(Care veniti, ziceti - it's better so...)

corinka 25 Jul 2009 21:43

:(( :(( :(( :(( :((

Pitbull 25 Jul 2009 21:53

Hai, cä mai prinz' trin!

corinka 25 Jul 2009 22:17

Dar am tren ca sa fiu a doua zi la serviciu la 8.30? :D

Pitbull 26 Jul 2009 08:51

Te descurci tu.

Judex 26 Jul 2009 11:57

E un tren spre Cluj de la miezul noptii din cate stiu. Eu, in locul tau, Coco, m-as aventura. ;)

Pitbull 26 Jul 2009 12:04

Si acuma-i spui...?
Mai sunt 6 ore - cum ajunge?
Avion, ceva...?

Judex 26 Jul 2009 12:53

No, acum m-am trezit.... :(
Poate a plecat deja. Desi mai degraba ar trebui sa vina impreuna cu Vicki by car.

redmen 27 Jul 2009 09:45

Si .. care a fost la vizionare ?

Pitbull 27 Jul 2009 10:00

Judex cu douä invitate, Planmaker, Sweet4craax, Dreamer, Serbanmocanu, C.T.P.-ul, Collins, ceva studentime de la C.A.V... chiar si douä persoane care fäcuserä figuratie în film, la vremea respectivä, si acum îsi aminteau nostalgic. Una dintre cele mai bune säli ale seriei: plinä si foarte activä la discutii - îmi spunea Vlad, organizatorul, cä din päcate au fost cazuri când lumea täcea mâlc, si regisorul pleca acasä dezamägit... Oricum, de-acum încolo tinem legätura, si voi anunta aici de fiecare datä - din timp, nu ca acum. In curând, întâlniri cu Cristi Puiu, Porumboiu, Giurgiu, Mungiu...!

corinka 27 Jul 2009 11:23

Si ce s-a discutat? Ne spuneti si noua?

Pitbull 27 Jul 2009 11:46

- Relatia dintre sursele de inspiratie si diversele evenimente din film (concret: întâmpläri din armatä, turnee ale teatrelor de provincie prin tarä, etc.)
- Diverse detalii caracteristice pentru acele vremuri, si felul cum au fost folosite pentru a construi nu un "rechizitoriu politic", ci mai degrabä o viziune întelegätoare si umanä, cu atmosferä usor retro.
- Dacä atmosfera din subunitate, în ajunul liberärii, nu e redatä prea închistat, tensionat, rigid, în comparatie cu destinderea, caterinca, miserupismul general, proprii acelor zile (eu am zis cä da, Nae cä nu).
- Tema filmului: omul care încearcä sä scape din sistem - în cele trei ipostaze: liceana de provincie care aspirä la gloria scenei, actorul care trece Dunärea, soldatul care asteaptä liberarea.
- Presupusa confuzie creatä în final, când se suprapune prea repede soundtrack-ul pasilor de soldati peste cadrul cu actorul gâfâind fericit pe malul sârbesc; Nae o considerä o gresealä derutantä; eu am zis cä nu, cä-i mai misto asa.
- Faptul cä în film nu apar deloc autoturisme (apar autobuze, camioane, trenuri - dar masini mici, nu!) Nae a tinut neapärat la asta, pentru a evita "masinile alea îngrozitor de urâte" care sunt Daciile si a da filmului o stare de atemporalitate subtilä.
- Prima variantä de productie, în 1990, la casa Alpha Films International, când Daneliuc a simulat realizarea filmului, ca vehicul pentru masinatiile lui financiare. Apoi, felul cum Nae a ajuns sä-l facä totusi, în coproductie.
- Versiunea initialä a finalului: fata pleca spre Bucuresti, actorul cu trupa de asemenea, iar soldatii, si ei - într-o alarmä care nu mai era exercitiu! In timp ce trenul ei, autobuzul lui si camionaele soldatilor goneau spre Bucuresti, apärea scris: "21 decembrie, 1989". Nae a fost nevoit sä renunte, pentru cä, în formula definitivä de productie, filmul nu se mai turna iarna, ci vara. (El preferä actualul final. Mie-mi plac ambele: primul era mai dramatic, al doilea are o deschidere mai universalä; a fost si el de acord cä asa e.)
- Natalie Bonifay, talentul ei la limbi sträine, faptul cä învätase foarte bine româna pentru rol, iar la restaurant îi cerea chelnerului: "Se poate mai vin?" Ospätarul zicea: "Sigur, mai veniti!" Nae o corecta: "Se poate sä mai turnati putin vin?" El apreciazä cä, dacä ar mai fi exersat patru luni, ar fi stäpânit perfect si accentul; asa, însä, a dublat-o Irina Movilä. Ulterior, Natalie a mai încercat sä joace, dar n-a mai primit nici un rol. A abandonat cariera de actritä, iar acum creste o fetitä foarte reusitä.
- Felul cum se îmbinä cele trei povesti. Comparatii punctuale cu "Rashomon" si "Pulp Fiction".
- Diverse amintiri amuzante de la probe si filmäri.
- ...si altele.

corinka 27 Jul 2009 12:14

Multumesc!

Pitbull 27 Jul 2009 12:21

We are here to serve. O:-)

corinka 27 Jul 2009 21:23

Avand in vedere ca intalnirea a trecut, nu merge-uiti topicul acesta la cel vechi:
http://www.cinemagia.ro/forum/showth...t=95159&page=2 ? Eventual se poate schimba si titlul acelui topic, numindu-l simplu, "Nae Caranfil".

illotempore2002 27 Jul 2009 21:55

Originally Posted by Pitbull:

Judex cu douä invitate, Planmaker, Sweet4craax, Dreamer, Serbanmocanu, C.T.P.-ul, Collins, ceva studentime de la C.A.V... chiar si douä persoane care fäcuserä figuratie în film, la vremea respectivä, si acum îsi aminteau nostalgic. Una dintre cele mai bune säli ale seriei: plinä si foarte activä la discutii - îmi spunea Vlad, organizatorul, cä din päcate au fost cazuri când lumea täcea mâlc, si regisorul pleca acasä dezamägit... Oricum, de-acum încolo tinem legätura, si voi anunta aici de fiecare datä - din timp, nu ca acum. In curând, întâlniri cu Cristi Puiu, Porumboiu, Giurgiu, Mungiu...!

Organizatorul se numeste Vlad si mai cum? :-& Sper ca nu e cine cred....

All times are GMT +2. The time now is 01:58.