Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Condica de sugestii si reclamatii (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Solicitare (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=93291)

Pauline Kael 17 Jul 2008 18:52

Originally Posted by illotempore2002:

de ce Stef?
de la care comentarii?

@ Pauline: Bunuel si Gondry intra la alta categorie, nu se intersecteaza deloc cu spaniolii de care tocmai vorbeam :)

cui nu-i place Gondry? este pur si simplu fantastic! e adorbil si nu inteleg de ce nu face mai multe filme

Nu vorbeam doar de spanioli,nu sunt (chiar) tampita.
Bunuel a abordat niste teme la fel de shoking si scabroase(desi ceva mai ironice si taioase si pe un registru mai mult social).
Gondry..nu e doar unu' care face videoclipuri,in "Arta viselor",de ex.,sensibilitatea,sexualitatea sunt rastalmacite la fel de curajos..
Si decat sa faca filme multe si proaste mai bine rar,dar bine...
@Stefan,frumoasa melodia ta cu travestitul...
O sa fiu mai discreta.Daca e necesar,dar nu e :P

Pauline Kael 17 Jul 2008 22:03

O iubesc pe Illotempore pentru ca a zis:

Quote:

personajele ti s-au parut schematice?
Oh, not again!

Cum sa fie schematice? In primul rand ele sunt redate la timpul trecut. Si tu daca iti aduci aminte de niste oameni din trecutul tau, iti vor poposi in minte trasaturile fundamentale ale acelor persoane, core-ul lor.

Imi aduc aminte de primul meu iubit - era melancolic. Imi aduc aminte de bunica-mea - gatea execrabil, doar gogosile ii ieseau bine, in rest era cam introverta. Imi aduc aminte de colega mea de banca din liceu - era mincinoasa si radea tot timpul. Marea si prima iubire - un preot nebun dependent de jocurile de noroc

Vezi ce schematici sunt oamenii din viata noastra?

:love: :(( :love: :(( :love:

Si asta:

Quote:

Toba de tinichea? Gunter Grass? Si ecranizarea lui Schlondorf?
Citit, vazut, uimit, inmarmurit cineva?
"da. citit, vazut, uimit, inmarmurit plus emotionat, innebunit, fermecat, sfaramat, amorezat, si apoi daruit.
stiai ca g.grass a fost , totusi, colaborator al ss? inmarmurit cumva? germanii au facut stop cardiac cand au aflat in urma cu cateva luni si au cerur chiar sa i se retraga premiul nobel pt literatura..."( userPantagruel)
Nu stiam ca a fost SS-ist. Zici ca au aflat nemtii abia acum cateva luni? Atat de tarziu? Bine ca a scapat de Nurenberg...ce sa zic...regimul nazist este serios abordat in Toba de tinichea, iar partidul luat in deradere....atunci cand sta sub tribuna de discurs la parada aceea, si cand cu toba lui magica reuseste sa deturneze intreaga festivitate. Din carte cel putin nu am simtit vreun moment ca ar favoriza cu regimul!
Oricum, mi se pare o prostie sa retragi un premiu acordat pentru un talent real si incontestabil! A fost Ss-ist, foarte trist, ne pare rau de toate ororile, dar asta e alt capitol! Acuma daca Grass s-a bagat in treaba asta cu regimul, se vede foarte bine ca nu i-a afectat nicicum geniul! Deci, un premiu bine meritat!

Sa-l ia dracu'! Pe Gunter Grass.Daca ii dadeau Nobelul pt pace...un ipocrit .

illotempore2002 18 Jul 2008 08:53

Cred ca avem undeva un topic despre Gondry si Arta viselor, mai degraba discutam acolo de4spre asta, tre sa fie la Acum pe ecrane

Pitbull 18 Jul 2008 08:56

Acolo e - i-am fäcut eu analiza.
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=13834

illotempore2002 18 Jul 2008 09:03

l-am gasit am si scris acolo deja

Neuptolem 24 Jul 2008 08:18

Cine e Pauline Kael?

StefanDo 24 Jul 2008 13:35

o tanti moarta
http://en.wikipedia.org/wiki/Pauline_Kael

Neuptolem 26 Jul 2008 00:27

Ma refeream la userita...

Pitbull 26 Jul 2008 19:41

Intreab-o pe ea.

