![]() |
Nu stiu daca exista pe imdb dar dpmdv cel mai bun film romanesc este Actorul si Salbaticii urmat de Operatiunea Monstrul.
|
Soyons totusi sérieux!
"Actorul si sälbaticii" e unul dintre filmele pe care le iubesc cel mai mult, si n-as ezita nicicând sä-l înscriu printre primele zece filme românesti - dar sä-l declari "cel mai bun" e imposibil, din simplul motiv cä scenariul e o falsificare istoricä grosolanä (nu conteazä cä e "romantat"; mä refer la REALITATEA ISTORICA A PERIOADEI, nu la personaje si detalii) - si nu i se poate ierta aceastä minciunä. Rämâne un film FOARTE BUN, cu rezerva de rigoare. "Operatiunea monstrul" e o comedie delicioasä, desigur, dar în ansamblu, mult sub "Actorul si sälbaticii" (si altele). Un Manole Marcus obosit tipic, cum era el adesea, printre filmele lui mai räsärite. Dar, cum aici e vorba de voturi... DA. Pe IMDB, le-as da punctaj maxim amândurora, färä pic de mustrare de cuget Din patriotism duios. * * * Gata, le-am votat. |
Originally Posted by Pitbull:
Same here.
Asta deja nu mai conteaza. In epoca mai in toate era strecurata cate o cioaca ca sa dea bine la aprobare si la odiosele vizionari de la Scanteia.
p.s. Mutati topicul pe tarlaua romaneasca, n-are ce sa caute la film in general. |
Päi da, stim cum erau obligati sä facä filmele atunci - de-aia-i si iert "Actorului..." minciuna. Desi e cazul sä precizäm cä aici nu e doar un fitil materialist-dialectic strecurat ca sä se aprobe filmul, ci e tocmai baza povestirii. Si e cu atât mai perfidä, cu cât artistic e fäcutä BINE! Cel putin, legionarii lui Nicolaescu erau de o neverosimilitate de râdeau si curcile - toti räi si urâti de-ti venea s-o iei la fugä. Pe când portretele compuse aici de Ovidiu Iuliu Moldovan, Besoiu, Ciupercescu, Veroiu, aratä foarte credibil, SEAMANA DAR NU RASAR cu adeväratii legionari. Plus contextul international (care devenise o modä, desigur: cicä-n România anului 1937, toatä lumea era antifascistä si toti îl înjurau pe Hitler, într-un fel de viteazä disidentä anti-carlistä - aiurea-n tramvai!) Dar, mä rog... Passons...
Si, din nou, "...Monstrul", rämâne în pantheonul comediei românesti, mäcar pentru "aia cu bicicleta galbenä". Nice o grijä, ai väzut cä ne-am înteles: mintenas muta-vor topicul pe tarlaua noasträ danubiano-ponticä. |
Pentru aia, pentru perinita, pentru conserva Ham (vazuta numai in filme), pentru kent-ul lung al lui Caragiale care are in aceeasi secventa vreo 4/5 lungimi, pentru sandviselele mamei lui Cornelus si mai ales pentru instalarea camp-ului & lansarea barcii in apa. Nu mai vorbesc de "dusmania" proletara dintre cei doi. |
Originally Posted by BeNnY:
beNny, e cel mai dragutz honey bunny :love: :P :P :P aproape ca m-as duce la votat :D |
Originally Posted by amemo:
se pare ca cineva ARE NEVOIE. URGENT! Benny...do your thing ... te vrea la pat. N-auzi ca esti cel mai dragutz horny bunny :love: :P :P :P Salveaz-o (sau salveaza-l) ca aproape ca s-ar duce la vomat. |
Originally Posted by amemo:
Ar fi bine sa fii de sex feminin altfel sun la politie. |
O fi ma-sa...
Sau roger ebert... Sau nightwane. |
Originally Posted by ogto:
Tot ce-i posibil. Un Nightwane in minijup roz, ruj albastru, peruca verde si cizme cu paiete. |
O fi etiopianul mic din nightwane care din cand-n cand scote mana prin buricu lui Nightwane cand doarme si mai scrie la computer...
:alien: |
Originally Posted by ogto:
io stiam ca e islandez :shock: |
Originally Posted by Nightwane:
O fi si unu dinala p-acolo. ... Nightwane ate Noi... :(( :huh: |
M-ati suparat. Va expediez in Cinematografia Romaneasca.
|
Pot sa te expediez si eu undeva? :blink blink blink: :love: |
Numai daca sunt plaje. Nu cu nisip de la rinichi
|
Sa nu fie leo in travesti. |
o fi amemo ..tipa aia din Cluj pe care a cunoscut-o la TIFF .. in timp ce isi lua notitele de la film... ea il intreaba:
Intuneric, profil, ea se apleaca peste el si-i sopteste plina de curiozitate: "Ce faci?" zambet lung, numai buze cadru din fata, B: "ah... pai imi luam notite pentru viitoarele critici pe care o sa le scriu"... A: "Esti critic? asa tanar? atat de simpatic? of... si eu care credeam ca toti criticii sunt intepati ca ALS, Chirilov sau alde notorius!!!" zambet lung, B: "Pai... da.. nu .. sunt...adica nu sunt... adica ..of.. mda, tanar... si nelinistit..:))". hohote de ras. O babuta care statea la trei scaune de el il shashaie cu degetelul la gura.. B: "Sunt din Capitala, asa ca vezi-ti de treaba pana nu-ti bag degetelul ala in cur.... tutzi..". Later That Night Iesind din Diesel Club... putini ametiti si dupa vreo trei beri.. tinandu-se de mana si cu ochii plini de entuziasm... A: "Nu m-am simtit ...asa de bine .....niciodata in viata mea". B speechless... o ia te mana si o saruta pasionat. Profil... el are mana pe curul ei. Dupa ce o conduce acasa... A: "Nu urci?". B: "Pai nu stiu, am vizionari maine dimineata si sunt cam obosit". A: "Mda... chiar crezi ca merita filmul ala bosniac pe langa o noapte pasionala de amor ...????!!?". B: "Nu, adica ba da... adica da .. adica Nu... URC". A se continua daca are rating... Important: "Aceasta poveste, personajele si alde situatiile sunt total fictive". P.S. acum ca recitesc... pare cea mai mare prostie ... dar am sa o postez ca tare mult am scris |
That's exactly how it happened. Dar nu mi-a dat numele ei.
|
dirty. dirty
nu m-ati ginit nightwane - ai mare nevoie, dear?.. / sau era gelozie?.. (si te-am scapat si de paiete) mi se pare chiar f dragalas sa faci lobby pt votat pe net. .si asta pe un site al magiei cinematografice. BeNny ramane cel mai simpatic dintre voi :) |
All times are GMT +2. The time now is 01:26. |