Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Un gest nobil (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=86547)

victor 18 Jun 2005 20:52

Nu stiu daca exista pe imdb dar dpmdv cel mai bun film romanesc este Actorul si Salbaticii urmat de Operatiunea Monstrul.

Pitbull 19 Jun 2005 00:28

Soyons totusi sérieux!
"Actorul si sälbaticii" e unul dintre filmele pe care le iubesc cel mai mult, si n-as ezita nicicând sä-l înscriu printre primele zece filme românesti - dar sä-l declari "cel mai bun" e imposibil, din simplul motiv cä scenariul e o falsificare istoricä grosolanä (nu conteazä cä e "romantat"; mä refer la REALITATEA ISTORICA A PERIOADEI, nu la personaje si detalii) - si nu i se poate ierta aceastä minciunä. Rämâne un film FOARTE BUN, cu rezerva de rigoare.
"Operatiunea monstrul" e o comedie delicioasä, desigur, dar în ansamblu, mult sub "Actorul si sälbaticii" (si altele). Un Manole Marcus obosit tipic, cum era el adesea, printre filmele lui mai räsärite.
Dar, cum aici e vorba de voturi... DA. Pe IMDB, le-as da punctaj maxim amândurora, färä pic de mustrare de cuget Din patriotism duios.

* * *

Gata, le-am votat.

nume 19 Jun 2005 13:59

Originally Posted by Pitbull:

"Actorul si sälbaticii" e unul dintre filmele pe care le iubesc cel mai mult, si n-as ezita nicicând sä-l înscriu printre primele zece filme românesti - dar sä-l declari "cel mai bun" e imposibil

Same here.

din simplul motiv cä scenariul e o falsificare istoricä grosolanä

Asta deja nu mai conteaza. In epoca mai in toate era strecurata cate o cioaca ca sa dea bine la aprobare si la odiosele vizionari de la Scanteia.

"Operatiunea monstrul" e o comedie delicioasä, desigur, dar în ansamblu, mult sub "Actorul si sälbaticii" (si altele). Un Manole Marcus obosit tipic, cum era el adesea, printre filmele lui mai räsärite.
Dar, cum aici e vorba de voturi... DA. Pe IMDB, le-as da punctaj maxim amândurora, färä pic de mustrare de cuget Din patriotism duios.

Eu zic ca asta e cea mai buna comedie romaneasca facuta vreodata, cu toate balbele ei candide si lipsa de racord perpetua. N-as pune semnul egal intre cele 2 filme, nu se pupa. Al 2-lea e mai bun, dar sa nu polemizam.

p.s.
Mutati topicul pe tarlaua romaneasca, n-are ce sa caute la film in general.

Pitbull 19 Jun 2005 17:10

Päi da, stim cum erau obligati sä facä filmele atunci - de-aia-i si iert "Actorului..." minciuna. Desi e cazul sä precizäm cä aici nu e doar un fitil materialist-dialectic strecurat ca sä se aprobe filmul, ci e tocmai baza povestirii. Si e cu atât mai perfidä, cu cât artistic e fäcutä BINE! Cel putin, legionarii lui Nicolaescu erau de o neverosimilitate de râdeau si curcile - toti räi si urâti de-ti venea s-o iei la fugä. Pe când portretele compuse aici de Ovidiu Iuliu Moldovan, Besoiu, Ciupercescu, Veroiu, aratä foarte credibil, SEAMANA DAR NU RASAR cu adeväratii legionari. Plus contextul international (care devenise o modä, desigur: cicä-n România anului 1937, toatä lumea era antifascistä si toti îl înjurau pe Hitler, într-un fel de viteazä disidentä anti-carlistä - aiurea-n tramvai!) Dar, mä rog... Passons...
Si, din nou, "...Monstrul", rämâne în pantheonul comediei românesti, mäcar pentru "aia cu bicicleta galbenä".
Nice o grijä, ai väzut cä ne-am înteles: mintenas muta-vor topicul pe tarlaua noasträ danubiano-ponticä.

nume 19 Jun 2005 18:24

Si, din nou, "...Monstrul", rämâne în pantheonul comediei românesti, mäcar pentru "aia cu bicicleta galbenä".
Nice o grijä, ai väzut cä ne-am înteles: mintenas muta-vor topicul pe tarlaua noasträ danubiano-ponticä.