Neuptolem 26 Jul 2008 22:12

N-am s-o intreb din cateva motive bine intemeiate:
- sunt plictisit de Internet;
- sunt dezgustat de internetiste;
- nu sunt motivat;
- nu sunt incitat/excitat;
- nu, deoarece curiozitatea mea avea conotatii (in mare parte) nepricepute nici de mine.
Eh...sunt o masinarie complicata...oricum, nu s-ar fi incadrat in parametrii mei decat prin: prostie, inteligenta si pasiune pt filme, eventual frumusete fizica. Cum mi-am dat seama ca nu e proasta, ca nu e inteligenta, ca nu are pasiunea pt filme imaginata de mine, cum nu cred ca e frumoasa, iau decizia eficienta cu minimum de efort pt maximum de satisfactie/necesitate: abandonul.

Pauline Kael 26 Jul 2008 22:16

Eu sunt frumoasa,tu esti urat. :D
In rest,nu sunt proasta, sunt inteligenta cand am motivatie,iar filmele nu sunt o mare pasiune,incerc sa invat aici.
So,bye.

Neuptolem 26 Jul 2008 22:39

Te inseli.
Uite...
De exemplu
Ea...
http://prieteni.bascalie.ro/galerie_...za-644966.html
este o fata
-frumoasa (pt ca se vede)
-proasta (pt ca are 16 ani)
-inteligenta (pt ca are potential)
- si pasionata de filme (stiu eu).

Pauline Kael 27 Jul 2008 10:22

Originally Posted by Neuptolem:

Te inseli.
Uite...
De exemplu
Ea...
http://prieteni.bascalie.ro/galerie_...za-644966.html
este o fata
-frumoasa (pt ca se vede)
-proasta (pt ca are 16 ani)
-inteligenta (pt ca are potential)
- si pasionata de filme (stiu eu).

Nu imi place siteul bascalie,chiar deloc.(nu se vede nimic,cere inregistrare).
In schimb am postat pe roportal,si un timp...m-am dat barbat din cauza ..misoginismului(crede-ma el exista pe forumuri,destul).
Postam mai mult la "Pictura" care este o mare pasiune a mea..
Uite "magaruldeaur" ,daca ma gasesti cu poza...
http://www.roportal.ro/discutii/ftopic48580-150.html

Ca sa incheiem:
Sunt frumusica,am succes la barbati,dar asta nu ma incalzeste prea mult,am un partener stabil ,cu care imi place...dragostea.
Sunt proasta pentru ca sunt fraiera si naiva,dar ma trezesc repede,si pentru ca nu stiu multe lucruri.
Sunt inteligenta pentru ca imi place sa cunosc ,sa comunic,sa creez,dar nu ma cred unica sau geniu,mai e mult pana departe.
Pasionata de filme,abia acum incep sa fiu,nu sunt genul care devoreaza enshpe mii de filme doar pentru a fi in pas cu curentul,cu oamenii de bine,si desi vede, se informeaza,nu intelege mai nimic.O iau usor ,ardeleneste...e obositor sa vezi 10 capodopere,sa le etichetezi repede,sa dai ochii peste cap sa citesti niste cronici sau cartulii,brosuri despre film,si sa te pretinzi critic,pana la urma cinema-ul n-ar trebui sa fie o arta frivola si accesibila,asa cum a devenit...
In rest,incantata de cunostinta,si imi place cum sta Brad la tine in avatar,pacat ca e Brad si ca e frumos.

Picasa2 27 Jul 2008 19:58

Of..., of course in cautarea unei poze de pe un site/ forum dezactivat. :D
Nu stiu de ce, dar semnatura electronica, cea care-l citeaza pe tov. André Malraux nu e menita a face aici pe cineva "mai" cinefil. De altfel, nici nu-s de-acrod cu el, nu am putut niciodata reciti niciuna dintre cartile pe care le-am apreciat, dar am vazut acelasi film de zeci de ori, fara a-mi spune nimic nou, ci doar pentru a retrai inca o data si inca o data senzatia de gratie de la prima vizionare.

Pauline Kael 27 Jul 2008 21:34

Originally Posted by Picasa2:

Of..., of course in cautarea unei poze de pe un site/ forum dezactivat. :D
Nu stiu de ce, dar semnatura electronica, cea care-l citeaza pe tov. André Malraux nu e menita a face aici pe cineva "mai" cinefil. De altfel, nici nu-s de-acrod cu el, nu am putut niciodata reciti niciuna dintre cartile pe care le-am apreciat, dar am vazut acelasi film de zeci de ori, fara a-mi spune nimic nou, ci doar pentru a retrai inca o data si inca o data senzatia de gratie de la prima vizionare.

