Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Presa (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=86061)

marx 03 Apr 2005 13:17

Vazut emisiunea. ALS volubil si guraliv, Gorzo timid si bruiat de ALS, Caranfil sarmant. Per total o emisiune placuta.
As mai adauga in contexul subiectului - bufonul si filosoful Woody Allen -, care-si considera "Husbands and Wives", "Zelig" si "Purple rose of Cairo" filmele lui preferate, unde nu facuse nici un compromis.

PS: am citit si cartea Danei Duma: f inexpresiva, concisa si aproape anormal de formala vis-a-vis de suculenta epopee woodyalleniana.
PPS: "Viata nu poate controla decat arta. Arta si masturbatia."

Serghei 04 Apr 2005 07:32

http://www.observatorcultural.ro/ - articole despre Bernardo Bertolluci.

Alex Leo Serban 04 Apr 2005 11:07

multimiri tuturor (inclusiv celor care mi-au trimis mp-uri)!

raspund in dezordine, ca nu mai stiu ce & cum:

reluarea pe tvr 1 va fi duminica d-m, nu stiu exact daca de la 16.30 sau 17; urmeaza confirmare.

persoanele 'iritate' sint din tvr cultural, of course...

unii au 'reprosat' emisiunii ca e prea 'pt cunoscatori'; i really don't have a problem with that - dar voua cum vi se pare? sincer, nu ma vad in postura de 'popularizator'... not my cup of tea :sick: .

cea mai buna cred ca a iesit aia de simbata asta (din 9, adica): mai aproape de ce se vrea emisiunea - dialog/sueta relaxata dspr imagine in general (= nu doar cinema!).
invitatii nu sint niste 'vedete' (2 artisti vizuali - mihaela kavdanska & stefan cosma, care apare si in clipul morandi), ci 2 oameni tineri, normali, pasiona(n)ti & simpatici.
enjoy it.
PS vreau sa fac una si cu cinemagisti - poate la tiff 05?

nume 04 Apr 2005 12:02

Originally Posted by Alex Leo Serban:

care apare si in clipul morandi

:lol: Foarte interesant.
La ce ora zici ca e emisiunea ?

MinRep 04 Apr 2005 12:10

hmm... :D

Alex Leo Serban 04 Apr 2005 12:19

ah, am uitat ceva:

fiind moderator, nu se prea face sa-mi 'descarc' in emisiune lista filmelor preferate (n-am facut-o nici la emisiunea cu oscar), dar dati-mi voie s-o fac aici - intre cinemagisti:

deci - my favourite woodies:
'zelig', 'crimes & misdemeanors', 'manhattan' SI (pt 'curaj') 'husbands & wives'...
AND i have a crush on 'everyone says i love you'! :love:

pt marx:

sorry for being a pain in the ass, BUT: 'volubil' & 'guraliv' nu sint cam pleonastice? sau ai vrut un efect de repetata subliniere redundanta??... :D

herbert 04 Apr 2005 13:28

Of, acest Woody Allen ma enerveaza constant. e intre cele mai respingatoare personaje din cinematografie. si e doar vina lui, pt ca exista.

e o "delicata" diferenta intre volubil si guraliv. primul poate chiar sa-ti placa uneori, al doilea te enerveaza intotdeauna.

BeNnY 04 Apr 2005 13:39

EDIT - Scrie pe pagina anterioara cand e emisiunea, my bad.

notorious 04 Apr 2005 16:30

cei care merg la tiff... :hmm:

BeNnY 04 Apr 2005 16:40

Din cate stiu eu o sa fim 5, 6 daca il numaram si pe Emi, 7 daca vine si Mala.

notorious 04 Apr 2005 17:00

mala nu e din cluj, patria tiff-ului ? :?

BeNnY 04 Apr 2005 17:12

Ba da, deci presupun ca vine si ea.

Mala Portugal 04 Apr 2005 17:54

Nu vine Mala la TIFF, vine TIFF-ul la mine :lol:

BeNnY 04 Apr 2005 17:59

Pai scrijeleste-ti numele la topicul "Cine merge?" la TIFF, ca sa te trecem in catalog.

nume 05 Apr 2005 01:43

deci - my favourite woodies:
'zelig', 'crimes & misdemeanors', 'manhattan' SI (pt 'curaj') 'husbands & wives'...

