![]() |
supastar baby, t enervezi degeaba: intotdeauna au existat, exista & vor exista teribilisti - cum e cel kre a scris inaintea ta...
un sfat: ignora-i! unii spun prostii asha d mari incit inssi ideea d enormitate pare sa s fi nascut special pt ei :lol: tocmai mi-am luat d la viena ult carte a lui alain de botton (kre are studii d filozofie la cambridge, btw!), 'the architecture of happiness' - absolut delectabila, super-palatabila & suprem-inteligenta -, dpsr 'filozofi' caselor si a locuirii... |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
bineinteles k si cele 2 carti numite de mine sunt super smart&witty si CONFIRMA (inca odata, daca mai era nevoie!) invocarea lui alain de botton in acest topic a propos de felul fermecator in care dedica volume intregi unor subiecte incredibil de diverse. |
the british bookshop, la vale p mariahilferstrasse...
|
|
eu acolo l-am cunoscut pe jeff :oops:
|
Apropo, nenea Alex Leo Serban, nu zic ca e slab ca scriitor, ci doar mediocru... Dar daca matale-l adori, inseamna ca am eu gusturi mai modeste. |
dk imi place mie, nu are cum sa fie 'mediocru' - clar, nu?!
poate imi dai totusi un exemplu d scriitor 'bun' (k sa nu zic 'mare'...), k sa stiu p unde t plasezi cu gusturile matale... ps i LUV feng shui! :x |
am citit si eu primele doua carti ale lui de botton, alea traduse la humanitas. agreabile chiar daca formula inserturilor eseistice care comenteaza si expliciteaza naratiunea nu e chiar originala. comparatia cu proza roz a lui coelho mi se pare unfair.
nu inteleg cum cineva poate sa citeasca pina la capat carti 'mediocre'. e ca si cu filmele proaste, viatza e prea scurta si nu merita sa-ti pierzi timpul. |
Originally Posted by crissis:
(Imi vine în minte un foarte bun prieten, cu o solidä reputatie, si respectabile articole prin reviste de culturä, care dintotdeauna a împins regula acestui "nu meritä sä-mi pierd timpul" - ce-i drept, si dintr-un snobism funciar - pânä dincolo de limita ignorantei; päcat, cäci avea un potential intelectual admirabil. Tocmai de asemenea excese ne ferim când, uneori, ne asumäm sacrificiul consumärii unui Coehlo sau Mitulescu. |
hmm, n-as zice k 'e mai prost decit filmu' - makr pt simplu motiv k, dk nu era cartea, nu era nici filmu! k scriitura - sincer - nici nu mai conteaza, e proza d grefier; p cita vreme filmu mai e si plicticos p deasupra...
ps c ai, bre, cu mitulescu?! totusi, nu poti sa-l pui lga coelho (desi, recunosc spasit, eu p dl asta nu l-am citit... :oops: )! ai citit linku p kre l-am pus la 'cinematografia romaneask'?? uite, lui neil tennant i-a placut 'cum mi-am petrecut...' iar, dk dspr 'cum mi-am petrecut...' putem avea opinii diferite, 2 dintre scurt-metrajele lu c.m. sint kiar misto - '17 min intirziere' & 'trafic'! |
N-a fost nevoie sä urmez linkul, citisem chestia în ziar. Mä rog, treaba lu' Neil... De fapt, cu Mitulescu n-am nimic, da' crede-mä cä cinci minute stetei cu ochii-n displei gândind la un regisor român de film care sä corespunzä (asa am vrut eu constructia: "Coelho si X", unde X sä fie cineast român), si numai pe el l-am gäsit, oaresicumva... Ceilalti erau sau prea buni, sau prea prosti... Pe el l-am selectat strict în baza "C.M.A.P.S.L."-ului, pe care asa-l consider: o mediocritate stäifuitä de unii (inclusiv, voil�*, de Neil). Da' dacä-mi propui tu un arhetip mai arhetipic, înclina-mä-voi.
Apropo, hai cä sunä bine: "Cmapslului"! Nu? |
Originally Posted by Pitbull:
|
Da.
1) "Am" = cuvânt 2) "C.M.P.S.L." = n-are nici o vocalä, asa cä s-ar pronunta sau "Cemepesele", sau "Câmâpâsâlî". Lung si urât. "Cmapsl" sunä interesant, iar "cmapslului", de-a dreptul sexy. |
L-ai uitat p-äl mai äl.
MS DOS |
UNATC
|
Daaaaa, citind acest topic mi-a venit sa ma cac un pic pe Alain de Botton, asta asa ca n-are voie sa se ia unu' de marele scriitor ca si sar unii in sus.
|
decit sa t caci mai bine du-te & t culk, oricum vbesti k si cum ai dormi :lol:
|
mult mai delectabil decat cartea este filmuletul cu acelasi subiect facut pt bbc3 - argumentatia e aceeasi, dar mult mai placuta ochiului decat pozele alb-negru din volum - in orice caz, arhitectura se vede mai bine decat se povesteste - si se vede foarte bine la tokyo, ypenburg, amsterdam sau londra. in alta ordine de idei, status anxiety (insotita de asemenea de un documentar de televiziune) e foarte plata si degeaba. apropo de viena, sa nu cumva sa intrati in libraria prachner din mq - este o harababura de titluri, aiurea-n tramvai, insultand specializarea pe arta si design contemporan. iar la british bookstore nu, nu aveau 'architecture of happiness' cand am intrebat eu, in toamna trecuta. :) |
unde ai gasit documentarele respective? i would very much like to watch them as well! :happy:
|
circula piratate pe net. vezi pe greylodge, e o sursa imbatabila de documentare si arthouse movies.
|
All times are GMT +2. The time now is 20:52. |