Nu e dezactivat forumul,presupun ca va cere sa va inregistrati...Asta a fost un raspuns la comparatia facuta de userul de mai sus,cu bascalie.ro,etc.Daca doriti,ne batem in poze pe forumul asta,dar care ar fi rostul ,exista mess si alte locuri de aratat chestii personale si neimportante.
Andre Malraux,era intr-adevar un comunist,dar nu unul mediocru.A facut si film ,de aceea isi permite citatul de mai sus.Ma rog,filmul n-a fost un succes.Si o carte buna ,poate fi citita si recitita(la un an ,la doi) descoperind noi intelesuri.Filmul reprezinta doar o succesiune de imagini(asta daca nu e un film prea inteligent si greu digerabil din prima..).
Citatul e banal,dar nu-l sterg,poate cand voi avea chef.As fi vrut o imagine,dar nu e voie,se incarca forumul prea mult.
Ca sa revin,daca veti vedea un film semnat sa zicem,Malraux,nu veti ramane impresionat,dar daca veti citi "Conditia umana",sunt scene de razboi atroce,torturi prezentate in amanuntime,scene erotice,care transmit mai multe sentimente decat un film.Filmul are mijloace de prezentare limitate,devine monoton si obositor sa vezi film dupa film dupa film dupa film du...dar citind carte dupa carte...devenim sigur mai inteligenti.

ricutza 06 Aug 2008 12:35

Originally Posted by Pauline Kael:

Ca sa revin,daca veti vedea un film semnat sa zicem,Malraux,nu veti ramane impresionat,dar daca veti citi "Conditia umana",sunt scene de razboi atroce,torturi prezentate in amanuntime,scene erotice,care transmit mai multe sentimente decat un film.Filmul are mijloace de prezentare limitate,devine monoton si obositor sa vezi film dupa film dupa film dupa film du...dar citind carte dupa carte...devenim sigur mai inteligenti.

chestia cu siguranta ta imi place foarte mult...in primul rand, cat de mult invata un om din absolut orice (carte, film, tablou, intamplare, situatie etc.) depinde numai si numai de el. poti face o lista cu cele mai interesante si utile carti si sa o dai la doi oameni diferiti si o sa constati ca ceea ce invata fiecare din ei, din aceleasi lecturi, este diferit. deci eu personal nu cred ca "sigur" devenim mai inteligenti citind carte dupa carte. sigur ca ceea ce spui tu e adevarat in majoritatea cazurilor. dar nu e o reteta...
nu prea as vrea sa pun la indoiala nici cultura nici pasiunile tale dar am senzatia ca nici nu ai citit suficiente carti si nici nu ai vazut suficiente filme. in primul rand ca sunt o gramada de filme unde vezi ca mijocele lor nu sunt deloc limitate (si nu me refer la cele pe car etrebuie sa le vezi de mai multe ori ca sa le intelegi). sunt o multime de filme care pun niste probleme extrem de serioase, care pot naste o multime de discutii dupa ce s-a incheiat vizionarea. imi pare rau daca pana acum nu ai resuit sa vezi un astfel de film care sa ramana cu tine mult dupa ce s-a oprit proiectorul. as vrea sa pot sa-ti fac recomandari, din pacate insa filmul lucreaza cu sensibilitatile fiecarui om in parte deci, din nou, nu exista retete.
in ceea ce priveste cartile, mi s-a intamplat de foarte multe ori ca dupa ce am terminat o carte, sa raman efectiv inca prinsa acolo, in atmosfera respectiva, aproape de personajele din carte. e foarte dificil sa gasesti o carte care sa fie atat de diferita incat sa nu o compari in nici un fel cu prima. uneori reuseam dar alteori aveam nevoie de timp fizic inainte de a ma apuca sa citesc altceva.
deci din pucntul meu de vedere, sa citesti carte dupa carte poate fi la fel de dificil ca vazutul unui film dupa altul. depinde evident de carte si depinde evident de film.
iar chestia cu recititul cartilor e pur subiectiva. pana acum eu am recitit doar 2 carti insa am revazut o multime de filme. poate ca filmele le revad mai usor pentru ca si dureaza mai putin. de cele mai multe ori insa simt nevoia sa revad un film care mi-a placut dar nu simt nevoia sa recitesc o carte care mi-a placut la fel de mult.