Deconstructing Harry

BUT

Sigur BUT.

Alex Leo Serban 05 Apr 2005 10:31

Originally Posted by herbert:

Of, acest Woody Allen ma enerveaza constant. e intre cele mai respingatoare personaje din cinematografie. si e doar vina lui, pt ca exista.

e o "delicata" diferenta intre volubil si guraliv. primul poate chiar sa-ti placa uneori, al doilea te enerveaza intotdeauna.

of, nu stiu ce ai cu woody, herberte - dar m-am obisnuit deja cu gusturile tale sucite :P

in ce ma priveste, cum sa nu iubesc un tip care iubeste manhattanul, pe ingmar bergman si pantalonii reiati?? ;)

in privinta 'delicatei' diferente - este stilistica, nu semantica; semantic, este fix acelasi lucru... deci, pleonasm!

herbert 06 Apr 2005 12:17

of, nu stiu ce ai cu woody, herberte - dar m-am obisnuit deja cu gusturile tale sucite :P

in ce ma priveste, cum sa nu iubesc un tip care iubeste manhattanul, pe ingmar bergman si pantalonii reiati?? ;)

ALS-ule, daca "te-ai obisnuit",
atunci vei suporta, banuiesc, si completarile de mai jos.

Imi displace Woody Allen:
1. pt ca ilustreaza o mediocritate plauzibila, garnisita cu un umor lesios, cameral, inacrit...
2. pt ca e mic, fragil (aparent) si-si poarta perversitatea pe fata… (nu spun mai mult, ca eu sunt adeptul political correctness-ului)

2. pt ca EU il iubesc pe Bergman si-mi place Manhattanul, dar nu-mi plac pantalonii reiati.

EgoN 06 Apr 2005 13:39

is revoltat peste masura:
1. woody e cel mai tare. nu accept : "mmmh, pai sa vedem, nu stiu, mai sunt si altii".
2. woody = new york = adica I :love: n.y. & all that jazz.
3. sunt un sustinator pana in panzele albe a lui gorzo care a scris candva ca woody e cel mai fain barbat...
4. desi n-am vazut emisunea, prietena mea a facut-o. si tot ea mi-a relatat cum ca domnul moderator, in speta a.l.s, a pus la indoiala afirmatia nr. 3, nelasand loc "timidului" gorzo de a-si sustine cauza.
5. bine ca s-a gasit a.l.s-ul ("arata bine leo, ce sa zic?!" - tot ea) sa faca misto de woody cum ca nu e tocmai rupt din soare.
6. :P tuturor, asta pt. ca sunt anti-political correctness.

notorious 07 Apr 2005 10:00

singurul film vizionat din cinemateca woody allen, 'husbands and wives', a fost o opera de geniu, care demonsteaza cinism, umor negru sfidator, o analiza frivola a conceptului de casnicie si a relatiilor maritale ale timpurilor moderne (desi as putea zice ca allen e 'vechi, domnule !')frivola si, fireste, perversitate... adorabil ! astept sa vad 'manhattan', 'crimes and misdemeanors' si 'anni hall', recent achizitionate in biblioteca proprie.

Alex Leo Serban 07 Apr 2005 13:01

pt egon

1. multumiri prietenei tale ;)
2. in privinta 'opririi debitului gorzian' la punctul G - oricine il cunoaste pe andrei g. stie ca e greu de oprit... asa incit, oricit de adorabil a.g. (si e!), rolul de moderator ma obliga sa-i retez elanurile... (e o emisiune de doar 1/2 ora!)
3. ma BUCUR atit de mult ca esti fan woody! :love:

pt notorious

NU RATA 'zelig' - pure genius!!

pt toti ceilalti

astazi, la 'idei in libertate' pe tvr cultural, h-r pata sta de vorba cu als despre... filme, what else?!
in ciuda promo-ului, care e al de sapt. viit. ('hocus-pocus' cultural...), am fost asigurat de producatoare ca emisiunea de astazi este chiar aia cu mine... daca nu, surprize-surprize :D

All times are GMT +2. The time now is 14:40.