Pentru aia, pentru perinita, pentru conserva Ham (vazuta numai in filme), pentru kent-ul lung al lui Caragiale care are in aceeasi secventa vreo 4/5 lungimi, pentru sandviselele mamei lui Cornelus si mai ales pentru instalarea camp-ului & lansarea barcii in apa. Nu mai vorbesc de "dusmania" proletara dintre cei doi.

amemo 21 Jun 2005 15:58

Originally Posted by BeNnY:

L-am pus aici pentru ca era gen anunt. La film in general intra toata lumea (cred). Da, dupa aia puteti sa-l trimiteti in ograda lui.

beNny, e cel mai dragutz honey bunny :love: :P :P :P

aproape ca m-as duce la votat :D

Nightwane 21 Jun 2005 18:00

Originally Posted by amemo:

se pare ca cineva ARE NEVOIE. URGENT! Benny...do your thing ...

te vrea la pat. N-auzi ca esti cel mai dragutz horny bunny :love: :P :P :P

Salveaz-o (sau salveaza-l) ca aproape ca s-ar duce la vomat.

BeNnY 21 Jun 2005 18:09

Originally Posted by amemo:

L-am pus aici pentru ca era gen anunt. La film in general intra toata lumea (cred). Da, dupa aia puteti sa-l trimiteti in ograda lui.

Ar fi bine sa fii de sex feminin altfel sun la politie.

ogto 21 Jun 2005 18:13

O fi ma-sa...

Sau roger ebert...

Sau nightwane.

Nightwane 21 Jun 2005 18:16

Originally Posted by ogto:

Sau nightwane.

Tot ce-i posibil. Un Nightwane in minijup roz, ruj albastru, peruca verde si cizme cu paiete.

ogto 21 Jun 2005 18:20

O fi etiopianul mic din nightwane care din cand-n cand scote mana prin buricu lui Nightwane cand doarme si mai scrie la computer...

:alien:

Nightwane 21 Jun 2005 18:22

Originally Posted by ogto:

O fi etiopianul mic din nightwane care din cand-n cand scote mana prin buricu lui Nightwane cand doarme si mai scrie la computer...

:alien:

io stiam ca e islandez :shock:

ogto 21 Jun 2005 18:26

Originally Posted by Nightwane:

io stiam ca e islandez :shock:

O fi si unu dinala p-acolo.

... Nightwane ate Noi... :((

:huh:

BeNnY 21 Jun 2005 19:45

M-ati suparat. Va expediez in Cinematografia Romaneasca.

Nightwane 21 Jun 2005 20:28

M-ati suparat. Va expediez in Cinematografia Romaneasca.

Pot sa te expediez si eu undeva? :blink blink blink: :love:

BeNnY 21 Jun 2005 20:43

Numai daca sunt plaje. Nu cu nisip de la rinichi

nume 21 Jun 2005 21:25

Ar fi bine sa fii de sex feminin altfel sun la politie.

:lol:
Sa nu fie leo in travesti.

Jay 22 Jun 2005 00:45

o fi amemo ..tipa aia din Cluj pe care a cunoscut-o la TIFF .. in timp ce isi lua notitele de la film... ea il intreaba:
Intuneric, profil, ea se apleaca peste el si-i sopteste plina de curiozitate: "Ce faci?" zambet lung, numai buze
cadru din fata, B: "ah... pai imi luam notite pentru viitoarele critici pe care o sa le scriu"...
A: "Esti critic? asa tanar? atat de simpatic? of... si eu care credeam ca toti criticii sunt intepati ca ALS, Chirilov sau alde notorius!!!"
zambet lung, B: "Pai... da.. nu .. sunt...adica nu sunt... adica ..of.. mda, tanar... si nelinistit..:))".
hohote de ras. O babuta care statea la trei scaune de el il shashaie cu degetelul la gura..
B: "Sunt din Capitala, asa ca vezi-ti de treaba pana nu-ti bag degetelul ala in cur.... tutzi..".

Later That Night
Iesind din Diesel Club... putini ametiti si dupa vreo trei beri.. tinandu-se de mana si cu ochii plini de entuziasm...
A: "Nu m-am simtit ...asa de bine .....niciodata in viata mea".
B speechless... o ia te mana si o saruta pasionat. Profil... el are mana pe curul ei.
Dupa ce o conduce acasa...
A: "Nu urci?".
B: "Pai nu stiu, am vizionari maine dimineata si sunt cam obosit".
A: "Mda... chiar crezi ca merita filmul ala bosniac pe langa o noapte pasionala de amor ...????!!?".
B: "Nu, adica ba da... adica da .. adica Nu... URC".

A se continua daca are rating...

Important: "Aceasta poveste, personajele si alde situatiile sunt total fictive".

P.S. acum ca recitesc... pare cea mai mare prostie ... dar am sa o postez ca tare mult am scris

BeNnY 22 Jun 2005 06:55

That's exactly how it happened. Dar nu mi-a dat numele ei.

amemo 22 Jun 2005 10:28

dirty. dirty
nu m-ati ginit

nightwane - ai mare nevoie, dear?.. / sau era gelozie?.. (si te-am scapat si de paiete)

mi se pare chiar f dragalas sa faci lobby pt votat pe net. .si asta pe un site al magiei cinematografice.
BeNny ramane cel mai simpatic dintre voi
:)

All times are GMT +2. The time now is 01:26.