Pauline Kael 06 Aug 2008 12:53

N-ai auzit de subconstientul colectiv al lui Jung?
Nu era vorba de categorii(de carti,filme,mai bune,mai proaste)ci de creme de le creme.E adevarat n-am vazut suficientefilme si n-am citit nici suficientecarti.Termenul asta de "Suficientza" e tare alunecos,lipicios..
Nu era vorba de o competitie cine citeste mai mult sau cine vizioneaza mai multe filme.A quoi bon?Pour epater les petits bourgeois?Era vorba despre perenitatea sentimentului,despre valoare si cauzalitate in sine.
Si ca sa cadem la un compromis: recitim cartile si revizionam filmele care ne-au placut si pe care le-am uitat un pic cu timpul.
Astept cu mare interes recomandarile tale,te rog si multumesc.
Esti pro americana? Ei folosesc cliseul asta chinez se pare"o imagine face cat o mie de cuvinte".
Nimeni nu neaga insemnatatea fiecarei arte in parte,arta scrisa,beletristica eseistica,dramaturgica,etc,adica " cetitul cartilor" si lumea captivanta dar mai superficiala a cinemaului.Oricat de plin de sensuri ar vrea sa fie un film,nu ma imbogateste intelectual mai mult...Poate doar la nivel sufletesc,spiritual,cognitiv.Pt intelect sunt recomandabile cartile...Sa zicem ca se completeaza cartea (care de fapt e si izvorul,scenariul in sine) cu filmul.
Dar cartile e.. mai grele.E mai facil sa privesti un film,e mai placut,e mai dificil sa citesti ,sa depui un efort de imaginatie ,de intelegere.Filmul iti cam ofera totul pe tava la nivel perceptiv.

ricutza 08 Aug 2008 11:49

nu cred ca o imagine face neaparat cat o mie de cuvinte. mie imi place sa ma bucur si de carti, si de filme si de tablouri si cred ca fiecare intr-o oarecare masura isi aduce contributia la "educarea" mea ca persoana.

intre carti si filme eu nu pot face diferente sau comparatii. poate doar cand e vorba de o ecranizare. in rest, incerc sa tratez fiecare manifestare artistica din punct de vedere al propriului potential.
normal ca un docmunetar de 2 ore nu o sa-ti aduca aceeasi cantitate de informatie ca o carte istorica de 600 de pagini. dar poate ca informatia care iti ramane dupa ce ai vazut documentarul este mult mai puternica si iti ramane mult mai bine in cap decat cea pe care ai citit-o. deci solutia nu e doar sa vezi documentare sau doar sa citesti carti istorice, ci evident sa le combini.
acelasi lucru se intampla si cu fictiunea. uneori avem nevoie sa ne punem imaginatia mai mult la lucru...si citim carti. alteori vrem sa avem trairi mai autentice, si ne uitam la un film. filmele nu sunt mai superficiale decat cartile tot asa cum fotografiile nu sunt mai superficiale decat tablourile (si ma refer strict la fotografii, nu la poze)...sunt pur si simplu alte forme de arta.

am o simpla curiozitate, cum ti s-ar fi parut citatul din Malraux daca era despre melodii si albume de muzica, si nu despre filme?

Pauline Kael 08 Aug 2008 11:54

De care tablouri iti place sa te bucuri? Am deschis un topic despre arte in film,mai e unu' la cafenea "Mucha versus Toulouse Lautrec "dar nu intra nici dracu... nimeni nu e interesat,sau sunt toti prea destepti.
Si te inseli fiecare forma de arta are limitele ei,iar cinema e pe undeva la periferie,asta e parerea mea si o sustin.
Esti simpatica,dar pe Malraux il durea la conditia lui umana de muzica,fie ea si clasica.Ar fi zis acelasi lucru,pe bune.L-ai citit? :)

ricutza 08 Aug 2008 12:02

Originally Posted by Pauline Kael:

Esti simpatica,dar pe Malraux il durea la conditia lui umana de muzica,fie ea si clasica.Ar fi zis acelasi lucru,pe bune.L-ai citit? :)

nu prea am intrat inca in cartile filosofice si psihologice...sunt inca in perioada "traiasca fictiunea", si cartile legate de film.

cat despre raspunsul despre muzica...no comment... :((

All times are GMT +2. The time now is 03:03.