![]() |
Re: romanian film soundtracks 4ever: Adrian Enescu
Originally Posted by marx:
pe langa acestia, merita ascultata cu atentie muzica INSOLITA (asemenea filmului) de la O SUTA DE LEI. autor: Anatol Vieru (semnatar si al altor coloane sonore importante) sunt acolo cateva prelucrari jazzy ale temei mozartiene din Simfonia 40, o muzica nemijlocit conceputa pentru universul starilor din filmul - vai, atat de putin cunoscut, inca - al lui Saucan....................... |
Originally Posted by saskiul:
|
DA
asha e MIE 'toata muzik ro d film' mi s pare asha cum am scris mai sus... dar poate k n-am eu ureke muzicala, mai stii? (sau k prefer filmele fara niciun fel d muzik) k gust (bun) stiu sigur k am... :P oricum, nu ma omor dupa muzik in general: as putea trai f bine si fara ea. case closed. |
Din cate stiu eu singur romanesc fara muzica e Terminus Paradis al lui Pintilie, si asta se simte, e aiurea.
|
Statistica lui Adrian Enescu
FILM: Femeia visurilor (2005) muzica Noro (2002) muzica Second hand (2002) (film TV) compozitor (Die Letzte Station) (1998) compozitor Domniºoara Christina (1996) muzica Eu sunt Adam (1996) compozitor Pepe ºi Fifi (1994) compozitor Thalassa, Thalassa (1994) muzica Hotel de lux (1992) compozitor Unde la soare e frig (1991) compozitor Coroana de foc (1990) compozitor Flori de gheaþã (1989) muzica Mircea (1989) compozitor Hanul dintre dealuri (1988) muzica Ringul (1986) compozitor Umbrele soarelui (1986) compozitor Adela (1985) muzica Noi, cei din linia întâi (1985) compozitor Pas în doi (1985) muzica Dreptate în lanþuri (1983) compozitor Faleze de nisip (1983) compozitor Sã mori rãnit din dragoste de viaþã (1983) muzica Asteptând un tren (1982) muzica Calculatorul mãrturiseºte (1982) compozitor Concurs (1982) compozitor Sfârºitul nopþii (1982) muzica Pruncul, petrolul ºi ardelenii (1981) compozitor Doctorul Poenaru (1978) compozitor Profetul, aurul ºi ardelenii (1978) compozitor Râul care urcã muntele (1977) compozitor Tufa de Veneþia (1977) compozitor Urgia (1977) compozitor Tãnase Scatiu (1976) compozitor (Intoarcerea lui Magellan) (1973) compozitor TEATRU: Anatomie. Titus. Cãderea Romei muzica premierã: Teatrul Lucia Sturdza Bulandra Apus de soare muzica premierã: 13 mai 2004 Teatrul Naþional I.L. Caragiale Burghezul gentilom muzica premierã: 26 septembrie 2006 Teatrul Naþional I.L. Caragiale Caligula muzica premierã: Teatrul Naþional de Televiziune Iluzia comicã muzica premierã: 10 iunie 1999 Teatrul de Comedie La þigãnci muzica premierã: 22 iunie 1993 Teatrul Odeon Triumful dragostei muzica premierã: 8 octombrie 2005 Teatrul Lucia Sturdza Bulandra |
Originally Posted by Pashpix:
Premierä: Teatrul National Bucuresti, Noiembrie 1980 (Mult mai târziu, dupä 1985, a preluat-o si TVR, când se fäcuserä si înlocuirile... Beligan -> Albulescu, Oseciuc -> Bleontz, Radu Gheorghe -> Puric...) |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
...da, bine spus (in sfarsit!): MIE , adica TIE asa ti se pare ca stau lucrurile cu muzica de film romanesc, cu muzica de film si cu muzica in general. ma intreb insa cui servesc – in cronici care se vor scrise de un “connoiseur”, de om cu “gusturi bune” – parerile despre muzica (de film) ale unuia ce se declara neintresat de muzica de film si neinteresat de muzica in general, de cineva ce spune ca poate trai bine mersi si fara muzica. in orice caz nu celor care recunosc si pretuiesc – folosindu-si, de buna seama, facultatile critice, imaginatia, sensibilitatea – rolul muzicii (si al zgomotelor) intr-un film, intr-o piesa de teatru, in viata in general. afirmatiile de mai sus ale lui ALS imi par mai de graba venite din partea unui (cel mult) licean mofturos si teribilist – un fel de Bubico ajuns la adolescenta - care spune ceva de genul: da, probabil ca nu am organ pentru vedere, ca nu ma pricep la pictura, insa mi se pare ca amestecul acestor culori e “bombastic, horror”, ca tabloul asta n-are valoare, ca pictura in general n-are valoare, dar pot trai foarte bine si fara pictura etc. etc.... |
O sa te obisnuiesti cu timpul, asta e cusurul lui "Bubico". :lol: |
surdul si muzica
MIE 'toata muzik ro d film' mi s pare asha cum am scris mai sus... dar poate k n-am eu ureke muzicala, mai stii? (sau k prefer filmele fara niciun fel d muzik) k gust (bun) stiu sigur k am... :P oricum, nu ma omor dupa muzik in general: as putea trai f bine si fara ea.
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// dedicatie speciala pentru toti cei 'cu gust (bun)' dar care 'pot trai f bine fara muzica': In mijlocul desertului un om canta dumnezeieste la vioara. Un leu se apropie, ii da tarcoale cantaretului si se aseaza la cativa pasi de el, miscandu-si capul in ritmul muzicii. Mai vin doi lei si se aseaza si ei langa cantaret. Dupa ceva timp vine al patrulea leu, care il mananca pe cantaretul nostru. Pe o craca in apropiere doi vulturi fac conversatie: - Ti-am spus eu ca daca vine surdu', s-a zis cu muzica?........................................... ................ "And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." - Friedrich Nietzsche [/i] |
All times are GMT +2. The time now is 12:04. |