Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   romanian film soundtracks 4ever: Adrian Enescu (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=91602)

saskiul 24 Oct 2007 16:47

Re: romanian film soundtracks 4ever: Adrian Enescu

Originally Posted by marx:

mi-au ramas in minte, pe langa Ad Enescu si Florin Bogardo cu seria Liceenilor, doar Doru Stanculescu (Portile albastre ale orasului), Phoenix (Nemuritorii), Dorin Liviu Zaharia (cu filmele de inceput Pita-Veroiu) si Tiberiu Olah cu tema aia istorica reluata in mai toate filmele cu turcaletzi lasati fara salvari in glodul patriei.

pe langa acestia, merita ascultata cu atentie muzica INSOLITA (asemenea filmului) de la O SUTA DE LEI. autor: Anatol Vieru (semnatar si al altor coloane sonore importante) sunt acolo cateva prelucrari jazzy ale temei mozartiene din Simfonia 40, o muzica nemijlocit conceputa pentru universul starilor din filmul - vai, atat de putin cunoscut, inca - al lui Saucan.......................

Carmine Galante 24 Oct 2007 19:05

Originally Posted by saskiul:

sa fie dintr-o paguboasa autosuficienta?

Pui intrebari retorice.

Alex Leo Serban 25 Oct 2007 08:01

DA
asha e
MIE 'toata muzik ro d film' mi s pare asha cum am scris mai sus... dar poate k n-am eu ureke muzicala, mai stii? (sau k prefer filmele fara niciun fel d muzik) k gust (bun) stiu sigur k am... :P

oricum, nu ma omor dupa muzik in general: as putea trai f bine si fara ea.
case closed.

Carmine Galante 25 Oct 2007 14:41

Din cate stiu eu singur romanesc fara muzica e Terminus Paradis al lui Pintilie, si asta se simte, e aiurea.

Pashpix 29 Oct 2007 15:36

Statistica lui Adrian Enescu

FILM:
Femeia visurilor (2005) muzica

Noro (2002) muzica

Second hand (2002) (film TV) compozitor

(Die Letzte Station) (1998) compozitor

Domniºoara Christina (1996) muzica

Eu sunt Adam (1996) compozitor

Pepe ºi Fifi (1994) compozitor

Thalassa, Thalassa (1994) muzica

Hotel de lux (1992) compozitor

Unde la soare e frig (1991) compozitor

Coroana de foc (1990) compozitor

Flori de gheaþã (1989) muzica

Mircea (1989) compozitor

Hanul dintre dealuri (1988) muzica

Ringul (1986) compozitor

Umbrele soarelui (1986) compozitor

Adela (1985) muzica

Noi, cei din linia întâi (1985) compozitor

Pas în doi (1985) muzica

Dreptate în lanþuri (1983) compozitor

Faleze de nisip (1983) compozitor

Sã mori rãnit din dragoste de viaþã (1983) muzica

Asteptând un tren (1982) muzica

Calculatorul mãrturiseºte (1982) compozitor

Concurs (1982) compozitor

Sfârºitul nopþii (1982) muzica

Pruncul, petrolul ºi ardelenii (1981) compozitor

Doctorul Poenaru (1978) compozitor

Profetul, aurul ºi ardelenii (1978) compozitor

Râul care urcã muntele (1977) compozitor

Tufa de Veneþia (1977) compozitor

Urgia (1977) compozitor

Tãnase Scatiu (1976) compozitor

(Intoarcerea lui Magellan) (1973) compozitor

TEATRU:

Anatomie. Titus. Cãderea Romei muzica
premierã: Teatrul Lucia Sturdza Bulandra
Apus de soare muzica
premierã: 13 mai 2004 Teatrul Naþional I.L. Caragiale
Burghezul gentilom muzica
premierã: 26 septembrie 2006 Teatrul Naþional I.L. Caragiale
Caligula muzica
premierã: Teatrul Naþional de Televiziune
Iluzia comicã muzica
premierã: 10 iunie 1999 Teatrul de Comedie
La þigãnci muzica
premierã: 22 iunie 1993 Teatrul Odeon
Triumful dragostei muzica
premierã: 8 octombrie 2005 Teatrul Lucia Sturdza Bulandra

