![]() |
Relevant, dar off-topic.
Aici e vorba de filmele de DUPA 1990: "1990++" |
noi suntem romani ...
1. Filantropica
2. Terminus Paradis - am uitat al cui e , l-am vazut acu multi ani... 3. Occident |
E pericoloso sporgersi
O vara de neuitat Balanta Filantropica Asfalt tango Imi pare foarte rau, dar nu am reusit sa vad Niki Ardelean, colonel in rezerva si Moartea domnului Lazarescu.. am auzit pareri multe si foarte impartite(de la o extrema la alta);asta ma face curioasa.. As vrea tare mult sa revad Telefon in strainatate. |
Ordinea este aleatorie:
Pepe si Fifi Senatorul Melcilor Filantropica E periculloso sporgersi Patul conjugal Furia Marfa si banii Occident Italiencele Niki Ardelean Milionari de week-end si ar mai fi destule,deoarece pe mine (contrar altora) cinematografia romaneasca nu ma dezamagit...!!!Era loc de mult mai bine,dar asta e! Cele mai proaste: A doua cadere a Constantinopolului Garcea si oltenii (sau ceva de genul asta) :x |
"Un été inoubliable" nu e in topul vostru? Macar asa ca a jucat Kristin Scott Thomas intr-un film romanesc :) . Si nu prea vad "Cel mai iubit dintre pamanteni la prea multi " :hmm: .
|
"Cel mai iubit..." e în topul lui Nume - cel care a fost odatä pe CineMagia...
Personal... ar trebui sä se schimbe polul magnetic al Pämântului, pentru ca Pintilie si Marinescu sä-si afle vreun loc în topurile mele... Singurul film al lui Serban Marinescu pe care îl admir, "Moara lui Cälifar" (despre care gurile rele zic cä era mai degrabä al lui Ghibu! :P ), e de dinainte de '89. Iar în materie de Pintilie, filmul lui cel mai împlinit dupä pärerea mea, "Balanta", e totusi sub nivelul primelor cinci. (Recunosc cä n-am väzut decât secvente din "O varä de neuitat", desi îl am - asa cä, deocamdatä, nu pot emite nici o pärere despre film în sine.) |
Filantropica
Cel mai iubit dintre pamanteni Balanta Asphalt Tango Marfa si banii Moartea lu' Lazarescu |
Mmm, o selectie aproape ca a mea.
Apropo, sä mi-o updatez, cä de-anu' trecut de când am scris, a mai trecut ceva timp. Deci: "E pericoloso sporgersi" "Moartea domnului Läzärescu" "Filantropica" "Trahir" "Asfaltango" (Notä - Cum am mai spus, consider "Trahir" film ROMANESC: autor român, temä si subiect românesti, filmat în România.) |
trece timpul si topul meu post '90 se subtiaza.
mai ramane valabil - adica mai suport ca idee de film romanesc - doar 1. Un cartuº de Kent ºi un pachet de cafea, scurt-metraj de Cristi Puiu restu' e tristete, mediocritate zgomotoasa, de multe ori jeg... |
Herbert, ma laaaasi?! Simt discursul sforaitor al individului care abia de poate gasi in cultura nationala ceva care sa ii indulceasca amareala cerului gurii. hai, pa.
|
da, te las...
si nici nu te trimit... sa cauti argumente care sa-mi interzica privirea lucida :) , scepticismul, refuzul unui topos, oboseala peisajului... s. cl. care ma fac nefericit cand privesc spre ceea ce se cheama cinematografia romaneasca... |
refusul, dom' herbert, pe onoarea mea :p
|
daca e vorba de onoarea ta - nici o problema :D
|
Oarecum pe linga subiect :
Am apucat sa citesc si eu articolul urmator si m-am imprastiat de ris. Oricum - felicitari autorului !! A surprins foarte bine situatia !! :) |
Mdaaa, "oarecum pe lângä", dar se potriveste. Le zice bine, conu' Andrei! :)
|
"Dintr-odatã, toatã lumea de prin filmele româneºti fãcea sex. Pînã ºi "liceenii" lui Nicolae Corjos fãceau sex (în rest erau la fel de insipizi ca înainte). Nici o actriþã începãtoare nu scãpa neviolatã - dacã nu în primul ei film, atunci în cel de-al doilea. Nici ªtefan Iordache nu scãpa neviolat - de Mircea Albulescu, în Cel mai iubit dintre pãmînteni (1993)."
:lol: :lol: :lol: |
unele actrite au avut onoarea sa fie violate chiar de 2 ori... si tot n-au invatat nimic intre timp... aud ca va continua moda violurilor prin filmele romanesti... asta daca "aripi de fluturi" va mai fi lansat vreodata...
|
.si ce e rau in asta? Ca asociat cu drepturi depline a OIPP(Organizatia Internationala a Posesorilor de Putulica) apreciez ca justa folosirea violului in filmele romanesti( mai putin in nefericitul caz Albulescu) ca mijloc de educatie sexuala. plus, astfel se acorda o sansa unica tuturor acelor nefericite lipsite din varii motive de binecuvintatul pacat carnal sa scape de rusinea feciorelii virstnice...
.in consecinta, imi imaginez UNATC-ul cum altcumva decit ca pe un imens bordel... |
Originally Posted by Pitbull:
:) Aham. Plus cã mi-a crescut admiraþia când am vãzut cã e de-o vârstã comparabilã cu a mea. ;) ªi un comentariu legat de un film menþionat de câteva ori aici ( nu am gãsit sã aibã un paragraf propriu ) : totuºi ... de ce Dumnezeu e considerat "Balanþa" un film aºa bun, chiar de referinþã între cele post-revoluþionare ? :? Mie personal mi se pare cã ( pe undeva ) singurul lui merit a fost ... cã a fost filmul momentului. Sau al conjuncturii imediat post-revoluþionare care avea - totuºi - nevoie de câteva filme de acest gen, de "defulare" i-aº zice. În rest însã ... cam nimic ... eventual jocul unor actori ( deºi Rebengiuc - de ex. - sare cam toatã herghelia încercând sã arate cât de proºtii ºi limitaþi erau "micii activiºti ceauºiºti" (*) ... pãrerea mea ) ... mi se pare genul de film pe care peste 10 ani ( aproape ) nimeni nu o sã fie capabil sã-l revadã. Posibil ca de fapt ãia 10 ani sã fi trecut deja. :P Eu - deºi poate nu-s cel mai bun exemplu - am încercat sã-l revizionez acum câteva luni ºi, deºi m-am forþat, nu am reuºit ... :oops: În fine - o pãrere personalã. Aºtept roºiile în cap !! :lol: (*) - În treacãt fie spus consider scena complet neverosimilã ºi gratuitã, cum e cam tot filmul/ceea ce zugrãveºte de fapt. Dacã ar fi fost aºa încrâncenaþi anti-americani nomenclaturiºtii români nu ºi-ar fi trimis valuri-valuri odraslele în SUA, Europa de Vest etc. |
Originally Posted by Coshava:
refreshing, most interesting POV. |
All times are GMT +2. The time now is 07:05. |