Pitbull 29 Oct 2007 17:56

Originally Posted by Pashpix:

Caligula muzica
premierã: Teatrul Naþional de Televiziune

Nu.
Premierä: Teatrul National Bucuresti, Noiembrie 1980
(Mult mai târziu, dupä 1985, a preluat-o si TVR, când se fäcuserä si înlocuirile... Beligan -> Albulescu, Oseciuc -> Bleontz, Radu Gheorghe -> Puric...)

saskiul 05 Nov 2007 22:38

Originally Posted by Alex Leo Serban:

DA
DA asha e MIE 'toata muzik ro d film' mi s pare asha cum am scris mai sus... dar poate k n-am eu ureke muzicala, mai stii? (sau k prefer filmele fara niciun fel d muzik) k gust (bun) stiu sigur k am...
oricum, nu ma omor dupa muzik in general: as putea trai f bine si fara ea.
case closed.

...da, bine spus (in sfarsit!): MIE , adica TIE asa ti se pare ca stau lucrurile cu muzica de film romanesc, cu muzica de film si cu muzica in general. ma intreb insa cui servesc – in cronici care se vor scrise de un “connoiseur”, de om cu “gusturi bune” – parerile despre muzica (de film) ale unuia ce se declara neintresat de muzica de film si neinteresat de muzica in general, de cineva ce spune ca poate trai bine mersi si fara muzica. in orice caz nu celor care recunosc si pretuiesc – folosindu-si, de buna seama, facultatile critice, imaginatia, sensibilitatea – rolul muzicii (si al zgomotelor) intr-un film, intr-o piesa de teatru, in viata in general.
afirmatiile de mai sus ale lui ALS imi par mai de graba venite din partea unui (cel mult) licean mofturos si teribilist – un fel de Bubico ajuns la adolescenta - care spune ceva de genul: da, probabil ca nu am organ pentru vedere, ca nu ma pricep la pictura, insa mi se pare ca amestecul acestor culori e “bombastic, horror”, ca tabloul asta n-are valoare, ca pictura in general n-are valoare, dar pot trai foarte bine si fara pictura etc. etc....

Carmine Galante 06 Nov 2007 02:21

ma intreb insa cui servesc – in cronici care se vor scrise de un “connoiseur”, de om cu “gusturi bune” – parerile despre muzica (de film) ale unuia ce se declara neintresat de muzica de film si neinteresat de muzica in general, de cineva ce spune ca poate trai bine mersi si fara muzica.

Nimanui.

afirmatiile de mai sus ale lui ALS imi par mai de graba venite din partea unui (cel mult) licean mofturos si teribilist – un fel de Bubico ajuns la adolescenta - care spune ceva de genul: da, probabil ca nu am organ pentru vedere, ca nu ma pricep la pictura, insa mi se pare ca amestecul acestor culori e “bombastic, horror”, ca tabloul asta n-are valoare, ca pictura in general n-are valoare, dar pot trai foarte bine si fara pictura etc. etc....

HAHAHA ! Very funny ! U are a funny guy !
O sa te obisnuiesti cu timpul, asta e cusurul lui "Bubico". :lol:

saskiul 11 Feb 2008 06:01

surdul si muzica

MIE 'toata muzik ro d film' mi s pare asha cum am scris mai sus... dar poate k n-am eu ureke muzicala, mai stii? (sau k prefer filmele fara niciun fel d muzik) k gust (bun) stiu sigur k am... :P oricum, nu ma omor dupa muzik in general: as putea trai f bine si fara ea.
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
dedicatie speciala pentru toti cei 'cu gust (bun)' dar care 'pot trai f bine fara muzica': In mijlocul desertului un om canta dumnezeieste la vioara. Un leu se apropie, ii da tarcoale cantaretului si se aseaza la cativa pasi de el, miscandu-si capul in ritmul muzicii. Mai vin doi lei si se aseaza si ei langa cantaret. Dupa ceva timp vine al patrulea leu, care il mananca pe cantaretul nostru. Pe o craca in apropiere doi vulturi fac conversatie: - Ti-am spus eu ca daca vine surdu', s-a zis cu muzica?........................................... ................
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." - Friedrich Nietzsche [/i]

All times are GMT +2. The time now is 12:04.